Berdych na sebe upozornil. Roste mu forma

27. 6. 2009, 19:43
Aktuality 17
Dnešní hladké vítězství v třetím kole Wimbledonu nad Rusem Nikolajem Davyděnkem bylo pro Tomáše Berdycha zřejmě nejlepším utkáním v letošní sezoně. Tenista, který dosud ve Wimbledonu neztratil ani set a o jeho výkonech se začíná mluvit, je spokojen s rostoucí formou a věří v další postup.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Je to jedno z nejlepších vítězství roku. A navíc tím, že to bylo s Davyděnkem, tak je ta výhra sladší," řekla po utkání česká tenisová jednička, dvacátý nasazený hráč Wimbledonu. Berdych porazil Davyděnka teprve na devátý pokus - předcházejících osm utkání prohrál.

Bylo to ale jejich první utkání na trávě. Povrch byl určitě faktorem, ale už poslední zápas v Davisově poháru byl vyrovnaný, připomněl Berdych. "Výsledek se zdá jednoznačnější, než to vypadalo, ale jsem spokojen s tím, jak mi roste forma. Je třeba to udržet dál."

Třiadvacetiletý Berdych porazil někdejší světovou trojku hladce 6:2, 6:3 a 6:2. Ve Wimbledonu ještě neztratil set a začíná se o něm mluvit. "Nezlobil bych se, kdybych postoupil dál. Forma tam je, cítím se dobře, všechno je v pohodě. Když bude výkon jako dnes, tak proč ne," řekl.

"Když se daří, tak zájem kolem je. Když ne, tak je zájem o jiný lidi," dodal k rostoucímu zájmu o svou hru. "Ale to ke sportu patří. Moc si to nepřipouštím a soustředím se sám na sebe. Připravuji se jen na další zápas."

Nepřikládal také velký význam třísetové výhře. "Nejdůležitější je, aby člověk uhrál poslední míč zápasu, a není tak důležitý, že to je ve třech, nebo pěti setech," řekl. Uznal ale, že "bonus je v tom, že člověk šetří síly a může si odpočinout do dalšího zápasu".

V pondělí ho v osmifinále čeká vítěz utkání mezi Rakušanem Jürgenem Melzerem a šestým nasazeným Andym Roddickem, v němž je Američan jasným favoritem. "Pokud to bude Roddick, bude to nesmírně těžké utkání. Třikrát jsem s ním hrál, dvakrát jsem ho na rychlejších površích porazil. Tady ve Wimbledonu to je ale úplně jiný, tady on vždy hraje dobře," prohlásil Berdych.

Stejně jako v utkání s Davyděnkem bude prý nejvíc záležet na servisu. "Budu se snažit si udržet servis až do tie-breaku. To pak nikdy nevíte, co se stane. Pak už bude záležet na drobnostech, nervozitě a tak," řekl Berdych, který byl se svým podáním proti Davyděnkovi spokojen.

"Oproti loňsku jsem vyzrálejší, dokážu se soustředit na kurtu a jsem s to víc ukázat, co umím," dodal hráč, který od konce loňského roku nově spolupracuje s koučem Tomášem Krupou.

Za celý zápas dnes ztratil pouze jediné podání. Davyděnkovi dovolil pouze pět brejkbolů, připsal si 12 es a 36 vítězných míčů. Berdych tak potřetí z posledních čtyř účastí na Wimbledonu prošel do osmifinále. Zatím se mu nejvíc vedlo před dvěma lety, kdy postoupil do čtvrtfinále.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
ja nevim co furt všici děláte.Berdych je labil,několikrát prohrál třeba i se zverevem i když měl matchbally a tedka neco zahraje a vy z něho hned děláte hvězdu...kam se hrabe na štěpánka..
Reagovat
smazaný uživatel
rikej si co chces:-)Pro mě je Berdych nejoblíbenější hráč už asi 5 let:-)A jedna neb dvě prohry se Zverem to nezmění!Berda hrát umí:-)Je pravda že je občas labilní a prohraje vyhraný zápas ale já věřím že to se ještě změní a pokud ano tak určitě má na Top5:-)Ted predvedl 3 dobré výkony takže jen tak dál:-)Štěpánek je simulant:-)A nelíbí se mi jeho styl hry servis síť.
Reagovat
smazaný uživatel
pisu to tu uz od 1. kola.Tomasi GOGO do finale:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak už to prosimtě nepiš
Reagovat
smazaný uživatel
To by musel porazit Murrayho a to nevim nevim....
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli ten zápas bude tak se na něj těším:-)Murray je pod tlakem a když Berdych bude hrát tak skvěle jako posl. 3 zápasy tak tam šance jsou:-)
Reagovat
smazaný uživatel
podle tebe má šanci proti každému ale budme trošku realisti :)
Reagovat
smazaný uživatel
podle tebe už měl zase vypadnout v 1.kole:-) jsem realista:-)Jo fandím mu ale Roddick hratelný:-)Hewitt nebo Štěpánek to jsou pro Berdu hodně hratelní soupeři a Murray bude oříšek ale šance tam je:-)Já tomu věřím a ty si věř čemu chceš ty:D
Reagovat
Marioo
sorry ze ti kazim iluze ale jestli bude Radek fit tak je to Tomášova konečná:)
Reagovat
smazaný uživatel
:DRadek na Tomáše vůbec nemá:-)Tomáš si ho bude krásně prohazovat:-)Navíc si myslím že Radek už nepostoupí:-)Ale přejme mu to noo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
HansCZ:je videt ze se v problematice tenisu neorientujes.Kdo vyhral letos Brisbane,San Jose nebo byl ve finale v Memphisu...A berdych?haluzově vyhral Mnichov,kde byli i tenisti z challengerů,a že prohral letos s dimitrovem...to už vubec nekomentuju...:-D
Reagovat
smazaný uživatel
No já se v tenis orientuju ale to ti nebudu dokazovat:-)Forma Radka ze začátku sezony byla a já smekám:-)ale celkově je Berdych lepší a je pro ČR příslibem do budoucna:-)Jak dlouho může hrát ještě Radek 3 roky?Možná:-)Mnichov byl trošku se štěstím ale Berdych to zvlládl a nepoozil se když už prohrával 5-1 v rozhodujicim setu v TB s Juznym:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinac když si to vemeš tam kde vyhrál Štěpánek taky nebyli nějací tenisti z top ten:-)(Kromě Roddicka).
Reagovat
krbik13
Povie mi niekto preco sa zajtra nehra?
Reagovat
smazaný uživatel
protože to je wimbledonská tradice
Reagovat
smazaný uživatel
Protože to tak ve Wimbledonu vždycky bylo, je a bude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist