Berdych nestačil na Wawrinku

15. 3. 2008, 22:18
Aktuality 3
Aktualizováno 15.03. 23:01 - Už v druhém kole skončil turnaj v Indian Wells pro nejlepšího českého tenistu Tomáše Berdycha. Desátý nasazený hráč dnes nestačil na Švýcara Stanislase Wawrinku a prohrál 6-2 6-7 4-6.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Dvaadvacetiletý Berdych vstoupil do utkání dobře a vyhrál první set 6-2. V druhém ale přebral iniciativu 35. hráč světa Wawrinka a dostal se do vedení 5:3. Rodák z Valašského Meziříčí sice dokázal vyrovnat a poté dotáhnout sadu do tie-breaku, v něm už ale na švýcarského tenistu nestačil.

Více ze hry měl Wawrinka i v rozhodujícím setu, který získal poměrem 6-4 a po dvou letech si připsal druhou výhru nad desátým hráčem světového žebříčku.

Do dnešního dne se Berdych s Wawrinkou utkal celkem třikrát a dvakrát ho porazil. Naposledy loni na turnaji v Basileji, předtím ještě triumfoval ve vítězné baráži Davisova poháru se Švýcarskem.

Nejlepší Srb a Srbka postupují
Nasazené trojky, Srb Novak Djokovič a jeho krajanka Jelena Jankovičová v druhém kole nezaváhaly. Vítěz letošního Australian Open Djokovič si ve dvou setech poradil s Italem Andreasem Seppim a úspěšně tak vkročil za obhajobou loňského finále. Jankovičová sice měla náročný přílet do USA, ale ve svém úvodním zápase se příliš nezapotila. S domácí Ahshou Rolleovou vyhrála za necelou hodinu 6-0 6-2.

ATP Indian Wells - výsledky 3. dne:

Dvouhra - 2. kolo:
Wawrinka (Švý) - Berdych (10-ČR) 2-6 7-6(3) 6-4
Gasquet (8-Fra) - Söderling (Švé) 6-3 6-2
Ferrer (5-Špa) - O. Rochus (Bel) 6-2 6-2
Djokovič (3-Srb) - Seppi (Itá) 6-3 7-6(3)
Mathieu (14-Fra) - Fognini (Itá) 6-1 7-6(7)
Monaco (Arg) - Haase (Niz) 6-2 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Mirnyj/J. Murray (Běl/Bri) - Ljubičič/Robredo (Cho/Špa) 6-4 7-6(3)

WTA Indian Wells - výsledky 4. dne:

Dvouhra - 2. kolo:
Pennettaová (19-Itá) - Kanepiová (Est) 6-2 6-1
Voskobevová (Q-Rus) - Krajičková (22-Niz) 6-3 6-3
Davenportová (24-USA) - Dulková (Arg) 6-2 skreč D.
Jankovičová (3-Srb) - Rolleová (W-USA) 6-0 6-2
Zvonarevová (12-Rus) - Rezaiová (Fra) 6-3 3-6 6-3
Rodinová (Rus) - Razzanová (Fra) 6-0 6-7(7) 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Berdychu,Berdychu,Wawrinka je dobrý hráč,ale takové musíš porážet.
Reagovat
dabelsobul
No taky jsem to od nej necekal, ze na nej mit nebude, je v naky krizi, stejn jako Vaidisova, takhle tem nejlepsim konkurovat nemuzou...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak... navíc Wawrinka byl v hodně špatné formě (prohra s Hernychem, ztráta setu a hodně tuhá bitva s Kanaďanem Levinem v 1. kole). Berdych musí takovéto duely vyhrávat a jestli to půjde takhle dál, tak se nebojím říct, že za chvíli bude českou jedničkou mezi muži Radek Štěpánek...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist