Berdych: Na Davis Cup musím najít energii

9. 11. 2012, 19:59
Aktuality 40
Tomáš Berdych se cítil po vyřazení z Turnaje mistrů unavený. V utkání proti prvnímu hráči světa Novaku Djokovičovi ze Srbska, které dnes v Londýně prohrál 2-6 6-7, mu chyběla energie. Před finále Davisova pohár proti Španělům proto doufal, že se ještě i za pomoci fanoušků zmobilizuje.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Sedmadvacetiletý Berdych potřeboval v duelu s Djokovičem získat aspoň set, aby si udržel naději na semifinále. Ve druhém setu nevyužil tři setboly a Turnaj mistrů pro něj skončil. "Nebyl to nejlepší zápas a výkon, což se na tom hodně podepsalo. Už se mi dost těžko hledají zbytky sil," řekl Berdych Radiožurnálu a iDnes. 

Na Turnaji mistrů Berdych před Djokovičem prohrál s Britem Andym Murraym ve třech setech a Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu po boji porazil. 

Šestý hráč světa Berdych v letošní sezoně vyhrál už 60 zápasů, nejvíc v kariéře, a po porážce z Djokovičem působil zničeně. "Není šťáva. Nemůžu říci, že bych byl skleslý, že je všechno špatně a všechno je negativní, to vůbec ne. Drží mě, že jsem schopen držet hlavou a připravit se dál, ale je to pořád boj," řekl tenista. 

Na finále Davisova poháru se Berdych pokusí připravit, jak nejlépe umí, ale neměl recept, jak načerpat rychle síly. "Nemám zaručený program. Musím vymyslet nějaký záchranný plán, jak se co nejrychleji dostat zpátky," řekl Berdych. 

Minimálně den si dá Berdych, který letos v Davisově poháru neprohrál, volno. "Nahráno mám až až, už se mi o baloncích i zdá. Spíš potřebuju najít chuť. Ale na ten víkend se těším. Jsem takovej masochista. Bude to nová výzva," řekl.

Češi mají výhodu domácího prostředí a pražská O2 arena je od pátku do neděle vyprodaná. Berdych doufal, že právě fanoušci mu pomůžou vydolovat potřebné síly, aby tým mohl myslet na zisk "salátové mísy". "Lidi nás poženou. Spoléhám na to, že tohle dodá hodně energie navíc a bude to přínosem," řekl Berdych. 

Španělskou jedničkou bude v Praze David Ferrer, který má na Turnaji mistrů šanci postoupit do semifinále. Podle Berdycha ale případný postup pátého hráče světa před Davis Cupem nijak nepoznamená. "Ne. On není nikdy unavený," řekl český tenista.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nechtela bych byt v jeho kuzi. Je to sice jejich prace a ne spatne placena, ale mit proti sobe tolik tisic nekompromisnich fanousku, kteri berou jen vyhru,to neni zadny med. Kdyz to vyjde ,tak to musi byt super, ale kdyz ne....?Tahneme DC uz dlouho ve dvou hracich a to je myslim hodne ojedinele, tak nezbyva zakricet kluci do toho, mozna je to posledni sance a druha takova uz neprijde.
Reagovat
Mayo
Berďa , španieli ťa zmetú z kurtu lebo si dosť slabý :P
Reagovat
smazaný uživatel
zrovna berďa patří spíš k těm silnějším hráčům :-)
Reagovat
Jan
Běž si křičet na vaše hráče, že jsou slabí.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím teda, sice věřím, že po sezoně je unavenej každej, ale co má říkat takovej Ferrer? Navíc ještě kdyby postoupil ze skupiny dál tak jsem zvědavej jak ještě zvládne DC
Reagovat
tommr
Andrea Hlaváčková se dneska objevila v talkshow Karla Šípa Všechnopárty a moc jí to tam slušelo. Mluvila hodně zajímavě a otevřeně a prozradila i spoustu pikantností z tenisovýho zákulisí. Všem tenisovejm příznivcům doporučuju ke shlédnutí ... :)
Reagovat
historik
jo taky jsem sledoval, fakt zajímavý, taky doporučuju:-)
Reagovat
a.magerova
Jakože ta malá blonďatá?! Williams se nezdaj :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tři a půl minuty diskuse o hekání... No jo, Šípa musí asi hodně s*át, když se teď podívá na žebříček. :D Jinak mě překvapilo, co říkala Andrejka o Francesce a další témata směřující k deblu jsem očekával... No, kdybych mohl Andrejce položit otázku, tak bych se jí zeptal, jak probíhá focení kolekcí Nike s Mashou a spol. :) To by mi přišlo rozhodně zajímavější než miliontá diskuse o hekání... Ale bohužel, nemám vlastní televizní pořad (zatím). :D

Když už jsme u těch talkshow: Zítra v 18:00 budou Kiki a Maki "V luftě s Jakubem Kohákem" na televizi Pětka. Kdyžtak to potom bude i na netu. Už se na holky těším! :)
Reagovat
Fandina
Tady je odkaz na televizní archiv

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10090925908-vsechnoparty/212522161600034/obsah/228598-andrea-hlavackova/

Jinak díky za typ, zajímavé a zase jsme se něco dozvěděli.
Reagovat
tommr
Všechnopárty je určená široký veřejnosti a Šíp se ptá na to co normální lidi nejvíc zajímá - a to hekání u tenistek prostě lidi zajímá víc než si myslíš. Postavení Azarenkový nebo Sharapovový je myslím Šípovi úplně putna ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, já vím. Ale stejně to není pravda, že jsou Vika a Masha nejhlasitější tenistky... Nejhlasitější je Larcher de Brito, ale vsadím se, že ji Šíp nezná. :D
Reagovat
tommr
Larcher de Brito nezná 99% tenisovejch fanoušků natož normální lidi ... :)
Nesmíš brát všechno tak osobně - Andrea si nebrala žádný servítky a nikoho nešetřila. To k tomuhle pořadu prostě patří a je to docela osvěžující po těch nicneříkajících frázích, který nám hráčky obvykle v rozhovorech předkládají ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si to pustil a musím říct, že velice povedený rozhovor. Ta hláška o roztomilé blondýnce mě vyloženě rozsekala :-D.

Monty, tvoje favoritky sice možná absolutní rekord nedrží, ale kravál stejně dělají solidní a jsou tím jednoznačně nejproslulejší. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to je pro mě pocta, že patřím mezi 1% odborníků. :D Ono by stačilo, kdyby Larcher de Brito byla aspoň v první padesátce a znali by ji všichni... Jinak se na Andrejku rozhodně nezlobím, nemám důvod. Jenom Šíp u mě trochu klesnul... A přitom se mi nedávno tak líbilo, jak se hezky obul do českých fotbalistů. :D

quesh: Víš co, mě to nepřekvapuje. :) Když holkám fandím, tak s tím asi musím trochu počítat. Sice to není moje oblíbené téma, ale už jsem si zvyknul, že někdo holt řeší na prvním místě hekání a pak až ty ostatní věci... Když jsem říkal pár lidem, že jsem byl na exhibici s Mashou, tak první otázka zněla: "Počkej, to je ta co heká?" Anebo ty znalejší už se mě rovnou ptali, jestli hekala. :D

Jinak v tom rozhovoru řekla Andrejka určitě zajímavé věci. Roztomilá blondýnka byla dobrá. :) A taky mě zaujalo, jak se před finále TM bavila s rozhodčí (Cicak). Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby jim to Cicak udělala schválně... Četl jsem v rozhovoru na idnes.cz, že ji chtějí H+H vetovat, aby už jim žádný zápas nerozhodovala. Tak doufám, že se jim to povede, protože tohle je pádný důvod.
Reagovat
tommr
jj ta zmínka o neshodách s tou rozhodčí mě taky zaujala. Taky si myslím, že jim tu challenge pak neuznala naschvál, aby ukázala kdo je na dvorci pánem. Je dobře, že hráčky mají možnost vetování a můžou se tak aspon částečně bránit proti zaujatým nebo neschopným rozhodčím. Zajímalo by mě kolik takových vet mají k dispozici a jestli je musí nějak zdůvodnovat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jseš ale blbec.
Reagovat
smazaný uživatel
To platí k tomuto příspěvku...................Od: monty25 Re: tommr
Tři a půl minuty diskuse o hekání... No jo, Šípa musí asi hodně s*át, když se teď podívá na žebříček. :D Jinak mě překvapilo, co říkala Andrejka o Francesce a další témata směřující k deblu jsem očekával... No, kdybych mohl Andrejce položit otázku, tak bych se jí zeptal, jak probíhá focení kolekcí Nike s Mashou a spol. :) To by mi přišlo rozhodně zajímavější než miliontá diskuse o hekání... Ale bohužel, nemám vlastní televizní pořad (zatím). :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že vetování rozhodčích existuje ve fotbale nebo hokeji, ale v tenise jsem o tom slyšel poprvé. Takže další podrobnosti taky neznám... Každopádně by si Cicak měl někdo pozvat "na kobereček", protože to neudělala jenom Andrejce s Luckou. Úplně to samé provedla Mashe v zápase proti Saře... Přitom ostatní rozhodčí klidně počkají, než si hráčka zkontroluje dopad míčku a pak se rozhodne. No a Cicak taky říkala Andrejce něco v tom smyslu, že měla zakřičet, ne jenom zvednout ruku. Mám pocit, že si tady někdo upravuje pravidla podle sebe...

nostradamuss: A nějaký argument by nebyl? :)
Reagovat
smazaný uživatel
monty25: Musíš si zvykat. Máša a Vika jsou skvělé tenistky, patří k absolutní špičce, proto jsou tak často vidět a slyšet a jejich hlasitý projev na kurtu je holt jeden z jejich poznávacích znaků.

Ad rozhodčí: líbí se mi jak tommr otočil. Ještě během zápasu tvrdil, že to bylo nesmyslné selhání Hradecké a teď najednou je to trucpodnik zneuznané rozhodčí.. Pravdou je, že hlavním viníkem jsou pravidla, která zkrátka nedefinují, co je to "včas si požádat o challenge." A pak si rozhodčí může obhájit cokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
já bych řek, že ho ani tak neštve žebříček, jako ty příšerný zvuky. kdyby ostatní tenistky byly co k čemu, tak po každým heknutí přeruší výměnu a stěžujou si u rozhodčí na vyrušování. makiri takhle onehdá přišla o fiftýn za to, že bouchla raketou o zem. to je podstatně míň vyrušující. a když vidim ty dvě kozy, jak zařvou až praskaj okenní tabulky i při kraťasu... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, ta situace ohledně vyrušování soupeřek či soupeřů je hodně absurdní.
Reagovat
tommr
neotočil jsem - jen jsem na to trochu změnil názor po tom co říkala Andrea o té předzápasové debatě s Cicakovou ...
A o Hradecké si i nadále myslím, že zbytečně zaváhala. Kdyby tu challenge zahlásila včas hned po dopadu míčku tak by si to Cicaková určitě netroufla zamítnout ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím - jednak hned po dopadu se hlásila Andrea, jednak, jak už jsem tu psal, pravidla jsou v tomto tak nejasná, že pokud by jim rozhodčí ten challenge nechtěla přiznat, tak jim ho nepřizná tak ani tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, díky za odkaz :-)

Monty, mě to ani moc nepřekvapilo, co říkala o Fran, protože k Fran to i jde, takže si to umím představit. Když se Šíp ptal, jestli si to holky pak nějak vyříkají, co která udělala špatně, tak mu Andrejka dobře odpověděla.
Roztomilá malá blondýnka ..no, vždyt mají Serena s Venus pravdu :-)
Ale nesouhlasím ohledně rozhodčí, co by z toho měla, kdyby si na holky zasedla :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za video, teda z toho jasně vyplývá stará známá pravda, že ty ženské se nemůžou mezi sebou vystát... myslím, že u chlapů je to přesně naopak vyjma takových existencí jako je Berdych nebo Můra...
Reagovat
smazaný uživatel
Abych řekl pravdu, Francesca mi nikdy nebyla moc sympatická. Ale ona asi taky bude jiná v soukromí než na kurtu. Prý se s ní dobře pije pivo, aspoň to teda říkal "expert" Jaroch ze Sportu, když s ní poseděl na Stodolní před Fed Cupem v Ostravě. :D Jinak souhlasím, že Serena a Venus mají pravdu. :)
A co se týká té rozhodčí: No, neměla by z toho nic, ale já mám s těmi rozhodčími špatné zkušenosti. Ještě donedávna jsem právě Cicak považoval za nejlepší rozhodčí na okruhu WTA (myslím, že letos rozhodovala finále AO) a teď mi přijde protivná, protože dělá taková zvláštní rozhodnutí. Ale takhle je to vždycky. Jakmile někoho z rozhodčích pochválím, tak mě zanedlouho naštve... Proto už je radši nechválím. :D

quesh: Máš pravdu, je to jejich poznávací znak. Na druhou stranu, mají i spoustu jiných znaků... Jak říkám, už jsem si docela zvykl, ale pořád mě to trochu mrzí. Jenom bych zopakoval, co jsem psal někdy po exhibici. Někomu prostě stačí, že Masha heká a je Ruska a už ji automaticky nemá rád. Nebo někdo dokonce soudí podle toho, jak se Masha tváří při zápasech... No a pak ji vidí na exhibici a diví se, jak je fajn a je s ní sranda. :)
Reagovat
Heather_Fedex
letosni ao rozhodovala kremilyn krammer (uz nevim presne jak se to pise) je to australska rozhodci a podle mne je asi ze vsech nejlepsi rozhodci ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, rozhodovala to Kerrilyn Cramer. Teď jsem se podíval na highlighty... Já právě myslel, že to byla Cicak. Takže beru zpět. :)
Reagovat
J.M.
Únavu snad překoná. Víc mě pro DC znepokojily obrázky vysílané před zápasem - na tréninku si Tomáš musel ledovat koleno (nebo stehno nad kolenem), bolestivé grimasy, před zápasem protahování nohy... Doufám, že to není vážnější než Štěpánkovo zranění. Z tohoto pohledu jsem snad i rád, že prohrál, aby to do příštího týdne stihl dát do pořádku.
Reagovat
tommr
jestli je opravdu tak vyčerpanej tak je vlastně dobře, že vypad už dneska - neumím si totiž představit co by dělal kdyby nedejbože postoupil až do finále ... :)
A co by měl říkat třeba takovej Ferrer. Ten hrál těsně před TM na dvou těžkejch turnajích finále a nejspíš postoupí dál i na TM. Vsadím se ale, že na něm se žádná únava neprojeví ...
Reagovat
smazaný uživatel
sak je to narocna sezona urcite aj Ferrer aj vsetci uz sa vidia na dovolenke
Reagovat
smazaný uživatel
Bych řekl, že Tom měl na mysli únavu psychickou.
Konec sezóny, s Murrayem měl set. S Tsongou mohl vyhrát ve 2 setech. Dneska měl 3 SP.
No, není to takový rafan. Ale na DC se vždycky nabudil.
Reagovat
Fandina
Také si myslím, že Tom se unaven cítí a spíš je to o emocích i když je to vždycky nějak propojené a kdyby dnes vyhrál mluvilo by se mu lépe, prohra vždycky dolehne. Když se daří, únava se necítí. Ale nevím, myslím si to. Tak je potřeba zregenerovat, odpočinout a nakopnout se na DC. Nový impuls, nové síly se říká ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Plnej respekt před unaveným tělem, ale mám pořád pocit, že ten kluk má permanentně unavený myšlení. Nepřipadá mi to jako myšlení vítěze. To je samý uvidíme, snad, pokusím se... nemám pocit, že se s tímhle daj vyhrávat ty nejvyšší turnaje..
Reagovat
Fandina
tak se koukej dát dohromady a od pátku hrrrrrr na Davis Cup. Dneska škoda, ale není všem dnům konec a od ledna se zase jede Austrálie, tak držím palce teďka na cup a potom taky ... pojď Tome pojď
Reagovat
Chandler
Berdych-Ferrer: vítěz bere vše.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ani 4-hra neni ista pre CZE
Reagovat
smazaný uživatel
DC mam v hlave uz dlho
Almagro da Stepanka a prehra s Berdychom
4 hru daju Cesi
Ferrer da Stepanka a Tomas vs. Ferrer to sa neviem rozhodnut
Reagovat
Chrenda
Berdych dá Ferrera i Almagra
Štěpánek dá Almagra
Debl je mi nejasný může být tak i tak

Tedy vyhrajeme buď 4:1 nebo 3:2

Už se těším na oslavy!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist