Benešová ve čtvrtfinále nepřekvapila, o finále si zahraje Venus se Serenou

2. 4. 2009, 08:47
Aktuality 3
WTA MIAMI - Poslední česká zástupkyně v Miami Iveta Benešová se se silně obsazeným tenisovým turnajem rozloučila ve čtvrtfinále. Fedcupová reprezentantka nestačila ve středu na bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou, jíž podlehla 1-6 4-6.
Iveta Benešová

Šestadvacetiletá Benešová tak podlehla slavné Američance i ve třetím vzájemném duelu a dosud čeká na první vyhraný set. K němu měla ve středu relativně blízko, když po jasné první sadě Venus Williamsová ubrala a pustila Češku do vedení 3-0. Jednatřicátá hráčka světa Benešová navíc měla ve čtvrtém gamu tři brejkboly, ale nevyužila je a favorizovaná domácí tenistka vývoj setu a zápasu otočila.

Pro českou tenistku tak skončil turnaj, na kterém dosáhla svého životního úspěchu. Na tak silně obsazeném klání ještě nikdy ve čtvrtfinále nehrála. V pondělí si vylepší své žebříčkové maximum, když se posune zhruba na 25. příčku.

Vítězka sedmi grandslamových turnajů Venus Williamsová se v semifinále utká se svou mladší sestrou Serenou. Ta měla v semifinále namále, když zapsala vstup do zápasu s Číňankou Li Na. Prohrála úvodních pět gamů a první set už zvrátit nedokázala. Ve druhém za stavu 4-4 čelila brejkbolu, ale nakonec sadu v tie-breaku vyhrála. V rozhodujícím dějství už sedmadvacetileté soupeřce nedala šanci a na Floridě tak po Šuaj Pcheng a Čeng Ťie vyřadila i třetí Číňanku. Nadále tak zůstává ve hře už o šestý triumf z tohoto turnaje.

Safinová může být světovou jedničkou
Jubilejní dvacátý vzájemný duel sester Williamsových bude eminentně zajímat i Dinaru Safinovou - pokud obhájkyně titulu Serena prohraje, přijde o pozici světové jedničky právě ve prospěch ruské tenistky.

"Myslím si, že my dvě jsme nejlepší na světě," řekla osmadvacetiletá Venus, jež má v zápasové historii mírně navrch (10-9).

- WTA PREMIER MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
středeční výsledky (01. 04. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
V. Williamsová (5-USA) - Benešová (26-ČR) 6-1 6-4
S. Williamsová (1-USA) - Li Na (Čína) 4-6 7-6(1) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už se těším, až se vrátí Kim Clijsters a pozmění nynější rozložení v tenise. Ta nadvláda několika běhavých hráček s nestabilními výkony +neustále zraněných sester, které do toho umí jen bušit mě už přestává bavit. Podle mě je trochu škoda, že ženský tenis nemá již dlouhodobě jasnou jedničku, třeba sezona Justine z roku 2007 byla naprosto famózní a řekl bych i zajímavější, než sezona minulá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivetko, nevadí - jsi stejně skvělá ..
Reagovat
smazaný uživatel
Ivet, super výkon, tak ukaž buchtuuuuuu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist