Berdych jde přes Murrayho do semifinále, Nadal měl namále s Ferrerem

10. 5. 2013, 23:05
Aktuality 88
ATP MADRID - Tomáš Berdych na antukovém turnaji Masters 1000 porazil světovou trojku Andyho Murrayho a už jen jeden soupeř ho dělí od obhájení loňského finále. O to se utká s Wawrinkou. V semifinále je také Rafael Nadal, který byl pouhé dva míčky od porážky s Davidem Ferrerem. Senzačním semifinalistou je domácí Andújar.
Tomáš Berdych

Tomáši Berdychovi se letos na antuce zatím nedařilo. Po problémech s ramenem se mu nepovedly turnaje v Monte Carlu i Barceloně, kde vypadl už po svých druhých vystoupeních s Fogninim a Robredem.

V Madridu, kde loni prohrál až ve finále s Federerem, se mu však konečně výsledkově daří. Vítězí ve vyrovnaných duelech, když další z nich zvládl v dnešním čtvrtfinále proti třetímu hráči světa Andymu Murraymu. Český hráč i díky 33 vítězným úderům (zároveň udělal 31 nevynucených chyb) vyhrál po 2 hodinách a 23 minutách 7-6 6-4 a počtvrté v sezoně postoupil do semifinále.

Statistika zápasu Andy Murray - Tomáš BerdychBerdych se prezentoval výrazně zlepšenou obranou i trpělivostí při výměnách a k tomu si držel svůj agresivní styl. První set dotáhl do tie-breaku, když dokázal zareagovat na ztracené podání a za stavu 4-4 odvrátil další čtyři brejkboly. Zkrácenou hru Berdych ovládl hlavně díky skvělým returnům a set získal po více než hodině hry.

Do druhého setu vstoupil Berdych ziskem servisu soupeře, ale pak chyboval, prohrával 1-2 a odvracel další brejkbol. Ziskem deseti míčů v řadě však strhl vedení na svoji stranu a diváky vyzýval k potlesku drtivými returny. Pod dohledem přítelkyně Ester v hledišti český tenista zápas ukončil při svém servisu při prvním mečbolu.

"Byl jsem schopný otočit vývoj prvního setu, což bylo velmi důležité. Za výhru proti Murraymu jsem velmi rád, s ním to není nikdy jednoduché. Byly to dlouhé dva sety, musel jsem bojovat o každou malou šanci," komentoval Berdych.

 

Sedmadvacetiletý Berdych porazil Murrayho na antuce i potřetí v kariéře a celkově se dostal ve vzájemné bilanci se skotským rodákem do vedení 5-4 na zápasy. 

I když Murray znovu nezíská první titul z antuky, vyrovná díky Federerově zaváhání posunem na 2. místo své maximum ve světovém žebříčku ATP. 

"Tento týden byl lepší než ten v Monte Carlu, takže jdu správným směrem. Tomáš je velmi dobrý antukář a já s ním odehrál vyrovnaný zápas. Měl jsem i své šance. Myslím, že jsem hrál dobře. Možná bych některé věci mohl udělat lépe, ale odehrál jsem tu hodně setů proti těžkým soupeřům a od toho se můžu odrazit dál," řekl svěřenec Ivana Lendla.

Berdycha tak dělí už jen jedna výhra, aby si v Madridu jako loni zahrál finále. K tomu potřebuje v sobotním semifinále, které začne nejdříve v 19:00, porazit Stanislase Wawrinku. Berdych má se svým švýcarským vrstevníkem před jedenáctým vzájemným duelem vyrovnanou bilanci 5-5, na antuce s ním ale zatím dvakrát prohrál. Letos už se utkali v Davisově poháru, kde český tenista zvítězil ve čtyřech setech. Duel české turnajové osmičky s Wawrinkou je na programu v sobotu od 19:00.

Wawrinka v nočním čtvrtfinále porazil sedmého nasazeného Jo-Wilfrieda Tsongu po více než dvou hodinách 6-2 6-7 6-4, vyhrát však mohl mnohem snadněji. 

Patnáctý nasazený Švýcar se z vítězství radoval až po půl druhé ráno. Zápas mohl ukončit už ve druhém setu, neboť hrál agresivněji, přesněji a naopak Tsonga nebyl ve své kůži. Jenže vedení 6-2 a 4-2 neudržel, v tie-breaku neproměnil tři mečboly, a tak se dočkal až po dalších čtyřiceti minutách. Rozhodující sadu rozhodl jediný brejk, Wawrinka pak proměnil celkově čtvrtý mečbol.



Podle očekávání se do semifinále dostal také Rafael Nadal, s krajanem Davidem Ferrerem měl ale nečekané potíže. Ferrer, který slavnějšího z dua Španělů porazil na antuce pouze v prvním z 15 vzájemných zápasů (ve Stuttgartu 2004), vedl 6-4 a 4-2 a za stavu 6-5 byl ještě dva míčky od nečekaného vítězství. Nadal ale překvapení odvrátil. Druhý set získal v tie-breaku a ve třetím o pět let staršího soka dorazil 'kanárem'.

"Vyhrát zápas jak byl ten dnešní je vždy velmi důležité. Mě zápasy jako byl tento fyzicky pomáhají. Myslím, že jsem hrál dobře, i když jsem měl pár slabších chvilek. Ferrer hrál první dva sety na vysoké úrovni, ve třetím už šel jeho výkon dolů. On teď hraje ve velmi solidní formě, takže si jeho skalpu cením," řekl Nadal.



Rodák z Malorky je tak na sedmém letošním turnaji blízko sedmému finále. O to se utká s dalším domácím hráčem Pablem Andújarem, který se stal senzačním semifinalistou. Aktuálně až 113. tenista světa za poslední rok postoupil jen jednou do 3. kola, v Madridu se však dostal poprvé v kariéře do čtvrtfinále turnaje Masters 1000. A přemožitel Čiliče či Isnera se nespokojil pouze s tím, dnes totiž porazil i Japonce Keie Nišikoriho, jenž si včera vyšlápl na Federera, a zajistil si prestižní duel proti Nadalovi.

"Jsem velmi šťastný. Jsem moc rád, že jsem se dostal poprvé do semifinále na turnaji Masters a že se mi to povedlo právě tady v Madridu. Na kurtu si užívám každý okamžik. Hrát tady s Nadalem je něco speciálního, ale nemám co ztratit a na zápas se moc těším," řekl sedmadvacetiletý Andújar.
- ATP MASTERS 1000 MADRID -
(Španělsko, antuka, 4.303.867 eur)
páteční výsledky (10. 05. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (6-ČR) - Murray (3-Brit.) 7-6(3) 6-4
Nadal (5-Šp.) - Ferrer (4-Šp.) 4-6 7-6(3) 6-0
Andújar (Šp.) - Nišikori (14-Jap.) 6-3 7-5
Wawrinka (15-Švýc.) - Tsonga (7-Fr.) 6-2 6-7(9) 6-4

Semifinálové dvojice: Berdych - Wawrinka, Nadal - Andújar.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
M. Bryan/B. Bryan (1-USA) - Haas/Štěpánek (Něm./ČR) 7-6(2) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

88
Přidat komentář
VlS
odevzdal závěr Wawrošovi, škoda.
Reagovat
Karl
Andrejko, gratulace. :-) Pojď děvče.
Reagovat
Karl
V Římě už známe i deblové rozlosováním. Moc mě těší, že spolu nastoupí Radek a Tomáš. Paes totiž opět hraje s Melzerem a Haas s Malissem. Ve čtyřhře se představí také JMdP po boku Baghdatise.

http://www.protennislive.com/lshd/main.swf?lang=en&ref=www.wtatennis.com

Na los čtyřhry dam zatím stále čekáme. :-) ;-)
Reagovat
tommr
první kolo v kvalifikaci na Řím. Zajímalo by mě co to tam Rosol (nasazená jednička v kvalifikaci) vyváděl v prvním setu kdy schytal od Cipolla kanára. Další dva sety už ale vyhrál hladce 6:1 a 6:2 ... :)
Reagovat
Bob
se rozkoukával :)
Reagovat
Mayo
škoda, že Andy nevyradil toho nesympaťáka...ale ináč tie jeho čopované údery a tie kraťasy...tomu hovorím zlatá ruka peRFect ozaj...dneskaj RAFA vamos...a Wawroš
Reagovat
Bob
na Andujar-Alba Pabla. Ten kurz na něj je šílený. To by byla pecka, kdyby ho porazil s takovým kurzem :)
Reagovat
tommr
a Rosolovi by se ulevilo, protože by se pak drahnej čas zase o ničem jiným než o porážce Nadala od Andujara nemluvilo ... :)
Reagovat
PetaM
http://www.atpworldtour.com/posting/2013/416/mds.pdf
Reagovat
tommr
pro Tomáše asi nejhorší možnej los - ve čtvrtfinále Djokovic, v semifinále Nadal - přes tyhle dva nepřejde ...
Reagovat
PetaM
Pokud Djokovice nevyřadí Wawrinka .. :)
Reagovat
tommr
druhej turnaj po sobě Djokovic určitě nepokazí ... :)
Reagovat
VlS
Myslíš hodně dopředu, já tam vidím v prvním zápasu Isnera, pokud ho dá tak zase nejspíš Andersona a pokud dojde do QF, tak bude mise splněná, cokoliv dál už by bylo super.
Reagovat
tommr
ve třetím kole to vidím spíš na Cilice. Každopádně to bude mít Tomáš s těma ranařema hodně těžký a souhlasím s tím, že už samotným postupem do čtvrtfinále by měl Tomáš splněno. Jen je prostě škoda, že pak by ho čekali dva nejhorší možní soupeři. Ve druhý polovině pavouka by měl mnohem větší vyhlídky na nějakej větší úspěch ... :)
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. před dnešními semifinálovými zápasy v Madridu (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Tomáše, hvězdička znamená, že hráči se dostali do semifinále a ještě tudíž můžou v Madridu získat další body):

1.Djokovic (+8210 bodů)
2. Murray (+4230 bodů)
3. Federer (+3240 bodů)
4. Ferrer (+2400 bodů)
5. Nadal (+1735 bodů) *
----------------------------------
6. Berdych 4520 bodů *
----------------------------------
7. Del Potro (-200 bodů)
8. Tsonga (-555 bodů)
9. Gasquet (-1340 bodů)
10. Tipsarevic (-1870 bodů)
...
14. Wawrinka (-2085 bodů) *
...
54. Andujar (-3695 bodů) *
...

Tomáš si včera definitivně zajistil šestý místo k čemuž mu pomohlo i vyřazení Tsongy. V dnešním semifinále bude mít další příležitost k navýšení náskoku před Del Potrem a Tsongou ...
Pokud by dneska vyhrál Wawrinka tak se posune na desátý místo ze kterýho by vystrnadil Tipsarevice ...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle komentářů u live losování na Řím má mít Nole ve čtvrtce zase Wawrinku a v semifinále dokonce Rafu (který má v QF znova Ferrera):-D
Reagovat
smazaný uživatel
Andy snad nemá Berdycha, že ne? :D

Pokud nemá Nadala, Djokoviče, Wawrinku, to by mohla být šance uhrát konečně něco většího.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je prý u Novaka, takže Novak osmifinále Wawrinka, QF Tomáš, SF Nadal? Ale ještě to není jistý, jen podle pár komentářů:-D
Murray-Delpo
Federer-Tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
No ježiš, DelPo je další smrt. Ale ono na antuce si Andy nemůže vybírat, z těch tří (DelPo, Tom, Tsonga) bych nejvíce bral Tsongu asi. Ale ani k Delpovi se Adny nemusí dostat.
Reagovat
smazaný uživatel
Troicki-Tipsarevič. TO máš radost viď?
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, Mute, hoď to sem, prosím.-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_Internazionali_BNL_d%27Italia_%E2%80%93_Men%27s_Singles

Ale ještě to neni komplet.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy 2.kolo asi Davyděnko, to by mohlo bolet. :(
Reagovat
smazaný uživatel
To bude náhodou zajímavá konfrontace- kdo je současně marnější?:-D
Jinak Italové měli velkou radost, když Jelena vylosovala Fogniniho k Seppimu:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Baghdatis-Dimitrov, Haas-Južnyj, to mi dělají schálně snad :-( Andy solidní celkem, myslím, že Keie by mohl ve 3. kole zmáknout, pak už DelPo/Almagro bude velký oříšek.

Jinak Italové mají dvojnásobnou radost, Fogini se Seppim a vítěz hraje s Rafou :D Super zápas bude i Raonič-Kohlschreiber, Berdyče vystřílí Big John, Wawrinka-Dolgopolov taky slušný matchup.

Ale samozřejmě na dvojku Tipsarevič-Troicki nemá nic, zápas, který nemůže dopadnout dobře, ani ale zase ani špatně. Naštěstí uhraje jeden z nich maximálně 3. kolo, kde je znásilní Rafa.
Reagovat
tommr
na antuce by měl Tomáš Isnera bez problémů porazit. Oba dosavadní vzájemný zápasy na antuce Tomáš vyhrál, na RG v roce 2010 povolil Isnerovi jen 5 her ve třech setech. A je taky otázka jestli se Isner vůbec dostane přes Istomina ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, já vím, jen jsem se zasnil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj...

nevíte někdo, v kolik se zejtra bude hrát finále?
Můžete sem někdo hodit odkaz, kde je přesnej rozpis?

Díky...
Reagovat
smazaný uživatel
že ofiko start bude v 16:00...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska přeju Stanovi, žádnému z mých oblíbenců na všech frontách se nedaří, tak doufám, že mi to Stan vynahradí. I když, pokud by vyhrál Berdych zas tak by mi to nevadilo. Ale proti Rafovi má větší šance určitě Stan a každý chceme vidět vyrovnané finále. Jinak, co dělá Andujar v semifinále mě hlava nebere, Madrid nemám moc čas sledovat a to jeho jméno mě položilo, když jsem ho na teletextu četl, zapomněl, že nehraje na challengeru nebo co?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na včerejší večer jsem zvolil jiný program než tenisový a udělal jsem moc dobře! Kei, Andy i Tsonga (který už se definitivně zařadil mezi mé oblíbence) vypadli. Sice jsem vyhrál sázku, ale to mě teda moc netěší. :(
No nic no. Titul přeju Stanovi, ale bude ho mít Rafa, to je jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale čekal jsem větší náklep pro Andyho. Hrál dobře?
Reagovat
smazaný uživatel
Přečti si komentář níže (ten nejdelší :D) a kdyžtak pod tím minulým článek live během zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj už jsem to našel. Sorry. Jsem teď trochu pomalejší. :D
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě. Do stavu 6:6 první set a do stavu 2:2 druhý hrál hodně dobře. V údou druhého mu ale odcházel servis a i v TB zahrál snad dvakrát druhý servis Berdychovi do forhendu a te ho potrestal.
Reagovat
smazaný uživatel
k.k.t Berdych
Reagovat
smazaný uživatel
10 tacu v haji? :DDD ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak dnes jsem zápas berdycha neviděl ale popravdě musím říct ze me postup berdycha překvapil,protože poslední měsíc hrál příšerné tak doufám ze se už konečně rozehral.jinak sance vyhrát tenhle turnaj miziva protoze na rozdíl od lonska tu hraje rafa.
Reagovat
SubOptikT
Hrál tady i loni, ale prohrál s Verdascem.
Reagovat
smazaný uživatel
No já jsem taky rád že se Berdych letos na té antuce konečně našel. O nějaké šanci vyhrát tento turnaj asi moc nemůže být řeč ale obhajoba finále je dost reálná. Wawrinka sice není zrovna oblíbený soupeř ale např. letos v DC Tomáš ukázál aký by mohl být recept. Ve finále tam by pak neměl co ztratit. Když se podívám zpátky, tak ten loňský finálový zápas podle mě patřil k těm nejlepším za rok 2012. Berdych vs Roger naplno. Doufám že letos to bude Berdych vs Rafa.
Reagovat
rod_laver
Doufám, že Madrid bude turnajem, ve kterém bude Stan konečně doceněný. Sice celkovou výhru neočekávám, ale přes Berdycha by projít mohl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že Stan má v případném finále větší šanci než Tomáš. Ale o moc ne...
Reagovat
Fandina
Stan byl v hledišti, když hrál Berda, doufám, že se teďka také dívá jak hrají s Tsongou ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak teda Stan jede. Za pár minut 5:0, to je fičák...
Reagovat
Carloss
to je úchylný hrát takhle večer.
Reagovat
tommr
sice přeju vítězství Wawrinkovi, ale takhle jednoznačnej průběh se mi moc nelíbí. Doufám, že se Tsonga ještě vzmůže na nějakej odpor ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc mě mrzí, že Wawrinka není v druhé půlce pavouka:-)...hodně bych mu to finále přála, ale přes Tomáše nemůžu.
Každopádně z něj jde pořádný strach, to bude mít Berďa setsakramentsky těžký.
Reagovat
tommr
jj Wawrinka v současný formě budí hrůzu. Trochu mě utěšuje jen to, že po AO a jeho památným zápase s Djokovicem to bylo podobný a pak ho Tomáš při DC přesto poměrně jasně přehrál ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale on asi žádný Stan nebude.. :)) Aby ho tahle případná porážka silně nerozhodila..
Reagovat
freeteepek
Tak Wawrinka včera proti Dimitrovovi se pořádně zapotil. Ve druhém setu se bojovalo o každý jeho servis. Brejkboly byly na spadnutí. Nakonec ho se štěstím vyhrál a ve třetím se Dimitrov položil.
Jinak ale Dimitrov fantasticky servíroval. Wawrinka se vztekal, hádal s rozhodčím a ve srovnání s Bulharem servíroval tak poloviční rychlostí:-)
Reagovat
smazaný uživatel
A bude:-))
Gratulace Stanovi, pěkná hra, i když to mohl ukončit o set dřív. Ale zas Jo si ten 3.set zasloužil za bojovnost:-)
No, takže dnešní spokojenost 60% (dva míčky od 80...:-D).
Reagovat
smazaný uživatel
Na 80% jsem já :) Jen ten Nadal to zvoral ( neočekávaně )
Reagovat
Carloss
neska Berďa přehrál Muryho jako robot. :)
Reagovat
dadaft
líp se to říct nedá. ))
Reagovat
VlS
Nikdo z prvních čtyř nasazenejch není v semi. Tak to se nestalo, ani nepamatuju.
Reagovat
Fandina
to ano, ale je tam Rafa ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ani u Berdycha se to nesmí brát jako překvapení. Projít do SF se mu daří často.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodím to i sem.

No jo, takhle odezvdaného Andyho jsem Andyho dlouho neviděl, od poloviny 2. set, konkrétně od chvíle, kdy se nepodařil brejk na 3:1 na nějaké 2-3 gamy naprosto odešel a v závěru se ani pořádně nesnažil, prostě to odpinkal, zase to chtěl mtí rychle za sebou. To se mi fakt přestává líbit, s Wawrinkou jsem to chápal, tam hrál hrozně a Wawroš fantasticky, dneska jednoznačně měl na výhru, první set byl lepší, ale takticky prokoučovaný ti break ho zřejmě stál celý zápas.

Porážku jsem čekal, ale sere víc, než jsem čekal. Andy na něj prostě měl a ukázal, že i na antuce dokáže být konkurence schopný, i když ten pohyb je pořád místy fakt děs. Ke konci to fakt vypadalo na drobný problém a ne obvyklé hlazení (jak tady někdo poznamenal :D).

Přesto jsem rád, že fandím někomu s takovými schopnostmi, s takovým citem pro míč, o kterém se může 95 hráčům ze první 100 (možná i více) jenom zdát. Neuvěřitelné dropshoty, krásné prohozy. Výhru ho samozřejmě stálo taky podání, které v úvodu druhého setu odešelo, pak jednu chvíli moc nešlo podávat, že by fakt záda. No uvidíme.

Každopádně Tomáš odehrál dobrý zápas, ke konci se rozservíroval, což je pro jeho úspěch klíčové, dokázal lépe naložit se svými šancemi, než Andy, který jich měl více. Jak je u něj zvykem, po skalpu dobrého hráče čekám prohru. Myslím, že titul už si Rafa pohlídá, jakkoliv zůstali v poli dobří antukáři, tak po dnešku si jsem jistý, že porazit by jej dokázal maximálně Andy a ani ten ne. A to přesto, že Rafa má k optimálním výkonům daleko asi jako Andy k výhře RG.

Dobrou noc a gigine, ty pořádně fandi na RG.
Reagovat
Stan_Borowitz
Výborně, šance na zopakování loňského finále je veliká. Tam to ale bude na 99% konečná, nevěřím, že by mohl porazit Nadala na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
No soupeř v semifinále- pravděpodobně Wawrinka bude hodně tvrdý oříšek...ale jestli se do toho finále dostane, tak bych tam naději viděla:-) V Madridu není ta typicka "prorafovská" antuka, Tomáš na ní umí a zatím je v turnaji určitě přesvědčivější než Nadal. Uvidíme no, jen se nebát!:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já ne... leda snad že by tam nějakou souhrou náhod potkal Andujara.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm...já mám teda upřímně větší strach z Wawrinky v semifinále. Ale je fakt, že Tomáš má z Nadala až moc velkej strach, takže i kdyby pro něj hrálo xxx věcí, dokáže prohrát:-/ Snad se to někdy zlomí...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to já taky :-). Protože vím, že finále bude rozhodnuto už v šatně, takže je vlastně zbytečné se bát. Se Stanem to může být nádherná bitva s nejasným koncem...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulacenz hospudky, sledoval jsem to jednim ockem pres online :)
Reagovat
Fandina
Pěkný zápas první set byl vyrovnaný, ale TB a druhý set byl Tomáš lepší. Gratulace Berdo a do semi držím palce a ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
http://q3.cz/images/13Tom_Andy.png
Reagovat
smazaný uživatel
A nad statistikama si můžu jenom povzdechnout, víc winnerů, méně nevynucených chyb, lepší úspěšnost na síti, víc brejkbolů, lepší % vyhraných míčů po 1. servisu. Bohužel rozhodlo jenom 44% po druhém podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že statistiky, kde má Můra víc winnerů než ranař, by se měly zarámovat:-D...na druhou stranu má z toho 5 es, takže víc winnerů ze hry Tomáš:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pořád mám v živé paměti ty statistiky z AO proti Rogerovi, takhle brutálně ho nepřehrál ani na olympiádě snad. Určitě se tam počítají i esa? Ale i tak na dvousetový zápas mco winnerů, to nemá ani na hardu za 3 sety kolikrát :D
Reagovat
smazaný uživatel
Proč mu říkáte Můra? Já mu říkám Květák, když není ostříhanej, dost mi ho připomíná :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, do winnerů se počítaj esa. A Andy se dnes fakt překonal:-) Škoda, že takhle nehraje furt, zvlášť proti hráčům jako Simon, se kterýma by byl hotovej do hodinky...
Lunej- Já ani nevím, Murray se divně skloňuje:-D
Reagovat
smazaný uživatel
..jeste chybi tomasinhuv povzdech, ze byl Andy temer stoprocentni na siti.. ;-) Ne, trochu vazneji, zapas jsem cely nevidela, ale i kdyz mate radost z aktivity, ze statistiky vyplyva, ze to byl Berda, kdo tvrdil muziku - na saku temer 5x casteji a bez micku 3x uspesnejsi. Navic mi to zas u neho svedci o jeho rozpolozeni v zapase, odhodlani i sebevedomi, tomu odpovida i jistota servisu v zaveru.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba zpátky do školy, když nezvládáš skloňování :D

Ale nechápu to, on takhle hraje jenom proti top hráčům. Nevím, jestli je to motivací nebo pocitem, že stejěn ostatní přehraje i s 50-60% cca. Dneska to byl první set tak 80% řekl bych. Méně by se i nadřel, kdyby hrál takhle, jak píšeš, měl by zápasy rychleji hotové. Stejně jako ten včerejší a pak by neodpadl.
Reagovat
Fandina
Třeba s Tomem potřebuje Andy winerem předejít tomu Tomošovému a se Simonem hraje pinkačku, proto je nepoužívá, navíc se Simonem stejně vyhrál. Andy je chytrý, hraje co potřebuje.
Reagovat
smazaný uživatel
sojka- Samozřejmě, Tomáš byl aktivnější než Andy, ale dnešní Andy byl aktivnější než klasický Andy- o tom byla řeč:-D
tomasinho- Tak sorry, ale nechce se mi psát "s Murraym":-/
Fandina- No ono zdržet se na kurtu 3 hodiny není tak úplně chytré:-D
Reagovat
Fandina
Sonja ... třeba když trénuje, tak víc než tři hodiny denně ... úsměv
Reagovat
tommr
dneska šly Murraymu skvěle kratasy a prohozy, často v kombinaci, ze kterejch měl víc než polovinu winnerů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
S jeho dnešní bojovností a odhodláním šanci na titul má, moc bych mu ho přála, Rafa nehraje stoprocentně, jsem zvědavá, jestli dá Stan Tsongu, včera mě Dimitrov mrzel..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Berdych může Nadala na antuce porazit jedině v případě, že se Nadal zraní.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, já si říkám, nikdy neříkej nikdy, jsou to jenom lidi, i Nadal, i když to tak občas nevypadá :)) Já nedělám nikdy závěry dopředu. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já zase neříkám, že šance vůbec není, jen je mizivá. Berdych uhrál s Nadalem na antuce jediný set v roce 2005, naopak od něj na ní dostal dva kanáry. Antuka je Nadalův nejoblíběnější a Berdychův nejméně oblíbený povrch. Pak je třeba na Nadalovu misku vah přičíst i fanatické a krajně nesportovní publikum v Madridu, i když s tím se už Tomáš jednou vypořádal (ale to bylo na hardu). Prostě by to bylo obrovské překvapení, kdyby v případném finále vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
si myslim, ze v tom neni Rafova aura ani divaci, ale ze Berda technicky proste ty "rotacni koule" blbe zvlada a jsou mu vzhledem k jeho zazitemu stereotypu primo fyzicky neprijemny, uplne to citim v ruce i u srdce s nim.. :-)
Reagovat
VlS
a tak já bych se teda klidně nechal obrovsky překvapit, ale prvně bude třeba zvládnout SF , vypadá to teda spíš na Wawroše, no......
Reagovat
tommr
těch důvodů proč to Tomášovi proti Nadalovi tak nejde je víc, ale určitej komplex tam po tolika porážkách určitě taky je. Bylo by divný kdyby tomu tak nebylo ... :)
Reagovat
Fandina
já na tyhle komplexy opravdu nevěřím. Vždyť to jsou staří harcovníci a jde fakt u těch nejlepších i o prestiž, porazit ho chce, ale prostě na Rafu nemá. Rafa je rychlík a jak psala sojka Rofaovy rotované rány se těžko zpracovávají.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě ale nikdy neříkej nikdy a pokud k tomu dojde, držím palce Tomovi, aby už na Rafu nějaký recept našel a konečně ho porazil. Berdo ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Se vším souhlas. Loňské QF v Římě tam bych asi hledal recept, protože to byl od Tomáše super tenis. Ale Rafa..jeho nejlepší zápas na antuce za rok 2012.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist