Berdych: Bylo to špatný, nevím proč

26. 8. 2008, 20:31
Aktuality 0
Po Lucii Šafářové zažil nepříjemné překvapení na úvod US Open i její přítel Tomáš Berdych. Nejlepší český tenista po matném výkonu nestačil na domácího Sama Querreyho, kterému podlehl hladce ve třech setech.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Berdych tak nepotvrdil pozici dvaadvacátého nasazeného hráče a poprvé od loňského Roland Garros se s grandslamem loučí už v prvním kole. Po drtivé porážce těžko hledal její příčiny. "Zatím si to nedokážu nějak moc vysvětlit. Mrzí mě to, štve mě to a jsem zklamaný z toho, jak ten zápas dopadl. Zrovna dneska to nebylo ono a nebylo to dobré. Nevím zatím, co bylo příčinou a proč to tak bylo, ale dneska to bylo špatný," řekl Berdych Českému rozhlasu.

Nedomnívá se ale, že by za jeho špatným výkonem stál přesun ze zámoří na olympiádu do Pekingu a zase zpět. "Myslím, že ten program na to vliv nemá. Prostě mi to nesedlo, necítil jsem ten správný rytmus, správný timing na kurtu," posteskl si.

Dvacetiletého Querreyho, kterému ve světovém žebříčku patří 55. příčka, přitom v dubnu na turnaji v Miami smetl po setech 6-2 a 6-1. "Kdyby tam člověk dal zrcadlo, tak to dneska bylo přesně to samé, ale opačně. On hrál dneska bezchybně, nedal mi jakoukoliv šanci. Tehdy to bylo z mé strany absolutně bezchybné a on se trápil, dělal chyby a nehrál dobře," porovnal Berdych oba vzájemné duely.

Na ten dnešní chce co nejrychleji zapomenout. "Musím se dát dohromady, sezona ještě pokračuje," dodal tenista, který na newyorském grandslamu neobhájil loňskou osmifinálovou účast a čeká ho propad ve světovém žebříčku.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist