Berdych: Musím se oklepat a jít dál

24. 5. 2011, 08:35
Aktuality 3
Tomáš Berdych podruhé za poslední tři grandslamové turnaje vypadl hned v úvodním kole a znovu to bylo s francouzským hráčem. Zatímco na konci loňského léta neuhrál na US Open proti Michaelu Llodrovi ani set, včera na Roland Garros promarnil proti domácímu kvalifikantovi Stéphanu Robertovi vedení 2-0 a v páté sadě také mečbol. Berdychovi chyběl v zápase větší rytmus a zvlášť ho mrzel nevyužitý brejk v rozhodujícím setu. Věří však, že se z porážky rychle oklepe.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Nedá se nic dělat. Nezbývá mi nic jiného, než se z toho znovu sebrat, znovu se připravit na další zápasy a turnaje a jít zase dál," konstatoval po nevydařeném zápase pro Český rozhlas Berdych.

Přestože hladce vyhrál první dva sety, od úvodu cítil, že to dnes není ono. Robert hrál na hranici rizika a Berdych se nemohl dostat do tempa. "Neřekl bych, že první dva sety byly super excelentní. Prostě se to sešlo, byl tam nějaký brejkbol. Celkově to byl strašně zvláštní zápas, takový bez rytmu," pokračoval šestý nasazený hráč.

Berdych litoval hlavně koncovky zápasu, kdy nedokázal zužitkovat brejk a vedení 4-2 na gamy v pátém setu a pak ani mečbol. "Nejvíc mě mrzí ta ztráta podání, kdy jsem měl brejk. No a pak jsem měl mečbol, to je další věc. Jak se říká, když už, tak si to vyžrat se vším, aby si to člověk vybral jedním tahem. Takže doufám, že letos už mám vybráno a už to bude dobré," prohlásil. 

Berdycha začínají na grandslamových turnajích trápit francouzští soupeři. "Když prohraju na grandslamu v první kole, tak je to s Francouzem. Nevycházím ze zajetých kolejí," hořce se pousmál. "Doufám, že se mi to podaří změnit," podotkl.

Přestože se Berdych v poslední době usídlil v elitní desítce žebříčku ATP, připustil, že mu k těm nejlepším hráčům, jako jsou Španěl Rafael Nadal nebo Srb Novak Djokovič, stále hodně schází. "Oni jsou opravdu o jednu ne-li dvě třídy někde jinde. Člověk se holt musí snažit, aby se k nim dotáhl co nejblíže," dodal Berdych.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
28 stupňů východně: Astra 2B
BBC (stream-1), frekvence 12440 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm

19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE, frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm

7 stupňů východně: Eutelsat W3A
TRT HD, frekvence 10845 MHz, modulace DVB-S2 QPSK, FEC 5/6, symbolrate 30000, polarizace H, parabola 80 cm

5 stupňů západně: Atlantic Bird 3
France 2, frekvence 11590 MHz, symbolrate 20000, polarizace V, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Poznámka k programu TRT HD:
Turecké programy včetně uvedeného kanálu veřejnoprávní televize v HD rozlišení vysílají i na hlavním tureckém satelitu Turksat 2A/3A (pozice 42 stupňů východně). 42E nemůžu přijímat, proto zde neuvádím parametry příjmu.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal jsem se na pár částí, Ondrášková je fakt dost marná; že uhrála aspoň těch 7 gamů, za to může vděčit jedině tomu, že Caroline Garcia občas měla tendenci kupit nevynucené chyby. Garcia má slušný servis a docela páru od základní čáry; bude samozřejmě patřit mezi nějvětší favoritky juniorské soutěže na RG. V tomto zápase diktovala tempo výlučně Caroline, o čemž svědčí i statistika: 31 W / 30 UE (zatímco Ondrášková 8 W / 13 UE).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist