Bengalúru uvidí souboj sester Williamsových

7. 3. 2008, 15:15
Aktuality 3
Aktualizováno 07.03. 19:11 - Poprvé od roku 2005 se spolu na kurtu utkají Venus a Serena Williamsovy. Obě sestry dnes bez problémů zvládly své čtvrtfinálové zápasy a v boji o finále nastoupí proti sobě.
Venus Williamsová

Venus Williamsová si dnes v souboji s Ruskou Zvonarevovou vybrala první slabší moment až za stavu 5-1 v prvním setu. Ruská hráčka jí dvakrát vzala servis a vyhrála tři gamy za sebou, Američanka ale při podání soupeřky zabrala a šestý setbol proměnila.

Na začátku druhého setu si obě hráčky navzájem prolomily servisy, ve čtvrté hře se ale Williamsová dostala do vedení 3-1, které už nepustila. Poté už mohla jen čekat, jak dopadne její sestra Serena, které stála v cestě další Ruska, Anastasia Rodionová. Turnajová trojka ale žádné překvapení nepřipustila a nenasazenou Rodionovou porazila 6-1 6-4.

V semifinále na sebe obě sestry narazí poprvé od US Open v roce 2005. Na grandslamovém turnaji tehdy zvítězila Venus 7-6 6-2 a srovnala tak vzájemnou bilanci na 7-7.

Schnyderová se na postup nadřela
Dramatickou cestu do semifinále měla Patty Schnyderová. Švýcarka, mnohem zkušenější než její třiadvacetiletá soupeřka Amanmuradová, nezvládla první set. Ve druhém se rychle ujala vedení 3-0. Uzbecká hráčka sice měla šanci zvrátit průběh druhé sady, za stavu 4-5 ale v kritický moment dala dvojchybu a rozhodovalo se tak až ve třetím setu.

V něm Amanmuradová odvrátila tři mečboly a dovedla ho do tie-breaku, ve kterém ovšem uhrála proti Schnyderové jediný bod. "Měla jsem pomalý start, ale dostala jsem se do zápasu, hlavně na podání," řekla po utkání Švýcarka. "Potřebovala jsem čas, abych si poradila s jejím servisem. Na konci jsem, myslím, hrála lépe."

Jednička Jankovičová vypadla
Nejvýše nasazená Srbka Jelena Jankovičová se už s turnajem rozloučila. Ve třech setech podlehla Číňance Yan Zi a skončila před branami semifinále. Tak trochu potvrdila slova z minulých dnů, že se chce soustředit na menší počet, ale o to více kvalitních turnajů - na jeden z nich odcestuje z Indie rovnou do USA, kde za pár dní začíná turnaj v Indian Wells.

 

Výsledky - Bengalúru:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Yan Zin (ČínJ - Jankovičová (1-Srb) 6-3 3-6 6-3
V. Williamsová (2-USA) - Zvonarevová (7-USA) 6-4 6-3
Schnyderová (4-Švý) - Amanmuradovová (Uzb) 4-6 6-4 7-6(1)

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Teď aby člověk věděl, jak se domluvily, která z nich vyhraje ;)
Reagovat
dabelsobul
Proto vůbec nepřemýšlet nad tím, koho případně vsadit :)
Reagovat
smazaný uživatel
videl bych to na Serenu, ze Venus umlati svym podanim :-D ale clovek nikdy nevi, Venus se pohybuje tak nejak divne, ze je mozne, ze tim svou sestru totalne zmate :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist