Berdych má Turnaj mistrů na dosah. Rozhodne se tento týden

8. 11. 2010, 09:13
Aktuality 67
Velmi blízko má nejlepší český tenista Tomáš Berdych k účasti na Turnaji mistrů. Jistotu ale ještě nemá a o jeho cestě do Londýna, kde si letos zahrál na trávě finále Wimbledonu, se rozhodne tento týden v Paříži na akci série Masters.
Tomáš Berdych

Berdych je v žebříčku sezony pro Turnaj mistrů šestý. Zbývá obsadit tři volná místa, o které se vedle Berdycha uchází ještě pět hráčů, přičemž českého hráče ohrožují čtyři soupeři.

Berdych má na kontě 3.665 bodů a dvacetibodový náskok před sedmým Španělem Davidem Ferrerem. Na osmém místě je Andy Roddick z USA, který na Čecha ztrácí 180 bodů. Devátým, prvním nepostupujícím, je Španěl Fernando Verdasco, ten je za Berdychem o 515 bodů. Malou šanci připravit Berdycha o Turnaj mistrů má ještě Rus Michail Južnyj.

Letenku na Turnaj mistrů si tedy může pětadvacetiletý Berdych pořídit, pokud dva z jeho soků vypadnou ve stejné fázi pařížské dvouhry jako český tenista. Ferrer se před Berdycha dostane, dojde-li o kolo dál než český hráč, Roddick to dokáže, když bude v semifinále a Berdych skončí v třetím kole.

V pařížské hale Bercy má Berdych v prvním kole volno a v druhém ho čeká domácí Florent Serra. Pokud prohraje, pak musí doufat, že Verdasco nepostoupí do finále a nepředstihnou ho Roddick ani Ferrer, který je ve formě a minulý týden vyhrál ve Valencii.

Postoupí-li Berdych do třetího kola a dál, pak musí Verdasco turnaj vyhrát, aby se před českého hráče dostal. Opět platí, že by dostatek bodů museli mít rovněž Ferrer a Roddick. Berdychovi nahrává, že Verdasco má podobně špatný podzim jako český tenista.

Zajímavou zápletkou by byl stav, pokud by Berdych, Ferrer, Roddick a Verdasco postoupili do semifinále, což je teoreticky možné, ale pro Berdycha by to znamenalo jistou účast mezi elitní osmičkou.

Nejméně vážným sokem je pro Berdycha Južnyj. Rus by musel celý turnaj vyhrát, Berdych vypadnout před semifinále a před něj se dostat i Roddick a Ferrer, aby českého hráče připravili o Turnaj mistrů.

Turnaj mistrů se v Londýně uskuteční od 21. do 28. listopadu. Jistou účast mají Rafael Nadal ze Španělska, Švýcar Roger Federer, Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray a Švéd Robin Söderling.

Žebříček pro Turnaj mistrů 2010 k 7. listopadu:

Kvalifikovaní:
1. Nadal (Šp.) 11.450
2. Federer (Švýc.) 6.785
3. Djokovič (Srb.) 5.525
4. Murray (Brit.) 5.135
5. Söderling (Švéd.) 4.200

Aktuální pořadí do 8. místa:
6. Berdych (ČR) 3.665
7. Ferrer (Šp.) 3.645
8. Roddick (USA) 3.485

Hráči, kteří mají šanci: 9. Verdasco (Šp.) 3.150, 10. Južnyj (Rus.) 2.910, 11. Melzer (Rak.) 2.605.

pva, ČTK

Komentáře

67
Přidat komentář
smazaný uživatel
Verdasco postupuje, super!!! Ještě večer ho doprovodí Serra a budu úplně spokojený :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, tak už to bude, snad alespoň jeden set urveš! Go Tome go, home :)!
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, právě jsem se díval do křišťálové koule, zítra Ber´da dostane kanárka :)
Reagovat
smazaný uživatel
kdo z vás, co tady přidáváte komentáře hrál někdy tenis závodně? Třeba tady narazím na bejvalé spoluhráče :-), já začínal v Praze vodní stavby
Reagovat
Ananas
Ahoj a kolikátý si byl v republice ve starších žácích..?:)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem ročník 1977, ale lepší jsem byl v mladších. okolo 50-70 v čssr
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychu, už to raději nehraj. Prohrávat s kvalifikanty a chtít jet n aturnaj mistrů je už opravdu drzost!
Reagovat
smazaný uživatel
Drzost je samozrejme tva registrace na zdejsim portalu.
Reagovat
smazaný uživatel
...zůstat pannou znamená nerozkvést, čmelák igor opakuje svou výzvu...
jestli berdo nezabereš a nedostaneš se na turnaj mistrů už by se ti to taky nemuselo podařit.obhájit příští rok body s GS je podle mě skoro sci-fi.tak makej a odraz se k lepším zítřkům.
GOOD LUCK
Reagovat
smazaný uživatel
já taky zrovna Berdycha nemusím, ale rozhodně za letošní výsledky patří na tm. A že mu nevyšel konec sezony, to je holt smůla. Ten kdo kdy sportoval, pochopí, že hlava je 90% úspěchu.
Reagovat
smazaný uživatel
To mas pravdu. Hlava je hlavni zdroj uspechu ve vsech odvetvich. Nicmene ten kdo by sportoval vrcholove pochopi take ze pokles formy k tomu patri.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu se nestačím divit co tady někteří rádoby fanoušci píšou... Jak může někdo nepřát Berdychovi, aby se nedostal na WTF a aby vypadl v prvním kole??? A příspěvek, že to není ani pořádný čech, tak to už je humus. Vsadil bych se, že všichni ti, kdo ho špiní tak loni při DC o něm mluvili jen dobře... I při jeho současné špatné formě by si to zasloužil a může to být pro něj odrazový můstek pro lepší výkony! Se soupeřem roste výkon!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to zakomplexovani idioti. Nechapu zvlaste ty, co mu za normalnich okolnosti fandi. Ti co jej vubec nemaji radi, ok, taky nemam rad vsechny hrace. Nicmene vsechny argumenty co v teto diskuzi padly, byly mimo. Berdych je Cech stejne jako Stepanek, pritom Stepanka podrzeli kdyz se mu nedarilo, Berdycha ne. On nebojuje jen se souperi na kurtu, anobrz i se souperi z prosteho lidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Federer a Nadal nikdy nevypustí nic takové, protože většinu, když hraje Berdych 1.kola, tak Federer/Nadal už maju odehrané 2. kolo...
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš Berdych je velmi labilní hráč a proto asi nikdy nebude patřit nějakou delší dobu mezi nejlepší na světě. Podle mně se tam dostane, ale přiznám se, že já v jeho kůži a formě bych se tam skoro styděl jet.

Jako člověka Tomáše popravdě rád nemám, měl jsem čest se s ním poznat i osobně a to krátce po Wimbledonu a nosánek nahoru je jen velmi slabé slovo, pro jeho chování. Co vím, tak ani mezi hráči moc oblíbený není. Pokuď se tam dostane, bude to asi propadák a pokuď s emu to nepovede, nijak mě to mrzet nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že vypadne hned a snad se na turnaj mistrů nedostane, alespoň v to doufám...proč?

1. Půl roku hraje prd, nemá tam co dělat a jen kvůli tomu že je Čech mu fandit nebudu
2. Čech je jen papírovej, trvalé bydliště má v Monaku, v Česku neplatí žádné daně, naší zemi nijak nepřispívá. Nemám rád takové vyčuránky.
3. Po Francii a Londýně začal neskutečně machrovat, ty jeho videoblogy, měsíční pauza, vynechání daviscapu....
Reagovat
smazaný uživatel
Na základně tvých příspěvků usuzuji,že zrovna z tvých daní náš stát nezbohatne!
Reagovat
smazaný uživatel
Zato ty si mi Cech. Je mi na bliti z toho co pises. Stepanek ma trvale bydliste taky v Monaku a docela je i chapu. Nicmene klicove je jak zviditelnuji maly cesky narod, inteligente. Jagr zije taky v Rusku, drive v Americe a cesky narod mu lezi u nohou. S tim se holt u vybornych sportovcu musi pocitat. O Nedvedovi by se dle tveho vyroku taky dalo pochybovat zda je Cech ci ne, kdyz zije v Turine.
Reagovat
smazaný uživatel
no nevím, mám čistého okolo 45 000 Kč, takže daně odvádím jak mourovatej. Pokuď s něčím nesouhlasíš, klidně oponuj, ale věcně, ne osobně. Problém řady z vás je, že se pouštíte do osobních útoků a neumíte debatovat skutečně věcně.

To že Tomáš Berdych tam nemá co dělat, za tím si stojím. To že mu vyšly dva (sice velké turnaje) je hezké, ale tohle má být turnaj za celou sezonu, ne za půlku. A Tomáš Berdych v současné formě nehraje na úrovni ani první padesátky. Pokuď se tam dostane, bud eto haliuz jak hrom, protože za druhou půlku sezony nezískal askoro žádný bod.

A abych byl konkrétní s tou namachrovaností....
nevím už jaký to byl turnaj, bylo to v Americe. Vypadnul tam myslím v prvním kole a pak si stěžoval, že jako nejvýše nasazenému hráči se mu nevytvořily ty nejlepší podmínky, že musel hrát až druhej a nebo třetí den a proto že prohrál. Tohle by Federer či Nadal nikdy z úst nevypustili, jen náš ukřivděný Tomášek
Reagovat
smazaný uživatel
jen aby si byl v obraze...kdyby byl amričan, tohle by mu nepřošlo. Každý občan USA musí zaplatit nějaké procento ze svého příjmu, i když bydlí v zahraničí.
Reagovat
smazaný uživatel
prosím? Asi nevidíš ten rozdíl. jágr v Americe hrál, nedvěd taky, je logické že tam žili. To že Nedvěd zůstal v itálii je taky pochopitelné. Jenže Štěpánek i Berdych mají v Monaku trvalé bydliště jen kvůli tomu, aby se vyhnuli placení daní. tento důvod jágr i Nedvěd rozhodně neměli, v americe jsou mimo jiné vyšší daně jak u nás.
Reagovat
smazaný uživatel
Miki, Miki..maš asi nedostatek informací. Berdych si stěžoval na turnaji ve Washingtonu. Šlo o to, že hrál jeden těžkej mač s Gobuljovem skoro do noci a druhej den musel na kurt už dopoledne proti Malissovi..pokud se nemýlím. To určitě nebylo od organizátorů moc pěkné. Tudíž tady v jeho stížnostech neviděl namachrovanost.
Jinak s tim, že momentálně hraje Tom jednu velkou tužku..o tom není žádný spor.
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, nejsem fanatický zaslepený Čech, když vím, že jiní hrají lépe a zaslouží si to více. A ty Čechu, berdych nehraje za nás ale za sebe a tím Monakem to jen potvrzuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Je nechutne co dokaze lidska zavist. Prestehuj se do Monaka a budes za vodou. Kazdy ma moznost jej nasledovat. Nemyslim tenis, jelikoz zrejme jsi sva nejlepsi leta kdy teniste zacinaji prosvihl, ovsem moznost odstehovat se mas a kdyz nechces, tak nemel. V Monaku dane neplati? Tenista cestuje po celem svete, objevi spoustu krasnych mist a ma pravo si zvolit kde bude zit. Nedved nemusel v Italii zustat, jiz nehraje, to ze se nevzdal angazovani v klubu, byla jeho volba. Italie je jeho domov. Nedivim se ani Berdychovi ani Nedvedovi a ani jinym neznamym co ziji jinde. :-) Jako nejvyse nasazeny mel pravo na volnejsi turnaj, ten podnik byl spatne oganizovan, tecka.
Reagovat
smazaný uživatel
"Jen papírovej Čech", protože nežije v Česku, to je dobrá sranda:))..
Reagovat
smazaný uživatel
Předpokládám, že každej, kdo žije v Česku měsíc a nemá ani občanství, tak je pravej Čech:)))..
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt je(j) nech. Uz nevi jak by pospinil Berycha tak si vymysli takovy stupidni duvod. Je mi na bliti jak se reaguje na jeho propad formy. Malokdo si taky uvedomuje ze ucast na turnaji mistru tento propad nezpochybni. Ja si myslim, ze kdyby mohli vratili by cas a doufali ze Berdych vypadne jak ve Wimbledonu tak v Parizi v prvnich kolech. Pak by jejich duse byla uspokojena, jelikoz by potrebne body nemel.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozřejmě, že by si to přáli. Ale na tom nic špatnýho není, každej má svůj vkus a Berdych nikdy nebude velkej oblíbenec, takže těch kritiků bude mít pořád dost a přát mu neúspěch je jejich právo. Ale chtělo by to aspoň nějakou rozumnou argumentanci. A ne plácat furt dokolečka to samý jako lopata anebo vymýšlet blbosti jako ten zemi přispívající uživatel Miki :))))..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím kdo si co přeje a komu kdo fandí a nefandí. Já bych si přál, aby na turnaji mistrů byli opravdu ti nejlepší na světě, tam sice Tomáš je podle bodů, ale herně ani náhodou.
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, stejne jak Davydenko nebude oblibeny. Ale az zase budeme ve finale Davisova Poharu ci v semifinale, pak bude Berdych z Monaka dobry a opevovany. Typicka vlastnost Cechu. Doufam ze se Berdych chytne formy. Uz jen kvuli nim.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je výborná logika :))) to by se ty body měly zrušit a kvalifikovalo by se podle subjektivních názorů herního projevu :))
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling, Federer, Murray, Djokovic-tihle vsichni si vybrali dobu kdy hrali mezirny tenis. A presto jsou na turnaji mistru. Bohuzel svou formu nacasovali spravne, na druhou polovinu sezony, tudiz tento fakt neni markantni. Ovsem i oni se placali ve vysledkovem upadku, nejvice asi Murray s Djokovicem. Patri do svetove spicky? No samozrejme. Co Davydenko? Ten je spicka, bohuzel neobhajil body z lonskeho roku, byl zraneny atd. tudiz prisel nejen o Londyn ale i o svetovou desitku. Fakta, prosim.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nezpochybňuju bodový systém, jen říkám, že body a realita je jedna věc. Všichni velcí hráči mají slabší období, ale tak dlouhé jako Berdych nikdy z elitní desítky, patnáctky, rozhodn nemá. Většinou za výsledkovým výpadkem stojí zdravotní problémy, ale Tomáš se svým počtem zápasů za posledních pár měsíců musí být až přeodpočinutý :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proc se ten tenis hraje vubec na body? Meli by se obvlavat odbornici v cele s lopatou a Mikim, ti by urcovali zebricek jak celkovy tak i zebricek pro turnaj mistru. K certu s body, at zije subjektivita "odbornych" nazoru. Udelejte si svuj turnaj mistru a pozvete Haider-Maurera, Troickeho, Juzneho, Berlocq, Dimitrova.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic hral bidu od Rotterdamu (unor) az do startu Wimbledonu (cerven). Bohuzel Berdych neumi vyhrat zapas ci dokonce turnaj i presto ze hraje bidny tenis. To umi jen kolega Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je úplně na dně. momentálně nemá šanci porazit skoro nikoho. Ale pokud by se haluzácky dostal na Turnaj Mistrů myslím, že by se zase velmi výrazně zvedl, protože by byl zase v roli outsidera. Všechno by se točilo kolem Nadala, Federea, Djokoviče, domácího Murrayho!, Roddicka nebo černého koně Ferrera.... Berdych by byl největší outsider to by mohlo ale pomoci. Navíc na trávě si musí věřit bude hrát v all england clubu tam si musí věřit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak mu prosímtě má pomoct, že si bude věřit někdy za půl roku na trávě ve Wimbledonu?:(((
Reagovat
smazaný uživatel
hrál tam finale! musí se tam cítit skvěle
Reagovat
smazaný uživatel
To já nepopírám, ale furt je to půl roku daleko, Turnaj mistrů je něco trošku jinýho.
Reagovat
smazaný uživatel
Od kdy je turnaj mistru na trave blazne?!
Reagovat
smazaný uživatel
Tos mu neměl říkat:(.. třeba by to tu ještě párkrát zopakoval a dál si znehodnocoval všechny svý výroky.
Reagovat
smazaný uživatel
turnaj mistrů se hraje v londýně ty tragéde. v All england clubu!!! a na čem tam asi podle tebe budou hrát? na betonu? xDD
Reagovat
smazaný uživatel
Fiiiha, no ake novinky sa tu ja nedozviem???? WTF na trave v All England Clube, hmmmm.
Reagovat
smazaný uživatel
LOL
Reagovat
smazaný uživatel
http://cs.wikipedia.org/wiki/O2_Arena_(Lond%C3%BDn)
hraje se v O2 aréně na tvrdým povrchu. tak nevím co tu melete o trávě
Reagovat
smazaný uživatel
lopato zavri internetovy prohlizec a mazej si napsat ukoly, at nemas zitra ve skole cerny puntik a kdyz uz chces prudit na internetu pak se alespon vzdelavej mas znacne mezery. Turnaj mistru na trave, to je extra bomba.
Reagovat
smazaný uživatel
moc pěkný:)))) lopata a jeho tříměsíční znalosti tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
lopato ale to ze se hraje ne trave jsi zacal ty
Reagovat
smazaný uživatel
na Serru musí bejt fakt dobrej kurz.... asi by stálo za hřích si vsadit...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych vypadne hned v úvodu se Serrou. A jeslti jeho konkurenti ho předskočí nebo ne to je otázka.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Serra porazi Berdycha tak sezeru klobouk. Ferrer ma ve sve vetvi Federera ve ctvrtfinale, tudiz si o mnoho nepolepsi. Roddick Nieminena prevalcuje, dnes hral strasnou bidu. Juzneho by mel taky zvladnout a pak nastane v CF boj se Soderlingem. To uz bude hop nebo trop. Verdasco muze vypadnout klidne jiz v duelu s Lopez/Clement, pokud ne Monfilse jiz neporazi. Pri nejhorsim bude Berdych osmy pro Londyn, jsem rad ze se tam dostane uz jen kvuli noumovi jako jsi ty.
Reagovat
smazaný uživatel
ty víš o problematice asi solidní prd co? Co to meleš zase o tom že si Ferrer nepolepší? vždyť má jen o 20 bodů míň než Berdych. ty trdlo hloupý!
Reagovat
smazaný uživatel
A-Rod taky od antukové části sezóny nemá kdo ví jakou formu... Teď se mu sice podařilo v Basileji dojít do SF, ale s Fedexem to bylo dost jednoznačené, takže kdo ví jak by to mohlo dopadnout s Juznym... No má štěstí, že z loňska nic neobhajuje...
Reagovat
smazaný uživatel
hraje se v hale. tak tam asi antuka není ty trdlo xD
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že je to v hale, ale OD antukové části nemá extra dobrou formu
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer si oproti Berdychovi o moc nepolepsi holomku. Serru i Davydenka Berdych porazi a bude na tom v Parizi bodove stejne jako Ferrer.
Roddick hral vyborne do zapasu s Federerem. Pak mu prestal jit pravidelne servis, coz je prusvih u kazdeho hrace, take se zbytecne vyhazoval. Nudar Juzny nebude problem.
Reagovat
smazaný uživatel
berdych nemá šanci porazit Serru!!! Serra je domácí hráč!
Reagovat
smazaný uživatel
Šanci má, ale nevěřím, že ho dá.
Reagovat
smazaný uživatel
Miki a lopata, no vy jste se hledali az jste se nasli. Nejste sousede nahodou? Jeden zavidi Berdychovi ze zije v Monaku, druhy zpochybnuje zcela jeho letosni vykony. To je hnus, ze ja sem vubec chodim, dvakrat mi zrusili ucet- ze ja se na to nevyseru.
Reagovat
smazaný uživatel
co to zase meleš? Prohrami Berdycha trpím! a já nerad trpím
Reagovat
smazaný uživatel
Pan Kleberson?
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim, pane armstrongu.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc ta nahla zmena nicku?
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to teda smim vedet.
Reagovat
smazaný uživatel
Cimpak ses provinil tentokrat?:D
Reagovat
smazaný uživatel
Nenechal jsem se urazet od Padleho_andela v diskuzi a bozska sila, respektive management zdejsiho portalu zakrocil, samozrejme jednostranne. Psal jsem vsak jen pravdu. Nekdy clovek musi drzet hubu a krok aby prezil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja do Diskuze skoro vubec nepisu, vetsinou se tam pohybuji pouze zakomplexovani ubozaci, kteri si vylevaji vztek na tenistech/tenistkach. Diskuze pod clanky ma mnohem lepsi uroven.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist