Berdych je potřinácté ve finále, o 7. titul se utká s Monfilsem

4. 2. 2012, 20:11
Aktuality 14
ATP MONTPELLIER - Tomáš Berdych postoupil potřinácté v kariéře do finále. Na halovém turnaji v Montpellier dnes nejvýše nasazený hráč porazil Němce Philippa Kohlschreibera, se kterým si připsal osmou výhru v devátém vzájemném zápase. O celkově 7. titul se český tenista utká s domácím obhájcem titulu Gaelem Monfilsem.
Tomáě Berdych

Tomáš Berdych při premiérovém startu v Montpellier ještě neztratil ani set. Nejvýše nasazený hráč si po dvou domácích soupeřích Serrovi a Mahutovi poradil i se sedmým nasazeným Philippem Kohlschreiberem. Šestadvacetiletý český tenista v souboji s o dva roky starším Němcem odvrátil všech pět brejkbolů a především neztratil jediný fiftýn po prvním podání (34/34).

"Od začátku jsem na podání cítil dobrý rytmus a to bylo asi klíčové. Také jsem byl schopný proměňovat důležité brejkboly a vyhrál jsem ve dvou setech," řekl Berdych, který Kohlschreibera porazil v osmém z devíti vzájemných zápasů. "Můj servis je jedním z klíčových aspektů mé hry. Pokud mi podání funguje, více si na kurtu věřím. Jsem pak agresivnější na returnu a dostávám soupeře pod tlak."

Rodák z Valašského Meziříčí, který se ve Francii připravuje na příští víkend, kdy bude v Davis Cupu jedničkou českého týmu proti Itálii, postoupil do svého 13. finále. Zatím má vyrovnanou bilanci 6-6, poslední titul získal loni na podzim v Pekingu.

O sedmý titul se utká s domácím obhájcem titulu Gaelem Monfilsem, jehož v jediném vzájemném zápase před čtyřmi lety v Dubaji snadno porazil. "Myslím, že to bude hezké finále. Mám pocit, že musím vynaložit ještě více úsilí. Budu se snažit předvést své maximum a zakončit skvělý týden vítězstvím."

Monfils dnes v souboji s krajanem Gillesem Simonem čelil za stavu 4-6 a 5-6 mečbolu, zápas ale nakonec otočil a po 2 hodinách a 26 minutách vyhrál 4-6 7-6 6-4, byť ve třetí sadě dvakrát neudržel náskok brejku.

Pětadvacetiletý Monfils bude proti Berdychovi usilovat o šestý titul. Finálový souboj začne v neděli od 14:30 hodin.

- ATP 250 MONTPELLIER -
(Francie, tv. povrch / hala, 450.000 eur)
sobotní výsledky (04. 02. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Berdych (1-ČR) - Kohlschreiber (7-Něm.) 6-3 6-4
Monfils (3-Fr.) - Simon (2-Fr.) 4-6 7-6(4) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tome gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych hraje kvalitně. a Hodně se zlepšil. Ale stejěn čekám výhru domácího hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
skoro jak sem řekl.
Reagovat
VlS
No, ještě že jenom skoro :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Cau lidi, neporadite mi nakej link kde bych mohl koukat na finale?? Dnes sem na semi koukal ale vsechny ty linky mi prijdou hrozne nekvalitni, neni ani videt míček, coz pozitek ze zápasu rapidne snizuje, tak jesi nahodu nekdo nevi o necem lepsim? :) predem díky
Reagovat
smazaný uživatel
zkus tady : http://www.stream2watch.me/
Reagovat
smazaný uživatel
ok, dik moc za tip snad to bude lepsi :) Ja jinak prave sleduju vsechny zapasy zde : http://www.streamhunter.tv/
a je to tam v pohode ale pro tenhle turnaj byli pro vsechny zapasy ty linky desne spatny, tak nevim cim to je :(
Reagovat
smazaný uživatel
Já sleduji zápasy na > http://www.sportlemon.tv/ a přenos taky nic moc. Nejspíš kvalita bude všude stejná....... volba barvy kurtu se mi zdá hodně nešťastná....
Reagovat
smazaný uživatel
"pozitek ze zápasu" na noutbůku :-DD
Televize se satelitem u vás doma není?
Reagovat
darek.vrana
Představ si to, ne každý potřebuje k životu televizi se satelitem, pane pohrdavý všemi.
Reagovat
smazaný uživatel
Sympatický a trpělivý výkon, dobře se na to koukalo. Druhý zápas jsem taky viděl,a Monfils by neměl být velkou překážkou. Pokud ustojí jeho podání, první letošní titul je doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, moc fandím...tvá hra je od SF turnaje mistrů pouze a jen lepší...myslím, že tento turnaj 250 dáš!!
Reagovat
Fandina
a věřím, že to Tomáš dá. Jeho dnešní hra byla precizní. Kohlschreiber přitom nebyl snadný, i když by to podle výsledku a dvou setů navádělo. Byl to útočný a rychlý zápas. Takže Tome zítra znova a první letošní titul Ti moc přeji. Fandím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist