Berdych: Největším problémem byl servis

5. 9. 2014, 10:01
Rozhovory 55
Tomáš Berdych svůj nejlepší výsledek na US Open z roku 2012 nezopakoval. Český tenista ve čtvrtfinále odehrál nepovedený zápas proti Marinu Čiličovi a po relativně hladké porážce se už může soustředit na blížící se semifinále Davis Cupu. Bez servisu to prostě nejde, soupeř vyhrál zaslouženě, uznal Berdych, který se rozpovídal i o blížícím se Davis Cupu nebo možné spolupráci s Ivanem Lendlem.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Můžete nějak zhodnotit celé to utkání? Co bylo špatně?
Začal jsem dost příšerně, rozhodně to nebyl povedený vstup do utkání a dost mě to srazilo dolů. Bylo pak náročné dostat se zpátky a dohnat tu ztrátu. Když máte hru postavenou na servisu, je hodně obtížné s tím něco dělat, když podání nefunguje. Dneska to rozhodně nebyl můj den, nehrál jsem tak, jak bych měl. Největším problémem byl rozhodně servis, který byl hodně špatný už od začátku. S takový podáním bych prohrál s 80 % soupeřů. To je ale tenis, musím to přijmout a jít dál.

S Čiličem jste odehrál už poměrně dost zápasů. Můžete nějak porovnat jeho dřívější a dnešní hru?
On teď hraje opravdu dobře a do semifinále postoupil zaslouženě, protože předvedl velmi dobrý výkon. Řekl bych, že se má skvělou sezonu, hraje solidně a roste. V prvních dvou setech byl dnes jasně lepší, ve třetí sadě jsem měl nějaké šance, bylo toTomáš Berdych dost těsné, ale on to zvládnul lépe než já.

Prohrál jste s ním letos i ve Wimbledonu, ale tam to bylo už ve třetím kole. Zlepšil jste něco od té doby, šel jste do zápasu s jinou taktikou?
Zřejmě jsem se moc nezlepšil, protože výsledek je stejný - prohrál jsem. Víte, byl to jiný zápas na jiném místě, takže to bylo úplně odlišné. Hráli jsme na jiném povrchu, takže je dost těžké to nějak porovnávat. On to ale i tady zvládnul lépe.

Myslíte si, že Marin hraje dost dobře na to, aby celý turnaj vyhrál?
Tohle je dost těžké nějak posuzovat. Uvidí se, na které soupeře narazí a jak se mu bude dařit. Dneska zaslouženě vyhrál, ale tak vysokou úroveň je těžké udržet, takže nevím. Předpovídat vítěze je vždycky těžké. Pokud ale bude hrát jako dnes, tak má určitě šanci. Stále jsou tu ale Roger (Federer) a Novak (Djokovič), takže... To už tady dlouho nebylo. (smích)

Jak hodnotíte poslední měsíce? Jste spokojený se svými výsledky?
Nehraju poslední dobou svůj nejlepší tenis, ale i tak jsem se teď probojoval do čtvrtfinále grandslamu, což není špatné. Myslím, že tenhle výsledek mě povzbudí. Dodá mi to sebedůvěru a může to být takový odrazový můstek. Musím teď zase tvrdě pracovat a snažit se být lepší a lepší. Nikdo není dokonalý, někdy se stane, že nemáte den, ale každý chce být co nejlepší. Chci to i já, takže teď budu znovu trénovat a pokusím se uspět na dalších turnajích.

Čeká vás teď semifinále Davis Cupu. Je těžké se na to teď znovu zkoncentrovat? Bude se hrát na antuce, takže vás čeká velký přechod.
Moc rád reprezentuji naši zemi, takže se na to moc těším. Ten přechod bude náročný, ale za ty roky už jsem na to zvyklý, takže věřím, že se brzy aklimatizuju. Moc se na to těším, máme za sebou skvělé úspěchy, takže teď nebudeme pod takovým tlakem. Hrajeme další semifinále, což je super výsledek! Cítím se dobře, nepřipouštím si žádný tlak, stres, nic.

Takže ani antuky se nebojíte?
Nebude to poprvé, co se po US Open budu vracet zpátky na antuku. V roce 2012 jsem tady v New Yorku hrál semifinále a pak jsme taky zvládli Davis Cup v Argentině. Bude se hrát na Roland Garros, takže to bude moc pěkné. Těším se tam, protože když už na antuce, tak aspoň na těch nejlepších antukových kurtech v Paříži. Bude to jistě dobrá připomínka grandslamu. Nebudeme někde na blátivých a měkkých kurtech, takže věřím, že si na antuku brzy zvykneme. Hrát na Roland Garros je vždycky super.

Máte rád Francii?
Ano. I tady v New Yorku jsem byl ve francouzské restauraci. Bylo to tam skvělé! Je to opravdu krásné místo. Mám rád jejich kuchyni.

Co jste tam jedli?
Měl jsem nějaké kuře a brambory. Pak jsme měli skvělý dezert, na ten jsme se ani neměli ptát. Byl jsem fakt plný, bylo to výborné.

Na grandslamech jste se už hodněkrát probojovat do čtvrtfinále, hrál jste ale už i semifinále a finále. Jste teď ve fázi, kdy si říkáte, že čtvrtfinále je málo, že to není dost dobré? Tomáš Berdych
Nemyslím si, že čtvrtfinále je špatný výsledek. Zápasy předtím jsou většinou o rozehrání, nacházíte v nich rytmus. Ve čtvrtfinále už pak dochází na ty větší zápasy, ve kterých narazíte na soupeře ze špičky. Vždycky se na ty zápasy těším, ale dá se říct, že to je ta fáze, kde pro mě ten turnaj opravdu začíná. Jsem rád, že jsem ve čtvrtfinále, ale je jasné, že bych chtěl víc. Chci hrát lépe. Chci vyhrát.

Přemýšlíte občas o letošním Australian Open? V semifinále jste tam po velké bitvě prohrál s Wawrinkou. Kdybyste vyhrál, měl byste velkou šanci na vítězství právě vy.
Takhle nepřemýšlím, vlastně to ani nejde, to bych to mohl zabalit. Byl to skvělý zápas a velká zkušenost, ale bylo to o tom, kdo je lepší. A Stan vyhrál.

Nemůže za těmi prohrami stát i takové to chtění? Že opravdu tak moc toužíte vyhrát grandslam?
To se člověk musí dlouho učit. Má nějaký cíl, ale musí se naučit být trpělivý a vždycky jít dál. Není to snadné. Nejsem jediný, kdo chce na grandslamu uspět, to chtějí všichni. Jsou tu ale čtyři kluci, kteří to pravidelně ukradnou. Je tu tedy takový lov, kdo se dokáže dostat mezi ty čtyři nejlepší a jednu trofej jim vzít a získat ji pro sebe. Je to velká výzva, ale je to opravdu o té práci a o trpělivosti. Tohle mě drží nad vodou a dodává mi to větší a větší motivaci jít dál, znovu trénovat a snažit se zlepšovat to, co zrovna nejde.

Přemýšlel jste někdy o spolupráci s Ivanem Lendlem? Je zřejmé, že Murraymu výrazně pomohl k tomu, aby na grandslamech uspěl. Už jste s ním o tom někdy mluvil?
Je to něco, o čem jsem přemýšlel, ale chce to svůj čas. Doufám, že to jednou přijde. Držte mi palce.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

55
Přidat komentář
Jan
Není to poprvé, co Tomáš říká, že čtvrtfinálem pro něj turnaj začíná. Je úsměvné, že obvykle také končí :) Stejné prohlášení bylo i letos ve wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
ale tohle uz neni usmevne, nedovedu si predstavit momentalne 6. hrace sveta, ktery bude rikat, ze je tak skromny (a fajn), ze mu staci na kazdem turnaji jeden zapas..
Reagovat
spaniel
Holy cramps!
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/tomas-berdych-omluva-za-chovani-tenis-us-open-fao-/tenis.aspx?c=A140905_181723_tenis_ten
Reagovat
smazaný uživatel
takze tahle rebelie netrvala nejak dlouho;)
...ale zase klobouk dolu. Dnes uznavat chyby az tak popularni neni...
Reagovat
Pesek12
Jen je divný, že se Tomáše na sporný dvojdopad nikdo nezeptal po zápase na tiskovce (?) nebo v tomto rozhovoru.
Reagovat
darek.vrana
Tomáš se na FB omluvil rozhodčí. To je dobře, tím u mě hodně stoupnul.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednou jsem to sem už posílal, ale jen na připomenutí.. :D http://www.onthegotennis.com/home/bad-boys-of-the-atp-tomas-berdych.html fajn série článků o rebelech na tour :D
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček ATP k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraných čtvrtfinálových zápasech na USO.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil na USO do semifinále.

1. Djokovic 12290 (+8050) *
2. Nadal 8670 (+4430)
3. Federer 8030 (+3790) *
4. Wawrinka 5625 (+1385)
5. Ferrer 4495 (+255)
-------------------
6. Berdych 4240
-------------------
7. Raonic 4225 (-15)
8. Dimitrov 3710 (-530)
9. Nishikori 3390 (-850) *
10. Murray 3150 (-1090)
11. Tsonga 3100 (-1140)
12. Gulbis 2615 (-1625)
13. Cilic 2565 (-1675) *
14. Del Potro 2365 (-1875)
15. Bautista Agut 1935 (-2305)
16. Isner 1925 (-2315)
17. Fognini 1870 (-2370)
18. Monfils 1845 (-2395)
19. Anderson 1840 (-2400)
20. Lopez,F. 1770 (-2470)
...

Tomáš Berdych měl USO rozehraný poměrně dobře, ale ve čtvrtfinále bohužel těžce narazil.
Tomáš se přesto zatím drží na 6.místě i když jen s minimálním náskokem před Raonicem.
Tomáše ale ještě může předstihnout Nishikori, který k tomu ovšem potřebuje získat titul.
Vyřazení ve čtvrtfinále znamená pro Tomáše i komplikaci v boji o účast na letošním TM. Jeho náskok na první nepostupový místo se o něco zmenšil a může se ještě dál zmenšit pokud Nishikori a Cilic budou postupovat. Tomáš musí proto doufat, že Djokovic a Federer potvrdí role favoritů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi to líto, ale Berdych už grand slam nikdy nevyhraje. Šance měl, tahle byla poslední minimálně do finále se dostat měl. Je to v hlavě a právě v tom, že moc chce, nedokáže si od toho chtění vyčistit hlavu. On sám uvádí, že je to těžké se to naučit, ale bohužel se to nenaučil. Vždycky když se to láme, tak mu odejde servis (a někdy ještě zkazí lehký volej), při tom jeho hra je na servisu založená, jak sám uvádí. Na spolupráci s Lendlem už je teď pozdě - po třicítce už GS poprvé nevyhraje a navíc Lendl nečeká až mu Berdych zavolá, již dříve řekl, že už trénovat nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Lendl řekl, že možná ještě trénovat bude, za podmínek, že si bude myslet, že danému člověku může něco nabídnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa už s Lendlem mluvil, šance tady je. Osobně bych vsadil na to, že se dohodnou. Tomáš bude muset akceptovat podmínky Lendla. On ví, že to je asi jeho poslední šance jak získat GS. S Krupou ta šance je 0%.

http://www.tennis.com/pro-game/2014/09/berdych-wants-ivan-lendl-coach/52682/#.VAmzMGR_v7p
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že se dohodnou, snad bude Lendl ochotnej mu pomoct, a kdyby se měli dohodnout, tak sand co nejdřív.
Reagovat
Frick
Na webu turnaje V Albq. je položka LIVE STREAMING, takže bysme Nicole možná mohli i vidět....
Reagovat
Frick
Dnes to měla proti 277. Georges (ne Julča :o) v prvním setu těžší, když vyhrála až 7:5, ve druhém se ale už vrátila do zavedených kolejí a dorazila jí 6:1...

V semifinále jí čeká Pfizenmaierová, jenž už byla letos v březnu na 79. místě...
Reagovat
Elrondin
Gratulka Denisce, v semifinále přeji hodně štěstí, Dinah bude těžká soupeřka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani Lendl není kouzelník.
Reagovat
babolat.cz
už jednou byl, dokonce mág!
Reagovat
Frick
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
blixa
Jediný Mák na zeměploše je tento :
http://dee.sekai.cz/wp-content/uploads/2011/08/rincewind.jpg
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Kde nic není, ani smrt nebere."

Ne, nemyslím si, že by u Berdycha byl problém v trenérovi. Problém je v něm a v tom, že na to úplně nejvyšší úroveň nemá. Nemůžeš ho porovnávat s Murraym. Ten měl v době, kdy přicházel Lendl na svém kontě 3 GS finále, 8 vítězných Masters, sezonu, ve které udělal na všech 4 GS semifinále. Co má Berdych? Jeden Masters turnaj, jedno finále a 2 semifinále. Do letoška měl každý rok 1 GS, kde vyletěl v 1. kole. Nepřijde ti to jako docela velký rozdíl?

Je naivní myslet si, že přijde Lendl a něco se změní, jak tady spousta lidí věří. Murray byl vždycky top hráč, měl to v sobě, jenom mu chybělo zdolat poslední překážku. Lendl mu pomohl hlavně proto, že zažil něco podobného a byli si i podobní přístupem k tréninku. Berdych by musel o dost vystupňovat svojí hru, aby byl schopen uhrát ještě GS. Za necelé dva týdny bude mít 29 a nekonzistentní je pořád.
Reagovat
babolat.cz
my spíše doufáme a přejeme si to, vždyť to jediná mužská čeká naděje.
Reagovat
babolat.cz
česká naděje
Reagovat
gigin
Ještě Háječek a Luky.
Reagovat
babolat.cz
ale to už je ironie :-)
Reagovat
gigin
Dobře, tak Veselka?
Reagovat
Roger_Federer
Luky pod pod pod
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že co se týče podání, forehand je na tom Berdych lepší než Murray. Kde je výrazně horší tak je pohyb a o trochu backhand. To už asi moc nezmění. Je na tom hodně podobně jako Del Potro, který 1 GS má. U Berdycha je problém v taktice, nevyužívá naplno svoje přednosti. HJakto, že se Štepecem jsou jední z nejlepších na světě ve 4 hře, ale na síti ho v singlu vidíš tak často jako zatmění Slunce.

Pokud by Ivana přemluvil a ten ho naučil lepší herni strategii a nyplno využití svých předností, šance tam při příznivé konstalaci je (Nadal je zraněný, nebo vyřazený)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, dobře napsáno. Ale na druhou stranu to nevylučuje to, co napsal tomasinho. Není to prostě černobílý a rozhodujou maličkosti. V současnosti na to Tomáš nemá hlavně v hlavě, je strašidelně těžký udělat ten poslední krok, ale je pravda, že podobných hráčů je spousta, co třeba GS nemá nebo nebude mít, protože prostě nejsou psychicky tak silní, což se pak odráží hrozně ve hře samotné (namátkou Monfils, Dimitrov, atd). Jestli s tímhle Lendl dokáže něco udělat nedovedu říct. S Murrayem to byl trochu jiný případ. A hlavně....to hlavní je, že je tady pořád Novak, Rafa, Roger a ty jsou prostě lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Zrovna Lendl měkde kdysi na ČT4 říkal, že v tenise hlava dělá 70 až 90%, což mě překvapilo. Nicméně si myslím, že Fedex už dlouho nevydří hrát na úrovni jaké je, navís Tomáš na něj docela umí.Nadal svým agresivním pojetím hry si nakládá tělu, nevydřží hrát tak dlouho jako Fedex. Murray i Nole jsou porazitelní ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže jak chceš naučit taktickému cítění hráče, který celý život hraje stejně a nemá ve svém repertoáru žádný plán B? Murray je v taktice mistr a byl i před Lendlem, potřeboval jen pomoct, jak hrát ve velkých zápasech. Do těch se ale Berdych většinou ani nedostane, protože nezvládá zápasy s níže postavenými hráči. S Del Potrem bych to moc nesrovnával, ten na tom turnaji hrál tak výboně, jako už potom nikdy, hlavně po operaci ne. Jedinou útěchou mu může být Wawrinka, ale já stejně myslím, že to byl ojedinělý záchvěv a příští rok si GS rozdělí zase jedni a ti samí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že Murray je nějak dobrý v taktice. On těžil a hodně těží z toho, že je extremně rychlý na kurtě. Mistry taktiky jsou Nadal, Fedex a Djoker. Pravda je, že Berdych hraje sterotypně a nemá plán B, ale podlě Krupa mu nikdy nic jiného neukázal, nebo Berdych nechtěl. Slyšel jsem ho někde před pár lety říkat, že nechce měnit taktiku (např. chození na sít), aby pak nevypadl z TOP 10. Myslím si, ale že ted zjistil, že takto se dál již nemůže posunout a bude jen už padat dolů...ale je možný, že ikdyž se s Lendlem dohodně, žádný posun tam nebude. Pak si může říct, že udělal maximum a prostě na to neměl
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se někdy podívej, jak Murray hraje. Jak dokáže využívat slabin soupeře. Má hodně variabilní hru, dokáže hrát to, co zrovna potřebuje. Účinné slajzy, dropshoty, údery pod větším úhlem, využívat třeba BH nebo proti Ferrerovi často BH po lajně, kterým si ho připravil. Sám Lendl to tvrdí tady:

http://sport.aktualne.cz/lendl-andy-na-me-byl-milejsi-nez-deti-pry-tenisu-nerozumim/r~1e474e42e6c511e3b2c6002590604f2e/
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/106314-ivan-lendl-muzsky-tenis-proziva-fantasticke-obdobi/

Pro Tomase specialne pasaz 20:40 +- nejake vteriny
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/bollettieri-vaidisova-tenis-navrat-dbc-/tenis.aspx?c=A140904_222600_tenis_ten
Reagovat
Roger_Federer
V její době též na okruhu vládla silná generace, že?
Ano, tehdy byla spousta hvězd. Nicole se mezi nimi neztratila. Ale nebabrejme se v tom, co mohla a­ měla udělat. Berme to pozitivně a přejme jí hodně štěstí. A vyřiďte u­ vás, že miluju Prahu. Zbraslav!

Nedavno sem cetl na idnesu vyjadreji jineho odbornika(Jirka), ze v netezsi konkurenci hraje P.Kvitova.
Reagovat
Cico93
Táto konkurencia je slabšia aká bola za éry Dementievy, Justine, Kim, Venus atď...
Reagovat
lars
Na zaklade ceho takto pises ??
Reagovat
Cico93
Tak môj názor mne prišli tenistky ako
Serena
Venus
Dementieva
Safina
Henin
Kim Clijsters
vtedy výborna Svetlana
mladá Masha a Vicka
+ Nicole a ďalšie

lepiš ako momentálna TOP 10
Viac tých pravých šampioniek tam bolo!
ale to si každý spravi svôj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Vicka mi do toho období nesedí... Ona se prosadila až v roce 2009. A ty tenistky panovaly v letech 2003-2007.
Reagovat
VlS
Safina nevyhrála ani jeden GS, Dementieva nevím jestli 0 nebo max 1, dávat tyhle 2 do s kupiny s Justine a Kim je nesmysl.
Reagovat
darek.vrana
Jo, Zbraslav!
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé, že se zde píše o tom, že ani opakovaný záběr neodhalil, že míček dopadnul dvakrát... V tv to bylo evidentní. Nevím, jak mohl tvrdit rozhodčí, že míček nemohl dopadnout dvakrát, protože by měl naprosto odlišný odskok.Nadával rozhodčí, že nikdy nedržela raketu v ruce. Tomáš hraje tenis na hodně vysoké úrovni, ale jinak si myslím, že je projevy vůči rozhodčím jsou naprosto ubohé... stále by se chtěl hádat. Pokud by se mu podařilo stát se vyrovnaným, potom věřím, že by přišel i nějaký ten velký úspěch, ale pokud bude pořád v hlavě nemocný, nepůjde to.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, v tomhle Berďa fakt ulítl, ale věřím, že se jí dodatečně omluví. Podle opakovaných záběrů bylo vidět, že míček jasně 2x dopadl. Ale já reakci Berdycha v tom zápase částečně chápu. Ano, můžeme tisíckrát říkat, že je to profík a měl by se umět chovat, zkrotit emoce. Ale tomuto člověk neporučí, doma od obrazovky se to každýmu lehce říká, někteří to zvládnou i na tom kurtu, ale ne každej je takovej kliďas a holt si tu zlobu nějak na kurtu vybije - někdo zničí pár raket, někdo nastřelí míček, někdo se zase pohádá s rozhodčím. Berdycha úplně chápu v tom, že byl včera dost frustrovanej, těch faktorů proti němu bylo přeci jen dost. Jednak mu opravdu vůbec nešlo první podání, druhak když si pracně vypracoval vedení třeba 30:0 při podání Čiliče a ten mu tam pak prásknul 4 nechytatelny podání, to člověku vskutku hne žlučí. Pak když si 3 parádními údery vynutí tlak a pošle téměř nechytatelnej poslední úder a Čilič jej ještě vyškrábne, a aby se neřeklo, tak to vrátí nechytatelně na vnější část lajny, co potom chcete dělat? A na Berďovu obhajobu, ten dvojdopad byl opravdu velmi těsnej a on jej mohl v plnym běhu a následym slajdu jen těžko postřehnout. K tomu se přidala ta frustrace ze zmíněnýho vývoje a hádka byla na světě. Ale jak jsem psal, já věřím, že se rozhodčí dodatečně, s klidnou hlavou omluvil ;)
Reagovat
Fandin
Určitě je pochopitelné, že v té rychlosti a nasazení to mohl vidět jinak. Je to celkem známý jev, nazývá se syndrom očekávaného vývoje, kdy člověk místo reality vidí, to co chce nebo očekává. Zajímavé ale je, že Berdych podobné vysvětlení neakceptoval, když byl v opačné situaci v zápase s Federerem a dvojdopad mu byl uznán jako správný míč. A to Federer argumentoval podstatně slušněji, nikoho nenapadal a neurážel.
Reagovat
spaniel
Přesně na to jsem si vzpomenul. Tehdy právě Federer tvrdil, že míč měl rotaci, kterou by mít nemohl, kdyby to stihl (při stihnutém míči je slajzová rotace zpět, po dvoudopadu bez rotace nebo topspin).
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale však já jsem psal, že každý to zvládá jinak. Někdo to ustojí, někdo se pohádá s rozhodčím, někdo rozmlátí pár raket ... Vy to srovnáváte s Rogerem, kterej je starej mazák, z rekordů tenisové historie si dělá trhací kalendář, nadneseně řečeno Roger je už léty opitý úspěchy, ten už je dávno nad věcí a nějaké hádání nemá zapotřebí. A zrovna sám Roger kdysi říkal, že na začátku své kariéry byl strašný nervák, co mlátil raketami a vyřvával zlostí na kurtu ;
Reagovat
spaniel
Právě a dokázal se změnit...Berdych zřejmě ne. Že se pohádal je jakž-takž ok (kdyby se ovšem nehádal v každém zápase, v každém setu)...co není ok jsou urážky umpira.
Reagovat
VlS
No, to s tou rotací je pravda a potvrzuje to tomášovo tvrzeni, že to dvojdopad nebyl, jinak by m´č nemohl skočit zpět. Úplně mi to nesedí, zpětnou rotaci míč může dostat po prvním i druhým dopadu. Ani ten zpomalenej záběr není uplně jasnej, rozhodně na něm neni druhej odskok a z uhlu, ze kterého vyl pořízený nejde říct, jestli míč trefil 5 mm nad zemí, nebo až na zemi.
Kdyby se to stalo Fedexovi, tak na 90% rozhodčí ani nepípne, to je bohužel taky realita.
Reagovat
Roger_Federer
Myslis, ze ten zapas prohral kvuli tomu spornemu balonu?
Reagovat
VlS
Ani omylem, prohrál, protože hrál pod psa, jak ostatně i sám řekl.
Reagovat
VlS
Je vidět, že jste nezažili McEnroa, Conorse a další blázny, Serena tak dva roky dozadu řekla lajnový, že ji zabije a td a td, nedělejte z komára velblouda.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli se někde hodí komentář "ostudný výkon" tak je to přesně tady :-)
Reagovat
Pe3k
Ivan bude trénovat Tomáše až bude Murray dominovat antuce, tzn. nikdy :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist