Berdych nezaváhal, cesta do finále je otevřená

11. 8. 2011, 20:15
Aktuality 32
ATP MONTREAL - Tomáš Berdych v Montrealu zvládnul zápas proti soupeři s obávaným servisem Ivu Karlovičovi. Jediný brejk stačil českému tenistovi k postupu do čtvrtfinále, v němž bude favoritem.
Tomáš Berdych

Tomáši Berdychovi se po klopýtnutí Murrayho a Nadala otevřala cesta do finále a sám český tenista se k němu po dnešku o další krůček přiblížil, když porazil 6-2 7-6 Iva Karloviče.

Úvodní kolo zvládl Berdych až po vlažnějším začátku, dnes už se ale do problémů nedostal. V duelu s vytáhlým Chorvatem odvrátil všechny čtyři brejkboly, téměř se mu vyrovnal i v počtu es (10-12) a bodoval především po soupeřově druhém podání, z něhož získal 14 fiftýnů z 18 možných.

Bilanci s Karlovičem vyrovnal na 2-2 a letos už podvanácté postoupil do čtvrtfinále. V něm narazí na Janka Tipsareviče, se kterým má bilanci 2-2, na okruhu ATP ale český tenista oba zápasy prohrál. Srb ve 3. kole porazil hladce 6-1 6-4 Nadalova přemožitele Ivana Dodiga. Tipsareviče čeká první čtvrtfinále na turnaji Masters od Miami 2008.

Berdych byl letos pětkrát v semifinále, ne však na turnaji Masters 1000. Finále hrál naposledy dokonce loni ve Wimbledonu. V Kanadě by si o něj zahrál s Wawrinkou, nebo Fishem. Pokud se do boje o titul opravdu dostane, bude mít na kontě jubilejní 300. výhru na okruhu ATP.

Pětadvacetiletého rodáka z Valašského Meziříčí v Montrealu, kde hraje s novým modelem rakety HEAD the YouTek™ IG Instinct MP, čeká také ještě čtvrtfinále ve čtyřhře, ve které startuje s Němcem Florianem Mayerem.

- ATP MASTERS 1000 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 2.430.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (11. 08. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Karlovič (Chorv.) 6-3 7-6(3)
Tipsarevič (Srb.) - Dodig (Chorv.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
tipsarevič je konečná.
Reagovat
steve79
No tak další favorit vypadl a to zaslouženě. U fedexe to je pořád stejný, nezvládá klíčové okamžiky a jeho return nic moc. Podle mě, jestli chce něco změnit tak by měl ukončit spolupráci s trenérem. Jedině co dokázal trošku Annacone zlepšit v jeho hře je hra na síti, ale řekl bych, že pokrytí dvorce a return zůstal stejný né-li horší.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes to Tom zvladl vyborne. Po delsi dobe pekne pokoukanicko.Chybky byly,ale servis ho vice podrzel a return i prohozy casto excelentni.Z Iva sel az strach muz v brylich, bez emoci. Jak mafian.ale Toma nezastrasil. Jen tak dale. Musi si to uhrat sam, neni slabych souperu.
Reagovat
smazaný uživatel
Gasquet a Belluci (ve formě, v jaké hrál v Madridu) jsou podle tebe "slabí soupeři"? Ty snad musíš být na halucinogenech, nebo co, chlapče! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A teď Dodig zase vyhraje dva tajbrejky :-DDD.
Reagovat
smazaný uživatel
to by take byla jedina moznost, jak si jeste trochu zachranit "glanc", ale nevypada....... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se dnes nějak mračíš z té strážní větve :-)).

Bohužel no..snad toho srbského pána (s ruským citátem vytetovaným v japonštině) odklidí Tom :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
a ja to vubec nevidim nerealne, Berda je v podstate dneska jedina moje "radost", mel ve hre perfektni momenty, zavan starych casu .... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano :-), sice jsem viděl jen každou druhou výměnu (proháněl jsem u toho sousedovic kočku), ale jak už jsem psal níže, Tom se mi docela líbil.

Koukáš ještě? Monfils:Troicki pro mě naprosto nezajímavej mač.., tak asi Fish:Gulbis zkusim :-).
Reagovat
smazaný uživatel
ale nekoukam, jen registruju, ze cviku....jsem dneska spatna, jeste pracuju na nejaky svodce a dvema panum se tezko slouzi...... :-(
Tipsy vitez, Viktor na koni, to je teda den.......
Reagovat
smazaný uživatel
A já to hned vyčuchal, že dneska je to KUIT takové zaneprázdněné a neveselé.. No mít já dva páníčky..to by se mi z toho rozjely tlapy už takhle v noci :-).

Na koně se dostává i Gulba..to není tak zlé, ne? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale to vis, ze vzdycky muze byt jeste hur...(jak ja tohle klise nesnasim!).... "Podavame" na set, tak snad......
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle Ernestův lob mě doslova pohladil po srsti :-). A Fišák chytá nervy..

Joo, tohle klišé jsem slyšel asi tisíkrát a nikdy mě nepovzbudilo :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Lopata prostě nenávidí Berdycha,to je celé,možná je to i jakási póza,kdo ví.Každopádně bych se zatím držel zpátky,hlavně Vy,co ho vidíte ve finále.Vždyť dnes porazil hráče,který je až ve druhé stovce žebříčku a všichni dobře víme,že na top hráč jaksi nemá a pravidelně s nimi prohrává.Při dobré konstelaci by mohl využít losu a mohlo by se mu povést to co Radkovi minulý týden.
Reagovat
smazaný uživatel
lžeš! fandím berdychovi ale vím že na hráče z elitní 40tky většinou nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak Lopato,tolik negativ co ty napíšeš proti Berďovi.Ještě napiš jak ho máš rád,a já se snad zamiluju do Zakopalky.
Reagovat
skott
zamiluju do Zakopalky, to je dobry:-)) ale vazne..Ivovi asi jen nevyhovovalo, ze mu dneska Berda ¨nabijel na winnery¨...
Reagovat
smazaný uživatel
skotte, ale trochu vazne vazne, videl jsi vubec ten zapas? Ja teda prepinala samozrejme na Petru (pres ty skoky na lyzich na E2, sila)...myslela jsem vsak, ze jsi mnohem objektivnejsi, tohle je prekvapeni.....
Reagovat
skott
zrejme ztraceno v prekladu...ja odkazoval na nedavny prispevek od lopaty, ktery vyjimecne nebyl blby a trapny zaroven, ale pouze blby.Ze pry se proti Berdychovi kazdemu hraje dobre a bla bla bla...
jakousi objektivnost na me ale nevytahuj, to uz par lidi zkouselo.Zacinam na to byt dost alergicky:)
Reagovat
smazaný uživatel
abys nemel pupinky! ;-) Ale k veci, ja si na toho lopatku vzpominam a zamrazilo me, protoze si (spolu s lopatkou!!!) myslim to same. Berda je se svymi bezzubymi "berdychy" na kriz naprosto neskodny. Ale protoze je vcera NEHRAL, musela jsem se ozvat. Shrnuti: Presto, ze te mam za suchara, v novem kontextu se tvoje odpoved jevi jako vtipna. Tak pardoooooon :-))

A objektivitu nechme spat, s tou jsme na stiru z ruznych duvodu vsichni.
Reagovat
duhove_hovinko
Kde se dá sledovat Roger's cup na netu? Díky za info
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.fromsportcom.com/c-4.html

http://www.lshunter.tv/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Tomovi! Karlovič není žádný chrastítko. Lituju, že jsem na něj nevsadil, ale bál jsem se po to včerejším zápase :(
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych výborně, i když se musím přiznat, že jsem pak koukal na Petru. Bohužel Petra neměla svůj den. Jinak Tomáš pokud chce pomýšlet na turnaj mistrů tak čtvrfinále je málo a s teď se mu to vážně otevřelo tak aspoň semifinále by se šiklo.
Reagovat
smazaný uživatel
Chvílema jsem koukal. Tomův výkon bych nazval..soustředěným :-). Vcelku slušně mu vycházely prohozy a dobré znamení je, že servis fungoval, když to nejvíc potřeboval - stav 15:40 a Tomáš to otočil třemi esy. Teď ještě zvládnout druhou část "jugoslávského dvojboje"..myšlenky na finále ještě nejsou na místě, chce to jít postupně :-).
Reagovat
smazaný uživatel
zbytečný na něj reagovat...už za stavu 3:1 pro Berdycha psal na diskusi, že je nemožné, aby Berdych vyhrál...já snad vážně neviděl odhad, který by Lopatovi vyšel :)
Reagovat
EllNino
mel by ale u berdycha nikdy nevis...
Reagovat
smazaný uživatel
je to překvapení. ale další kolo konečná. čtvrdtfinale je velký úspěch.
Reagovat
Fandina
žádné překvapení, každý chvilku tahá pilku. Takže překvapení nebude, ani když Tomáš vyhraje celý turnaj. Už by bylo načase.
Reagovat
gocii
ty vole proč furt pišeš další kolo konečná? už je to trapny když to pišeš celej rok po každym vyhranym zápase, čtvrtfinale už je dobry ale měl by jit ještě aspon o kolo dál s takovym losem co se mu vytvořil
Reagovat
smazaný uživatel
letoš už dvakrát měl to štěstí že ve čtvrtfinale takto velkýho turnaje chytl slabýho soupeře. a pokaždé vyhořel jak s Bellucim tak s Gasguetem. vyhoří i ted.
Reagovat
Fandina
Právě protože Tomáš už několikrát čtvrtfinále projel, tak už konečně smůlu prolomí a dojede do finále teď. Ostatně, má na to... dneska i jindy, je to vždy o pár míčků ...........
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist