Berdych je ve druhém kole, Dlouhý končí

22. 7. 2008, 22:37
Aktuality 0
Český tenis bude mít ve druhém kole turnaje v Torontu své zastoupení. Po Radku Štěpánkovi sice vypadl i Lukáš Dlouhý, ovšem Tomáš Berdych nedal šanci Finu Nieminenovi a bez problémů postoupil.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych strávil na kurtu ve svém prvním zápase na turnaji necelou hodinu. Český reprezentant ani jednou neztratil podání a po 51 minutách porazil Fina Jarkka Nieminena 6-3 6-1.

K postupu pomohlo 21. hráči světa 12 es. Dvaadvacetiletý Berdych porazil Nieminena i ve třetím vzájemném utkání a ve druhém kole se utká s Igorem Andrejevem, který dnes ve dvou tie-breacích porazil Gaela Monfilse.

Blízko postupu byl dnes také Lukáš Dlouhý. Českého tenistu čekal těžký soupeř, 44. hráč světa Marin Čilič. Devatenáctiletý Chorvat začal zápas lépe, první set získal v poměru 6-3. Dlouhý se ale nevzdal, druhou sadu vyhrál a ve třetí mířil k postupu. Zápas ovšem přerušil déšť a po vynucené pauze už Čilič nezaváhal: Dlouhému povolil jediný game a zvítězil 6-3 4-6 6-3.

Déšť narušil také zápas Američana Andyho Roddicka. Šestý nasazený hráč odstartoval duel s Francouzem Mahutem výborně - v prvním setu sice proti svému soupeři vyslal jediné eso, přesto ho vyhrál hladce 6-1. Mahut, který neproměnil žádný z pěti brejkbolů, ovšem utkání zdramatizoval, když druhý set získal v tie-breaku. Zápas, během kterého museli oba hráči dvakrát z kurtu kvůli špatnému počasí, ovšem ve třetí sadě strhl Roddick na svoji stranu. Rychle se ujal vedení 3-0, které už nepustil a postoupil do třetího kola.

Novak Djokovič úspěšně vykročil za obhajobou titulu z turnaje v Torontu. Jednadvacetiletý Srb ve druhém kole bez potíží zdolal Kanaďana Franka Dancevice dvakrát 6-4. V další fázi podniku, který se loni konal v Montrealu, narazí třetí nasazený tenista na vítěze duelu mezi turnajovou třináctkou Fernandem Verdaskem a Robinem Söderlingem.

Výsledky - Toronto:

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (16-ČR) - Nieminen (Fin.) 6:3, 6:1, Čilič (Chorv.) - Dlouhý (ČR) 6:3, 4:6, 6:3, Haas (Něm.) - Moya (Šp.) 6:3, 6:2, Simon (Fr.) - Young (USA) 6:1, 6:3, Levine (USA) - Polansky (Kan.) 6:2, 6:4, Verdasco (13-Šp.) - Bellucci (Braz.) 1:6, 6:3, 6:2, Tursunov (Rus.) - Lapentti (Ekv.) 6:3, 6:4, Kudrjavcev (Rus.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:2, 7:6 (9:7), Andrejev (Rus.) - Monfils (Fr.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:3), Björkman (Švéd.) - Clement (Fr.) 6:3, 3:6, 6:0, Johansson (Švéd.) - Golubev (Kaz.) 7:6 (7:4), 6:1.

Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (6-USA) - Mahut (Fr.) 6:1, 6:7(6), 6:3, Djokovič (3-Srb.) - Dancevic (Kan.) 6:4, 6:4.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist