Berdych dál vyhrává. V Madridu je ve 2. kole

12. 5. 2009, 17:07
Aktuality 2
Tomáš Berdych pokračuje na vítězné vlně i na turnaji Masters v Madridu. Český tenista, který v neděli triumfoval v Mnichově, dnes vyhrál už šestý zápas za sebou a díky vítězství 6-0 a 7-6 nad domácím Guillermem Garcíou-Lopezem postoupil do druhého kola.
Tomáš Berdych

Úvod zápasu patřil jasně Tomáši Berdychovi, který v prvním setu nedal svému soupeři šanci. Dokázal odvrátit všech pět brejkbolů Španěla a za 35 minut uštědřil Garciovi-Lopezovi "kanára".

Ve druhé sadě už měl s domácím hráčem mnohem víc práce. Garcia-Lopez hned v jejím úvodu vzal českému hráči servis a utkání se začalo dramatizovat. Přesto Berdych dokázal dovést set do tie-breaku a ten vyhrát 7-5.

V dalším kole jej čeká pátý nasazený Juan Martín del Porto, s nímž by se měl střetnout i ve čtvrtfinále Davisova poháru. S mladým Argentincem se potkal už loni ve finále turnaje v Tokiu, kde vyhrál hladce 6-1 a 6-4.

Zatímco Berdych bojoval o postup do druhého kola, Španěl Tommy Robredo se jako první hráč dostal o kolo dál. V Madridu dnes potřeboval dvě a čtvrt hodiny na to, aby porazil Američana Mardyho Fishe. Robredův soupeř přitom začal lépe, první set vyhrál 6-3 a ve druhém mohl o svém postupu rozhodnout v tie-breaku. V jeho koncovce byl ale šťastnější Robredo, který v rozhodující sadě už Fishe přehrál a zvítězil 3-6 7-6 6-2.

Mezi nejlepšími šestnácti už je také jeho krajan Fernando Verdasco. Nasazený tenista nastoupil proti bývalé světové jedničce Juanu Carlosi Ferrerovi. Zatímco jejich poslední duel vyzněl pro Ferrera, ten dnešní lépe zvládl sedmý hráč světa Verdasco. Ačkoli nezačal nejlépe, dokázal vzít svému soupeři pětkrát podání a za 98 zvítězil 6-3 6-2.

Muži (dotace 3,700.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (ČR) - García Lopez (Šp.) 6:0, 7:6 (7:5), Davyděnko (10-Rus.) - Troicki (Srb.) 6:2, 6:2, Čilič (13-Chorv.) - Granollers (Šp.) 6:2, 6:7 (4:7), 6:1, Seppi (It.) - Schwank (Arg.) 7:5, 6:4, Fognini (It.) - Mathieu (Fr.) 6:7 (5:7), 6:4, 3:0 skreč, Chardy (Fr.) - Acasuso (Arg.) 6:3, 6:2.

2. kolo:
Verdasco (7-Šp.) - Ferrero (Šp.) 6:3, 6:2, Robredo (16-Šp.) - Fish (USA) 3:6, 7:6 (7:5), 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
by mě zajímalo proč vzdal tomu potrovi a taky ten první set 2:6 - to je docela debakl
Reagovat
smazaný uživatel
nevite někdo jestli se da nova sport sledovat nekde na netu? diky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist