Berdych: Moje prohra na závěr sezony mrzí, ale Ferrer hrál jak Djokovič

18. 11. 2012, 23:02
Aktuality 15
Tomáše Berdycha hodně mrzelo, že první prohru v letošním ročníku Davisova poháru utrpěl až na závěr sezony ve finále proti španělské jedničce Davidu Ferrerovi. Soupeř podle něj předvedl vynikající výkon a ukázal, že momentálně patří k nejlepším hráčům světa po bok jedničky Novaka Djokoviče.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Celou dobu jsem byl o několik kroků za ním, celý zápas hrál výborně. Snažil jsem se za ním tak nějak vlát, držet se ho zuby nehty. Ale nedal mi šanci," řekl Berdych novinářům. "V tuhle chvíli hraje asi jen Djokovič lépe nebo na stejné úrovni jako on," dodal český tenista po třísetové porážce, po které Španělé srovnali stav finále na 2-2. 

Připustil, že ho Ferrer prakticky nepustil do zápasu. "I když mu to úplně nejde, hraje na obrovsky vysoké úrovni. Je to o tom, že se snaží držet míč ve hře a výborně bránit. V poslední době hraje sebevědomě a daří se mu vyhrávat turnaje, k tomu ještě přidal skvělou agresivní hru. Když ho člověk zatlačí do jeho skvělé obrany a dá mu malinkou šanci, dovede přejít do smrtícího útoku," uvedl Berdych. 

Během daviscupového finále strávil na dvorci mnohem více času než Ferrer, který odpočíval v sobotní čtyřhře, na únavu se ale vymlouvat nechtěl. "Naopak, cítil jsem se velmi dobře. Téměř stejně jako před pátečním zápasem," podotkla česká jednička. 

Porážka Berdychovi trochu pokazila dojem z jinak povedené sezony. V Davisově poháru letos zvítězil v deseti zápasech, až ten jedenáctý prohrál. 

"Dost to kazí obrázek o celé té sezoně, zrovna když poslední zápas je takový. Kdybych prohrál v pátek a vyhrál dneska, bylo by to lepší. Prohrál jsem jen jednou a zrovna ten poslední zápas. Není to úplně nejlepší možný závěr roku, ale nedá se vždy končit úplně tím nejlepším způsobem," doplnil Berdych.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Jan
Ferrer jak dnes hrál, by Djokoviče zřejmě porazil. Těžko se to srovnává, protože hra vždy vypadá podle toho, co mu soupeř dovolí, ale Ferrer hrál neskutečně dobře. Nakonec i na USO v semifinále s ním měl Djokovič namále a jen přerušením zápasu mu organizátoři zařídili, že v dohrávce vyhrál.
Reagovat
Sonja
:-D...to víš že jo
Reagovat
woody
Ferrer by Djoukra neporazil, na tvrdým povrchu určitě ne..Na US open měl Ferrer jenom kliku,že foukal vítr, jak to bylo o tenise, neměl Ferrer šanci!
Reagovat
Jan
Ale Berdycha v tom vykoupat nechali. Protože to nenarušovalo vyšší zájmy.
Reagovat
Sonja
Nebreč.
Reagovat
darek.vrana
Líbí se mi, že se Tomáš na nic nevymlouval. Naopak řekl, že byl zcela fit a o to je ta porážka pro něj horší. I na ofic. DC stránkách se říká, že rozdíl mezi aktuální světovou pětkou a šestkou je naprosto propastný. Bohužel asi je to pravda. I když myslím, že příště to zas může dopadnout líp a Tomáš sehrál vyrovnané zápasy v poslední době i s Murrayem, Djokovičem a samozřejmě Federerem. Ale to, co předváděl dnes, byla bohužel zase hloupá hra, neustále nahrával Ferrerovi přes prostředek sítě a když měl na raketě vítězný míč, tak se většinou rozhodl ke špatnému řešení. A samozřejmě - za celý DC víkend nezahrál ani jeden kraťas;-), což je u hráče jeho formátu opravdu škoda. Nicméně DC je doma, Ferrer byl naštěstí jen jeden, takže nevadí. Nechci tady teď po tom úspěchu kritizovat. Spíš jsem chtěl vyzdvihnout jeho reakci po zápase, že se za nic neschovával a Davidovi vysekl poklonu.
Reagovat
freeteepek
Naprosto souhlasím s tebou, že Tomáš dnes neuměl zakončovat. Samozřejmě, Ferrer hrál skvěle, ale Tomovi naprosto hrály do karet podmínky a nedokázal toho využít. Těžko si představit lepší. Dokonce i menší míče, který se srandovně zachytávaly do sítě...
Já Berďu občas srovnávám s Petrou Kvitovou, protože hrají oba podobně agresivně a také se oba dopouštějí podobných chyb. Při přechodu do útoku to Berďa pálil dost často dozadu a do míst, kde stál přípravený Ferrer - mrštná kočka. Prostě to měl dávat slajzama víc do stran, tak jak to hrál později Radek, který aplikoval svý deblový pojetí. Hrát kratší míče ven z kurtu. Stejně si ale myslím, že Berďa byl dnes unavený. Z toho pramenily některé chyby v delších výměnách. Rozhodně víc, než Ferrer. A to se na špatném výsledku taky podepsalo.Ferrer je přitom o hlavu menší.
Dnes jsem náhodou shlédl, jak Martina Hingisová kdysi na AO porazila Serenu Williamsovou. Martina, o hlavu menší, porazila už tehdá pěknou ranařku Williamsku. Hingisová vynikala skvělou obranou, kdy spoustu nechytatelných míčů vracela obrovským obloukem do zadní části kurtu. Taky hrála úžasný slajzy a pod velkým úhlem vyháněla Serenu do stran. Serena útočila seč mohla. Zabíjela to parádně, ale stejně nakonec hingisový obranu nerozbila:-)
http://www.youtube.com/watch?v=PQZVarIWNYE&list=PLD07E9252D5812637&index=49&feature=plpp_video
Reagovat
Stan_Borowitz
V reálu bylo dost dobře vidět, že TB byl prakticky neustále pod tlakem, což bylo paradoxní na povrchu, který by mu měl sedět daleko víc nnež Ferrerovi. Taky si moc nepomáhal podáním.

Na druhou stranu jsem na základě srovnání výsledků TB/DF a RŠ/DF začal docela věřit Štěpánkovi proti Almagrovi. A byl to správný odhad...
Reagovat
darek.vrana
Tak tak... Taky jsem pak začal Štěpánkovi víc věřit, když uhrál s Ferrerem lepší zápas než Tomáš.
Reagovat
freeteepek
Já jsem si před zápasy vsadil, že Tomáš prohraje 3:0 zatímco Radek vyhraje. Samozřejmě, měl jsem i jiné tipy, ale Radkovi jsem věřil dost a u Tomáše jsem preferoval prohru 3:0 nebo 3:1. Nakonec to dopadlo jako ve Fed Cupu, kde týmová jednička ve finálový den zaváhala a titul tak získala po bravurním výkonu dvojka:-)Musím přiznat, že na turnajích dost často sázím proti Radkovi a patřím k těm, kteří ho posílají do singlového důchodu. Tady mu pomohla úžasná atmosféra v hale a skutečnost, že se hrál rozhodující zápas ve finále Davis Cupu. Toho singla hrál jako debla. Styl servis volej ovšem na dnešních pomalých površích už není zdaleka tak účinný jako dřív. Proto všichni nejlepší hráči (až na Federera) rozhodují zápasy tvrdou hrou od základní čáry:-( S výbornou fyzickou kondicí se dobře prohazuje útočící hráč na síti. Radek by to ale odzadu neuběhal...
Reagovat
Sonja
Jinak, věta: "V tuhle chvíli hraje asi jen Djokovič lépe nebo na stejné úrovni jako on"- to je teda pěkný plácnutí:-))))
Každopádně souhlasím s tím, že Ferrer hrál výborně.
Reagovat
Stan_Borowitz
kolega nějak zapomíná na to, že na TM Ferrera porazil celkem přesvědčivě i Federer.
Reagovat
Sonja
To se teď bude nově používat? "Hrál jak Djokovič" místo "Hrál jak Bůh"? To se mi líbí:-))))))
Reagovat
woody
yeah :-)
Reagovat
seshitec
a proč ne,dřív se všichni dorovnávali na Federera, no a tak ted na Djokra
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist