Berdych bude světovou osmičkou, může být i sedmý!

3. 7. 2010, 15:37
Aktuality 5
Tomáš Berdych si postupem do wimbledonského finále zajistil návrat do top 10. Posune se minimálně na osmé místo, pokud by však svou skvělou formu proměnil v titul, stal by se světovou sedmičkou. Každopádně vylepší své maximum a výhledy do dalších měsíců budou velmi motivující.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Poprvé do elitní světové desítky nakoukl koncem roku 2006, dlouho se v ní ale neohřál. Na její chvost se vrátil o rok později v létě, celkem pět týdnů byl i devátý. Naposledy 14. dubna 2008.

Jenže v Davis Cupu si podrvtl kotník a přišel o slušnou formu. Dlouho se hledal, občasné úspěchy střídal častějšími propady. I proto byl jeden čas až osmadvacátý.

Před letošní sezonou změnil značku raket, ale v Austrálii znovu zůstal za očekáváním. Začalo se dařit až na Masters ve Spojených státech. Nejprve hrál čtvrtfinále v Indian Wells a následně v Miami i přes Federera postoupil až do finále.

Antuková příprava nejpovedenější nebyla, ale pak nastalo bombastické období dvou grandslamů. Nejprve si poprvé na velkém turnaji zahrál semifinále na Roland Garros a nyní je už ve finále Wimbledonu. Tím si zajistil, že v pondělním vydání žebříčku se posune na osmé místo, čímž vylepší své maximum.

Pokud by však v nedělním finále proti Nadalovi získal necennější tenisovou trofej, stal by se už světovou sedmičkou s minimální ztrátou na šestého Söiderlinga a pátého Davyděnka. Pak už jsou jen velikáni Nadal, Djokovič, Federer a Murray.

Navíc se čtyřiadvacetiletý Čech nemusí obávat, že z první světové desítky v nejbližší době vypadne. Do konce roku obhajuje přibližně jen 600 bodů, což bude z nového konta (3945 v případě finálové prohry a 4645 v případě titulu) zanedbatelné číslo. Jen na letních turnajích Masters bude ve hře 2000 bodů, stejně jako na US Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
QPR_Draxter14
Berdych nemá šanci ! Možná někde na Masters ano, ale ne ve finále Wimbledonu. To by se musel Nadal snad zranit aby Tomáš uspěl...Nadal půjde tvrdě za vítězstvím. Berdych bude rád když nedostane 3:0 na sety tak jako Soderling na RG, bude nervózní jak nikdy...dávám mu tak 15%. Takže počítání který bude jestli vyhraje nemá smysl. Ale i přesto všechno - Go Go GO BERDYCH !!! xD
Reagovat
smazaný uživatel
toho španělskýho simulanta sfoukne jako svíčku, pokud se nenechá vyvést z míry ošetřováním pseudozranění...
Reagovat
smazaný uživatel
1.Nadal 9945 (pokud prohraje)
2.Djokovic 6905
3.Elegán 6885
4.Murray 5155
5.Soderling 4935
6.Davyděnko 4740
7.Berdych 4645 (pokud vyhraje Wim)
8.Del Potro 4350
..Roddick 3490

Taky by mě moc zajímalo, která chytrá hlava přišla na to, že bude pátý .)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak? Pokud by vyhrál, tak by byl sedmý či páty?...Ale už teď 8. místo je šílená senzace!! Gratulace!
Reagovat
nando
Co já jsem to počítal, tak mi vycházelo, že když vyhraje, tak bude sedmý, nevím jak autor článku došel k pátému místu. Ale jestli jsem to dobře spočítal, tak na 4.Murrayho by ztrácel asi jen 500 bodů, přičemž Murray obhajuje do konce roku 2500 bodů a Tomáš jen necelých 700!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist