Berdych byl v Miami pozván na 'jeviště zábavy'

25. 3. 2014, 15:55
Rozhovory 18
Sedmý hráč světa Tomáš Berdych byl na prestižním turnaji v Miami hned po svém prvním zápase pozván na tak zvané 'jeviště zábavy', kde odpovídal na otázky týkající se různých témat. Český hráč mluvil například o jeho nové linii oblečení, o tom, co rád dělá ve volném čase a zmínil také, jaký kus oblečení by si nechal, kdyby ho musel nosit až do konce života.
Profily hráčů
Tomáš Berdych s fanoušky

Jak jste byl spokojený se svým úvodním zápasem tady v Miami? (Pozn. Berdych ve druhém kole porazil Stephana Roberta 7-6 6-1, ve třetím kole pak Portugalce Sousu 6-2 6-4)
Nebyl to úplně optimální výkon, ale to se tak někdy stane. Můžete být sebevětší favorit, ale někdy to prostě nelétá tak, jak člověk chce. Já jsem se s tím ale popral a nakonec to dobře dopadlo, což mě těší. Po prvním setu jsem našel svůj rytmus a mohl jsem hrát to, co umím. Začal jsem trefovat míče čistě a dokázal jsem lépe číst hru soupeře, což bylo důležité.

Vy vždycky říkáte, že konec zápasu je to, na čem záleží nejvíce, je to stále tak?
Ano, určitě. Někdy to prostě nelétá, ale umění je se s tou situací nějak vypořádat. Ten, kdo vyhraje poslední míč je vítěz. Někdy je to kruté, ale je to tak.

Jak se připravíte na další zápasy?
Chtěl bych trošku potrénovat, na chvíli zajdeme do posilovny a budu se snažit nabrat nějakou energii pro další utkání.

Na jaký turnaj se letos chcete co nejvíce zaměřit?
Teď jsem v Miami, kde bych rád vybojoval nějaký dobrý výsledek, ale ta nevětší pozornost se asi vždy upíná ke grandslamům, takže to je i můj cíl. Dále se moc těším na turnaj v Monte Carlu, kde to mám moc rád a vždy se tam rád vracím.

Jak je Monte Carlo odlišné od Miami?
Monte Carlo je velice krásné a zvláštní místo, ke kterému jsem si vytvořil určitý vztah. Turnaj v Monte Carlu se koná ve městě, tady v Miami je to trošku mimo centrum, ale i to je moc fajn. Líbí se mi prostředí tady i tam, lidé tam mohou přijít, strávit krásný den a podívat se na dobrý tenis.

Móda je tady v Miami klíčem. Vy teď prý děláte nějakou novou módní linii, co k tomu můžete říct?
Začnu asi tím, že se mi líbí, že to mám trošku jinak než ostatní. Spolupracuji se značkou, která je módní, není čistě jen sportovní, a se sportovní módou vlastně teprve začíná. Mám proto hodně originální oblečení, což se mi líbí. Určitě jste zaregistrovali odezvy na moje oblečení, které jsem měl po dobu Australian Open. Bylo to zajímavé a originální, což se mi líbilo.

Jste hodně aktivní i na sociálních sítích, kde se vás fanoušci ptají na různé otázky. Můžete zmínit nějakou z otázek, která vás třeba v poslední době nejvíce rozesmála?
Existuje řada takových otázek, je jich opravdu spousta, takže je těžké vybrat jen jednu. Nedávno mi někdo psal a ptal se mě, kterou část oblečení bych si vybral, kdybych ji měl nosit až do konce života. (smích) Odpověděl jsem, že bych si vybral spodní prádlo, protože si myslím, že je důležité. Co myslíte vy?

Jaká je vaše oblíbená činnost, kterou děláte, když máte nějaký čas sám pro sebe?
Jako profesionální tenista hodně těžko hledáte volný čas, opravdu ho není mnoho. Tenista se vždy snaží plně koncentrovat na tenis, ale občas prostě musíme vypnout a jít se zabavit nějak jinak. Člověk by z toho jinak zešílel.
Lidé se mě hodně ptají, co jsem viděl v Číně, co jsem viděl v USA, co jsem viděl v Londýně, co v Paříži a tak dále. Já většinou odpovídám tak, že trénuji, jdu na hotel, do posilovny, spím, hraji a pořád dokola. Lidé se pak hodně diví, ale ve své podstatě je to skoro tak, jak jim říkám.
Miluji cestování a když už nějaký ten čas je, rád se procházím a poznávám nová místa. Je těžké na to ten čas najít, ale když už je, je tohle jedna z mých oblíbených činností.

Co tady v Miami? Už jste tu zkusil například nějaké místní pokrmy?
Možná mi můžete nějaké doporučit, když už se ptáte. (smích) Rád zkouším nové pokrmy, ale když člověk hraje, tak si to nemůže moc dovolit. Snažím se držet nějaké zažité plány, když jsem na turnaji, takže na zkoušení nových jídel není tolik příležitostí.

Takže vždy před zápasem jíte to samé?
To ne, ale člověk už za ta léta ví, co si dát, po čem mu není těžko, po čem se cítí dobře, co mu chutná a co ne. Když dáte tělu kvalitní jídlo, je to ten nejlepší start, nová energie.

Slyšel jsem, že jste velký hokejový fanoušek, je to tak? Hrajete hokej?
Ano, řekl bych, že jsem velký fanoušek hokeje, mám ten sport moc rád. Když jsem byl malý, hrával jsem hokej v zimě, protože dříve nebylo tolik možností hrát tenis v zimě.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

18
Přidat komentář
Marduch
Berďa dneska hlavně na servisu a returnu hodně dobře a celkově jeho obranná hra měla vysoký parametry. Míčky, který by před třemi lety pouštěl do autu, teď sprintem nahání po rozích kurtu, relativně často úspěšně. Ve druhym mohl Isnera brejknout předtim už dvakrát, ale škoda těch nevýrazných nebo pokažených prohozů, ty mu dneska vůbec nelítaly.
Isner nevyhrál i kvuli tomu, že spáchal hromadu UE hlavně z forhandu.
Reagovat
Chrenda
Super, obhájil loňské čtvrtfinále a myslím, že by měl dát i Dolgopolova. Tak pěkný semifinále s Nadalem by se mi fakt líbilo. Tak snad Indian Wells zapomenuto a pokračuje v letošní krasojízdě!!
Reagovat
VlS
vypadá to nadějně
http://www.accuweather.com/en/us/key-biscayne-fl/33149/weather-radar/342721
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, klasicky odměřený rozhovor od Tomáše.
Reagovat
Chrenda
Kriste pane a jaký by asi měl být neodměřený rozhovor? Co z něj furt děláte nějakéj psí čumák. Je normálně introvertní a to je spíš sympatický než bejt jako vejtaha velkohubej Gulbis. Jeho rozhovory jsou teda fakt "zábava".
Reagovat
VlS
Tak by mě moc zajímalo, co by kdo mohl " neodměřeně" odpovědět na položené otázky. Že ve volném čase pěstuje sado maso, aby ti to připadalo cool?
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, co tím myslíš, ale budiž, je to Tvůj názor. Jen mi už opravdu vadí, jak se lidi tady snaží udělat z Tomáše chladnýho člověka... kdybys ho tak znal... Je sympatický, komunikativní a vůbec není to, co z něj lidi tady dělají!
Reagovat
carolyn
Tak je jasné že na každého působí jinak, asi tohle nemá cenu někomu rozmlouvat, nebo tak....každý si to musí podle svého.

Ale slyšela jsem od jedné holky, že v době kdy se rozešel s Lucinou, přišel v raních hodinách na nějakou diskárnu nebo co to bylo a choval se tak jako by mu patřil svět a prý byl dost slovně sprostý až vulgární na holky kolem sebe....prý jen všichni koukali co to tam přišlo.
Reagovat
Fandina
carolyn ... v raních hodinách na diskotéce a nespletl si ho někdo, nebyli tam opilí?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tohle jsem slysel o spouste celebrit. Muj kamos slysel, ze kamos videl jinyho kamose, kdyz mu rikal...
Reagovat
VlS
Takovejch řečí jsem už slyšel o kde kom fůru. Nikdo ti ho nevnucuje a řeč je o výše uvedeném rozhovoru. Jak s tím souvisí nějaká diskotéka před 2 lety, kde ( pokud to je pravda) poslal do háje nějaké nanynky, které se chtěly lísat?
Reagovat
gigin
ty si debílek.
Reagovat
gigin
Když za tebou přijde nějaký pisálek a začne se tě ptát na nějaké chujoviny, nebo osobnější otázky. Tak co. Odpovíš mu nějakou pičovinu. Určitě se mu nebudeš pravdivě zpovídat. Buď to postavíš do roviny šaškárny, varianta "A" (viz. Gulbis), anebo do roviny šaškárny varianta "B" (viz. Tom). Obojí je v podstatě stejné. Gulbis je šašek, má z toho prdel a Tom taky. Každý ale po svém. Připouštím, že ten Berdychův "vtip" je inteligentnější. Mne ale Erniho rozhovory neuráží. Naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
a je škoda, že není v TOP8, byl by tenis mnohem zábavnější!
Reagovat
Chrenda
Vrána k vráně sedá, blbečku.
Reagovat
gigin
:-))) jasné
Reagovat
carolyn
že se chytne jistá slečna o tom žádná, ale že i vy dva Freedom a VlS?

S článkem nesouvisí, reagovala jsem na to jak je sympatický a komunikativní, jen že každý nemusí být takový jak ho znají z médií. A nikdo se lísat nechtěl, psala jsem holkách co byli kolem něj, které přišly sním. Co na tom že někdo řekl to co viděl, myslíš že on nejde nikde potkat? Tak taková celeb. zas není.
Kdyby někdo řekl jak je fajnovej že s ním promluvil na nějakém tenise, tak tu budou komnetáře, o tom že ho lidi odsuzují zbytečně.
Reagovat
VlS
A ty kdybys někam šla s klukem a on na tebe byl sprostej bys tam s ním zůstala? Trochu divný, co?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist