Benešová postupuje, Šafářová v Římě končí

12. 5. 2008, 18:34
Aktuality 0
Česká tenistka Iveta Benešová potvrdila v Římě svou dobrou formu z posledních týdnů. Na turnaji postoupila do druhého kola poté, co porazila Rusku Vesninovou 6-3 7-5. S italskou metropolí se naopak rozloučila Lucie Šafářová, která nestačila na domácí Schiavoneovou.
Iveta Benešová

Pětadvacetiletá Benešová si cestu za vítězstvím zkomplikovala pouze v závěru druhého setu, když dovolila o čtyři roky mladší rodačce z ukrajinského Lvova vyrovnat ze stavu 5:2 na 5:5. Následně však vzala soupeřce podání, brejk potvrdila při vlastním servisu a za hodinu a půl se radovala z postupu.

V druhém kole čeká 83. hráčku světa nasazená desítka Věra Zvonarevová, jež před týdnem vyhrála turnaj v Praze.

Hůř se v prvním kole vedlo další české reprezentantce Lucii Šafářové. Ta v Římě nenavázala na týden starý výsledek z Berlína a na rozdíl od antuky v německé metropoli nedokázala v Itálii přejít přes první kolo. Jednadvacetiletá Češka dnes podlehla 4:6 a 5:7 domácí hráčce Francesce Schiavoneové, která jí tak oplatila porážku z loňského Australian Open.

Dnešní porážka byla pro Šafářovou její letošní desátá oproti šesti vítězstvím. Brněnské rodačce, kterou od začátku měsíce vede nový trenér David Kunst, stejně jako většinou v poslední době nevycházel servis a darovala soupeřce dvojchybami devět míčků.

Výsledky - Řím:
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Vesninová (Rus.) 6:3, 7:5, Schiavoneová (17-It.) - Šafářová (ČR) 6:4, 7:5, Zvonarevová (10-Rus.) - Sugijamaová (Jap.) 6:3, 6:3, Szavayová (11-Maď.) - Jen C' (Čína) 6:1, 6:1, Stosurová (Austr.) - Krajicková (Niz.) 6:3, 6:2, Razzanová (Fr.) - Vakulenková (Ukr.) 6:1, 6:2, Medinaová (Šp.) - Klejbanovová (Rus.) 6:1, 7:5, Niculescuová (Rum.) - Craybasová (USA) 6:4, 3:6, 6:4, Wozniacká (Dán.) - Paszeková (Rak.) 6:3, 6:0, Ruanová (Šp.) - Rodionovová (Rus.) 6:1, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist