Berdych končí, vypadl s Čiličem

18. 2. 2011, 16:13
Aktuality 41
Turnajová čtvrtfinále zůstávají pro Tomáše Berdycha po Australian Open zakletá. Ani v Marseille se český tenista neprobojoval dál: v boji o semifinále prohrál s výborně hrajícím Chorvatem Čiličem 3-6 a 4-6.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Pětadvacetiletý Tomáš Berdych skončil na okruhu ATP ve čtvrtfinále potřetí za sebou. Na lednovém Australian Open přišla prohra v pátém zápase s pozdějším vítězem Novakem Djokovičem, minulý týden v Rotterdamu nemohl nastoupit proti Jo-Wilfriedu Tsongovi kvůli chřipce, která ho upoutala na několik následujících dnů na lůžko.

Nejlepší osmička byla pro nejlepšího českého tenistu konečnou i v Marseille, kde měl Berdych na úvod volno a včera ve druhém kole porazil domácího outsidera Edouarda Rogera-Vasselina.

V cestě do semifinále mu dnes stál Chorvat Marin Čilič, kterého Berdych v obou dosavadních vzájemných soubojích porazil. Dnes si ale od začátku suverénněji počínal 28. hráč světa, který už ve třetím gamu prorazil Berdychův servis. Chorvat sám podával výborně a v prvním setu si navíc připsal i 18 vítězných úderů. I díky nim sebral českému soupeři ještě jednou v úvodní sadě podání a set vyhrál 6-2.

Ve druhé sadě už i Berdych začal ukazovat, že v hale je servis jeho silnou zbraní. V úvodních gamech nedal Čiličovi další šanci k prolomení podání a po hodině a čtvrt si konečně vypracoval svůj první brejkbol. Ten ale Čilič odvrátil a vzápětí rozhodl zápas při Berdychově servisu. Vynikajícími returny si vypracoval první mečbol a přesným forhendovým úderem po čáře utkání ukončil.

Příští týden se sedmý hráč světa Berdych představí na špičkově obsazeném turnaji v Dubaji, poté ho v Ostravě čeká utkání prvního kola Davis Cupu proti Kazachstánu.

Na Čiliče v semifinále čeká Michail Južnyj, který ve třech setech zastavil Francouze Tsongu.

Dmitrij Tursunov to zřejmě s návratem mezi elitu myslí vážně. Ruský tenista v Marseille porazil 6-4 2-6 6-1 i desátého hráče světa Jürgena Melzera a postoupil už do semifinále.V něm ho čeká největší favorit Robin Söderling, který si snadno poradil s domácím Llodrou.

Výsledky - Marseille (tvrdý povrch, dotace 576.000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Čilič (Chorv.) - Berdych (2-ČR) 6:3, 6:4, Söderling (1-Švéd.) - Llodra (8-Fr.) 6:1, 6:4, Južnyj (3-Rus.) - Tsonga (6-Fr.) 6:4, 2:6, 6:4, Tursunov (Rus.) - Melzer (4-Rak.) 6:4, 2:6, 6:1.

Semifinálové dvojice: Južnyj - Čilič, Söderling - Tursonov.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
aspon má dost času letět do Dubaje. Ne jako Kvitová.
Reagovat
smazaný uživatel
Šakale, ty seš opravdu nepoučitelný plácal. Kolikrát sem ještě budu muset dát rozpis bodů u Wozniacki, abys konečně pochopil, že všechny tenistky můžou mít v rankingu jen 16 turnajových výsledků? To je dokonce menší počet než v případě ATP !!!!!!!!

Všechny turnaje nad počet 16 jsou v rezervě a do rankingu zasáhnou JEN v případě, kdy z něho nějaký turnaj vypadne (např. po 52 týdnech).
Navíc jsou tady turnaje, které jim v žebříčku zabírají místo i v případě, že kvůli zranění nehrajou (0 bodů) nebo když prohrajou třeba už v 1. kole (5 bodů) - 4x GS a 4 turnaje Premier mandatory (IW, Miami, Madrid, Peking).

Aktuálně se Karolíně počítá 80 bodů za loňský propadák v Madridu, vyšší body má mimo ranking. A pokud má Clijsters odehráno míň než 16 turnajů, je to chyba koho? Spiknutí WTA proti tvé Kim? Co myslíš, znalče?
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl je, že vítězka GS bere 2000 bodů a poražená finalistka má 1400 - to je rozdíl jen 600 bodů. ATP daleko více preferuje vítěze, protože vyhrát GS je prostě víc, než uhrát 4x SF.

Ne, tohle mi prostě nevysvětlíš. Ženská tenisová jednička je prostě Kim Clijsters. Až Carolina vyhraje GS, já osobně uznale smeknu a řeknu "ano, Caroline, teď si to první místo zasloužíš". Do té doby je ale jen "ta druhá", která ale nasbírala nejvíce bodů. Být nejlepší a nasbírat nejvíce bodů je VELKÝ rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono jednicka- dvojka je prakticky jedno lebo zeny si to striedaju tie pozicie kazdy mesiac skoro- Caroline si moze povedat ze je 1. na svete ale nemoze si povedat ze je najlepsia hracka na svete- a ked sa uzdravi S. Williams tak aj ked bude jednick v rankingu stale bude iba 3tia na svete po Williams a Clijsters- a Zvonareva ak zacne hrat tak ako minulu sezonu tiez je lepsia hracka.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde tuhle jistotu bereš? Ano, v posledních letech byla Serena na grandslamech velmi úspěšná. Na běžných turnajích to ovšem od jara 2008 nestálo za nic. A navíc je tady výpadek trvající minimálně 3/4 roku a třicítka na krku.

Šakale, seš legrační, koukni dolu, tam jsi s romismákem řešil jiné věci.
WTA preferuje kvantitu před kvalitou bla bla
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ono nejde o to, kolik turnajů se počítá, ale JAK se počítá. Ženy nasbírají spoustu bodů průměrnými výsledky (ČF, SF). Třeba u mužů za 2x SF + 1x ČF grandslamu berou 1800 bodů (2x720+360), za 1x vítězství je 2000, tedy vítězství je víc. Ženy mají za totéž 2400 bodů (2x900+500), tedy o plných 400 bodů víc, než za 1x vítězství. TOHLE JE TEN NESMYSL.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: ženy mají 2300 bodů, špatně jsem počítal. Přesto to je blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, tato argumentace je už mnohem lepší. Pokud přepočteme výsledky obou tenistek podle systému ATP, který zvýhodňuje turnajová vítězství, pak by příští týden jedničkou mohla být pořád Clijsters.
Její problém je ale pořád stejný, má extrémně málo turnajů, navíc taky občas něco prohraje - 1x 2R, 1x 3R, 3x QF, 2x F.
Pouze v případě zisku titulu v Dubaji by Caro šla na #1. Za současné situace jí k jedničce stačil postup do SF.
Reagovat
frufru77
Viděl jsem Raoniče na Australian Open s Južným a kromě es umí hrát i hlavou - jestli na sobě bude makat, tak ho 1. desítka v budoucnu nemine.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne osobne sa velmi lubi, lenze uz tu bol tenista s talentom a servisom a nic z toho- Gulbis, ktoreho mam rad, tak snad Milos naplni svoj potencial- inac je hanba roka ze 500ka- Memphis nemaju jastrabie oko- ked uz pomaly kazda 250ka ak to prezeniem to ma, to je fakt ako mi zahada- ATP by im mala to prikazat asi- hento pri matchballe co trafil Kendrick lajnu- ak to bola lajna bolo tesne a teraz si predstavme ze by to trafil Raonic- a by premenil match point a Kendrick by sa mohol rozculovat kolko chcel- to iste vcera Roddick v tie-breaku ako tam vyskocil a dost emotivne posobil po tom co mu zakricali out po lajne. Hawk eye tu musi byt na 500ke... hanba
Reagovat
smazaný uživatel
No tak nic. Tak to bude muset Milosovi vysvětlit v SF Mardy Fish. :-)
Reagovat
frufru77
Miloš je fakt buldozer, prohrál 2. set a teď už zase sází esa jak o život a vede 4:1. Mohl by tak 15% sebevědomí věnovat Tomášovi a bylo by to v cajku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedno eso ma v 3. sete zatial, v 2. iba 4, v 1. sete dal 10, ale kto to kuka tak vidi ten jeho forehand, proste nie je to len servisman a kto to pozera cez net apocuva US komentatorov tak oni samy su zvedavi na jeho zapasy proti top hracom ze budu mat s nim problem.
Reagovat
smazaný uživatel
teraz v 7. hre hned dal 2 esa na zaciatok:D ale inac mal iba jedno eso za treti set.
Reagovat
smazaný uživatel
je to jen ubohej turnaj o 250bodů. Ten nic neřeší. Lámat chleba se bude jinde.
Reagovat
frufru77
Já vím, že Berdych hrát tenis umí - jenže už se nenaučí to lépe prodat. Mrzí mě to kvůli němu, je to škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych o5 ukázal, že na top 10 nemá. Tak okolo 15. místa tam podle mě patří.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už zase řádí na servisu. To je děs! Já přitom tyhle antitenisty tak strašně nerad. Jednoho Karloviče jsme se úspěšně zbavili, ten je teď už mimo, ale další se hned objeví. Doufám, že ho Kendrick ještě potrápí. Jinak jsem si na Raoniče vypěstoval docela slušnou averzi a to jsem ho zatím viděl jen na třech turnajích.
Reagovat
smazaný uživatel
Kendrick break! POME ROBERTE!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jééé, hned na úvod 3. setu si Kendrick projede servis. To je zlý sen!
Reagovat
smazaný uživatel
Jenomže Raonič určitě není antitenista...akorát je vysoký a má skvělé podání...
Reagovat
frufru77
Doufám, že si konečně VŠICHNI rádoby vlastenci a NEKRITIČTÍ obdivovatelé Tomáše Berdycha (dále jen TB) uvědomí, že balanc na hranici 1. desítky žebříčku je pro něho konečná. Neumí se o výsledek porvat, neumí otočit zápas, je to prostě povahou "POSERA". A jak známo, POVAHA ČLOVĚKA SE NEMĚNÍ. Srovnejte ho se "stoletým" Štěpánkem - s Raoničem, kde byl jasný outsider, udělal pořádný zápas (a nic na tom nemění ani výsledek tiebreaku ve 3. setu). TB se stane dalším talentem, který občas udělá slušný výsledek, nic více. A pokud chcete argumentovat, že je mladý, tak ani omylem - NENÍ. Letos mu bude 26 a JEMU (ne Nadalovi, zatím pořád i Federerovi, a ani Murraymu) budou šlapat na paty Monfils, Tsonga, Raonič a další. TB skončí jako nadprůměrný hráč - schopný kohokoliv porazit, ale také s kýmkoliv prohrát - a takových hráčů se po okruhu pohybuje minimálně 30. Smutný příběh.
P.S.: A předem Vás prosím - neomlouvejte ho chřipkou. Je svéprávný a na ten kurt proti Čiličovi prostě nastoupil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já Berdycha OPRAVDU nemusím, ale myslím, že trošku přeháníš. On to je takový typický hráč do druhé desítky, ale dál ani prd. V desítce je jen díky tomu, že loni měl v květnu-červnu životní formu. Letos půjde dolů. Nicméně kdyby hrál alespoň trošku útočněji, tak Čiliče musí dát. Jenomže on jen pinkal od servislajny a ještě krátké míče do středu kurtu - to je o ničem, takhle se proti hráči top20 vyhrát nedá. Ale Berdych hrát tenis jako umí, akorát to většinou neumí prodat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Čilič je teď 28.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale po Marseille už tu dvacítku atakovat bude, pač Isner ztratí 290 bodů a o hodně bodů příjde asi i Querrey.
Reagovat
smazaný uživatel
Tys musel mít v životě fakt hodně smůly.Promiň, že fandím čechovi!
Reagovat
smazaný uživatel
čeští sportovci zrají ve vyšším věku. To bys mohl vědět.
Reagovat
smazaný uživatel
ták,ták souhlasím,a sem čech a nebubu Berdycha odepisovat...
Reagovat
smazaný uživatel
No, dneska to Berdychovi -- až na řekněme podání - moc nešlo, Čilič byl naopak "on fire". Tomáš dnes extrémně špatně returnoval a hra od základní čáry taky dost špatná. Doufejme, že šlo o přechodnou únavu po tom nachlazení či co to měl, páč minulý týden v Rotterdamu rozhodně hrál lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych zatím má do formy hodně daleko. A to se pomalu blíží velké turnaje M1000 Indian Wells a Miami.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť on hrál přes 80% míčků za baseline, to už nehraje ani Nadal
Reagovat
smazaný uživatel
Zacina sa dostavat opat do formy co je dobre pre neho lebo je to dobry hrac ale cely minuly rok od AO prakticky nic nehral, tak snad tato sezona mu vyjde a na konci roka bude top 12- 10 asi ne ale urcite patri vyssie ako je teraz. Co sa tyka Berdycha tak neodohral zly turnaj, taky priemer- dnes bol Cilic proste fakt dobry. Inac Berdychovi moze byt jedno ze na dakej 250ke konci v QF lebo jednak sa hralo o malo bodov a ak pozeram spravne tak http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Tomas-Berdych.aspx?t=rb
podla jeho bodovania by mal ostat na rovnakom pocte bodov, kedze len 2 najlepsie vysledky sa rataju a uhral jedno SF na 250ke a ma tam body z World team championship z Dusseldorfu- cize Berdych tento turnaj 0 bodov ziskal, 0 stratil, aspon si oddychne na IW-Miami kde dake tie body uz obhajovat bude tak som zvedavy
Reagovat
misoSK
tieto 250-ky pre spickovych hracov nemaju velku vahu, napr. taky Soderling ak by teraz vyhral v Marseille tak uz do konca roka na 250-ke nema sancu ziskat ani bod navyse, kedze uz ma triumf z Brisbane...Co sa tyka Cilica tak urcite patri aspon do TOP 20 a mozno aj vyssie, ked Melzer je v TOP 10 tak tam moze byt aj Marin ak bude podavat stabilne vykony pocas sezony
Reagovat
smazaný uživatel
Ved to ze pre top hracov je 250ka- viac menej nepodstatna- ci uz z bodoveho ale aj financneho hladiska a ak hraju 250ky zvacsa su to domace podniky- v ich krajinach- ako Djoker hrava Belehrad, Soderling hraje bud Bastad alebo Stockholm, Youzhny- Petrohrad, a dalsi. Robin ak aj vyhraje teraz Marseille- co viac menej uz vidim dost realne- nebol by som prekvapeny keby zas bolo finale Tsonga-Soderling tak si pripise iba 100 bodov kedze z 2 pocitajucich sa 250tiek tam ma vyhru v Brisbane a dake finale za 150 bodov, cize ak vyhraje ziska iba 100 bodov a bude tam mat Brisbane, Marseille a do konca roka fakticky nemusi 250ky vobec hrat...
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem z toho jelen. Do žebříčku se přece započítávají všechny získané body za posledních 52 týdnů,ne? Kdyby se slabším hráčům započítávali jen dvě 250,tak kde by pak přišli k tolika bodům? A co teprve challengery?

p.s. - Do nikoho z vás se nenavážím,jen bych rád dostal vysvětlení jak to vlastně s těma bodama do žebříčku je. Díky moc...
Reagovat
smazaný uživatel
V pohode pokusim sa ti to vysvetlit- je to cele komplikovane- hrac ktory skoncil top 30 ku koncu roka- tak dalsi rok cize ku koncu roka 2010 prvych 30 hracov dalsi rok 2011 ma tieto pravidla- rataju sa mu body z Masters, GS, ak hral tak aj Turnaj majstrov, dalej 3x 500ky a 2 ostatne- teoreticky aj challenger- ale 2x 250 to je najcastejsie, pricom do 2 ostatnych sa rata aj World team championship z Dusseldorfu a do 3x 500viek sa rata aj DAvis cup- cize napr. Djokovic tam ma 2najlepsie vysledky z 500viek plus Davis cup body. Pre ostatnych to plati potom inac- slabsi hraci casto na GS ani nehraju- neprejdu kvalifikacou atd.. tam su challengery atd..
http://www.atpworldtour.com/Rankings/Rankings-FAQ.aspx
tu mas link tam to je otazky a odpovede
ale u dakych hracov napr. su len 2x 500ky a az 3 250ky pricom boli v tej 30ke divne co je cele
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě proč něco dělat jednoduše,když to jde dělat složitě... Každopádně děkuji za vysvětlení.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud hráč top30 pro zranění nemohl hrát některý z GS nebo Masters, může tyhle výpadky nahradit nižšími turnaji. Proto tam můžou mít někteří tři 250.
Reagovat
smazaný uživatel
Dik za info, rozmyslal som ze to preto maju daktori navyse 250ky ze premeskali daco kvoli zraneniu, kazdopadne ATP si stale myslim ze ma lepsi rebricek ako WTA- aj ohodnotenie turnajov je lepsie. Hoci sa to zda komplikovane, nebolo by spravne aby sa ratali vsetky body lebo fakticky daky hrac by odohral potom 30 turnajov za rok a bol vysoko v rankingu a pritom by to bol priemerny hrac.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to určitě! WTA boduje úplně blbě, protože preferuje kvantitu před kvalitou. Proto taky může být Wozniacki první, přestože Kim vyhrála poslední dva GS a turnaj mistryň.
Reagovat
smazaný uživatel
boduje se jen 16 turnajů lojzo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist