Berdych neměl šanci, s Nadalem prohrál 13. zápas v řadě

18. 5. 2013, 09:30
Previews 228
ATP ŘÍM - Tomáš Berdych v Římě druhou černou sérii během dvou dnů neukončil. Na výhru nad světovou jedničkou Djokovičem nedokázal navázat v dnešním semifinále proti Rafaelu Nadalovi, který tak českou jedničku v italské metropoli vyřadil druhý rok po sobě a vyhrál už 13. vzájemný duel v řadě. Ve finále se utká buď s Fsdererem, nebo Francouzem Pairem.
Tomáš Berdych

Včera Tomáš Berdych porazil světovou jedničku Novaka Djokoviče, kterého zdolal po sérii 11 porážek, a hned v dnešním semifinále mohl ukončit další černou sérii proti šestinásobnému vítězi turnaje Rafaelu Nadalovi.

Na španělského favorita už ale český tenista nestačil. Lépe hrajícímu soupeři nedokázal vzít ani jedno podání, zaznamenal pouze 12 vítězných úderů, zatímco Nadal 20 při pouhých 11 nevynucených chybách, a za 77 minut prohrál hladce 2-6 4-6. 

Statistika zápasu Tomáš Berdych - Rafael NadalÚvodní set byl jasnou Nadalovou záležitostí. Pátý hráč žebříčku hned v prvním gamu sebral Berdychovi podání, další úspěšný brejk přidal v páté hře, a když sám po servisu ztratil jen jeden fiftýn, nebylo co řešit.

V druhé sadě držel český tenista se soupeřem krok až do stavu 4-4, pak ale při vlastním servisu nezískal ani fiftýn a Nadal vzápětí po druhém mečbolu zápas ukončil.

V utkání s Nadalem si vypracoval jediný brejkbol. V duelu s Djokovičem ho využil a zápas otočil, se Španělem neuspěl. "A proto to dopadlo, jak to dopadlo," komentoval Berdych. "Rafa mi víceméně nedal šanci. Na rozdíl od Novaka dokáže ještě lépe využívat dvorce a antuky. Dokazuje, že na antuce je skoro k neporažení," prohlásil.



Sedmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí tak prohrál už 13. vzájemný duel v řadě, naposledy o rok mladšího Španěla zdolal v roce 2006. V celkové bilanci Berdych prohrává už 2-14, na antuce uhrál dokonce pouze jeden set z dvanácti.

Nejlepší český tenista, který marně bojoval o své celkově čtvrté finále na turnajích Masters 1000, tak v Římě končí na raketě stejného protivníka jako před rokem, loni však vypadl o kolo dříve a letos si tak bodově polepší. Příští týden se má objevit ještě v generálce na Roland Garros v Nice, kde má jako nasazená jednička v prvním kole volný los. 

Nadal, jenž před týdnem ovládl Madrid, usiluje už o rekordní 24. trofej z prestižních podniků Masters (sedmou z Říma). Letos do finále postoupil i na svém osmém turnaji, na němž hraje po dlouhé pauze zaviněné zraněním kolena.

Ve 'Věčném městě' se tak dočkali prestižního finále mezi Nadalem a Rogerem Federerem. Švýcarský tenista si místo ve finále na stadionu Foro Italico vybojoval ve večerním zápase proti francouzskému outsiderovi Benoitu Pairemu.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 3.204.745 eur)
sobotní výsledky (18. 05. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (5-Šp.) - Berdych (6-ČR) 6-2 6-4
Federer (2-Švýc.) - Paire (Fr.) 7-6(5) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

228
Přidat komentář
smazaný uživatel
můžu mít jeden dotaz? Co takhle přes den děláte, abyste se "zahřáli" před dnešním finále? Ale bacha, případnou odpovědí souhlasíte se zveřejněním během přenosu :) Začnu - poslouchám už potřetí za sebou úžasnou Delta Machine od DM.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude finále po 22:00?
Reagovat
smazaný uživatel
nebude, ale to nevadí.. všechno se dá říct U18 přístupně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jdu si zaběhat s trikem RF, aby všichni věděli, jak se těším. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Počúvam koncert Tima Minchina s orchestrom :)))
Trochu exot, ale mám rád jeho texty plus ako klavirista je top.
Reagovat
spaniel
Kdyz to casove vyjde, tak si pujdu tady s vencape zahrat na antuce, na zahrati nejlepsi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Byla jsem se psem, teď koukám na Lucku, pak možná skouknu Serenu s Vikou a pak budu fandit Féďovi. Takže v podstatě nedělám nic :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já v to doufám a čekám, sice jsem si teď zaběhal pětku, ale aspoň budu v té správné kondici :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
už se odhlásil z Nice, kde je novou turnajovou jedničkou Montanes.. podle mého soudu jedině dobře!
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě s tou jedničkou nadsázka, prostě LL :)
Reagovat
Sonja
Souhlas, je to dobře.
A dík za zprávy:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo dobrý :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale stejně, v Dusseldorfu Rosol nasazená pětka, to je snad poprvé v jeho kariéře, ne? Nicméně konečně zrušili ten děsnej SP družstev, "klasickej" turnaj je rozhodně lepší volbou!
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, ako 250-ka je to aj pre mňa zaujímavejší turnaj, no zase ubudlo na kvalite v hráčskom poli. No aj také turnaje musia byť, celkovo by som bol rád keby ich počet bol ešte vyšší ako je teraz, aby mali mladí hráči väčšie šance na presadenie.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, smysl by taková soutěž měla, kdyby měla nějakou prestiž a opravdu se tam setkávali ti nejlepší z nejlepších, ale to je prakticky nemožné v dnešní době.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy všichni kteří fandíte ,(jedno komu) se tady neustále napadáte a zacházíte až do osobnich invektiv.To by sem už nemělo patřit.To ,že se někdo naváží do vašeho oblíbence prostě patří k diskusy.Ale rozhodně by žádný z vás neměl přecházet k osobním urážkám na diskutujícího ,což se zde v hojné míře děje.
Reagovat
smazaný uživatel
suhlas
Reagovat
UnrealTom
Pokud Roger vyhraje bude to malej svátek. ale bohužel si myslim že Nadal v poho vyhraje kéž bych se pletl... let`s go Roger
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak bohuzial
Reagovat
smazaný uživatel
Ako fanúšik Rogera som rád, že sa znovu prebojoval do finále, tých 600 bodov mu v rebríčku race len pomôže, predpokladám že pri zlepšených výkonoch nebude mať problém dostať sa na 4.miesto.

Musím však skromne skonštatovať, že zajtra je jeden z tých zápasov kedy Roger naozaj nemá veľa šancí vyhrať. Hrá sa na antuke, Roger je dosť s formy (ešteže mal ľahký los do F) a Rafa vyzerá hladný ako už dávno nie. Predpokladám podobný priebeh a skóre ako v semifinále proti Berdychovi.

Len dodám, dnes som si osviežil pamäť z roku 2006, zhliadol som skvelé highlights zo spoločného zápasu týchto dvoch z Ríma. Keď si predstavím, že tohoto Nadala ľudia označujú za tínedžera a ešte nie veľmi vyzretého tenistu, neviem čo by od neho chceli :) Level hry špeciálne na antuke je ďaleko pred dnešným Rafom, ten pohyb a aj bekhend sú neskutočné. Roger takisto, rok 2006 bol jeho asi najlepším na antuke, jednoducho skvelý zápas.

Zajtra však z neho uvidíme len slabý odvar, snáď sa mýlim.
Tu je spomínané highlights :
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=1K0S3wyLncA&NR=1
Reagovat
smazaný uživatel
Vtedy mal Rafa 19, takže bol tínedžer..

Každopádne 19ročný Rafa na antuke a 19ročný Rara na iných povrchoch, to je velký rozdiel..Na oranžovej bol už v tomto veku kompletný tenista, na ostatných povrchoch sa ním stal neskor..
Reagovat
smazaný uživatel
Nespochybňujem, že bol tínedžer ale tvrdenie, že hral ako tínedžer.

Keď hovoríme o povrchoch, asi by sme ich namiesto klasického delenia mali rozdeliť len na rýchlejšie a pomalšie. Naozaj nevidím veľký rozdiel medzi hardom v Austrálii a antukou v Madride, alebo hardom v Miami a antukou bárs aj v Ríme.

Je však pravdou, že Nadalov počet titulov mimo antuky je stále dosť nízky a titulov na rýchlych povrchoch ešte menej. Narátal som dovedna 9-10 a to zhruba polovica z nich je práve z rokov 2005 a 2006, menovite Madrid(hala), Peking, Montreal a Dubai.

Nehovoriac o tom, že Rafa už skoro 3 roky nevyhral turnaj s naozaj rýchlym povrchom, pretože Indian Wells má od toho naozaj ďaleko. Všetko si to ale vynahrádza na antuke, rok 2013 má zatiaľ veľmi podobne úspešný ako 2005. :)
Reagovat
tito
Díky za pěkný odkaz. Jinak pokud se nemýlím, tak tam Rafa dává ve 3:46 tweener?
Reagovat
tito
Následně záběry z jiné kamery. Tak ano. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No na antuke bude vždy skákať lopta najvyššie, je najpomalšia a hlavne môže na nej Rafa praktizovať svoje nenapodobiteľné sklzy. Všetky tieto faktory využíval (a využíva)Rafa v mladšom veku vo svoj prospech a robili rozdiel vo výsledkoch. Na harde bol však stále poraziteľný, prehrával aj s hráčmi mimo úzkej špičky, čo už v súčasnosti nie je aktuálne, jeho hra šla na týchto povrchoch rapídne hore. A to že nevyhral titul?..To je samozrejme trochu skreslená informácia. 7 mesiacov nehral a rok predtým sa pravidelne dostával do finále, kde však prehrával v životnej forme hrajúcim Djokovičom, s ktorým v tom čase prehrával každý. Rozhodne si však nemyslím, že Nadal na turnajoch mimo antuky nepatrí medzi favoritov. Práva naopak patrí, spolu s Djokovičom k tým najväčším.
Reagovat
Roger_Federer
A kdo to nechape, nebo popira?, že to furt rozebiraš ?
Reagovat
smazaný uživatel
Napísal som niekde, že nepatrí medzi favoritov ? Ak áno, tak sa ospravedlňujem. Ak nie, nechápem potom tvoj posledný odstavec.

Ja o voze a ty koze.
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, výsledok ma neprekvapil..A ak Roger neurobí kvantum priamych bodov zo servisu, tak zajtra moze byt rovnaký...Federer len ťažko hladal na Rafu zbrane 7rokov dozadu aj mimo antuky, takže naozaj nepredpokladám, že by zajtra zacal hrat backhand obojruč alebo príde iná drastická zmena..
Reagovat
Jardus
Bilance mimo antuku 8:8, tak bych moc nemluvil o tom, že těžko hledá zbraně na Nadala mimo antuku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bilancia mimo antuku je tuším 7:8 z pohľadu Nadala, snáď sa nemýlim :)

K bilancii len toľko, je to tzv."bad match-up issue" ako sa už o tom popísalo X-krát na X-miestach. Z ich bilancie vypichnem zopár, ktoré mal Federer naozaj vyhrať a lámali sa na "jednej,dvoch loptičkách" - Rím 06, Hamburg 08, Wimbledon 08, AO 09, RG 11 a možno aj AO 12.
Rafa zas takýmto princípom mal vyhrať Miami 05 či Wimbledon 07. Ale to je skôr pre analytikov :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš rodinu, priatelku alebo hobby, ktoré ťa napĺňa?..Aký je vlastne tvoj zmysel života?..Človek by si myslel, že tvojim poslaním je nenávidieť Nadala, pre nič iné nežiješ..Podľa mňa si chorý.

A to sa ťa budú ešte budú niektorí ľudia zastávať, len preto že ste na strane rovnakého hráča. Fanúšikovstvo by nemalo presiahnuť ľudskú dostojnosť..
Reagovat
Berny
Paradox tohoto viru je fakt, ze vir byl stvoren proto aby urazel hrace Rafaela Nadala a bohovsky vynasel do nebe hrace Rogera Federera.

Bohuzel zamer naprosto selhal. Diky vystupum denniho cyklu tohoto viru se Nadalove povesti nijak neublizuje, protoze clovek vystupy viru nebere vazne ale s usmevem.
Avsak urazkami je povest tak skveleho hrac jako Roger denně spinena a bezcitne urazena prave virem, ktery byl vytvoren zcela z opacneho duvodu. Viru je mi velmi lito, protoze vim kolik energie kvalitni virus stoji k vytvoreni. Na tvorbe viru s kodovym oznacenim Pe3k se podilelo par nebezpecnych jedincu s cilem urazet hrace R.Nadala, bohuzel konfigurace byla od zacatku spatna a uz i samotnym programatorum to dochazi. Proto postupne zacali vir Pe3k prekonfigurovavat nicmene jeho zcela dementni a spatne nastaveni uz nejde napravit proto se rozhodli mu ukoncit cyklus. Uvidime s cim prijdou priste.
Reagovat
Mayo
Rafael Nadal a Serena Williams
Reagovat
Berny
Panove dal jsem prozkoumat Pe3k identitu a ocekavany vysledek je tady. Neni to clovek, ale pocitacovy virus, ktery je presne nastaveny tak aby vzdy napsal vec, ktera je nepravdiva a zaroven urazliva. Navic kazdý výstup z denního cyklu tohoto virusu je urazlivy predevsim pro Rogera Federera a jeho fanousky. Roger je slusny hrac a velka legenda naseho sportu a tento virus mu kazi renome a povest. Predem vsem rikam nereagovat na takovy virus, krmi se predevsim snahou ostatnich uzivatelu o rozumnou diskuzi. Programator mi rikal, ze pokud 10 dnu po sobe na tento virus nikdo svym komentarem nezareaguje sam se smaze a zmizí. Dekuji
Vsem slusnym diskuterum za trpelivost, opravdu na ten virus nereagujte.
Reagovat
Olympiada
:)
Reagovat
Olympiada
trochu nostalgie vam je zitra dopřáno, ale bude to krute az ponizujici ..... doslova trhaci kalendar si Rafael udela z památneho svycarka.

Na toho unuděného Pe3k Ing kašlu .... musí mit ukrutny bolesti
Reagovat
Padme
srdce si vsadit proti Rogerovi, tak jsem radši poslala ty peníze do jeho nadace. Furt na něj koukám zadarmo, tak si je zaslouží :D A naděje umírá poslední. Zítra to může dopadnout jakkoli. Rafa by se mohl třeba smilovat, přece jen těch titulů má zbytečně moc letos. Bodů víc než Djokovič, a to nehrál AO. Necháme se překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
To zní dobře, jakou má nadaci? :)
Reagovat
a.magerova
Padme: vsadit proti Rogerovi se teda vůbec nevyplatí, tam bude kurz kolem 1.2 na Rafu :-/

http://www.rogerfederer.com/en/rogers/foundation.html
Reagovat
Padme
Nadace je tohle: www.rogerfedererfoundation.org/en/home/
Tady se dá stáhnout brožurka, co udělali loni s penězi: www.rogerfederer.com/en/esp/news-detail/news/4357-geschaeftsbericht-roger-federer-foundation-2012.html
I peníze z prodeje suvenýrů jdou do nadace: www.rogerfederershop.com/en.html
A nejdůvěryhodnější je se přihlašovat z jeho oficiálních stránek :)
Reagovat
smazaný uživatel
nadal a zmilovat sa to zabudni to bol for ze?ten nedaruje nikomu nic akutat kanare mozu lietat zajtra,ale to dufam nepride...Roger na neho prosto nema ani ked postavi trebars aj na hlavu zial....
Reagovat
Matti
Kdybys aspoň netlachala. Reaguji na tvou první větu.
Reagovat
Padme
Vsázím u fortuny a tam mají kurzy občas dost mimo :D Zatím tam teda není a sázet opravdu nebudu.
Reagovat
Padme
Moc nechápu, co ti vadí na tom, že jsem poslala 25 CHF do nadace. Chceš vidět potvrzující email?
Reagovat
Matti
Už jen to jak to prezentuješ.
Reagovat
Matti
Už jen to jak to prezentuješ.
Reagovat
Padme
Třeba to dovede někoho k dobré věci. Ale já se s tebou hádat nebudu. Zkus urážet někoho, kdo se ti na to chytí.
Reagovat
Padme
Myslela jsem to z legrace, vím, že Rafa nevypustí ani míček.
Reagovat
Matti
Nemyslím, že bych tě urážel. To, že nevěřím, tvým výrokům, je věc druhá.
Reagovat
Mayo
Rafík hrá naplno aj na exhibíciach :DD)DD takže on sa moc nezmiluje :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co z toho prosímtě děláš? Já se třeba aspoň dozvěděl o nadaci. Něco jiného by bylo, kdyby si to dávala třeba na FB pod svým jménem, tady je v anonymitě, nikdo ji nezná, tak proč to neprezentovat?
Reagovat
smazaný uživatel
prve finale v sezone je konecne pozitivna vec,ale naco sa nad tym dako extra pozastavovat ked vysledok je dopredu jasny Nadal ho vyprasi ako nic a federerovi ostatu oci pre plac ako vzdy zapasy nadala s federerom su vzdy o jednom a tom istom a nma osobne vobec nebavia takze dalsie nudne finale pred mani. navyse bol federer dnes daky divny bohvie ci je na 100percent fit.
Reagovat
dappe
Líbí se mi, jak si pozitivní...
Reagovat
Denis92
nebol to pre Rogera lahky zapas ale zvladol to v ramci moznosti slusne a rychlo zaco som velmi rad..jeho vykony v Rime su celkom slusne a som zvedavy co predvedie zajtra proti Nadalovi..vyhra by mu psychicky velmi pomohla..Nadal je vsak favorit...uvidime co nas zajtra caka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovi, že se po sedmi letech dostal do finále v Římě. Dnešní výkon nic moc, ale na těchle mladých puškách si letos vylámal zuby nejeden hráč TOP 10, tak hlavní je postup, zítra nemá Fedex co ztratit a to by mu snad mohlo pomoct.
Reagovat
Padme
Občas si říkám, jestli by neměl Roger začít hrát s větší raketou. Proti takovýmto rychlým podáním a returnům by to občas mohlo být ku prospěchu. Každopádně doufám, že bude zítra bojovat jako lev a nepoloží se jako posledně. Takže přeji hodně štěstí, trpělivosti a fyzických sil. A taky aby si to zítra užil. Škoda, že to zítra neuvidím.
Reagovat
spaniel
To nejde. To uz by nebyl on, ztratil by sve zbrane. Stejne jako Rafa rekl, ze styl nezmeni, ze neumi byt agresivnejsi.
Reagovat
Padme
Já vím, že to nejde. Ale ti protihráči jsou čímdáltím větší, podání 200km/h je dneska už pomalé. Ale jsem moc ráda, že se dostal do finále. Snad mu zítra vydrží psychika, dnes po zápase vypadal, že to bude brát s humorem. Tak snad to tak bude.
Reagovat
J.M.
Určitě to jde. Jenom Roger nemá zájem. Ostatně tohle je takový věčný folklór, už mnoho let fanoušci po jeho prohrách píšou, že by měl přejít na raketu s větší hlavou (v podstatě už je to takový známý tradiční vtip).

Bývalí špičkoví hráči, kteří ještě hrávali s menšími hlavami, dnes hrají s hlavami velkými a říkají, že s tím není žádný problém, že to má jen výhody (jak jsou starší a pomalejší, pomáhá jim to v obraně), a žádnou nevýhodu, jako třeba horší feeling, nepociťují. Třeba Pete Sampras řekl, že dnes lituje toho, že na větší hlavu nepřešel ještě v době aktivní kariéry.
Reagovat
spaniel
Tak Roger vyhral, i kdyz pomalu ani nevim jak. Dneska to nebylo ono. Asi rozhodli zkusenosti, kazdopadne Paire je veliky talent. Bude to zajimave, konecne se zacinaji ukazovat novi hraci, jsem zvedavy kdo z nich dosahne velky uspech jako prvni. Pocitam ze nekdo z tria Dmitrov, Janowicz nebo Paire.
Reagovat
Sonja
*rozhodly....sorry:-D
Jinak souhlas. Až na to, že Roger věděl, jak vyhrál, byl to vpodstatě stejný zápas jako ten včerejší.
Reagovat
Nola
mám tušáka, bude to Paire, ja sa málokedy nadchnem nad nováčikmi, Dimitrov má zatiaľ iba skalp NO1, nemá fyzičku, má nehoráznu podporu ATP a mediálnu pozornosť cez Sharapovu, to ho zráža dole.. Janowicz je servisman, ale vždy na rozdiel od Dimitrova, dokázal väčšinou po skalpe hráča TOP 10 potvrdiť svoj výkon v ďalšom kole, Dimitrov je preceňovaný hráč, a je to hlavne zásluhou fanúšikov Federera, už to tu niekto minule písal, potrebujete nový idol, a ten chalan to nepoberie v hlave...
Reagovat
Fandina
Nola ... jak vypadá nehorázná podpora ATP?
Reagovat
Nola
choď na stránky ATP... články, atď, skús mi vysvetliť prečo práve Dimitrov hrá na centrálnom kurte, ak jeho súper je NO9 a Tom a DelPo, Tsonga hrajú svoje zápasy mimo centr kurt, ak máš argumenty nech sa páči...
Reagovat
Fandina
Ale to jsou tvoje doměnky. To nejsou důkazy.
Reagovat
Nola
kde ty žiješ? nie sú to moje "doměnky", zabrús konečne na stránky ATP, popr. ich FB stránku, Dimitrov má takú podporu, ako žiadny iný mladý hráč.....
Reagovat
Fandina
Aha, já žiji na zemi a nevšimla jsem si nějaké zvláštní podpory pro Dimitrova.
Reagovat
Fandina
Například na hlavní stránce http://www.atpworldtour.com/ není o něm jediná zmíňka, o Pairovi a Janovitzowi ano viz v odkazu.
Reagovat
J.M.
Jak se projevuje podpora ATP v tom, že má Grigor hodně fanoušků na FB? To mu je tam ATP direktivně nahnala? A skutečným fanouškům tenisu, kterých má hodně, je Máša úplně u zadnice a maximálně je jejich vztah terčem přátelského vtipkování. Rozhodně to není důvod, proč mu lidi fandí.

Co se týče podpory ATP v nasazování na centr, to bylo na jednom posledním turnaji, protože logicky v Madridu vzbudil velké haló a lidi na něj byli zvědaví. Ale to byla jen chvilková záležitost, Grigor naopak byl velmi, velmi dlouho kuriózně přehlíženým hráčem, který byl snad jako jediný z první stovky pravidelně, celý loňský rok, ještě i letos, nasazován na ty nejzapadlejší kurty, které na daném turnaji byly, a pokud nehrál s někým s top 10, mohli jsme sledovat většinou jen textové skóre. I poté, co ho znal celý svět třeba z "úderu roku" a dalších videí, a byl středem zájmu fanoušků, ho pořadatelé na turnajích pořád tvrdohlavě a nepochopitelně zařazovali na nejobskurnější kurty bez kamer, na kterých se jindy už hrají snad jen kvalifikace smíšené čtyřhry juniorských vozíčkářů. Tomu bych neříkal podpora ATP.

Jinak články vycházejí o leckom, nevšiml jsem si, že by se na stránkách ATP o Grišovi psalo nějak moc víc než o jiných.
Reagovat
smazaný uživatel
tak zítra velké finále rafa vs. roger. už se moc těším.
Reagovat
Pe3k
Tak zde máme po delší době finále dvou R. Nejlepší hráč všech dob versus schizofrenní nadopovaný hekal.

Vzhledem k mizernému servisu, povrchu a formě je jednoznačně favorit Roger :)
Reagovat
atptour
Ty budeš asi fakt dement, nic jiného se o tobě napsat nedá. Schizofrenní jsi tak maximálně ty. Rafa i Roger jsou dva z nejlepších tenistů historie, což uzná každý, kdo tenisu rozumí, což ty zjevně nejsi. V dětství jsi měl asi několik úrazů hlavy, takže vlastně za to ani nemůžeš, co...?Jinak zítra je favorit Rafa, ale za určitých okolností, které se tu a tam objeví, může vyhrát i Roger. A ty, Pe3k..., se už konečně vydej do říše věčného ticha a přestaň tady na diskusích projevovat svoje výplody plné nenávisti.
Reagovat
Pe3k
A tvůj komentář byl lepší v čem? Nadávky a nulové argumenty. Nadal je favorit? Tak ty jsi skutečný tenisový odborník :D
Reagovat
atptour
Lepší byl určitě. Já na rozdíl od tebe neurážím sportovce, pochopil to tvůj mozek...?V mé předchozí reakci šlo o tvoji urážku Nadala. Proto jsem tě nazval tím, čím jsem tě nazval...a udělal bych to znovu. Nemám rád, když někdo uráží lidi, co něco umí a díky nimž máme možnost trávit krásné chvíle u obrazovky a vidět skvělé zápasy. Asi máš těžky mindrák, že jsi plný nenávisti a urážek Nadala.
Reagovat
atptour
A favorit je Rafa určitě...výsledky na antuce a jednoznačná bilance proti Rogerovi právě na tomto povrchu je dominantní, ty odborníku.Ale přesto se může stát, že zítra vyhraje Roger, ale rozhodně není favorit.
Reagovat
Matti
A už zase brečíš.
Reagovat
Mayo
Pe3k ten má riadny komplex z Nadala :D také niečo som ešte nevidel, smutné
Reagovat
Jabadu
že se Tom dostává k tomu, že s nimi hraje. Pochybuji, že spolu trénují. Na to je Berdych příliš vysoko v žebříčku. A věřím, že se mu fyzická příprava vyplatí. Společně s Tsongou jsou to asi nejsilnější hráči na okruhu. A možná jednou přijde den ... :-)
Reagovat
Sonja
Jé, odehráno pár gamů a Paire už má z tolik opěvovaného BH 6 nevynucených chyb:-((:-D
Reagovat
Sonja
Jé, on je úplně stejný labilko jak včera Jerzy:-)
Reagovat
Nola
mne sa Paire veľmi páči, dnes mi úderovo sem tam pripomínal Noleho...
kvalita semi nezrovnateľne lepšia, prvý set vyrovnaný, Paire to neustál.. ale je to pánes:D
zajtra to žial bude klasika, myslí si niekto niečo iné?
Reagovat
spaniel
Cim ti pripominal Noleho? Jedine co maji spolecne je vyborny backhand. Paire ma lepsi servis a horsi forehand a pohyb.
Reagovat
Sonja
Paire má krásné údery, ale bohužel byl dnes stejně labilní jako včera Jerzy. Důležitý míč a on zkusí dropshot, který samozřejmě nevyjde...:-D Ale taky bych mu přála, aby se srovnal, hezky se na něj kouká:-))
Já si myslím niečo iné, šance vidím vyrovnané (jak už jsem dnes psala)...tak se nechám překvapit a zápas si užiju, finále Rafa-Roger tu už dlouho nebylo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jaktože vidíš šance vyrovnané? Mně Rog včera ani dnes nějak nenadchl (hlavně teda dnes) 17 W a snad 30 UE
Reagovat
Nola
BH dnes porovnateľný s Nolem a niektoré výmeny, voľba úderov... ten chalan ma dnes dostal, ešte nedávno som netušila, že existuje, na outsidera pekný výkon, či?
Reagovat
spaniel
Roger prvni finale v roce, Rafa snad 9 finale v rade a 7 titulu. Letos na antuce myslim 30/2. Vzajemna bilance na antuce 14:2. Ale jooo, sance jsou vyrovnane :D
Reagovat
VlS
Nejsi k těm mlaďochům trochu tvrdá? Prostě na RF jim chybí zkušenosti, ale ty přijdou.
Reagovat
Sonja
vencape, spaniel- Můžete to vidět jinak, v pohodě. Já to takhle hodnotím po výkonech, které jsem v Římě od obou hráčů viděla. A nejsem si jistá, jak s tím souvisí, že letos už Nadal vyhrál několik turnajů, když to bylo proti Nalbandianovi, Ferrerovi, Almagrovi, Wawrinkovi...ti se snad nedaj porovnávat s Federerem, nebo jo?
VlS- Jakto tvrdá?:-O
Reagovat
spaniel
To bude tim, ze uz jsme x krat zazil, ze Roger byl ve forme, Rafa ne, vsichni mli velka ocekavani a dopadlo to jako skoro vzdy.
Reagovat
Mayo
Rafa je favorit zápasu tu neni o čom...ale nemusí zato hneď vyhrať aj keď ja verím vo výhru RN...on nemusí mať top formu aby RF zdolal
Reagovat
Sonja
Aby ses zítra nedivil, Mayko:-)
Reagovat
Mayo
Sonja...to neni môj štýl ináč dopredu odpisovať pri takto skvelých hráčoch...ale tentokrát proste RN verím to uznávam...dokonca by som bol až šokovaný ak by nevyhral...
Reagovat
tommr
v turnajovým pavouku je vedenej jako jednička a má v prvním kole volnej los, takže by měl hrát až někdy ve středu. Je ale otázka jestli si účast ještě nerozmyslí když v Římě došel tak daleko. Loni se po vypadnutí s Del Potrem pokud vím dušoval, že v týdnu před French Open už nikdy nebude hrát ... :)
Reagovat
Fandina
Tak se musíme zeptat. Tome budeš hrát v Nice???
Reagovat
Bob
Tak mám mu zavolat?
Reagovat
Fandina
Záleží na tobě ... úsměv
Reagovat
tommr
v prvním setu to vypadalo jako Nadalův trénink s nepříliš zdatným sparringpartnerem. Druhej set byl sice zdánlivě vyrovnanější, ale Nadal už hrál jen to co potřeboval a když to bylo nezbytný tak prostě trochu víc zabral a bylo vymalováno. Na antuce je mezi ním a Tomášem opravdu propastnej rozdíl ...
S výkony a výsledkem na celým turnaji ale může bejt Tomáš spokojenej bez ohledu na dnešní zápas - s Nadalem na antuce prohrává každej a je celkem jedno jestli to je po velkým boji jako předved včera Ferrer nebo po nakládačce jakou dneska utrpěl Tomáš ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když je Nadal v top formě a nebo předvede výkon jako dnes, tak je na antuce rozdíl mezi ním a téměř každým propastnej, takže to není vůbec potřeba zmiňovat. ;-)
Reagovat
VlS
žádná "nakládačka" to nebyla, normálně prohrál stejně jako 99% ostatních tenistů.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rozumím tomu správně, že když někdo dnes vsadil na Nadala 10 mega, vyhrál po zdanění něco kolem 1,5 milionu?

Je tady na fóru někdo, kdo to udělal?
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo takový tady není. Páč se výhry ze sázek nedaní :)
Ti kluci už neměli peníze. Potom co včera sázeli na Novaka.
Reagovat
Roger_Federer
Spiše by vyhral 0,5 milionu, jelikož 10% je manipulak..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Hm, tak to se nevyplatí.
Reagovat
Roger_Federer
Tak ja to vezmu važne..
Sazka na Nadala v kurzu 1,15 by za 10 mil+1mil manipulak, byla ziskova.:), problem je kdo by ti to v nabral..(ktera sazkovka)
Dalšim vec je, že vsadit 11 mil kvuli potencionalni vyhře 0,5 mil je velke,neuvažene ryziko, ktere by dobry a inteligentni investor nepodstoupil..(beru li kurzove sazeni jako ivestični).Nadal by se samozdřejme mohl zranit a skrečovat, nebo nahodou nemel den :) a prohral..
Ryzkoval by si na akciovem trhu 10 mil, kvuli 0,5 mil zisku..?
Reagovat
Fandina
Pokud je jistota, že to vyjde tak ano.
Reagovat
Roger_Federer
prohry me naučili, že v kurzovem sazeni, žadna jistota neexistuje a pokud je 1% ryziko omylu je tato sazka nesmyslna ve smyslu ryziko-zisk.
Reagovat
Fandina
Roger ... nebylo to sice na mě, ale ptal ses na akciový trh a já ti odpověděla, že pokud by byla jistota tak ano.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já nesázím, tak jsem se zeptal... Ten manipulační poplatek mi vyrazil dech, s tím jsem nepočítal. Myslel jsem, že to je míň a hlavně, že to má nějaký strop.

Takhle by to fakt nemělo cenu. Investice do CP nejsou to samé, charakter rizika tam je tam trochu jiný.
Reagovat
tito
V případě sázení přes internet poplatek není. I když tam pochopitelně nevím, jestli by šla podat takováto sázka. A srovnávat CP se sázením opravdu nelze. U investice do blue chips (nikoliv pekárny v Horní Dolní) riziko částečné, nikoliv plné ztráty v delším horizontu prakticky neexistuje. Pochopitelně i o tom se dá diskutovat.
Reagovat
Roger_Federer
Ano, vetšina internetovych sazkovek nema manipulačni poplatek..
No, žadna ti nevezme sazenku za vice než par "tisic euro"..takže bys hypoteticky musel na pobočku, kde by to probehlo asi tak, že obsluha by volala na schvaleni solo sazky a bookmaiker by to považoval za vtip :), asi by to ani nepřijal..
Musel by si rozsazet po nekolika sazkovych kancelařich.

K tem CP..asi jsem se blbe vyjadřil, mel jsem na mysli přimeřene a nepřimeřene riziko teto investice i vzhledem rychlemu zisku..
Reagovat
Mayo
Federer easy v dvoch setoch...
Reagovat
steve79
Nadal hrál opravdu výborně. Tomáš v prvním setu hrál průměrně a to na Nadala nestačí. Ve druhém hrát mhonem lépe a malem se dostal do vedení 2:0. Potom už by Rafa zase lepší a zaslouženě vyhrál. Druhé semifinále si myslím bude mnohem vyrovnanější. Paire předvání skvělý tenis, takže očekávám velkou bitvu. Přestou doufám, že Federer postoupí a zítra uvidíme po dlouho době finále na natuce Nadal-Federer.
Reagovat
Fandina
dneska to na Rafu nestačilo. Druhý set byly šance, ale Rafa včas přitlačil. Tak příště Tome a jen tak dál. Držím palce. Pojď!
Reagovat
Mayo
hádam si si nemyslela, že Berdych vyhrá :D
Reagovat
Fandina
nehodlám ti odpovídat ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Hádam si nemyslel, že Novak vyhrá za stavu 5:2
Reagovat
Tomasito
..palec nahoru :-)
Reagovat
Mayo
ja som si myslel, že Novak vyhrá už pred zápasom...nie za stavu 5-2 :)
Reagovat
smazaný uživatel
5:2.
Tenhle stav Novak prostě nezvládá. To se ví a jak čtu, tak to víš i ty.
Reagovat
Fandina
Mayo ... odpovím ti. Nemyslela jsem si nic. Protože hodnotím až po zápase. Ale jak jsem to viděla, tak v tom druhém šance pro Berdu byly, nedotahl je. Ale je možnost, že příště je dotahne. Takže od Toma dobrá hra a samozřejmě Rafa super.
Reagovat
BooOoo
nevíte někdo, kde bych našel záznam z utkání smíšené čtyřhry z Olympijských her Štěpánek/Hradecká - Murray/Robsonová? dík
Reagovat
smazaný uživatel
bylo to hned na začaktu turnaje, takže asi ne...
https://www.youtube.com/watch?v=Juug6_y31Lw
Reagovat
Olympiada
že se tomu svycarovi do toho finale vubec chce

Ing Pe3k/armstrong - doufam ze vse si nalezite uzivas ty vandraku
Reagovat
viitak
Berdych zde ukázal jak je oproti špičce o něco slabší na returnu. Proti Nadalovo tlaku po podání se nechytal. Zápas Berdych-Nadal se vůbec nedával srovnávat s lítým bojem Ferrer-Nadal. To bylo úplně jiné kafe.
Reagovat
Sonja
na 99,9% Nadal-Federer...to bude mít parádní grády:-)
Reagovat
deLaFere
Nebude, Nadal ho smete.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak pokud se nic výjimečného nestane, tak nás čeká zase jednou velké finále Nadal-Federer. Už bylo na čase...
Reagovat
viitak
Bacha na přílišná očekávání. Roger má šanci jedině, když bude zítra hrát v naprosté top formě. Dřív to bylo jiné.. Roger na vrcholu a Nadal se na něj drápal. To byly zápasy!! Posledních pár jejich střetnutí už tomu vůbec neodpovídá.
Reagovat
Roger_Federer
Na vrcholu nebo zanim, Roger je pořad top hračem, ktery nejlip zna Nadala a jeho hru..Nadal ho težko překvapi nečim nečekanym:)..Nadal je určite favorytem..no, jak řika sam Rafa...nejsem favoryt.:)
Reagovat
Mayo
zajtra dúfam v legendárne finále R + R :)
Reagovat
Nola
Tom dnes bez šance, Rafa v suchom tričku, čísla na servise parádne, , žiadna dráma, škoda, Rafa si ide pre titul , Roger má smolu, zase sa budú Rafovci odbavovať na H2H
Reagovat
Sonja
Proč by měl Roger smůlu? Já to vidím ve finále 50-50...narozdíl od IW je tady RF hodně přesvědčivý, zjevně ho nic nebolí, na servisu má taky parádní čísla a navíc se na cestě do finále ani moc neunavil (dneska to s největší pravděpodobností taky bude v suchym)...
Reagovat
Nola
Roger vyzerá v pohode, včerajší výkon bol bezchybný, žial na Nadala a ešte k tomu na antuke to asi stačiť nebude, nie herne... Roger by potreboval konečne vyhrať nejaký turnaj, chytiť sa,zajtra mu rozhodne fandím, ešte musí zvládnuť mladého.. ako jediný ma oslovil, taký salámista a kam to až dotiahol :D
Reagovat
Nola
Roger vyzerá v pohode, včerajší výkon bol bezchybný, žial na Nadala a ešte k tomu na antuke to asi stačiť nebude, nie herne... Roger by potreboval konečne vyhrať nejaký turnaj, chytiť sa,zajtra mu rozhodne fandím, ešte musí zvládnuť mladého.. ako jediný ma oslovil, taký salámista a kam to až dotiahol :D
Reagovat
dappe
Nadal úplně bez problému. Snad Federer večer taky vyhraje a zítra po delší době jejich finále.
Reagovat
freeteepek
Nadal běhá zleva doprava daleko za základní čárou. doběhne všechno. A jak je daleko, tak vrátí i nedůrazné smeče. Berďa při útoku všechno posílá dozadu a když se pokusí zkrátit hru, tak to Nadal doběhne taky. Berďa by potřeboval zrychlit a hrát lepší kraťasy. Navíc neumí ty prohozy po lajně, které v úzkých dokáže tak fantasticky zahrát Nadal. Asi i proto, že se pohybuje dál za kurtem. Může si to dovolit, protože je fantasticky rychlý. Umí se nejlíp ze všech klouzat a navíc těží z toho, že je levák. Když mu tam Berďa pošle backhand křížem, Nadal to vrátí forehandovým topspinem po lajně a Berďa je nahranej:-)
Reagovat
Mayo
Berďovi jednoznačne Nadal sedí najmenej z tej Big 4
Reagovat
deLaFere
jo jo
Reagovat
petrulinka
I přes prohru myslím, že Tomáš nehrál špatně. Oproti včerejšku byl pouze na polovině UE. Uznávám, že Nadal je opravdu skvělý hráč, nicméně mně je prostě nesympatický a nelíbí se mi ani jako chlap.
Reagovat
Mayo
tenis neni Miss ... nemýl si pojmy a dojmy
Reagovat
petrulinka
1. Nikdo tě nenutí, abys mi tady něco psal, že? 2. Když se tady někteří chlapi rozplývají nad krásou některých tenistek, tak co bych si nemohla vyjádřit svůj názor na tenisty. Je to moje věc a tobě to upřímně může být úplně jedno. :-)
Reagovat
Mayo
však nikde nepíšem, že nemôžeš :) len aby si to pochoppila
Reagovat
freeteepek
A nebyl ten zápas o celou třetinu kratší???
Reagovat
Sonja
:-D...trefa.
Reagovat
carolyn
:-DD
Reagovat
Fandina
Když byl o třetinu kratší, tak by stačila třetina UE, ale byla jich polovina.
Reagovat
smazaný uživatel
No, když on Nadal si s Tomem moc nechtěl pinkat. A rači rovnou dával winnery, než čekat na jeho nevynucenou chybu.
Reagovat
Fandina
Rafa se třásl, aby vyhrál. A povedlo se.
Reagovat
smazaný uživatel
A koukám včera bylo 196 fiftýnů, dneska 93. Takže to nakonec i sedí.
Reagovat
deLaFere
že Berdych je schopen porážet jak Djokoviče, tak Nadala, ale musí se přestat bát to, co hrál včera v druhé půli zápas. Musí to zkoušet stále. Dnes to bylo zase málo agresivní, s tím se proti Nadalovi vyhrát nedá. Potencionál tam je, ale je otázkou jestli bude někdy naplno využit. Škoda, škoda.
Reagovat
freeteepek
Na antuce? Těžko:-(
Reagovat
deLaFere
Každý je porazitelný, Tomáš nehraje v rámci svých možností, dobře si pamatuju jeho začátky na ATP v 17 letech. Chardy, Wawrinka, Del Potro, Gulbis a další na to mají, otázkou je jen schopnost si to srovnat v hlavě. Vím, že tím vlastně neguji svá slova, protože pokud to nedokáží, tak na to neměli. Ale Berdych udělal velký pokrok a mohl by to dotáhnout do konce.
Reagovat
Matti
Sam sis odpověděl.
Reagovat
VlS
No nic, SF je hodně dobrý, na trávě budeš mít Tome možná lepší šanci. Je bysměl něco udělat s tím smečováním na raketu soupeře, škoda některých míčů, no.
Reagovat
Mayo
teraz to mala byť jeho najväčšia šanca...po každej prehre príde ešte väčšia ale možno
Reagovat
Sonja
Hm...aneb v čem je Rafa lepším hráčem než Novak.
Reagovat
freeteepek
Třeba v tom, že je levák:-)
Reagovat
Sonja
Ne, myslela jsem spíš tu stoprocentní koncentraci od začátku zápasu až do posledního míčku.
Jinak samozřejmě v tom, že je Rafa levák a dokáže míčky tak roztáčet, je jeho velká přednost, s tím souhlasím.
Reagovat
Mayo
Tomáš dosníval....RAFAAAAA :)
Reagovat
Mayo
pozdravujem Chrenda, ktorý písal, že RAfa dostane....:)
Reagovat
Roger_Federer
Povoliš, přitahneš..
jak řekl včera Forehend.."Nadal, vi kdy ma přidat" v tom je jeho velikost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si dal Berďu za 100. Třeba to znova vyjde.
Reagovat
Sonja
:-D
Reagovat
freeteepek
Už s ním prohrál po třinácté. Ale každá série musí jednou skončit. A ten, kdo si ve správný okamžik vsadí, vyhraje fakt balík:-))
Jestli chceš sázet na vysoký kurzy, tak spíš zbohatneš u žen, než u chlapů. Soustřeď se třeba na zápasy Petry Kvitový, ta dělá pravidelný akce 20-30:1:-)))
Reagovat
viitak
Berdych má stále určité šance. Výrazně se zlepšuje na podání. A při Nadalovo podání v druhém setu už uhrál 5 míčků, takže taky zlepšní oproti prvnímu setu, kde zahrál 1.
Reagovat
Mayo
mňa z toho Nadala porazí...on v 88 % prípadoch dá vždy buď smeč alebo jasný forehand pri sieti do tej strany kde stojí súper ... už tradične
Reagovat
viitak
možná trénuje forhend na FO. :)
Reagovat
Mayo
hlavne, že Nadal neni útočník a už má 17 winnerov :)
Reagovat
Sonja
O winnery přece nejde, Mayko...dnes jich Errani trefila 18 a nikdo by ji za útočnou hráčku neoznačil:-D
Reagovat
Mayo
nejde o winnery ? pri Gulbisovi o ne išlo :D zaujímavé
Reagovat
Sonja
Ale kdepak...u Gulbise nešlo o winnery, ale o to, že se snažil zakončovat výměnu hned zkraje. Winnery nebo UE byly jen výsledkem téhle snahy...a taky tím znemožnil Nadalovi, aby něco ve výměně udělal.
Reagovat
carolyn
Nole včera polevil a nehrál svůj standart. Na RG už to bude jistě jiná.
Jak už tu někdo někde psal je rozdíl mezi tím porazit a porážet. To že občas porazí někoho z top to se prostě stává. Ale aby je porážel nějak pravidelně a na většině turnajích, to se asi nestane.
Za poslední rok se hodně Berdych zkidnil a hraje vyrovnaněji to uznávám, ale pořád mu hodně chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Je zvláštní, že když Djok nebo Roger apod. prohrajou, tak "nehráli standard" a polevili. Tomáš včera hrál prostě dobře a Djok se teda na to vykašlal a radši mu to nechal? ..A kdo běžně poráží Nadala a Djoka? Místo uznání, že ten "nefavorit" byl prostě lepší, tak čtu, že "favorit" polevil.. To jsem zvědavá, co by se tu psalo, kdyby Tomáš vyhrál.. asi, že Rafa taky polevil a má problémy s kolenem :))))
Reagovat
carolyn
Ano hrál pak Tomáš dobře. Polevil jako že mu to nešlo, né že mu to nechal. A to se stává. Myslela jsem tím, že hned tady nebudu mít výlevy a vynášet Tomáše kůli výhře až k nebesům.
Jsem zvědavá co Tomáš zahraje na RG.
Co se bude psát po tomto zápase mi je jedno.
Reagovat
carolyn
Nebo ani nejsem, mám tam jiné favority ....
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáši jdi do toho, o nic nejde, včera tě taky někteří předem odsuzovali :))
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/andymurrayofficial/posts/10151437689866966
Reagovat
tommr
při servisu Nadala uhrál za celej první set jen jeden míček. To je skoro nedůstojný ...
Reagovat
carolyn
Tak víš co řekl strýček Toni :-D
Reagovat
freeteepek
Už se zlepšil. Teď je bitej Nadal jako pšenice:-)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem nečekal, Berdych uhrál dva gamy...
Reagovat
Mayo
prvý set zatiaľ veľká spokojnosť...vamos
Reagovat
carolyn
dobře Rafa :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska z něho mám moc dobrej pocit, padá to tam krásně...
Reagovat
carolyn
máš to tam :-))
Reagovat
freeteepek
Berďa dnes trochu zpomalenej. Hlavně ty dvě smeče při vlastním servisu si za rámeček nedá:-( Jedna by měla stačit. I na Nadala. Natožpak, aby Nadal obě vrátil a přitom ještě získal fiftýn!
Reagovat
Pe3k
V hlavě nasrané. Měl raději nechat Djokovice vyhrát...Alespoň to bude rychlé.
Reagovat
Sonja
Nadal je zatím precizní...ale to byl i Novak včera v 1.setu.
Tomášův čas přijde v 2. půlce 2.:-D
Anebo ne:-(
Reagovat
Pe3k
Spíš ne :D

Včera měl štěstí, že Nole polevil a on se náhodou chytil...Dnes se to nestane.
Reagovat
PetaM
Přeju ti to Berďo :) Už se konečně hecni a poraz ho :D Ať je ten turnaj ještě zajímavější :D A prosím tě, pokud ho fakt porazíš, neskonči ve finále :D :D :D :D
Reagovat
Sonja
To by bylo "vtipný", kdyby na cestě do finále porazil hned dva skvělé hráče, na které neumí (má s nimi špatnou bilanci) a ve finále padl s Federerem, na kterého umí:-D
Reagovat
PetaM
No právě :D Upřímně se toho až moc bojím, pokud by postoupil :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Finále bude Nadal-Paire -)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jste vlastne prisli na to, ze je zranitelnejsi nez pred zranenim :D Pred zranenim nevyhraval uplne vsechno.Ten neznamej Argentinec ho porazil jen proto, ze jeste nebyl v plny kondici.Djokovic byl lepsi, to ano, sle uz to nezopakuje. Nadal je skoro neporazitelnej.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)

V slovenskej extralige družstiev určite.
Reagovat
Roger_Federer
:), tak už to, uhrat z Nadalem set na antuce byl od roku 05-11, super vysledek pro každeho mimo top 3..:)
Reagovat
VlS
řekl bych, že včetně TOP 3
Reagovat
smazaný uživatel
ne :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Mohl by. V Římě prší, kurt by neměl být vyschlý a míčky odskakovat tak vysoko. Poslední zápasy skončily velmi těsnými výsledky. Tomáš hraje dobře a výhra nad Djokovičem mu jistě zvedla sebevědomí. Takže šance tady je.
Reagovat
smazaný uživatel
chapu, ze ty podminky myslis s ohledem na specifika Rafovy hry, kdyz ale on Berda take potrebuje, aby mu to trochu litalo..
Reagovat
VlS
zítra doufejme obhájí. Lucka má dobrej servis. Tak hlavně ať jíto zítra dopadne a pak hurá na RG
Reagovat
Fandina
Přímý přenos v ČT zatím hezký zápas.
První set Lucka nad Jankou Čepelovou 6:0 ve druhém vede Lucka 2:0.
Reagovat
tommr
ve druhým setu se Lucka nějak zasekla. Za stavu 3:0 při podání soupeřky zazdila nalitej volej u sítě a od tý doby začala strašně kazit ...
Reagovat
Fandina
Druhý set od 3:0 pro Lucku Janka zpřesnila hru a hrály vyrovnaně do stavu 5:5 pak už Lucka zase lepší a druhý set vyhrála 7:5 krásným mečbolem winer po čáře. Lucka super!
Reagovat
spaniel
Neverim tomu. Tak 10% sance.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to si vsaď na Nadala. Sázkovky tipujou 15%. Čili se sekli o polovinu.
Reagovat
Mayo
tak ak porazí El Matadora na antuke tak to už áno sa aj pokloním ... to bude mega skalp...každopádne vamos Rafa :)
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. před dnešními semifinálovými zápasy v Římě (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Tomáše, hvězdička znamená, že hráči se dostali do semifinále a ještě tudíž můžou v Římě získat další body):

1.Djokovic (+7610 bodů)
2. Murray (+3970 bodů)
3. Federer (+3060 bodů) *
4. Ferrer (+2040 bodů)
5. Nadal (+1555 bodů) *
----------------------------------
6. Berdych 4700 bodů *
----------------------------------
7. Del Potro (-380 bodů)
8. Tsonga (-905 bodů)
9. Gasquet (-1610 bodů)
10. Tipsarevic (-2060 bodů)
...
26. Paire (-3295 bodů) *
...

Tomáš si včera postupem do semifinále ještě víc upevnil pozici. Má ted na svoje nejbližší pronásledovatele docela solidní náskok a protože v nejbližší době nic většího neobhajuje může na šestým místě zůstat minimálně do USO. V dnešním semifinále bude mít navíc další příležitost k navýšení náskoku před Del Potrem a Tsongou. Pátý místo ovšem zůstává i nadále v nedohlednu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na piaty flek by mohol zautočiť vo Wimby, kde David obhajuje SF, kdežto Tomáš bude mať len plusové body. Už na RG by mohol teoreticky stiahnuť náskok, kde bude musieť David rovnako obhajovať SF..
Reagovat
tommr
ve Wimbledonu obhajuje Ferrer jenom čtvrtfinále. Myslím si, že tam ho ještě Tomáš předstihnout nemůže ani kdyby došel daleko. Může si ale na něj nahrát nějaký body a na pátý místo zaútočit na konci roku kdy Ferrer bude muset obhajovat tituly ve Valencii a v Paříži ... :)
Reagovat
VlS
Je dobrý, že se Tom drží. Fakt je, že v případě vypadnutí Nadala na RG brzo na začátku ( nepravděpodobné, ale ne nemožné) by se mohl dostat nahoru nav 5. ryvchle. Dál to zase tak růžově nevidím, Nadal po Wimbledonu neobhajuje nic a už teď vede o pár bodů Race, Tom je pátý af Roger až sedmý
Reagovat
tommr
není pravda, že Tomáš v celkové bilanci s Nadalem prohrává 2-13. Tomáš už Nadala porazil třikrát v létech 2005-2006 (Cincinnati, Toronto a Madrid) ...
Reagovat
smazaný uživatel
bude to bezpochyby težší zápas než včera s novakem, který to trošku podcenil ale to nemění nic na tom že tomáš včera zahrál nejlíp na antuce za poslední 3 roky( připomíná mi to RG 2010 kde byl v SF) ale myslím si že šance jsou 80 na 20 pro rafu ale samozřejmě výkonem berdycha od konce 2 setu se šance malinko zvýšila ale berdych takto proti rafovi musí hrát celý zápas možná i líp uvidíme rád bych viděl vyrovnaný zápas na 3 sety
Reagovat
Sonja
Tomáši, včera sis dokázal, že to jde, tak dneska hlavně nebojácně...
I když pochopitelně Rafa bude daleko tvrdší oříšek než Novak, narozdíl od Djoka se na tomhle turnaji dokázal dobře přizpůsobovat různym stylům soupeře a vždycky nakonec urvat výhru. Navíc na něm v současné době vidím daleko větší hlad po vítězství:-(
Každopádně, i kdyby dnes Tomáš prohrál, myslím že semifinále v Madridu a teď Římě jsou krásné výsledky, které mažou ten vypádek v MC s Fogninim a ukazují, že Tomáš má v téhle sezoně prostě super formu. Už to chce jen nějaký titul za odměnu:-)
Reagovat
Fandina
Fognini v MC ale porazil Seppiho, Ramose, Gasqueta, takže takový výpadek od Toma to osmifinále nebyl.
Reagovat
Sonja
Já to nechci řešit, vím, že se to tady Tomášovi vyčítalo, proto to zmiňuju... jinak já jsem v tom taky neviděla žádnou ostudu, Fognini v MC hrál fakt dobře.
Reagovat
Fandina
já to také nechci řešit ... úsměv
Reagovat
Fandina
přeji super výkon a úspěch. Trpělivou i agresivní hru. Hodně es a výborných prvních podání a také ať se daří forehand a return. Držím palce. Berdo ... pojď pojď pojď
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Pe3k
ne
Reagovat
Roger_Federer
Myslim, že dnes ma Berdych asi nejvetši šanci za posledni 5 let na antuce Nadala porazit..
pokud předvede vykon lepši než včera a udrźi nervy na uzde..:), což se celkove rovna zazraku, ve dvou dnech po sobo smaznout dva nejlepši antukaře současnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Celý dnešný program zmeškám, ale pevne verím, že k žiadnemu velkému prekvapeniu nedojde..
Reagovat
smazaný uživatel
ne
Reagovat
Chorche001
Předem říkám, že nejsem zrovna Rafa fanda.

ALE! Musím uznat, že ač je Rafaelo sebevíc unavené a po sebevětší krizi či zranění, pak je téměř nemožné ho na jakékoli antuce porazit.

Je zřejmé, že Berdych se dostává do "laufu", ale dle mého úsudku ... ani sebelepší Berdych nemůže Rafu na antuce porazit :/
Reagovat
Pe3k
Djokovic mu dá 2:0.
Reagovat
smazaný uživatel
Dle mého názoru je teď Rafa na antuce zranitelnější než kdy dřív. Gulbis kdyby hrál celý zápas jak v 1. setu tak mu dá klidně dva kanáry(to hodně přeháním ale možný to je) nebo mu dovolí uhrát pár gemů, jenže to by nebyl Gulbis kdyby nepřišel nějakej jeho skrat :-) Alespoň ukázal jak se na toho španělskýho bejka musí hrát. Ferrer se mi taky včera líbil, bohužel většína hráčů nevydrží hrát dobře proti Nadaloj celej zápas.
Reagovat
Stan_Borowitz
To už se tady řešilo. Takový tenista, ktertý by vydržel celý zápas hrát jako Gulbis většinu prvního setu, se ještě nenarodil. Nedokáže to nikdo, vyžaduje to neustálé stoprocentní fyzické i psychické nasazení, stačí o 1% polevit a míče začnou lítat ne na čáru, ale za ni. Tenhle styl je paradoxně náročnější na fyzickou kondici než nekonečné pinkání...
Reagovat
Amputace
Ježimarja, tohle jsou zase úvahy. Kdyby hrál Gulbis jako v prvním setu celý zápas, tak porazí kohokoli, kdykoli a na jakémkoli povrchu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist