Berdych: Na Federera se těším, stresovat se nebudu

12. 8. 2008, 13:01
Aktuality 10
Jen jednou v kariéře dokázal český tenista Tomáš Berdych porazit světovou jedničku posledních let Rogera Federera. O senzační výsledek se postaral před čtyřmi lety na olympijských hrách v Aténách, kde tehdejšímu králi tenisu vystavil stop v druhém kole. Na olympiádě v Pekingu dojde na reprízu jejich souboje, tentokrát v duelu třetího kola, plánovaném na středu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Moc lepších zápasů si člověk přát nemůže. Asi to bude večer a na centru. Určitě to bude hezký zápas. Nemám důvod, proč bych se z toho stresoval," řekl Berdych po dnešní výhře v druhém kole nad Italem Andreasem Seppim.

V té chvíli ještě nevěděl, jestli přes nástrahy druhého kole přejde i fenomenální Švýcar, ale předpokládal, že se tak stane. "Na jednu stranu by určitě bylo lepší mít přijatelnější los, na druhou stranu si člověk může říci, co více si přát. Těším na zápas a jak se říká, šance je vždy," uvedl dvaadvacetiletý tenista.

Vtipkovat o Aténách? Radši ne
Že by k zopakování olympijského souboje s Federerem mohlo v Pekingu dojít, věděl Berdych hned po losu. V té chvíli jej to ale moc nezajímalo. "Samozřejmě, že člověk vidí, kde se na pavouku pohybuje, ale pořád kouká jen na soupeře před sebou. Nedívá se do dálky. Myslím si, že se to ani nevyplácí," podotkl aktuálně 20. hráč žebříčku ATP.

Je si ale dobře vědom, že jejich případný souboj může mít zvláštní náboj. "Od té doby už mě ale asi šestkrát porazil. Spíš to tak bude o tom, co se kolem udělá," poukázal Berdych na fakt, že od Atén už nad Federerem nikdy nevyhrál.

I proto ani v nejmenším neplánuje, že by švýcarského favorita, jenž po olympiádě opustí post světové jedničky, popichoval a duel z Řecka mu připomínal. "Asi by se dalo s ním vtipkovat, kdybychom se potkali. On by s tím neměl žádný problém. Ale ono se to těžko říká. Kdybych ho pak třikrát čtyřikrát porazil, tak asi jo. Pak by se dal popíchnout. Kdyby ale chtěl, tak by mi to hodně rychle vrátil. Radši nebudeme dráždit hada bosou nohou," pousmál se.

Federer na turnajích před olympiádou nepodával zrovna excelentní výkony a připsal si několik nečekaných porážek. Podle Berdycha si ale stále drží svůj vysoký standard. "Já se mu to zkusím udělat co nejtěžší. Ale taky je možné, že to mohou být dva lehké sety a člověk s tím nic neudělá. Jak se říká, když ho to chytne, tak opravdu hraje skvěle a moc toho není co proti němu předvádět," podotkl.

Svého příštího soupeře sledoval v části jeho úvodního vystoupení proti Dmitriji Tursunovovi z Ruska a moc radosti mu neudělal. Hrál totiž velmi dobře.

"Myslel jsem si, že by to mohlo být docela vyrovnané utkání, protože Rus hraje poměrně dobře. Ale když jsem ho viděl, tak v zápase to byl starý dobrý Roger. Předváděl tenis jako před rokem. Možná z něj ten tlak trochu spadl a vše si urovnal. Do konce roku bude opět hodně nepříjemný," předpokládá Berdych.

V Pekingu má navíc Federer velkou motivaci uspět. Olympijský turnaj totiž ještě nikdy v kariéře nevyhrál. V druhém kole dnes švýcarský favorit porazil Salvadorce Rafaela Arevala 6-2 6-4. Proti neznámému hráči z páté stovky světového žebříčku se ale především v druhém setu trápil a dopouštěl se značného množství nevynucených chyb. 

ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na 100% Berdych prohraje a to hladce. Tipoval bych 6:3 6:1. Možná dostane i kanára
Reagovat
smazaný uživatel
podle mně si myslim že Berdych vyhraje ve 3. setech ale bude to mít hodně těžky!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No když Berdych říká že se těší a nebo že má zrovna formu že porazí každý borce tak to znamená že dostane pěknej vyjklep od Rogera na 100%. Rafa bude mít problémy ale dá to :-)
Reagovat
smazaný uživatel
myslim si ze berdych federera zase potrapi aby nevyhral .......zalezi jestly pujde berdychovy servis.......stejne olympiadu vyhraje nadal...vamooos rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Česka vyprava tenisova asi brzo skonči v Pekingu...
Reagovat
smazaný uživatel
češky zatim 6:4,4:4!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to se omlouvam,myslel sem že už taky konči... tak tedy HOLKY!!!! DO TOHO!!!!ASPON VY TO ZACHRANTE!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Berdych a Štěpánek už čtyřhru prohráli.Doufám,že se zase nebude Radek vymlouvat na zranění,to by už bylo fakt dost trapný.Od Davis Cupu se Švýcary jsou úplně k nerozeznání.V Davis Cupu(když je hraje doma)hrají neskutečně.
Mimochodem-Nikol a Iveta sebrali set černým bratrům.BRAVO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to já se radší dívat budu a přeju Federerovi, ať už je Berdych Čech nebo ne:p
Reagovat
smazaný uživatel
Radši se ani nebudu dívat...Fedovi strašně přeju aby vyhrýl OH,ale Berda je zase čech...Fakt těžký..:-(!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist