Berdych: Jsem náročný, proto hrát v Čennaí bylo chybou

13. 1. 2013, 20:42
Aktuality 12
Tomáš Berdych si letošní generálku na Australian Open naplánoval do Čennaí, indické podmínky a prostředí mu ale nesedlo a byl rád, že si v uplynulých dnech mohl zahrát exhibici v Kooyongu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

 

Tomáš Berdych hrál na turnaji ATP 250 v Čennaí už v roce 2011. Tehdy prohrál v semifinále se Švýcarem Wawrinkou. Letos se rozhodl si cestu do Indie zopakovat, už ve svém druhém vystoupení - čtvrtfinálovém - ale nebyl ve své kůži a s 80. hráčem světa Robertem Bautistou-Agutem ze Španělska nečekaně padl

Sedmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí s odstupem několika dnů v rozhovoru pro Český rozhlas přiznal, že rozhodnutí hrát v Čennaí nebylo šťastné, respektive bylo chybné. 

"Já už bych tam nechtěl! Nebylo to asi úplně nejšťastnější rozhodnutí to tam (do harmonogramu kalendáře turnajů) dát, ale člověk se musí poučit i z chyb. Složité je to v tom, že podmínky jsou tam hrozně těžké, je tam strašné vlhko, vedro, dusno a já, který jsem náročný na jídlo a na to, co potřebuji kolem, tak jsem tam s tím měl strašný problém," řekl Berdych Českému rozhlasu.

"Dohrával jsem zápas a říkal jsem klukům, že jsem se tak blbě nikdy necítil. Říkám: 'Nevím, co je! Motá se mi hlava!' Když jsme to pak zpětně řešili, tak nám více méně došlo, že jsem neměl mít ani z čeho nějakou energii. Takže to byl fakt boj, víc než aby člověk odehrál nějaký dobrý turnaj. Byl to spíš boj sám se sebou než s jedním nebo druhým soupeřem," vysvětloval.

"Ale zase nechci, ať to vyzní, že si člověk na něco stěžuje, protože má vždycky volbu výběru naplánovat si program sám. Tak to na světě chodí, že nejsou všechny země stejné," dodal šestý hráč světa, který zítra v Melbourne zahájí Australian Open duelem s Američanem Michaelem Russellem.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
gerd
Berdych kdybys raději mlčel!
Reagovat
smazaný uživatel
Gerd, kdybys raději nic nepsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Něco podobného říkal už v roce 2011. A zase tam jel.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimavé-ostatní to zvládli
Reagovat
smazaný uživatel
Však sám přiznává, že je náročný:-)...
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem to tu i v Diskuzi .. v Indii bylo a dosud je několik mých známých, a mají zpravidla všemožné zažívací či všelijak zdraví postihující problémy. Co jsem slyšel, je Indie velmi specifická - v mnoha ohledech. A opět se tu opakuje to, o čem byla řeč už při těch posledních větrných poryvech na USOpen 2012. Berďa potřebuje komfort - ne každý to tak ale cítí.
Reagovat
rod_laver
třeba se jednou i dočkám rozhovoru, kde si Tomík nebude stěžovat..
Reagovat
smazaný uživatel
To asi těžko.
Reagovat
Chrenda
Taky myslím, že se nedočkáš.
Reagovat
smazaný uživatel
a ja se treba jednou dockam toho, ze ctenari budou docitat clanky az do konce.. :-)
Reagovat
carolyn
Pojdme najít takový rozhovor, kde bude něco/někoho Berda chválit.
Reagovat
smazaný uživatel
ze me toto ma umravnit, ale oni si nejdou zapinkat jako my, jsou normalne v praci. Tam taky ocekavam, ze vsechno bude klapat a opak me rozladi. On prece priznava i svoje chybny rozhodnuti. Navic mu celkem rozumim, zazemi, kvalitu a fungovani povazuju za samozrejmost a vsimam se, az kdyz neco hapruje. Tak jsem hnusna. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist