Berdych: Nebojoval jsem jen se soupeřem

18. 9. 2010, 08:59
Aktuality 15
Tomáš Berdych v pátek doufal, že získá druhý český bod a "zavře sebevědomým Srbům pusy" před sobotní čtyřhrou. Sedmý hráč světa ale prohrál v Bělehradu druhou dvouhru s Jankem Tipsarevičem 1-3 na sety a stav semifinále Davisova poháru je v Bělehradu nerozhodný 1-1.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tipsarevič v utkání Berdycha v prvních dvou setech přehrával a jen ve třetí sadě český hráč naznačil svoji sílu, díky které hrál letos semifinále Roland Garros a finále Wimbledonu. "On k tomu dost přispěl, hrál fakt dobře na své poměry - ale stejně, kdybych já hrál na takové úrovni jako on, dopadlo by to jinak," řekl Berdych. "Ale to je kdyby. Mohlo to dopadnout líp a mohli jsme sebevědomým Srbům zavřít pusy. Ale jedeme dál, čeká nás čtyřhra," řekl Berdych. 

Po utkání byl smutný z porážky, ale také naštvaný na srbskou stranu. "Je ještě brzy na to mluvit o tom, co mi vadí a co ne. To patří k Davis Cupu, že člověk nehraje jen se soupeřem," řekl Berdych.

Nechtěl specifikovat, co mu vadí. Jednou z možností je fakt, že domácí jednička Novak Djokovič na poslední chvíli nehrál první dvouhru kvůli žaludečním potížím, ale pak fandil v hledišti deset hodin v kuse bez známek problémů. Při otázce ohledně Djokoviče jen Berdych pokrčil rameny. "To není potřeba nijak komentovat."

Zklamání z porážky s Tipsarevičem Berdych přirovnal k prohře s Rogerem Federerem v Torontu, kde neproměnil dva mečboly. "Dá se to trochu srovnat," řekl Berdych. "Tam mi chyběl balon, abych ho porazil za rok třikrát, to se jen tak někomu nepovedlo. Ale tohle je něco jiného, Davis Cup vždycky rád hraju, člověk nehraje jen sám za sebe. Jo, mrzí to hodně," řekl Berdych, který dnes oslavil 25. narozeniny.

Šanci vyhrát zápas nad Tipsarevičem vykřesal Berdych ve třetí sadě, kterou vyhrál. Nadějně rozehranou měl i čtvrtou sadu, v které vedl 3:1, ale náskok neudržel. "Měl jsem získat i ten čtvrtý a chtěl bych ho pak vidět, jak by tam vydržel běhat v páté sadě...," řekl.

Před spaním ještě plánoval Berdych dát dohromady tělo, které prý na povrchu v Bělehradské aréně trpí. "Ten povrch je hodně náročný. Moc to nohu nepustí, hodně to drhne a je to nepříjemné. Musím se dát do kupy," řekl, ale dodal, že na čtyřhru má dost sil. "Zbyly, spíš to mrzí psychicky. Jsem naštvaný a smutný. Síly nejsou problém," ujistil.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ja si nemyslim, ze Berda hral nejak spatne.Proste Tipsarevic zahral fantasticky, cely zapas riskoval a chodilo mu to tam. Navic si myslim, ze se v jeho pripade Srbove perfektne trefili do povrchu. Berda je ranar a spousta uderu a returnu byla skvela a mela byt viteznymi mici. Jenze povrch byl tak pomaly, ze Tipsarevic ty mice dobihal a vracel. Antuka je taky samozrejme pomala, ale tam se nemuzete tak dobre pohybovat a menit start na mic diky horsimu gripu. Berdych me nezklamal... Dal do toho vsechno. A nerikejte, ze Berdych soupere nepochvalil. Rekl, ze Tiopsarevic hral opravdu dobre a vitezstvi si zaslouzil.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by Berdych vyhral je Buh, takhle je jen magor, pablb! Na druhou stranu my nejsme nic! Nic jsme nedokazali a kdo nam tedy dava pravo nadavat kvalitnim sportovcum? :-) Je smutne, jak dokaze uspech ci neuspech zamotat hlavu ceskemu sportovnimu narodu!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zas tak moc se nediv, Češi jsou deprimovaní z politiky a současným děním ve státě, tak aspoň sport jim může dát trochu radosti :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu! Ceska republika se dlouha leta raduje ze sportu, avsak tenis nebyl tim hlavnim odvetvim! Byl jim hokej a fotbal! Je vubec ku podivu ze my jako tenisova zeme dokazeme konkurovat se dvemi tenisty takovym zakladnam jako Francie, Spanelsko, Argentina, Srbsko! Myslim si, ze finale a semifinale ve dvou letech je pro nas jako tenisovou zemi nesmirny uspech! K tomu pripoctu ze ac valna hromada zatracuje nase sance na postup do dalsiho finale tak vidim stav po prvnim dni 1:1! A jsem v klidu i kdybychom nepronikli do finale tak si reknu: Je to skoda, ale cekal se postup nebo porazka? :-) At si kazdy uvedomi jake byly predzapasove predpoklady. :-) Srbsko je silny mancaft! A prohrat se da opravdu s kymkoliv, nehlede na to zda patri do TOP 10 ci TOP 40! Zebricek zkresluje.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně třeba vůbec nevadí, že prohrál, ale vytáčí mě jeho pozápasové řeči. Absolutně bez pokory, bez uznání kvalit soupeře a jen hledání výmluv na srbské fanoušky a jeho oblíbene "kdyby."
Reagovat
smazaný uživatel
on je nekdo, my jsme jen skvrny lidstva
Reagovat
smazaný uživatel
jako každý nemá vždy svůj den a musím říct že Berďa bojoval více sám ze sebou než s Tippym
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych k Chocholouškovi! Hned!
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychu, kdybys mlčel, mohl jsi být filosofem. Jinak jsi pablb ze všech pablbů ten nejpablbější.
Reagovat
weak
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
vole hraješ nic už měsíc..tak se koukej probrat nebo si jdi placat challengery
Reagovat
weak
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
to nemyslíš vážne...
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je fakt arogantní magor..
Reagovat
weak
:DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist