Berdych dostal výprask od Söderlinga a titul nezískal

22. 3. 2009, 22:44
Aktuality 0
CHALLENGER SUNRISE - Nečekaným výpraskem skončilo učinkování Tomáše Berdycha na challengeru v americkém Sunrise. Český tenista ve finále uhrál pouhé dva gamy se Švédem Robinem Söderlingem a ne jeho sebevědomí tak přibyla další trhlina.
Tomáš Berdych

Výsledky Tomáše Berdycha v této sezoně byly neuspokojivé a tak třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí challengerem na Floridě vyplnil pauzu mezi dvěma turnaji série Masters, která mu vznikla vypadnutím ve druhém kole v Indian Wells. Další lukrativní turnaj v Miami startuje ve středu. V Sunrise zahájil deklasováním Francouze Devildera, následně ve třech setech zdolal i Gicquela a ve čtvrtfinále Clementa.

Slušně obsazený turnaj komplikoval déšť a tak se semifinálové duely hrály až v neděli. Berdych dopoledne smetl Janka Tipsareviče ze Srbska hladce 6-0 6-4 a postoupil do večerního finále. V něm ho čekal Švéd Robin Söderling, který si poradil rovněž ve dvou setech se Španělem Felicianem Lopezem.

Souboj o titul z šestém ročníku BMW Tennis Championships se stal jednoznačnou záležitostí Seveřana. Söderling Berdycha přehrával a pohých 54 minut vyhrál suverénně 6-1 6-1. Českého tenistu tak porazil už potřetí v řadě a získal svůj 4. challengerový titul z turnaje, na kterém startoval už v kvalifikaci.

Český daviscupový reprezentant Berdych se letos může pochlubit pouze osmifinálovou účastí na Australian Open a postupem do čtvrtfinále Davisova poháru. Na zbylých šesti turnajích vyhrál jediné utkání. V Sunrise si měl zvednou sebevědomí, ale po úspěšném tažení ho finálový zápas mohl srazit znovu k zemi. V Miami ho čeká obhajoba loňského semifinále.

- CHALLENGER SUNRISE (USA - Florida, tv. povrch, 125.000 dolarů) -
nedělní výsledky

Dvouhra - semifinále:
Berdych (1-ČR) - Tipsarevič (7-Srb.) 6-0 6-4
Söderling (Švéd.) - Lopez (3-Šp.) 6-4 6-4

Dvouhra - finále:
Söderling (Švéd.) - Berdych (1-ČR) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist