Berdych bude ve Wimbledonu šestý nasazený. mezi osmičku se posunula i Kvitová

15. 6. 2011, 12:07
Aktuality 48
Český tenista Tomáš Berdych bude loňskou finálovou účast ve Wimbledonu obhajovat z pozice turnajové šestky. V ženské dvouhře třetího grandslamu sezony měla být Petra Kvitová nasazená jako devátá, po odhlášení Clijstersové se ale posunula na výhodnější pozici turnajové osmičky. Nasazení hráčů dnes oznámili pořadatelé grandslamového turnaje.

Loňské semifinalistce Petře Kvitové nejprve pořadatelé přidělili číslo devět, ačkoliv je osmou hráčkou světa. Pozice turnajové osmičky totiž připadla loňské vítězce Sereně Williamsové z USA, která se na kurty vrací po roční pauze zaviněné zraněním. Nasazení se posléze změnilo po odstoupení světové dvojky Kim Clijstersové z Belgie. 

Nasazení Sereny Williamsové turnajová komise upravila na základě předchozích výkonů v Londýně. Vítězka Wimbledonu z posledních dvou let je tak sedmičkou, ač je až 26. na světě.

"Tohle neřešíme," reagoval pro ČTK na nasazení trenér Kvitové David Kotyza. "Nasazení Sereny zohledňuje její skvělé výsledky a fakt, že za uplynulých dvanáct měsíců mnoho nehrála," vysvětlil hlavní rozhodčí Wimbledonu Andrew Jarrett.

Stejného privilegia se dostalo i starší ze sesterského dua a pětinásobné šampionce z All England Clubu Venus. Ta léčila od Australian Open zraněnou kyčel a je nasazená na 24. pozici, přestože ve světovém žebříčku jí patří až 33. příčka.
Jedničkou je první hráčka světa Dánka Caroline Wozniacká, na místo dvojky se po zranění Clijstersové posunula Věra Zvonarevová z Ruska.

Mužskou jedničkou je podle očekávání obhájce titulu a první hráč světového žebříčku Rafael Nadal ze Španělska. Za ním následuje Srb Novak Djokovič a šestinásobný wimbledonský vítěz Roger Federer. Turnajovou čtyřkou je domácí Andy Murray, pátý je Švéd Robin Söderling.

Výjimku v nasazení dvouhry mužů si vysloužil například Američan Andy Roddick. Trojnásobný finalista Wimbledonu je osmý nasazený, i když je desátý na světě. Pořadatelé zohlednili i nasazení Francouzů Jo-Wilfrieda Tsongy (12. nasazený/19. ATP) a Michaela Llodry (19./25.). Opačným směrem se naopak posunul ohledně nasazení antukář Juan Ignacio Chela; Argentinec je číslo 25, ač je v žebříčku dvacátý.

 

Nasazení pro Wimbledon - muži:

1. Nadal (Šp.)
2. Djokovič (Srb.)
3. Federer (Švýc.)
4. A. Murray (Brit.)
5. Södering (Švéd.)
6. Berdych (ČR)
7. Ferrer (Šp.)
8. Roddick (USA)
9. Monfils (Fr.)
10. Fish (USA)

11. Melzer (Rak.), 12. Tsonga (Fr.), 13. Troicki (Srb.), 14. Wawrinka (Švýc.), 15. Simon (Fr.), 16. Almagro (Šp.), 17. Gasquet (Fr.), 18. Južnyj (Rus.), 19. Llodra (Fr.), 20. Mayer (Něm.), 21. Verdasco (Šp.), 22. Dolgopolov (Ukr.), 23. Tipsarevič (Srb.), 24. Del Potro (Arg.), 25. Chela (Arg.), 26. García-López (Šp.), 27. Čilič (Chorv.), 28. Nalbandian (Arg.), 29. Davyděnko (Rus.), 30. Bellucci (Braz.), 31. Raonic (Kan.), 32. Baghdatis (Kypr).

 

Nasazení pro Wimbledon - ženy:

1. Wozniacká (Dán.)
2. Clijstersová (Belg.)
3. Zvonarevová (Rus.)
4. Na Li (Čína)
5. Azarenková (Běl.)
6. Šarapovová (Rus.)
7. Schiavoneová (It.)
8. S. Williamsová (USA)
9. Kvitová (ČR)
10. Bartoliová (Fr.)

11. Stosurová (Austr,), 12. Petkovicová (Něm.), 13. Kuzněcovová (Rus.), 14. A. Radwaňská (Pol.), 15. Pavljučenkovová (Rus.), 16. Jankovičová (Srb.), 17. Görgesová (Něm.), 18. Kanepiová (Est.), 19. Ivanovičová (Srb.), 20. Wickmayerová (Belg.), 21. Šuaj Pcheng (Čína), 22. Pennettaová (It.), 23. Peerová (Izr.), 24. V. Williamsová (USA), 25. Cibulková, 26. Hantuchová (obě SR), 27. Kirilenková (Rus.), 28. Gajdošová (Austr.), 29. Makarovová (Rus.), 30. Vinciová (It.), 31. Matteková-Sandsová (USA), 32. Šafářová (ČR).

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
www.atennis.blog.cz
Reagovat
VlS
Tak Danka to ustála, s Nenuší jsem na to zvědavej, může to být moc zajímavý. Danka docela chytila formu a mám ji radši než Cibuli, takže jí budu fandit. Kdyby hrála s Venuší Cibule, tak bych fandil Venuši.
Reagovat
VlS
Gratulace k výhře Radkovi a nám divákům ke spektakulární podívané. Moc hezký pokoukání.
Reagovat
VlS
Mám pocit (což je něco jiného než že tvrdím), že na Sereně bylo docela vidět, že toho má plné zuby, takže se asi pauza projevila a současně bych řekl, že nějaké kilo nabrala navíc.

Víc kil asi nabrala Venus a pokud ji někdo dostane do tří setů, tak může mít taky problém. Anně se nepovedlo ji nějak honit, takže to nebylo moc vidět, ale pokud bylo víc než dva tři údery na každý straně, tak měla podle mě problémy to stíhat.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena se urcite rozehraje, tomu verim. Ale neverila jsem dneska doma svym ocim, odchazela jsem z prace ve druhem setu a ledove klidna, ze uz to ma v kapse......:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tady nejde ani tak o rozehrání, ale o kondici. A to je nutné říct, že Vera hrála první půlku zápasu hodně podprůměrně (skoro bych řekl až "pod psa").
Reagovat
smazaný uživatel
to samozrejme chapu, ale uz jsem tu zminovala, ze neverim, ze by na sobe Serena pred navratem na kurty nepracovala. Neco jineho je kondicka jako takova a neco jineho je to pak na kurte sesynchronizovat s udery pri neustalych zmenach rytmu a hlavne s psychikou podle vyvoje - pod zapasovym tlakem. To trening nikdy neda, na to se proste musis "rozehrat".
Reagovat
smazaný uživatel
A všimla sis jak po delších výměnách těžce oddechovala?
Reagovat
VlS
Vě++řím, že na sobě Serena pracovala, jak jen to šlo, ale s rozkuchanou nohou, embolií ve špitále a podobně to asi tak úplně možné nebylo, takže by bylo opravdu špatným vysvědčením pro ostatní hráčky, kdyby se výpadek možností hrát a trénovat neprojevil. To není žádná kritika Sereny, myslím si, že je to jedna z tenistek, která se na vývoji moderního ženského tenisu hodně pozitivně podepsala. To je prosté konstatování reality.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ohdlášen je i Querrey. Ten mi ale chybět nebude, jeden z nejnezajímavějších hráčů na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Kim se nakonec opravdu odhlásila z Wimbledonu, takže Petra bude osmá nasazená.
Reagovat
smazaný uživatel
aspoň, že tak, i když Kim to zranění nepřeju, na druhou stranu si myslim, že by ve W stejně nic moc neuhrála
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to tedka cetl,ze odstoupila Kim.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že jsem tu Serenu šeredně zakřikl...
Reagovat
smazaný uživatel
Moja chyba v clanku predtym som pisal o formule pre vsetkych ta sa samorejme tyka iba muzov, zeny su nasadene podla komisie a toho ako Wimbledon urci, co je viac menej subjektivne a nie je to take fer ako mu muzov kde jasne dana formula a kazdy si vie vyratat kde skonci.
http://www.wimbledon.com/en_GB/news/articles/2011-06-15/201106151308128657255.html

Kedze u zien vlastne dali vyssie iba Williamsky tak to je naozaj dost subjektivne a dali ich vyslovene na pozicie 8 a 24 co je velky rozdiel ako byt 9 a 25. Ale ked uz samy to robili subjektivne tak rovno mohli Serenu dat napr. 4tu a Venus 16tu ci 8mu.
Reagovat
smazaný uživatel
však sem to říkal! je to zářez jako svina!! Kvitová hrála semifinale wimbledonu a proč ju jako neposunuli třeba před Schiavone která na trávě nic neuhrála??!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pretoze Wimbledonska komisia alebo ti tam co to maju na starosti respektovali WTA rebricek iba Williamsky posunuli, co absolutne chapem kedze rebrickovo su dakde uplne inde a berem ze ich dali vyssie ale nikoho ineho iba tie 2 posunuli, pricom jednu dali tak aby mala svoju QF cast a druhu dali na 24 miesto aby sa vyhla top hrackam do 3.kola. Keby aj ostatne hracky posuvali, resp. pouzili tu formulu ako pri muzoch tak Kvitova je vyssie samozrejme, kedze dala SF minuly rok, Franceska vyletela v 1.kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Co náš lopaťák říkal?
lopata dnes v 02:43 u jiného článku:
"libovolně vysoko být nasazeny nemohou! bude to přesně podle žebříčku!!!"
Reagovat
smazaný uživatel
nech toho. je to od tebe svinárna
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podle tebe je "sviňárna", když ti někdo zpětně připomene některých z tvých absolutně zhovadilých výroků, jichž se zde dopouštíš? :-)))

Tak je podle mě vtip roku. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
"velky rozdiel ako byt 9 a 25 ...dali na 24 miesto aby sa vyhla top hrackam do 3.kola"?
Romismaku, nepiš hlouposti. Být nasazen na čísle 24 nebo 25 je úplně jedno. Ve 3. kole hraje skupina nasazených 1-16 proti 17-32.
Reagovat
smazaný uživatel
ty šašku!! to není pravda!!
1-8 hrají proti 25-32!!
9-16 hrají proti 17-24!!
Reagovat
smazaný uživatel
Viem co pisem, ked som napisal ze do 3.kola sa vyhla 1-8 tak je to tak pozri si AO aj RG kto s kym hral a koho mal v pavuku.
Reagovat
VlS
Tak já si počkám na pavouka a jestli kecáš, tak udělám tu sviňárnu, ŽE TI TO OTLUČU O HLAVU.
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva, moje chyba. Je to tak. Měl jsem starší pavouky líp prohlídnout :-(
Reagovat
smazaný uživatel
chachachá!!! prohral si!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Kámo, příští týden se uvidí kdo prohrál. Máš satelit na Wimbledon od BBC nebo jen placené Nova sport trapáky plné reklam?
Reagovat
smazaný uživatel
internet
Reagovat
smazaný uživatel
Nedíváte se někdo na Serenu? Jsem nadšen, ona je zpátky! Krásné míče, těšně za síť v neskutečných úhlech. S tímhle si může troufnout na kohokoli.
Reagovat
smazaný uživatel
Dívám, ale asi na jiný zápas. Na rozdíl od včerejška je sice OK, ale proti formě Venus je sotva poloviční.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to každopádně, ale na to, že Serena hraje 2. zápas po roce a proti světové trojce a loňské finalistce W., to myslím není vůbec špatné. Ona půjde každým zápasem nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Zvonareva se loni dostala do finále hlavně proto, že měla ve 4. kole narazila na jankovičovou dost z formy (+ zraněněnou), ve čtvrtfinále se Kim víceméně vyházela v posledních dvou setech sama a v semifinále po velkém boji porazila Pironkovou. Ve finále pak dostala nákladaščku od Sereny 2:6, 1:6.

I z tohoto zápasu je zřejmé, že její hra není pro trávu zrovna ideální + navíc momentálně nemá žádnou super formu.
Reagovat
smazaný uživatel
To nic nemění na tom, že Serena hraje proti top hráčce a celkem s přehledem jí (zřejmě) porazí... Já jsem za návrat obou sester strašně rád, pač konečně někdo ve WTA bude hrát tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, to finále ve Wimbledonu prohrála 3.6, 2:6; 2:6, 1 prohrála s Kim ve Wimbledonu.

Já jsem taky rád, že je zpátky, ale netřeba její výkon zveličovat. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A tohle jako má být WTA tenis? Vždyť pokud se Serence zrovna chce hrát, tak těmi svými hňápy umlátí (mimo antuku) každou normální ženskou.
Reagovat
smazaný uživatel
2:6, 1:6 prohrála s Kim na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rad, ze uz je na svete nasadenie hracov, ti co sa divia tak vsetko sa dalo cakat, kedze Wimbledon pouziva formulu 100% bodov z travy za posledny rok a 75% bodov z travy za posledky rok predtym, cize 2010 sezona 100% bodov Serene sa priratalo 2000 za Wimby a 1500 bodov za 2009 Wimby, co je spolu 3500 bodov k jej sucasnym rebrickovym bodom a hned je 8ma a tym QF by mohla dat ak bude ako tak rozohrata. Doplatila na to Kvitova, ze Ser. Will. sa akurat zmestila pre nu. Tiez Venus vyborne ma 24 pooziciu co je velky rozdiel byt 24 a 25 a nizsie kedze 17-24 sa vyhnu v 3.kole 1-8 hrackam. Co sa muzov tyka niektori furt naivne cakali ze Roger bude 2hy co bolo vylucene, kedze ten rozdiel medzi nim a Novakom je obrovsky a Novak mal lepsi 2010 Wimbledon ako Roger. Roddick akurat sa zmestil do 8cky snad bude mat formu a v QF potrapi dakoho z prvej 4ky. Gasquet naopak padol az na 17. miesto hoci v rankingu je vyssie, jeho skoda ze za 2 roky na trave mal minimalne uspechy, pretoze si myslim, ze z tych hracov 9-16 nikto nie je nebezpecnejsi ako Gasquet momentalne na trave. Som rad ze Raonica nepredbehlo tolko hracov, vedel som, ze kedze nema ziadne body k dobru tak moze byt len preskoceni hracmi ale aspon 31. skoncil a je nasadeny tak uvidime v 3.kole koho bude mat z tej 1-8cky.
Reagovat
smazaný uživatel
No, blbý je akorát to, že petra zřejmě může klidně ve 3. kole chytit Venus. No ale co se dá dělat, no. Možná lepší chytit Venus ve 3. kole než třeba ve finále Wimbledonu. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
takže na tom vydělá Berdych a Kvitová příští rok.
Reagovat
VlS
A to jako jak? To trochu vysvětli.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně, aby se do OF Petra vůbec dostala. Pak ať hraje klidně s kýmkoli, může porazit všechny nad ní. Takže jako zářez to nevidím.
Reagovat
VlS
Tak Petra tedy TB 1. setu s odřenejma ušima, prohrávala 1:5 a dala to 10:8
Reagovat
VlS
Nasazení Sereny do hypotetického QF jsem čekal, bohužel to "doplatila" Petra, Lucce k nasazení pomohla neúčast Kleybanové, jinak žebříčkově 33 Venus je nasazena až jako 24, osobně jsem čekal, že bude nasazena do osmifinále. No, uvidíme, jak to bede vypadat v pavouku, jak budou dfosazené WC a kvalifikantky a jak dopadne nalosování ostatních nenasazených hráček.
Reagovat
smazaný uživatel
to je zařez jako hrom. už to mlže zachranínit jen clijsters
Reagovat
VlS
Nejspíš nemůže, i kdyby to zabalila, tak místo ní nasadí LL nebo WC.
Reagovat
smazaný uživatel
v tom případě doufejme ve spravedlivý osud a Kvitová chytne v pavouku tu čtvrtinu kde bude hrát ten LL či WC místo Clijsters.
Reagovat
VlS
Myslím si, že nemůže bejt větší klika, než dostat Kim v současný formě.
Reagovat
smazaný uživatel
A na trávě, která je možná pro Kim nejhorší povrch (hned po antuce).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist