Berdych: Nedařilo se, ale teď je tu nová výzva

18. 1. 2009, 19:29
Aktuality 2
Nejvýše postavený český tenista ve světovém žebříčku Tomáš Berdych si na začátku sezony představoval lepší výsledky než vyřazení ve druhém kole turnaje v Brisbane a hned v úvodním zápase v Sydney. Přípravné turnaje však nepovažuje za tak důležité jako grandslamové Australian Open, do něhož vstoupí v noci na pondělí zápase s Američanem Robbym Gineprim.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Berdych po skončení minulé sezony vyměnil trenéra Jaroslava Navrátila za Tomáše Krupu, což podle něj mohlo hrát v úvodu nové sezony roli. "Určitě bych si výsledky představoval lepší, ale při změnách, které proběhly, bych z toho žádnou vědu nedělal. Možná to k tomu patří. Tady (na Australian Open) je hlavní bod, na který jsme se připravovali, a doufám, že tady to půjde," řekl Českému rozhlasu.

S novým koučem pracoval mimo jiné na změně postavení při servisu, která mu umožní větší variabilitu tohoto úderu. Aktuálně jednadvacátý hráč světa by chtěl zlepšit taktiku při podání. "Neservírovat pořád první podání na ránu, aby si na to hráči nezvykli. Nebo třeba jít někdy po podání na síť," přiblížil možné variace.

Navzdory svým fyzickým předpokladům se vytáhlý Čech nevydává na síť nijak často a radikální změnu herního stylu neplánuje. "Spíš jde o to soupeře překvapit a přinutit ho udělat chybu. Aby znejistěl a nevěděl, co přijde," uvedl.

V prvním kole Berdycha čeká Američan Robby Ginepri, kterého zatím v obou předchozích vzájemných zápasech porazil. "Zatím, když jsem s ním hrál, tak ty zápasy vypadaly poměrně dobře. Jeho styl není pro mě až tak zákeřný. Pokud nepřijde s něčím extra novým, tak to vidím pozitivně," hodnotil své vyhlídky.

V případném osmifinále by se mohl utkat s vítězem třinácti grandslamových turnajů Rogerem Federerem ze Švýcarska, ale tak daleko se v pavouku zatím nedíval. "Není čas na nějaké předbíhání, hlavně to tady dobře rozjet," poznamenal.

ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tenista
Dobře, aspoň že na tom servisu jste začali pracovat, já jsem nikdy nechápal, jak ten tvůj původní servis někdo mohl považovat při tvé postavě za výhodu, vždy se z něho dalo vytěžit daleko víc...no jsem zvědaný, kam bude posun s Krupou, rád bych věřil že nahoru, i když můj názor je spíš takový, že na opravdové komplexní zlepšení své hry potřebuješ spíš zahraničního odborníka, protože se vší úctou k českým koučům, nemají zas tolik kvalit, které by tě měly trvale udržet v TOP10 dejme tomu...na druhou stranu pravda, že podle mě byl Krupa tím momentálně nejlepším, co můžou místní poměry nabídnout...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist