Berdych končí potřetí v řadě už v osmifinále, na US Open prohrál s Gasquetem

8. 9. 2015, 07:12
Aktuality 51
US OPEN - Tomáš Berdych se s US Open loučí stejně jako s předchozími dvěma grandslamy už v osmifinále. Na US Open ztroskotal na raketě Richarda Gasqueta, kterému podlehl 1-3 na sety a neobhájil tak loňské čtvrtfinále. Francouz si o postup do semifinále zahraje s Federerem, který neztratil set ani v bitvě s Isnerem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych měl velmi dobrý vstup do sezony. Z prvních devíti turnajů chyběl pouze dvakrát v semifinále, všech devět porážek utrpěl s hráči Top 10.

Jenže na French Open se to otočilo. Z dalších šesti turnajů už neudělal jediné semifinále, navíc už počtvrté se nedostal ani do čtvrtfinále. A všechny porážky mu připravili papírově slabší soupeři mimo elitní desítku.

Richard GasquetPo French Open a Wimbledonu skončil Berdych už v osmifinále a znovu na raketě francouzského soka i na US Open. Nestačil na Richarda Gasqueta, kterého přitom v předchozích třech zápasech v uplynulých dvanácti měsících přehrál. V New Yorku však prohrál 6-2 3-6 4-6 1-6 a v již třináctém vzájemném střetnutí utrpěl sedmou porážku.

Berdych sice vyhrál nad Gasquetem první set, ale pak byl ve výměnách horší a více kazil. V celém utkání využil jen dva brejkboly z osmi, zatímco sám přišel o podání pětkrát. Zápas trval přes dvě a půl hodiny a skončil krátce před půlnocí. 



"Škoda nevyužitých šancí, protože začátek byl dobrý a byla to cesta, jakou bych se měl s ním držet, aby utkání dobře dopadlo," řekl Berdych. "Ne, že by se to extra moc pokazilo, ale jediné, co byla největší změna, že šance, které jsem si připravil, se mi nepodařilo využívat. V tom byl velký rozdíl," litoval semifinalista z roku 2012, který neobhájil loňské čtvrtfinále.

Roger FedererSemifinalista letošního Wimbledonu Gasquet postoupil do čtvrtfinále US Open podruhé v kariéře, předloni to dotáhl ještě o kolo dál. O vyrovnání svého grandslamového maxima se utká s Rogerem Federerem, kterého z šestnácti duelů porazil pouze dvakrát. Pokaždé na antuce.

Čtyřiatřicetiletý Švýcar ve svém 15. osmifinále US Open v řadě zdolal 7-6 7-6 7-5 tradičně výborně podávajícího Američana Johna Isnera. Ten na loňském a letošním US Open neztratil jediný servis ve 110 gamech v řadě, než se to Federerovi povedlo v poslední hře zápasu.

Sedmnáctinásobný grandslamový šampion startuje na US Open, které v letech 2004 až 2008 ovládl, pošestnácté a pojedenácté za posledních 12 let nechybí ve čtvrtfinále. Letos se mezi osmičku nejlepších dostal počtvrté bez ztráty setu.

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 20.102.700 dolarů
pondělní výsledky žen (07. 09. 2015)
• Dvouhra - osmifinále •
Gasquet (12-Fr.) - Berdych (6-ČR) 2-6 6-3 6-4 6-1
Federer (2-Švýc.) - Isner (13-USA) 7-6(0) 7-6(6) 7-5
Anderson (15-JAR) - Murray (3-Brit.) 7-6(5) 6-3 6-7(2) 7-6(0)
Wawrinka (5-Švýc.) - Young (USA) 6-4 1-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
kada.tom
U můžu včera všechno totálně špatně ... Wawrinka vyhrál, Federer vyhrál, Andy prohrál a Tomáš prohrál - chtěl jsem to úplně naopak :-/

Tak snad alespoň do finále postoupí jeden z dvojice Gasquet/Anderson ... i když to je asi jen moje zbožné přání, to reálnější by bylo, aby finále hrál Wawrinka.
Reagovat
spaniel
Co ta karkulka?
Reagovat
Vojtiik
naštěstí má celý svět u prdele to cos chtěl :D
Reagovat
mahycek
Tak jsem po 3,5 hodinách vstal, protože sledovat tenis od 18 -6.20 je docela náročné. Ještě bych počkal s řečmi, že to má Roger vydlážděné do finále. Je tam Stan, pozor na něj. On ušetřil síly, tak že Kevina asi dá. Samozřejmě mám radost z Rogera, má šanci. Celý zápas s Isnerem hrál v klidu, připadalo mi, že nemůže prohrát a nakonec mu i vzal servis. A Zápas Andy- Kevim 4 h 22min u toho nešlo usnout. Z prdele, podle někoho z vás jsem dal na Andersona a ono to vyšlo, ale bál jsem se že to Murray i 0-2 otočí. Ale tentokrát byl Kevin tak koncentrovaný, že drama svojí aktívní hrou nedopustil. A Tomáš ? To je fakt smutný a marný příběh. Nikdy žádný G S nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer - Isner...Ak by niekto pred zápasom Johnovi povedal, že prvé dva sety skončia v TB, tak by si Izzy len mädlil ruky..Ideálny scénar, to hlavné sa mu už prakticky podarilo..Bohužiaľ, on keď chce s Rogerom vyhrať, každý jeden TB v zápase musí ísť na jeho stranu..Prehrať 2 z dvoch, to je odsúdené na neúspech..Každopádne slušný výsledok pre Izzyho, v mojich očiach hral včera od základnej čiary trocha slabšie, videl som už aj lepšie výkony od baseline a to rozhodlo..

Berdych-Gasquet..Napriek stúpajúcej forme Richarda som stále viac veril stagnujúcemu Berdychovi...Opak bol pravdou..

Andy-Kevin..Opat dalsi big upset turnaja..Andy moze prehrat s Kevinom TB, ale nesmie sa mu stat, ze v sete breakne typ tohto súpera, no zároven si 2x prehrá servis a set prehrá 4:6..Vcera bol Murray nedorazný, winnery hral len Anderson, celé sa to ani nemohlo inak skončiť..

Po vypadnutí Berdycha, resp. Murrayho sa Rogerovi otvorila cesta do finále prakticky dokorán..Wawrinka predstavuje zhruba rovnaké nebezpečenstvo ako Tsonga pre Noleho..Osobne ocakávam reprizu W. Finále, hoci vsetko je mozné..
Reagovat
janek_da
Tak jasne, že má Federer umetanou cestičku. On ji měl v podstatě už od začátku. Když letos mimo Djokera prohrál jenom s Monfilsem, Raoničem, Wawrou, Kyrgiosem.
Reagovat
smazaný uživatel
So Seppim...S takto hrajúcim Berdychom a Murraym by pravdepodobne vyhral..Ale Andy je ako noc a deň, určite predstavuje vacsie nebezpečenstvo ako Kevin...Roger s ním nebude mať problém, Andy vcera skoro neútočil, s Federerom to bude iný obraz hry...To skor verím Stanovi, ktorý je tiež ako "noc a deň" a keď sa dobre vyspí, tak moze uspiet..
Reagovat
Pe3k
Víceméně souhlas, akorát s tím rozdílem, že jsem čekal Berdychovu prohru. Moc nechápu proč všichni zde přítomní tak podceňují Wawrinku. Je to mnohem těžší soupeř pro Rogera než Murray (stejně jako Tsonga). On ani nemusí hrát dobře a vyhrává zápasy nebo Noleho dostane do 5 setů. Když je ve formě, tak jej nezastaví nikdo, ani Djokovic. Je možné, že v semifinále Rogera úplně přejede. Takže budu muset asi fandit Kevinovi, sice mám Stana rád, ale 18 je důležitější :)
Reagovat
spaniel
A ja nesouhlasim vubec. Praveze se mu to ted zkomplikovalo. Pasivni Murray by byl mnohem snadnejsi souper nez agresivni Anderson ve forme. Muze ho vyprovodit jak Berdych kdysi. Dobry servis a rany do rohu Rogerovi zpusobi problemy. Aby nakonec Anderson nebyl letosni Cilic.
Reagovat
Pe3k
Myslíš, že Kevin porazí Wawu? Nevím no, já myslím, že ne, ale pokud to bude 5 ti seťák, tak budou všichni spokojení, hlavně Roger :)
Reagovat
dappe
Já myslím, že Wawrinka tady není v nejlepší formě, ale u něj těžko říct. Se spanielem souhlasím, že Anderson může být nepřijemný, na druhou stranu si myslím, že Federer ví, jak na něj a při optimálním výkonu vyhraje jak s Gasqutem, tak Andersonem/Wawrinkou, snad nepřijde špatný zápas.
Reagovat
spaniel
Netvrdim ze porazi Stana, ale sanci jiste ma. Pote co jsem ho videl, jak hral s Thiemem, jsem tipoval ze Murrayho porazi. Se Stanem se velice zle tipuje, ale pokud ho da, muze Rogera porazit. Hraje skvele, lip jsem ho hrat nevidel.
Reagovat
dappe
Jejich zápas v Cincinatti si náhodou neviděl? Já právě ne, takže nevím jestli to může něco naznačovat, nebo byl Anderson tolik mimo.
Reagovat
spaniel
Nevidel, jen highlights a z toho si obrazek neudelas.
Reagovat
smazaný uživatel
Anderson zahrál úžasně, nechytatelných 80+ winnerů i proti takovému obranáři jako je Andy. Proti Wáwrovi má velkou šanci, Švýcar zatím nehraje žádnou hitparádu, ale je nutno vzít v potaz, že Kevin hraje třetí týden v kuse a s Murraym hrál 4 a půl hodiny, což mu určitě nepřidá.

Fed zahrál taky dobře, John si pokazil šanci na druhý set v tie breaku, škoda pro něj. Fedovi moc nešel první servis, ale podržel ho za stavu 0:40. Na returnu super, neskutečné reflexy. Ríša asi nebude takový problém, ale zas na druhou stranu podle highlightů zahrál moc pěkně a daleko ofenzivněji než normálně, backhand je báseň. Tomáš zase hraje půl rok skvěle a druhou půlku roku je rád, že se dostane do ČF na turnaji.

Jinak obdivuju ty, kteří dnes vydrží na Novaka, to samé zítra Fed-Gasquet jestli budou hrát v noci, oba zápasy mi připadají jako jasné tří, maximálně čtyřseťáky. Snad Bonga s Čiličem něco ukážou, víc věřím Chorvatovi.
Reagovat
babolat.cz
nj Roger, Chodí štěstí dokola, občas padne na VOLA.
Reagovat
Pe3k
Dneska jsi měl štěstí nebo co? :D
Reagovat
a.magerova
Tak to asi platí na tebe, u Rogera platí: "Štěstí přeje připraveným!"
Reagovat
darek.vrana
Berdych svůj stín bohužel asi nikdy nepřekročí. On prostě nedokáže trochu zabojovat, zakousnout se do soupeře. Jak to nejde podle jeho not, tak to prostě vyhází tak, že se na to nedá koukat.
Reagovat
a.magerova
Jestli nebude chyba v tomhle myšlení: "Na světě jsou horší věci a tohle je snové zaměstnání, které člověk může mít. Pro mě je to pořád zábava a nemůže být nic lepšího." řekl Berdych po zápase.
Jestli nebyl toto jeden z důvodů, proč taky Lendl řekl NE E.
Reagovat
darek.vrana
Přesně to jsem si taky říkal. Prostě Tomáš nemá tu vůli. Je fakt, že ten GS si zaslouží spíš někdo, pro koho je tenis vším.
Reagovat
babolat.cz
to je jeho přístup k životu. na houno. hlavně že z toho něco kape. není nutné být TOP, hlavně že jsem milionář.
Reagovat
a.magerova
Jo a druhé snové zaměstnání má jeho manželka, takže je třeba ji všude v médiích ukazovat a nabízet, třeba i s herci..... proč jezdit na menší hůře obsazené turnaje, kde by byl titul lehce k mání, když v Dubaji je TO víc na očích..... prostě prachy prachy prachy, ale zas na druhé straně proč né, se tak rozhodli, tak si jdou tvrdě za tím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ona i ta fotovoltaická elektrárna, na kterou se mu všichni povinně skládáme, taky ve světle tohoto vyjádření vypadá úplně jinak, respektive to, jestli do toho Berdycha jen někdo navezl, nebo od začátku moc dobře ví, co dělá...
Reagovat
a.magerova
Já zas podezírám jeho ženu, že si úmyslně nechala ušít ty konkrétní svatební šaty co měla, aby:
1. ukázala svou krásnou postavu (nic proti, má co ukazovat), ale hlavně za druhé...
2. i několik dnů po svatbě se celosvětově probíralo, že nebyla jediná, která je měla viz. Adriana Sklenaříková, viz. Kylie Minoque.... prostě globální reklama ZADARA, jednoduše fikané :-)))

Počítám, že společných fotek Toma a Ester plus nějaká světová celebrita, bude přibývat, jak houb po dešti..... vcelku se i těším co zas nového vymyslí ;-)

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/331562/ester-nebyla-prvni-naha-nevesta-vdavala-se-v-satech-jako-adriana-sklenarikova.html
Reagovat
freeteepek
Když 2012 hrála Kvitová s Berdychem Hopmanův pohár, tak byl Gasquet proti B. zcela neškodnej, stejně jako Bartoliová proti Petře. Jenom rozhazovali bezradně rukama:-)
Jenomže o pár měsíců později na US Open Bartoliová Kvitovou porazila ve třech setech (ten první ještě prohrála 1:6). Dnes se něco podobného povedlo Gasquetovi po prohraném prvním setu 2:6. Je zajímavé, co to US Open s francouzskými tenisty dělá. Nebo s našimi? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, nevím, co to US Open s kým dělá, ale Berďa rozhazoval bezradně rukama proti Gasquetovi taky dostkrát. :)
Reagovat
janek_da
a neskutečné selhání

Od: tommr Tomáš Berdych
si zatím vede taky docela dobře takže bychom mohli mít zastoupení ve čtvrtfinále jak mužů tak žen ... :)
Reagovat
spaniel
A proto by se mel drzet sveho pesimismu :)
Reagovat
slacker
A nebylo by vubec nejlepsi aby Tommr proste jen drzel klapacku?
Reagovat
freeteepek
To mě vždycky udivovalo, že Rogerovi sety s dělostřelcem Isnerem končí vítězstvím v tiebreaku. Musí mít nervy ze železa:-) Příště si na to vsadím:-)
Reagovat
spaniel
Roger je nejuspesnejsi hrac TB v historii. I kdyz posledni dva roky si dost zhorsil bilanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten druhý set měl John vyhrát a pak by to bylo zajímavé alespoň. :))
Reagovat
Pe3k
Pro Rogera, Petru, Richarda a Kevina.
Reagovat
Tuttovka
Dolní polovina pavouka je zjevně bitva o krále jednoručního backhandu :D.
Reagovat
smazaný uživatel
pěkný ohoz, ale to bylo tak vše
Reagovat
smazaný uživatel
Videl to nekdo z vas? Gasquet byl tak dobry nebo Berda spatny. Vzdyt 1. Set vyhral jednoznacne. Co se pak stalo?
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně se to otočilo. Berďa vyhodil, co mohl. Všechna rozhodnutí byla blbě. I když ho třeba herně přehrál, tak to místo winneru mrsknul do autu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Gasquet nehrál špatně, ale Berďa si to v prvý řadě prohrál sám.
Reagovat
mac.hall
Přestože se poměrně brzy po zahájení spolupráce s novým trenérem zdálo , že Berďovi by se snad mohlo podařit to , v co již málokdo doufal , tedy úroveň jeho hry povýšit o level výše, nasvědčovaly tomu velmi dobré výsledky i hra v první fázi letošího roku, s postupem času se se tyto naděje postupně rozplývaly a Tomas je tam , kde se pohybuje již několik let. Obvykle předvádí solidní výkony , ale v konfrontaci se špičkou jsou jeho naděje na úspěch v řádu jednotek procent a jen velmi málokdy uspěje. Pravidelně prohrává i s hráči, kteří do top nepatří/ nemám na mysli , že s nimi prohrává pokaždé , ale četnost proher s nimi neodpovídá jeho ambicím dostat se mezi top 5 hráčů.Takže, prohra s Gasquetem není nic překvapivým a dalo se s ní reálně počítat. Tomas , bohužel , nepřekonal sám sebe a na USO končí.
Reagovat
s7RanG
Souhlas.
I dle toho byly kurzy vypsany spravně dle mého.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna Gasquet není úplný nýmand. Nedivila bych se, kdyby se objevil na TM.
Reagovat
McEnroe
No jo no, zvonku to tak vyzerá...
Reagovat
turista
Berdych se bohužel vyházel sám. Je evidentně přetrénovaný. Škoda. Gasquet hraje inteligentní celodvorcový tenis a má výborný bekhend. Nevýhodu měkkého prvního podání kompenzuje záludnou rotací druhého podání.Na Federera, Djokoviče a Nadala Gasquet hrát neumí a má s nimi děsivou bilanci.
Reagovat
smazaný uživatel
To, co jsem cetl od nekterych uzivatelu ve vedlejsi diskuzi je fakt hnus. Tohle muze napsat jen nejaky zivotni frustrat, ,jehoz, jedine uspechy jsou ty, ktere mu prinaseji cesti (jakoze nasi) sportovci. Ano, Berdych nas vsechny navnadil na AO a MC, ale pak sel silene dolu. To je pravda, ale neodepisoval bych ho, Tomas ma tradicne silny zacatek a kdyz vsechno secvakne, zas muze byt v Melbourne hodne nebezpecny.
Jinak se mi ulevilo, ze vypadl Andy. Z jeho semifinale proti Rogerovi bych mel strach, navic byt druhy na zebricku je praktictejsi nez byt trojka. Jinak pelne Fed, opet potvrdil, ze na servismany umi jak nikdo.
Reagovat
spaniel
Ja se ho nebal vubec cece. Anderson je momentalne nebezpecnejsi.
Reagovat
babolat.cz
Ale co, důležitější je co měl na sobě a s kým se fotil...to má totiž hodnotu, to je PR pro Ester-nějakej tenis, pche.
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
Reagovat
smazaný uživatel
:_-(
Reagovat
smazaný uživatel
... :-) tak na AO!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist