Berdych na třetí pokus vyzrál na Raonice, ve čtvrtfinále se utká s Ferrerem

31. 10. 2013, 19:07
Aktuality 213
ATP PAŘÍŽ - Tomáši Berdychovi se v Paříži podařilo najít recept na Milose Raonice. Český tenista uspěl až ve třetím vzájemném duelu a postoupil do čtvrtfinále, v němž se utká se Španělem Ferrerem. Kanaďan porážkou přišel o teoretickou šanci dostat se na Turnaj mistrů, na který se tak kvalifikovali Stanislas Wawrinka a Richard Gasquet.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych hraje proti tenistům s dělovým servisem nerad. Minulý týden v Basileji podlehl Karlovičovi, ač s ním ani jednou nepřišel o podání. A dnes ho čekal Milos Raonic, se kterým prohrál loni v Cincinnati i před měsícem ve finále turnaje v Bangkoku.

"Hrál mimořádně dobře. Opravdu výborně servíroval a nedal mi moc šancí. Celý zápas byl vlastně o dvou výměnách. Milos je zvládl lépe a zaslouženě vyhrál," komentoval Berdych nedávný souboj, v němž ho Kanaďan připravil o první letošní titul. "Opravdu servíruje ze třetího patra," řekl s nadsázkou aktuálně sedmý hráč světa. Trenér Tomáš Krupa si pak na tréninku stoupl na stoleček a podával, aby svého svěřence lépe připravil na třetí vzájemný duel.

A Tomášové se na dvaadvacetiletého Kanaďana připravili výborně. Dnes v Paříži Berdych odvrátil všechny tři brejkboly, podání ani jednou neztratil a díky zvládnutému tie-breaku a úvodu druhé sady vyhrál 7-6 6-4.

Osmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí musel v prvních dvou gamech při svém podání hodně bojovat, aby o servis nepřišel. Krizové okamžiky však zvládl a dějství dotáhl do tie-breaku. V něm tenisté předvedli dramatickou bitvu, ve které bylo k vidění celkem devět setbolů. A když Berdych tři odvrátil, svou až šestou příležitost proměnil a ujal se vedení. 

Ve druhém setu už Raonic na podání tak jistý nebyl. Berdych se hned v úvodní hře postaral o jediný brejk zápasu, a když do konce utkání ztratil po servisu už jen pět fiftýnů, mohl se po takřka dvou hodinách boje radovat z premiérového skalpu současné světové jedenáctky.

Ve čtvrtfinále se pařížský šampion z roku 2005 utká s Davidem Ferrerem.  Se Španělem má sedmý hráč světa Berdych bilanci 3 výher a 5 porážek, nposledy s ním prohrál v loňském finále Davisova poháru.

Raonic ve Francii ještě mohl bojovat o Turnaj mistrů, jeho dnešní porážka ale definitivně vyřešila postupový klíč. Poslední dvě volná místa obsadili Francouz Richard Gasquet a Švýcar Stanislas Wawrinka.

Složení čtvrtfinálové osmičky v Paříži je nakonec totožné se sestavou letošního Turnaje mistrů, který startuje už za tři dny. Kromě Berdycha s Ferrerem se utká také Nadal s Gasquetem, Del Potro s Federerem a Djokovič s Wawrinkou.

- ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ -(Francie, tv. povrch / hala, 3.204.745 eur)čtvrteční výsledky (31. 10. 2013)
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (6-ČR) - Raonic (10-Kan.) 7-6(13) 6-4
Nadal (1-Šp.) - Janowicz (14-Pol.) 7-5 6-4
Djokovič (2-Srb.) - Isner (13-USA) 6-7(5) 6-1 6-2
Ferrer (3-Šp.) - Simon (15-Fr.) 6-2 6-3
Del Potro (4-Arg.) - Dimitrov (Bulh.) 3-6 6-3 6-4
Federer (5-Švýc.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 6-4
Wawrinka (7-Švýc.) - Almagro (12-Šp.) 6-3 6-2
Gasquet (8-Fr.) - Nišikori (Jap.) 6-3 6-2

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

213
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to možný? On dá eso, vymaní se z neuvěřitelný defenzivy a pak zahodí jasnej winner.
Reagovat
smazaný uživatel
jdeme na to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně, 1. set máme. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovcům - jak špatně se mi to píše :)))
Reagovat
spaniel
Nebuď smutná, Delpo ma dobre období a jeho jedina sance na TM je, kdyz si aspon 2 dny odpocine. On neni masina jak Nole nebo Rafa. A melas mne verit, kdyz jsem psal, ze vyhraje Rogelio :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem smutná, však minule ho porazil a vyhrál titul, co chtít víc :) A tvůj posměšek dole jsem moc dobře zaregistrovala :))) Na to, že jsem mu tu fandila sama uprostřed supů to nebylo tak hrozný :)
Reagovat
Pe3k
Velká gratulace! Nejvíc super na tom je, že sem to neviděl :(
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem RF (aj keď mu nefandím), ale hlavne tebe, že konečne si vo svojom príspevku nespomenul jedného iného hráča.
Reagovat
Lina
Gratulace. Těším se na semifinále, konečně si to s Djokovičem opět rozdá.
Reagovat
smazaný uživatel
Supeeeeer gratulka Rogere, konecne nejaka velka vyhra! Zitra po roce s Nolem.
Reagovat
nitrotaj
Škoda toho zaujatého komentátora. Del Potro působil v Paříži unaveně. Tyhle dva si to spolu určitě ještě v Londýně rozdaj.
Reagovat
Mayo
pomôže mu to snáď tie dva dni oddychu...som zvedavý ako sa bude javiť v Londýne
Reagovat
smazaný uživatel
Jaké zaujetí? Z Fédi by měl mít každý žurnalista úctu a ne ho tady žumpit jak černokněžník Forehand a jeho partaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Spamataj sa chlape. Skús si zopakovať základné princípy žurnalistiky, alebo si ich vygoogli, zrejme sa niečomu priučíš..

Každý nezainteresovaný divák vidí, že Havrilla je priam okázalo zaujatý, navyše má nechutne iritujúci prejav, úprimne dúfam, že mu raz niekto zoberie mikrofón. Nedá sa počúvať, je nekompetentný, celé zle..A nielen v zápasoch s Rogerom.

Inak Delpo dnes vyhasnutý, evidentne je už myslou a jednou nohou v Londýne. Roger sa zlepšil, ale rozhodne by som to nepreceňoval, až zajtra narazí na špičkového súpera a ak mám byť diplomatický, tak neočakávam vyrovnaný zápas :)
Reagovat
Mayo
ako keby Del Potro nebol špičkový hráč :D
Reagovat
Pe3k
Ty jsi taky okázalo zaujatý, tak raději trž tlamu...
Reagovat
spaniel
Trollhand na tebe pasuje. Tak az zitra narazí na špičkového soupere? Ten dnešní jim nebyl? Tak jak to, ze smetl ritohraba z kurtu jak rekreačního pinkala? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, dnešný Del Potro ním nebol..Začínaš byť osobný a plytký, do žabomyších vojen sa s tebou pustat nebudem, prevalcoval by si ma skúsenosťami..

Petrík, za kolko si ta mozem kupit?..Dávam kilo..Beries?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, spaniel..Toto je ukazka tvojej logiky a preto nerád s tebou vstupujem do sofistikovanejsich diskusii..Del Potro vyhral s Rafom jeden zápas za styri roky. Roger s ním zacína prehrávat pravidelne..Ale po jeho vitazstve argumentujes Rafovou nedávnou prehrou..

No ako ta potom clovek moze brat vazne, povedz..
Reagovat
Pe3k
Jasně, Del Potro dostal na prdel od Federera a tím najednou přišel o post špičkového hráče :D Trolhand ty by jsi mohl reprezentovat v blbosti...
Reagovat
spaniel
Vzdycky si vyberes co ti pasuje do tve rovnice, jen aby ses dobral kyzeneho vysledku, co? Na hardu to maji 4:4 celkove a ty 4 Rafovy výhry byly vzdy na nejpomalejsim hardu v Indian Wells. Jakmile s jednalo o rychlejsi, vzdy vyhral Delpo.

Jen tvrdim, to co vzdy, tenis je o vice faktorech: matchup, rychlost povrchu, odskok, hala atd

Jen ty to nechces uznat, protoze by te to nutilo zabývat se Nadalovou bilanci komplexneji a nakonec by na tebe vyskočil ten obávaný strašák, ze antuka je 70% vsech jeho úspěchů. Chapu.
Reagovat
Roger_Federer
72,5%
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro nehral svoj štandard a mal prehrať v dvoch setoch. Rovnako ako nemám problém priznať, že prehry Federera s Robredom, Nishikorim a podobne boli tiež spôsobené zníženým štandardom daného hráča. Ak sa trochu odosobníš, tak si to dnes mohol vidieť, preto by som tú výhru rozhodne nepreceňoval.

Nadal je komplexný hráč. Zároveň je hráčom, ktorý vlastní najväčší monopol konkrétneho povrchu, ktorý paradoxne zatieňuje jeho komplexnosť. Murray je napríklad pokladaný za špičkového hráča hardu, no Rafa má na tomto povrchu viac úspechov. Čo to teda znamená..
Reagovat
Pe3k
A těch 27,5 % je díky lehkým losům a slabé éře :D
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, už keď sme pri tých číslach..Zosumarizuj si Rogerove úspechy a zistíš, že 70% z nich je z obdobia, kedy Roger nemal adekvátnu konkurenciu. To je ten pravý strašiak..
Reagovat
Pe3k
Je tak komplexní až neumí zahrát eso :D Btw. Raonič zahraje za jeden gem tolik es, jako Nadal za celý turnaj :D

Btw. zajímalo by mě, kde se poděla jeho komplexnost na rychlé trávě?

Btw.2 Že jsi tak hloupý, tak já ti to teda vysvětlím, snad se kolega spaniel nebude zlobit. Murray je špičkový hráč na hardu a Nadal skutečně má na tomto povrchu více úspěchů. Tyto dvě tvrzení nejsou v rozporu. Když je někdo špičkový hráč, neznamená to, že nemůže být někdo lepší než on...Btw. na to, že tady onan.ješ nad Nadalem, tak ani nepoznáš, že je lepší než Murray?
Reagovat
spaniel
Delpo dnes prohral ne proto, ze hral spatne, ale proto, ze Roger se zlepsil a použil správnou taktiku. Jestli si videl zapas, tak sis mohl všimnout krátkých slajzu a kratasu, s kterými si nevedel Juan poradit. V druhem setu Roger zacal pinkat vic zezadu a dostal Juana do zapasu. Jejich bilance neni náhodná, kdyz hraje Roger dobre, vyhrává.

Ano, Nadalova dominance na antuce je obrovská a zastiňuje jeho uspechy jinde, ale ty uspechy nejsou fenomenální, jsou jen dobre v kontextu tech nejlepsich v historii.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si odborník na žurnalistiku očividně, když víš, že na googlu jsou ty správné informace. Ale já to samozřejmě myslel ironicky. U komentátora mi nevadí, když je zaujatý (ostatně v NHL to tak normálně funguje, že každý klub má svého dvorního komentátora), ale Havrilla to nevyvažuje kvalitním mluveným proslovem, zajímavými postřehy. Jeho komentování je špatný vtip a dokazuje, že slovenská žurnalistika je na tom hodně špatně, nic ve zlém.
Reagovat
spaniel
A s tou konkurenci mas pravdu, byla slaba, jen Nadal od 2005, ktery vecne vypadl pred finale, Nole od 2007 a Murray od 2008. A stejne světová jednička v 2012. Velice by me zajímalo, jak muze byt nejlepsi nekdo, kdo je celou karieru dvojka? Mel by ses smirit s tim, ze Nadal je Federerovi tim, cim byl Agassi Samprasovi.
Reagovat
Mayo
nikoho nezaujíma či je to rýchly alebo pomalý hard, proste je to hard a bodka a má to s ním 4:4 čo je v pohode...a prehrať s DelPom aj tak neni hanba...aj 70 % antukových úspechov je super bodaj by mal aj 90 :D ...
Reagovat
spaniel
Ty jo, proc jsem lezes ty? Tve znalosti jsou na levelu 1, vrat se az budes aspon na 4, vnuku Havrilluv...
Reagovat
Pe3k
Pokud je pro tebe hráč, který získal ve 27 letech 13 grandslamů (Nadal) neadekvátní konkurence, pak máš pravdu :D
Reagovat
Mayo
to ako na mňa ? :D si ponížil :d
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Richard neporazi rafu dnes tak uz nikdy
Reagovat
spaniel
Sorrac, pusobis jako slušný chalan, nic proti tobě obvykle nemam, ale ze je hard jak hard, je fakt blbost.
Reagovat
Mayo
tak to je môj názor...či vyhrá šanghaj alebo indian wells furt sa mu to ráta ako triumf na harde ... a ja viem, že rýchle mu nesedia ale som rád za Cincy
Reagovat
smazaný uživatel
V minulosti som pôsobil ako športový redaktor, takže tie základy ovládam. A áno, slovenská športová žurnalistika zaostáva za tou českou, v globále celkom určite, no máme veľmi slušných komentátorov, či už v osobe Merčiaka, Jurka a ostatných, bohužiaľ Havrilla je tou najhoršou možnou reklamou, mrzí ma, že je práve Slovák..

Spaniel. Nadal je Federerovi to, čo Agassi Samprasovi?..You must be joking men..Petova hegemónia voči Andremu pramenila hlavne z GS, kde s ním až na jednu dve výnimky nikdy neprehral. Úprimne ťa prosím, už si raz a navždy uvedom, že tenis na rôznych povrchoch je odlišný a to, že bol Nadal konkurenciou na antuke automaticky neznamená, že bol aj na harde. Snáď by si to nechcel od 20ročného chlapčiska, ROger bol v tom veku stále bez GS, prečo ho chceš mimo antuku od Rafu?..
Reagovat
MarcelPersch
Gratulace Rogere, jen škoda, že si takhle nezahrál v Basileji, tam to mohl být titul, tady to bude jen konec ve finale...
Reagovat
MarcelPersch
semifinále*
Reagovat
Mayo
škoda, že zajtra nemá šancu na postup
Reagovat
MarcelPersch
Nerad to říkám, ale teď by měl s Matadorem mnohem větší šanci :)
Reagovat
Mayo
v hale by s ním mal šancu aj Dominik Hrbatý :D
Reagovat
Fandina
gratulka. Poslední gamy na síti a první set byly super. Gratulka Rogere!!!
Reagovat
Mayo
no Fedex vyhral, hral fajn
Reagovat
Lina
Rogerův problém doservírování setu poslední dobou. :( Come on Roger! :)
Reagovat
Mayo
však prvý set doservíroval tak kde je problém ?
Reagovat
Lina
Když může dohrát vítězně zápas.
Reagovat
spaniel
Ach Rogere. Doteď ztratil při podání 9 fiftynu a pak toto.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně začal DelPo běhat, ten první set byl z jeho strany zoufalej a když se k tomu přidá letos nejlépe hrající Fedex tak se divím že to bylo "jen" 6:3...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, přesně jak jsem psala, teď je Féďa na lopatkách a je to ve tvých rukách..:)) Come on !!
Reagovat
smazaný uživatel
Juane, co mu to takhle usnadňuješ? Zaber..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nééé Juanéééé ..
Reagovat
Lina
Del Potro hraje nějak divně :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, Féďa taky párkrát exceloval :)) Ale dneska je lepší no...
Reagovat
spaniel
Na lopatkách...Ha ha ha :D
Reagovat
Mayo
DelPič 6-4
Reagovat
Mayo
RF hrá ako z veľkej knihy veru
Reagovat
lexikon
Líbí se mi jak je ten komentátor na nova sport fandí fedexovi. Cokoliv se povede Fedexovi tak si ho může uhonit ale když dá Potro krásný forhendový winner rak mlčí.
Reagovat
Pe3k
Právě to je největší pocta, nenachází slova...
Reagovat
smazaný uživatel
Potra prostě nelze nemilovat :)
Reagovat
spaniel
A neni to tím ze Fedex ma tak 20 winneru, zatímco Delpo 7? :D
Reagovat
lexikon
Každy winner by se měl ocenit.
Reagovat
nitrotaj
Mnohem lepší zápas než (dnes) zoufalej Wawrinka s gymnastou.
Reagovat
spaniel
To je blbost. Eso je taky winner a za oceněni stoji málokdy. Neni winner jako winner.
Reagovat
spaniel
Fed-Delpo zatim podle očekávání. Kratasky na kolohnaty plati. Tak jeste jeden!
Reagovat
lexikon
Tahle hra by platila na každého.
Reagovat
smazaný uživatel
Swiss maestro!! Do tenisu se vraci ladnpst
Reagovat
Mayo
komentár :D:D no cemment
Reagovat
smazaný uživatel
Majko nekomentujes to ty nebo Cico? Mi to tak prijde. :D
Reagovat
Mayo
ja by som sa nerozplýval takto nad Fedexom aj keď mi nevadí :)
Reagovat
Mayo
Federer vs Del Potro na scénu ... očakávam veľkolepé divadlo a výhru JMDP
Reagovat
Pe3k
divadlo máš v trenách :D

vyhraje Rožér :)
Reagovat
Mayo
paráda
Reagovat
smazaný uživatel
1. set je Fédi, 2. a 3. tvůj, přeju hoooodně tenisového štěstí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič velký pán, s touto formou ho může ohrozit snad jenom Delpo, v jeho zájmu je vypadnout dnes, jestli chce být na TM co k čemu,konkurence se může modlit ať se Djoko od ledna zas trochu utlumí. Jinak, teoreticky, mohl by teďka Andy říct, že nakonec pojede na Turnaj mistrů? :D
Reagovat
Mayo
ach jaj Stando čakal som troška dramatickejší priebeh...celé zle...každopádne teraz ide parádny súboj
Reagovat
smazaný uživatel
No doufám, že bude parádní. :)
Reagovat
J.M.
Přijde mi, že se Stan v poslední době nějak hůř pohybuje (únava, důsledek zranění zad?). Taky mu chybí jedovatější forhend, nemá tam takový švih, a celkově je takový dřevěnější.
Reagovat
Madrileno
Jdi nekam Stando, slabota. Zas ten srbskej nacek proleze dal, hnus.
Reagovat
gigin
Zjebe.
Reagovat
VlS
Tak zatím je to tak, že chlumečtí sedláci byli proti Stanovi dítky štěstěny, na co sáhne, to pokazí :-((
Reagovat
VlS
Druhej set už je důstojnější
Reagovat
SwissMaestro
To je hrozný co předvádí Stan :/
Reagovat
Mayo
pome Stanislas
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, za 28 minut 1. set, no Stando....
Reagovat
Mayo
veru katastrofa
Reagovat
smazaný uživatel
abych se vyhnula neopravnene kritice, prenasim ten svuj a vidim, ze velmi dulezity, zblept i sem, na jedine spravne misto: Hezke, Berdo! :-)
Kdyz uz jsme ale u kritiky, pokud neni smesna, je fundovana a ma primerenou formu, prectu si ji velmi rada a neni pravdou, ze "kritizovat umi kazdy", spis kritiku neumi kazdy prijmout.. ;-) A take si mnohem radeji prectu zajimave info a komentare "mimo misu" nez pochvalne vylevy - ne, ze bych je sama neplodila.. :-)
Jo a: Standa, Fedex, Risa, Tom!!! :-))
Reagovat
VlS
tak taky je kritika a kritika. S normální kritikou problem nemám, s dehonestováním za každou cenu jo.
Reagovat
J.M.
A potom jde o to, co kdo vnímá jako dehonestování, nebo vůbec kritiku. Pokud někdo napíše, že hráč XY hrál špatně, někdo to vnímá jako kritiku, někdo dokonce jako dehonestování, přitom pisatel to třeba vůbec nemyslel ani jako kritiku hráče, ale jen jako konstatování, postřeh. Nebo postesk.

Jinak ta věta s tím přijmutím kritiky je pěkná. Já bych zase řekl, že kritizovat může umět každý, ale jde o to jak. Na kvalitní kritice není nic špatného. Kvalitní kritika je podnětná, přínosná, a k diskusi prostě patří. Protože z diskuse, kde je (jakákoli) kritika zapovězena, se nutně stává jen bezobsažná snůška prázdných blábolů. Z mého pohledu člověk, který si a priori zakáže kritizovat, v důsledku toho nemá co říct. Diskuse lidí nemajících co říct je pak zbytečná.
Reagovat
Lina
Na dnešek si Del Potro holt vybral Federera, tak má smůlu :)
Reagovat
kada.tom
Tak dneska doufám ve výhru Toma, Rafy, Stana a DelPa :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vůbec dneska fandí Juanovi kromě mě? Jsem tu v hnízdě samých Rogerovců :)))))
Reagovat
Pe3k
Já mu fandím, ale fandím i Federerovi :)
Reagovat
Rafaeoli25
Já budu fandit Delovi, třebaže pro Rafu by byl jednodušším soupeřem Roger, stejně ale na finále tipuju Noleho..
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím Juanovi :-) Jen nevím, jestli jeho zápas stihnu... ale poléhám na tebe, že ho budeš tlačit.. :D
Reagovat
Jan
Mně je to úplně jedno. Nebudu tlačit vůbec nic :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavá, koho tady z vás uvidím, abych si tu zase nepsala sama pro sebe :)
Petřiku, ty jsi trochu rozpolcený ne? :))))
Reagovat
steve79
Dneska bude kazde ctvrtfinale nesmirne zajimave. Do semifinale postoupi djokovic, del potro, nadal a berdych. Misto potra bych si pral rogera, ale to by musel prestat delat roger chyby z backhandu.
Reagovat
Pe3k
Jo zajímavé to bude, jen škoda, že ty dva první a zajímavější zápasy neuvidím, protože z práce jsem doma až kolem půl páté...btw.raději bych na WTF viděl kohokoliv z řady Hass, Nišikori, Almagro, Ranhojič než Rýšu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite podle ceho se losuje poradi na TM? Ja bych tipnul ze podle zebricku race ze?
Reagovat
tommr
v pondělí se oficiální žebříček a race žebříček sjednotí, protože se hráčům odečtou body za lonskej TM ... :)
Reagovat
Lina
Střídání vítězů je v některých případech lepší, např. dnes. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jdu tvrdě proti tobě, žádný ohledy :))))
Reagovat
Stan_Borowitz
A teď představte, že mohou být skupiny v Londýně nalosované stejně, jako jsou čtvrtfinálové čtveřice v Paříži. To je jako zlý sen...
Reagovat
MarcelPersch
mně osobně by to vyhovovalo, ale pro Rogera by to asi nebylo moc dobré, pravda.
Reagovat
spaniel
Věřím, že dnes vyhraje Roger. Herně se pomau zvedá a už posledně to bylo vyrovnané a rozhodlo štěstí. Navíc Delpo se mně zdá čím dál unavenější, má k tomu docela sklony.
Reagovat
Fandina
Tome, Rogere, Ríšo dneska moc držím palce. Pojď a go go!
Reagovat
smazaný uživatel
Místo Rogera tam dám Juane a máme to skoro stejný :)
Reagovat
Fandina
Na Supertennise právě opakují nedělní Basilej, kdy DelPo vyhrál nad Rogerem. Tak doufám, že Roger dneska zahraje víc super úderů na síti a DelPa dneska porazí. Moc mu držím palce. Rogere go go go!
Reagovat
smazaný uživatel
Delpík teď jede, sice včera s Bejbinem jsem zpočátku nechápala, ale on se umí vyhecovat, čekám, že to bude pohledný tenis :)
Reagovat
Padme
Mně by dneska ke štěstí stačilo, kdyby to zvládl Roger :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Musím tě zklamat :))))
Reagovat
Padme
Myslím, že kluci si to rozdají na férovku a bez ohledu na nás :)
Reagovat
smazaný uživatel
:))) my jsme taky důležitý, kdo by o nich psal? :)) Jinak hezká věta :)
Reagovat
Fandina
Psaní není vůbec důležité pro hru tenistů, ale když se fandí a povzbuzuje, tak si to také ráda přečtu. Kritiky nesnáším, to umí každý.
Reagovat
Padme
Del Potra mám po Rogerovi z té první desítky nejradši a přála bych mu, aby se jednou podíval na post světové jedničky. Ale už by mohl Rogerovi přestat brát tituly z Basileje, nepřijde mi to od něj moc kolegiální. Poslední tři vyrovnané zápasy zvládnul lépe, tak by mohl jeden zápas trošku vypustit :))
Reagovat
smazaný uživatel
Já to zase beru tak, že Roger už toho tolik nasbíral a sebral jiným + dlouhou dobu světová Nr.1, že by mohl být taky trochu kolegiální :)))
Reagovat
Padme
Roger byl letos kolegiální o dost víc, než chtěl :D Naštěstí je to jen sport :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tos napsala hezky, "než chtěl" :))) Přesně, je to jen sport a já to tak beru :)
Reagovat
petrulinka
Tak nejprve Tomovi gratulace k včerejší výhře!!! A pak by mě zajímalo, proč je pod článkem o Tomovi debata o Nadalovi a jiných hráčích a ke včerejšímu Tomově zápasu téměř nic. No jo, Tom vyhrál, hrál skvěle, tak ti neustále rýpající mu nemají co vytknout?
Reagovat
Fandina
Berdovi jsem popřála už včera. Navíc hrál moc dobře a po dvou prohrách s Raonicem, nedávno navíc ve finále Bankgoku to bylo od Tomáše super a pěkný výkon. Výborně Tome a dneska by to chtělo dát i Davida. Držím palce Tome ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
tak znáš to, včera se o Tomovi psalo pod Wawrošem, já taky kolikrát nevím, kam mám co psát :)
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě dva zápasy dne, Delpo vs Féďa a Tom vs David. Hlavně se těším na Juana a věřím, že vyhraje. Tomáš si doufám poradí s běhacím Španělem :)
Reagovat
petrulinka
Já se těším hlavně na Toma, jen mě štve, že je ten zápas až večer.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pro mě pořád lepší, než koukat na zápas k ránu s hlavou na klávesnici :)))
Reagovat
Roger4EVER
Tak Nandal nám zase včera předvedl, že když se mu až tolik nedaří a je nervózní, tak udělá prostě blbost.. Například včera nastřelení Janowicze na síti, po dávno odehraném balónku. A pak se ještě rádoby omlouvá... Trapný... Divim se, že mu Janowicz za to u sítě podal ruku, protože bejt tam Berdych, tak ten by mu jí 100% nepodal. Prostě Nadal nemá na to bejt pod věčným tlakem. Stejně je to navždy ři.ťohrab :) Vamos!
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
A Féďánek se ani neomluvil....
Reagovat
Roger4EVER
Až na to, že ři.ťohrab Nandal to udělal až po výměně ;)
Reagovat
smazaný uživatel
když se někdo zachová jako prase, je mi jedno, jestli je to Féďánek, Rafánek nebo někdo jinej. Na Toma tu pořád čtu, jakej je ufňukánek, namyšlenec + nesportovní chování. Nechová se vždy vzorně, ale máslo na hlavě mají i ostatní. Záleží už pak na každém fandovi, jestli dokáže vidět kriticky i svého Boha a ne jenom ty ostatní. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Nevyjadřuješ se k tomu jestli Rafa zvládá tlak nebo ne, když jedinej tlak kterej si ty zažil, byl v řiti při vyměšování. Ten už ustál tolik tlaku, že si to ty nedokážeš ani představit kašpare trollovitej..
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně tohle gentleman nedělá. A "gentlmen" je tu jenom jeden.
Reagovat
Roger4EVER
Klid ty fanatiku :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Ježiš, kliďas Henman kdysi napálil podavačku míčků, malou holku, nebo Nalbandian loni v Queensu, udělal Rafa něco takovýho? Jinak s Janowiczem jsou kamarádi, což se po zápase jasně ukázalo, takže úmysl v tom nebyl..
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo to je?
Reagovat
smazaný uživatel
O Federerovi se pořád psalo, že je gentleman.

Ono když se vyhrává, tak umí být gentlmenem kdekdo.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.privateislandsonline.com/islands/tokmakia-island
Reagovat
smazaný uživatel
Sis koupil? Moc pěkné :)))
Reagovat
Reti64
Kurzy na čtvrtfinále:
(14:00) N. Djokovič x S. Wawrinka 1,211 - 5,16; (15:30) J.M. Del Potro x R. Federer 1,855 - 2,08; (19:30) R. Nadal x R. Gasquet 1,16 - 6,35; (21:00) D. Ferrer x T. Berdych 1,952 - 1,971;
a na vítěze turnaje:
N. Djokovič 2,39; R. Nadal 2,80; J.M. Del Potro 8,70; R. Federer 12,13; T. Berdych 18,46; D. Ferrer 22,68; S. Wawrinka 35,85; R. Gasquet 43,24.
Reagovat
George_Renel
podal dobrý a soustředěný výkon. Snad mu lze vytknout jen volbu toho pokaženého voleje na setbol v 1. setu. Zároveň soupeři narušil jeho, trošku nabubřelé, sebevědomí a také odstřihl od TM nepříjemnějšího soupeře než ti, kteří se dokvalifikovali. (Tedy z mého pohledu).
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to má zrátané..Vie, že jednotku na konci roku nemá este istú, snáď aj preto tá nervozita na konci zápasu..Tuší, že tieto duely musí vyhrat a robí pre to vsetko..Našťastie to dobre dopadlo..Hlavne v prvom sete predviedol mimoriadne koncentrovaný výkon, viackrát odvrátil 0:30, to bolo dobré znamenie..Každopádne na túto fázu turnaja a daný povrch velmi nepríjemný súper, ktorého nakoniec zvládol bez straty kytičky a ako odmena sa mu javí na prvý pohlad vydláždená cesta do vytúženého finále..
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je protebe Janowitz tezsi souper v hale nez Berdych, tak to pak jo, ma to vydlazdeny...
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, Poliak je nepredvídatelný..S Berdychom Rafa odohral tolko úspešných zápasov, že ho už nemá čím prekvapit..Neznamená to však, že Berdych je horším hráčom, než Jerzy..
Reagovat
smazaný uživatel
Aha...a proc letos Rafa prohral s Djokovicem, kdyz snim odehral take tolik utkani a Nole ho nemohl necim prekvapit? Uvidime po turnaji...Stejne si myslim ze uz Richard se pred domacim publikem vyhecuje a poradni Rafovi zatopi. Vcera hral vazne vynikajici tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
No práve preto, že ho Nole viackrát porazil..Berdych s ním prehral posledných 13 zápasov a v jeho prípade to už bude zrejme chronické..

Inak Rišárd Rafu naposledy porazil práve na domácej pôde, nie je vylúčené, že sa bude história opakovať..
Reagovat
smazaný uživatel
Letos snim hral hodne vyrovnane dva zapasy. V IW to rozhodly dve blbe chyby Tomase a v Cincinetti to byl nadherny vyrovnany zapas z obou stran a nebojim se rict, ze by se tam Nadal neblizil svemu maximu. Pouze v Rime na antuce to bylo docela jednoznacne. Navic si pokazdy vybavim ten jejich vzajemnej zapas z AO, kterej byl mozna nejlepsim zapasem natom turnaji. Ja si treba myslim, ze maly cervicek Toma v hlave vrta ale psychiku hodne zlepsil a v Cincinati neudelal zadnou zavratnou chybu. Porazil letos Djokovice tak proc by nemohl i Nadala? Take to bude na povrchu, ktery Nadalovi nejmene vyhovuje. Kazdopadne do konce svoji kariery ho aspon jednou porazi a proc by to nemohlo byt zrovna tady :-) Samozrejme bredbihame, protoze tam jeste ani jeden znich neni.
Reagovat
spaniel
Gasquet vyhral jediny krat v 2003 po skreči Nadala. A posledních 6 zápasú neuhrál ani set. Moc šancí tam teda nevidím... Berdych má na výhru hru, ale asi ne hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je teda zajimave. Je to prispevek o Tomovi, zvladl na jednicku porazit poprve a s nulou neprijemneho soupere a temer ani jeden komentar!!!!!!. Proste vyhral, tak momentalne neni duvod ho sprdnout, ze nic neumi, tak je ticho po pesine. Takze Tome super, zvladl si to na jednicku a jen tak dal. Vyborna priprava na TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/tenistka-krajicekova-o-deblove-partnerce-hradecke-fsd-/tenis.aspx?c=A131031_101219_tenis_par

Proč nemá český občanství, když tu stejně žije a je to Češka i původem...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak co, i dnešní Rafův výkon považuješ za tragédii? :). (tím neříkám, že to bylo ideální).
Reagovat
spaniel
Return mu šel, jinak nic moc. Jerzy na to nema hlavu, nechapu vyber jeho uderu.
Reagovat
Rafaeoli25
Si nevybereš pokud jde o talenty-Jerzy a Grigor na to nemaj hlavu, Miloš zase ničim nepřekvapí a proto jsou na tom tak jak jsou..
Reagovat
jidav
Přesně! Jerzy na něj měl, úplně v pohodě, ale pak od J.J. přišel naprosto nesmyslnej úder.
Reagovat
Mayo
zajtra Federer vs DelPo už sa teším okrem Rafu samozrejme
Reagovat
smazaný uživatel
Delpík vyhraje a Wawroš by mohl zase Djoka potrápit...:)
Reagovat
Mayo
komu fandíš ináč Lunej ? furt som zmätený z toho...DelPo vyhrá si tiež myslím a Djokovič tiež ...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč zmatený, to není podstatné, komu fandím. :) Nr.1 Tomáš, Nr.2 Delpo, pak mám ráda Dodiga, Mahuta, Radka, Tsongu - a pak je hromada dalších, které beru podle momentální sympatie a soupeře :)
Reagovat
Mayo
och Berďa ...verím DAvidovi :D ale DelPo dobrá voľba ! :P
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký Och Berďa..? Taky nepíše Bože Rafa :) Já mám samý dobrý volby :)
Reagovat
smazaný uživatel
oprava, "nepíšu"
Reagovat
Mayo
ale RAfa je dobrý chlopčik :P
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je Rafa všechno jen ne "dobrý chlopčík" :P
Reagovat
spaniel
Tentokrat vyhraje Roger :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju Tomovi, ale jsem na zemi..:) tak jedině Juan je moje horké želízko :)
Reagovat
Rafaeoli25
Já věřim Delovi, momentálně má asi nejlepší formu ze všech, navíc si na Rogera po výhrách v posledních vzájemnejch zápasech věří víc a víc a jiný už to asi nebude..
Reagovat
Mayo
vamos RAFAAAAAA ! najťažší súper zvládnutý...idemo
Reagovat
MarcelPersch
Vamos Rafa, doufám ve zlepšení v příštím zápase :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Jerzy vraždil pohledem, tak je po Rafovi :))
Reagovat
MarcelPersch
Toni vypadá ustaraně, možná by měl Rafovi říct, že vysoký míč u sítě se trefuje přímo a ne ještě zkoušet obloučky, doufám, že si Rafa něco nechává na TM.
Reagovat
kada.tom
Vamos!!
Reagovat
MarcelPersch
Taková nahrávka na brejk....
Reagovat
Mayo
234 km/h ... viem prečo som sa obával tohto ranára och
Reagovat
Mayo
ten empajrový čo rozhoduje Rafovi ten Dimisoá ... mne je to najnesympatickejší empajrový sudca...asi preto, že je nekompromisný ale neviem si pomôcť :D ani spodom podanie neuznal Berdychovi vtedy
Reagovat
Nola
nekompromisný :D Jerzyk ziadal jastraba, po evidentnom Rafovom servise do autu, nebolo mu vyhovené :D vraj neskorá reakcia.... to sa len tak lahko nevidí
Reagovat
smazaný uživatel
Ano to byl hrozně evidentní aut :D a proto Janowicz čekal jak dopadne jeho return :D
Reagovat
Mayo
tak ten out nebol taký veľký zase ale nepovolil...ale proste ozaj je to trulo ten empajr :D
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak. Právě tento umpire je muž na svém místě. Není ze všech posraný. Nadalův servis byl sice mimo, ale Janowic čekal, kde dopadne jeho return (jestli náhodou nesadne na lajnu). Což je pozdě na žádání jestřába. Přesně jak umpire říkal.
Berdychovi to tehdy neuznal, protože zaservíroval těsně po ohlášení "Berdych has x challenges remaining" to tuším bylo. S tím, že to bylo spodem to nemělo nic společného.
Reagovat
MarcelPersch
Jestli byl Rafa v Montrealu nejagresivnější Rafa, kterého jsem viděl, tak teď je to asi ten nejpomalejší :D hlavně teda co se úderů týká..
Reagovat
Mayo
katastrofa...najmä v halách by mal byť agresor, kde mu to moc nejde
Reagovat
Mayo
Janowicz = najťažší možný súper pre Rafu v pavúku...tak vamos !
Reagovat
kada.tom
http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/248548-sumirovani-ceske-jednicky-nebylo-to-letos-jednoduche-rika-kvitova/

ČT bude vysílat Hopman Cup :-)
Reagovat
SubOptikT
Vypadá to na čtvrtfinále se všemi účastníky Turnaje mistrů ...
Reagovat
smazaný uživatel
janowicz bude na Turnaji mistrů?
Reagovat
SubOptikT
Dost bych se divil, kdyby Janowicz vyhrál.
Reagovat
tommr
pokud k tomu opravdu dojde tak to bude myslím poprvé v historii. Čtvrtfinále Paříže by se tak vlastně změnilo na generálku na TM ... :)
Reagovat
SubOptikT
Právě ... pokazit to může už fakt asi akorát jen ten Janowicz ... Ta konfrontace by mohla být parádní a zítřek dobrá čumenda ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to byla legrace, já samozřejmě přeji Rafovi!!!
Reagovat
tommr
s Ferrerem má Tomáš bilanci 3 výher a 6 porážek a ne 5 jak je chybně uvedeno v článku. Jedna z těch proher byla i tady v Paříži. Tomáš má každopádně Ferrerovi co vracet ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
HC bude vysílat Česká televize! Už je také rozpis zápasů... Petra s Radkem hrají 29.12. od 10:00 místního času (časový posun je 7 hodin, u nás tedy budou 3 hodiny) proti Španělsku, 30.12. od 5:30PM (10:30 našeho času) proti Francii a 3.1.2014 od 5:30PM (10:30 našeho času) proti USA.

http://hopmancup.com/schedules-draws/order-of-play
Reagovat
smazaný uživatel
Coz tedy znamena ze Aga si zahraje uz ve skupine proti Sam :-) Lunej davas pozor? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, nedávám :) Každopádně si zase vjedeme do vlasů :)))
Reagovat
tommr
dobrá zpráva. Už se na to docela těším. Doufejme, že bude potřeba ještě jeden přenos z finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já už se taky moc těším. :-) Navíc mám ještě v tu dobu volno. :-)
Reagovat
Fandina
Tomáš natrénoval na Miloše, když mu trenér Tomáš podával ze stoličky, jak píší v článku. Šikovní kluci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady to mas zaznamenany :-) Bylo to uz v Bangkoku, kdyz se pripravoval na finale

http://www.youtube.com/watch?v=EJJYs8D0G6o
Reagovat
Fandina
Pěkné video a v Bankgoku to nevyšlo, ale tady ano, tak super.
Reagovat
tommr
tohle moc nechápu. Pokud by takhle vtipkovali o Isnerovi nebo Karlovicovi tak budiž. Raonic je ale stejně vysokej jako Tomáš. Měli by se chlapci tudíž spíš zamyslet nad tím proč má Raonic o tolik účinnější servis než Tomáš ...
Reagovat
Fandina
Ono spíš šlo o to, kdo Tomášovi podával. Tomáš Krupa je asi menší než Raonic, tak proto si vzal stoličku ... úsměv
Reagovat
tommr
zápas se zlomil v TB prvního setu. Do tý doby velice jistej Raonic ved 13:12 a měl dvě podání, ale nezvlád to a to s s jeho sebedůvěrou pořádně otřáslo. Tomáš toho využil hned v úvodu druhýho setu k jedinýmu brejku zápasu a pak už to s přehledem doservíroval. Povedla se mu tak krásná odveta za prohraný finále z Bangkoku ... :)
Dnešní vítězství je velice cenný i prot, že jde o první vítězství nad Raonicem. Snad si ted Tomáš proti němu začne víc věřit ... :)
Zajímavostí zápasu bylo i to, že Raonice trénuje Ljubicic, kterýho Tomáš v Paříži porazil ve finále při svým prvním startu na turnaji. Takže nejdřív ho jako hráče obral o titul a dneska vzal jeho svěřenci šanci na TM. S trochou nadsázky se tedy dá říct že Tomáš u nich nebude moc populární ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no pokud se nepletu, tak Ljubicic je Milošův trenér, ale zároveň Tomášův manažer pro zahraniční záležitosti.. nebo ještě někdy na začátku roku určitě byl. Takže to asi nebude tak horké :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju Tome! Nic jsem neviděla, zítra asi taky neuvidím.. :(
Reagovat
SwissMaestro
Škoda. Měl jsem na Raonice. Dlouho mě tak neštval komentátor jak dneska :/
Reagovat
petrulinka
Tomovi gratulace!!!
Reagovat
Fandina
super a gratulka. Pěkný výkon. A Wawroš s Ríšou už mají TM jistý. Berdo držím palce na Davida. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Suprove zvladlej zapas :-) Ikdyz nejake chybicky se vyskytly a prvni set mohl skoncit naopak, tak vyhral dneska lepsi hrac :-)
Reagovat
PetaM
Tome, super!! Velké překvapení. Jsem rád, že jsi postoupil, doufám, že Davida porazíš :) Už bys zase po dlouhé době mohl :D
Reagovat
Lina
Raději ať si Tom tu výhru nad Ferrerem schová na TM, kdyby tedy byli spolu ve skupině.
Reagovat
Fandina
Jen ať Tom Davida porazí když to půjde tady. Na TM není jistota, jestli spolu budou hrát. Tome pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
a hlavne pate semifinale tisicovky v jednom roce by byl moc hezky pocin :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrera snad porazí,ne! Copak je AspiK??
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist