Berdych: Byl to nejhorší zápas roku, všechno bylo špatně

10. 3. 2014, 21:03
Rozhovory 4
Tomáš Berdych zažíval až doposud skvělý rozjezd a v sezoně 2014 zatím spíše dominoval, když si zahrál semifinále Australian Open, zvítězil na turnaji v Rotterdamu a v Dubaji si po roce znovu zahrál ve finále. Na tento týden však český tenista vzpomínat rád nebude, poněvadž na turnaji v Indian Wells překvapivě nestačil na Španěla Aguta a vypadl již ve druhém kole. Všechno bylo špatně, hodnotil Berdych po zápase.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáši, po poměrně dobrém období přišla teď zábrana hned v prvním zápase na velkém turnaji, jak to vnímáte?
Pro první zápas tady jsem dostal opravdu těžkého soupeře a musím říct, že dnes hrál opravdu fantasticky a hlavně zvládal všechny důležité momenty v utkání. Já jsem v zápase udělal všechno špatně, nic mi nesedlo a hodně jsem kazil.
Když se na to dívám s tím krátkým odstupem času, tak tohle byl rozhodně můj nejhorší zápas v roce 2014. Bohužel, je to tak a musím si z toho vzít ponaučení do dalších zápasů, protože tenis není jen o vítězství, ale právě i o prohře, která člověku mnohdy ukáže, kam směrovat dál.

Jste jeden z hráčů Top 10, kteří už tu svůj první zápas odehráli, co můžete říct o podmínkách na kurtech, o atmosféře?
Podmínky jsou skvělé a vše je v pořádku, na to rozhodně nemůžu nic svádět. Není to o podmínkách, ale o tom, jak člověk hraje. Já musím říct, že jsem nehrál dobře, byl jsem všude pozdě, podání mi nefungovalo, trefoval jsem míče nečistě a dělal jsem mnohdy i úplně zbytečné chyby.

Myslíte si, že je nevýhoda mít v prvním kole volno a pak se utkat s hráčem, který už na turnaji jeden zápas odehrál?
Nevnímám to tak, beru to prostě tak, jak je to nastavené. Pro obě strany je to těžké v něčem, jeden je třeba méně rozehraný, druhý může být unavený z předchozího zápasu. Nebudu si tady na tohle stěžovat, protože o tom to opravdu není. Do zápasu vstupujete v nový den, v nové situaci a vyhraje ten lepší, tak to je.
Já jsem den volna využil k tréninku a pak i k odpočinku, takže mi to celkem vyhovovalo. Myslel jsem si, že to bude dobrá volba, ale v zápase se pak ukázal opak, ale tak to někdy bývá. (smích)

Když jste se ráno probudil, cítil jste nějaký náznak toho, že to dnes nebude úplně dobrý den?
Ráno proběhlo normálně, ale ke konci tréninku před zápasem jsem začal mít takový zvláštní pocit, nevím, jak to mám pojmenovat. Takové těsno, kdy je člověk trošku nervózní, trochu ho bolí tělo, je unavený, ale přitom se těší na to, co přijde. Nevím, jestli mi rozumíte... Trénink jsem ale dokončil a vše bylo v pořádku. Mohl jsem ten zápas vyhrát, ale soupeř byl dnes o hodně lepší!

Zůstanete teď pár dní tady nebo pojedete hned trénovat do Miami?
Teď je ještě krátká doba na to, abych věděl, jak to všechno zařídíme. Musíme se sejít s týmem a říct si, co bude nejlepší a pak se to všechno naplánuje, takže momentálně opravdu nevím, uvidíme.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

4
Přidat komentář
jb007
I muži mají své dny. Důležité, že se z nešťastné brzké porážky poučil, stejně jako z podobných v minulosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejhorší zápas roku? Vždyť jsme teprve na začátku :D
Reagovat
Fandina
Pokud zůstane i na konci roku nejhorším a ty ostatní už budou jenom lepší a vyhrané, tak to bude super ... úsměv
Reagovat
Fandina
škoda vypadnutí. Držím palce do Miami a dál. Pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist