Berdych je rád, že dostal šanci v Rod Laver Areně tak brzy

16. 1. 2013, 09:35
Aktuality 18
Tomáš Berdych si při dnešním vítězném zápase druhého kola Australian Open proti mladému Francouzi Guillaumemu Rufinovi vzpomněl, jak sám coby nezkušený tenista v minulosti hrával na kurtu Roda Lavera proti favorizovaným soupeřům. Těší ho, že se role postupem času obrátila a jako pátý nasazený si záhy mohl zahrát na hlavním dvorci v Melbourne. Jasnou třísetovou výhru si pochvaloval.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Bylo příjemné se tak brzy dostat do Laver Areny. Cítil jsem se dobře hned od začátku. Věřil jsem si, jen ztráta servisu ve třetím setu mě mrzí. To ještě můžu zlepšit. Jinak to ale byly tři docela snadné sety, což je důležité," hodnotil Berdych. 

Při zápase se mu vybavilo, když byl před lety v roli dnešního soupeře. "Je hezké, když si člověk vybuduje nějakou pozici a najednou je v té opačné na druhé straně, než sám dříve zažil. To jsou ty momenty, kdy si uvědomí, proč ten tenis dělá a co ho na něm baví a těší," poznamenal nejlepší český tenista. 

Na Rufina možná podle něj dolehlo, že se hrálo na hlavním kurtu. "V zápasech jako tento ten tlak na soupeře je, není na to zvyklý. Já takovýchto zápasů odehrál víc. Troufnu si říct, že kdybychom hráli na nějakém zadním kurtu, ten kluk by možná nebyl tolik nervózní a nedělal by tolik chyb. Hrál by víc přirozeně. Ale každý si tím musí projít," konstatoval Berdych. 

Je rád, že v Melbourne zatím neztratil ani set, měřítkem formy podle něj ale budou až další zápasy. "Zvládnout první týden je důležité. To je takový zlom. Tam už se nedostane hráč, kterému se to náhodně sešlo. Pak už si můžu říct, že hraju dobře, že mi to sedí. V uvozovkách tam ten turnaj začíná," podotkl Berdych. 

V dalším kole narazí na turnajovou šestadvacítku Rakušana Jürgena Melzera, s nímž má vyrovnanou bilanci 2-2. "Jürgen je skvělý hráč, dokáže být nebezpečný. Ale záleží hlavně na mně. Když budu soustředěný a odehraju svůj vysoký standard, postoupím," dodal šestý tenista světového žebříčku.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
dnešní zápas jsem bohužel neviděl, ale skóre vypadá opravdu impozantně. Je skvělý, že Tomáš nestrávil na kurtu zbytečně moc času a bude tak plnej sil do dalších bojů. Proti Melzerovi je bude určitě potřebovat - ten už sice dávno není v první desítce, ale pořád je to vysoce kvalitní hráč a Tomáše má navíc dobře přečtenýho ze společnýho působení v Prostějově takže bude hodně nebezpečnej. Přesto doufám, že ho Tomáš taky jasně porazí ... :)
Reagovat
rib
Berďa je sympaťák a pěkně nám roste :-))) A Fandina má sice příspěvky, které jsou pozitivní a líbí se mi, ale dovolím si jeden šťouch - s tou světanápravou možná můžeš Fandino trochu brzdit :-)))))
Reagovat
Fandina
rib ... je tak to je od tebe hezké, jenže nikdo není dokonalý, co s tím naděláš ... úsměv
Reagovat
gigin
!!!!! Berďa si nestěžuje a je pozitivní!! ;))
Reagovat
carolyn
:-DD
Reagovat
carolyn
co se mu stalo? :-D
Reagovat
gigin
Asi to (ho) Ester vzala do svých rukou ;)))
Reagovat
carolyn
už ani ona se na to nemohla dívat, jak furt prudí :-)))))
Reagovat
Fandina
Ale no tak. Proč by si měl Berda stěžovat a prudit. Nemá důvod ... úsměv
Reagovat
Fandina
carolyn ... a on si Berda pořád stěžuje a prudí, nebo si to o něm jenom myslíš?
Reagovat
carolyn
Nemá, protože ho dali na velkej kurt :-)
Reagovat
gigin
a je to tady :DD
Reagovat
carolyn
K tobě se vyjadřovat nemá cenu, to už tu ví hodně lidí.
Ale tak asi takhle:
Najdi články, kde si stěžuje a kde je naopak pozitivní, co myslíš, kolik jich bude víc?
Reagovat
Fandina
carolyn tak proč mi odpovídáš proboha, když to nemá smyslu. Ale k věci. Ty musíš toho Toma hodně nenávidět že? Když se svěříř, copak ti udělal, třeba to pochopím, ale takhle tě lituji ... úsměv
Reagovat
Fandina
carolyn, ten argument, že si Tom nestěžuje, protože má velký kurt to ale byla perla ...
Reagovat
carolyn
Já lituju tebe, že bereš všechno tak vážně. Včetně toho s tím kurtem :-D
Reagovat
Fandina
carolyn, něco beru vážně, něco ne. Ale i tak, copak ti Berdych udělal?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist