Berdych je zdravotně fit, na Söderlinga si věří

2. 4. 2010, 21:45
Aktuality 10
Tomáš Berdych je sám překvapený tím, v jaké pohodě hraje na turnaji série Masters v Miami. Po vítězství nad Španělem Fernandem Verdaskem 4-6 7-6 6-4 je již v semifinále. Nyní ho čeká Švéd Robin Söderling, na kterého si český daviscupový reprezentant věří. I proto, že ho zatím netrápí zdravotní problémy, které prý v této fázi turnaje nejsou žádnou výjimkou.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Tělo zatím drží, čímž jsem sám mile překvapen," uvedl v rozhovoru na facebookové stránce českého daviscupového týmu Berdych, který odehrál třísetový zápas i v předchozím kole se světovou jedničkou Rogerem Federerem. "Po takových dlouhých zápasech může něco zlobit, tahat, ale u mě zatím všechno drží. Navíc takové zápasy, kdy člověk otáčí skóre, pomohou i hodně psychicky," řekl Berdych. 

Přestože na turnaji porazil již světovou jedničku Federera i světovou desítku Verdaska, stále nemá dost. Nyní chce skalp i pátého nasazeného Söderlinga. "Ale vím, že to bude obrovsky těžké utkání, Söderling tu hraje ve výborné formě. To, co předvedl teď s Južným (Söderling vyhrál 6-1 6-4), bylo skvělé. Ani v předchozích zápasech se moc netrápil," ví Berdych, který má se Švédem zápornou bilanci 3-6 na zápasy. "Jeho styl mi moc nesedí. Hraje hodně agresivně. Naposledy jsme toho proti němu moc nepředvedl, mám mu tak co vracet," připomněl loňský vzájemný souboj z Kuala Lumpuru, kde Söderling vyhrál dvakrát 6-2.

V Miami však Berdych cítí velkou formu, a tak věří, že má šanci na úspěch. "Hraju tady dobrý tenis. Forma je, i sebevědomí, proto věřím, že se mi může povést ho porazit. Každopádně by to mělo být hezké utkání a třeba se mi zas povede vyhrát v těch třech setech," dodal Berdych.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Berďa hrál výborně, Krupa s ním udělal kus práce. Je až neuvěřitelné jak z nejhůře se pohybujícího hráče v TOP50 udělal takového obranáře. Samozřejmě by to mohlo být ještě lepší, ale určitě na tom ještě zapracují... Pro ty co tady kritizují hru Soderlinga. Vždy hrajete jen to, co vám soupeř dovolí a Berdych hodně tlačil. Soderlingova hra není založena na obraně. On se v podstatě nikdy nebrání. A teď proti němu nastoupil někdo, kdo je stejny´ranař jako on a je v laufu. Soderling se snažil, ale pod takovým tlakem jako předváděl Berdych kupil chybu za chybou...
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Berďo... co si možná někteří neuvědomují je fakt, že i když hrál Robin slabě, tak to pro vítězství druhé strany nestačí. Berdych podal dobrý výkon a dneska zaslouženě vyhrál. A kolikrát se dříve stalo, že ani taková pomoc od soupeře Tomášovi nebyla nic platná, jelikož nedokázal hrát soustředěně více jak set. Indian Wells a Miami, to už je moc dlouhá šňůra na to, aby se jednalo čistě o věc štěstí. Teď jen si to nějak nepos...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych uz zacina hrat hlavou, Soderlingovi vubec nedovolil hrat dobre. Proti Roddickovi poda urcite zase super vykon a vyhraje cely turnaj!
Reagovat
smazaný uživatel
Hral dobre ano ale treba okrem A povedat aj B. Soderling hral tragicky. Ak netrafil prvy servis tak vsetko dal do sietky a do outu. Berdych hral dost dobre s takymto vykonom by hral vyrovnanu partiu so Soderlingom keby hral dobre. Ale vo finale mu velke sance nedavam. Roddick hral dneska vyborne proti Nadalovi ktory urcite nebol taky slaby ako Soderling. Dalsia vec ze Berdych uz je fakt daleko az moc a pochybujem ze vo finale bude rovnako koncetrovane super hrat uz proste bude mat bud nervy alebo daco proste pochybujem ze poda takyto vykon zase. Naopak Roddick po tom co prehral s Ljubicicom v IW bude nazhaveny a poda maximum.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím můj slovenský příteli Berdych měl perfejtní obranu a skvělou hru prostě byl o I.třídu lepší
Reagovat
smazaný uživatel
Ved som pisal ze Berdych hral dobre ale dodal som ze Soderling hral tragicky co je pravda. A lepsi bol o 2 triedy ne len o 1:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak omluva na mojí stranu ale když hraly Soderling špatně to neznamená že Berdych musel vyhrát!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouk dolů, a kdybych mohl dám i vlasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes som pozeral z otvorenymi ustami ako Soderlinga doslova zmietol z kurtu, paradny vykon od Berdycha, gratulujem
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych - Soderling 6:2,6:2
Po celou dobu zápasu se dalo říct že byl lepší.Takže gratulace Tomášovi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist