Benešová na Šarapovovou nestačila, v Tokiu končí

1. 10. 2009, 11:09
Aktuality 3
Iveta Benešová si v Tokiu o finále štědře dotovaného turnaje nezahraje. Česká tenistka dnes prohrála s Ruskou Marií Šarapovovou, která ji porazila 6-4 a 7-5. Nejlepší česká hráčka byla bývalé světové jedničce vyrovnanou soupeřkou, v důležitých momentech ji ale srážely nevynucené chyby.
Iveta Benešová

Také výkon Šarapovové byl hodně vzdálen ideálu. Při vlastním servisu se dopustila osmi dvojchyb a po brzké ztrátě podání v prvním setu rychle prohrávala 2-4.

"Hlavní je být agresivní. Můžu udělat o několik chyb navíc, ale nejdůležitější je vědět, kdy je neudělat," prohlásila Šarapovová, která poté Benešovou zatlačila, vyhrála pět gamů v řadě a získala tak první set. Také ve druhé sadě Benešová prorazila podání své soupeřky jako první. Vedení ale neudržela, za stavu 4-3 brejk ihned ztratila a ve 12. hře ztratila podání znovu.

Ruská tenistka se v květnu vrátila na kurty po dlouhé zdravotní přestávce, od té doby na svůj další turnajový titul čeká. "Myslím, že se mi pomalu vrací schopnost dělat věci automaticky. Například vědět, kdy máte být trpělivá a kdy zatlačit," pochvalovala si Šarapovová, která v Japonsku vyhrála před šesti lety svůj první titul mezi dospělými.

Vítězstvím papírové favoritky skončilo také dnešní první čtvrtfinále, ve kterém proti sobě nastoupily sedmá nasazená Jelena Jankovičová a turnajová čtrnáctka Marion Bartoliová.

Srbská tenistka zůstala po několika překvapivých výsledcích v prvních kolech nejvýše nasazenou hráčkou v turnaji. Sama měla v úvodním kole problémy, od té doby ale neztratila set. Ten jí nesebrala ani Bartoliová, kterou bývalá světová jednička porazila 6-4 6-3.

"Když jsem myšlenkami u tenisu, je to velký rozdíl," řekla po utkání Jankovičová, která předchozí čtyři zápasy s Bartoliovou prohrála. "Hrála jsem na jiné úrovni. Letos se stalo tolik věcí, máma onemocněla a měla operaci, na US Open mi před druhým kolem zemřela babička. Tenis šel na vedlejší kolej, protože ostatní věci byly důležitější."

Jankovičovou čeká v boji o finále čínská tenistka Li Na. Patnáctá nasazená hráčka si postup vybojovala v tříhodinovém dramatu, v němž udolala turnajovou osmičku Victorii Azarenkovou 7-6 4-6 7-6. Přemožitelka Benešové Šarapovová pak v dalším kole narazí na Agnieszku Radwaňskou z Polska, která za pouhých 65 minut porazila Slovenku Magdalenou Rybárikovou 6-3 6-1.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 2 miliony dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (Rus.) - Benešová (ČR) 6:4, 7:5, Jankovičová (7-Srb.) - Bartoliová (14-Fr.) 6:4, 6:3, Li Na (15-Čína) - Azarenková (8-Běl.) 7:6 (9:7), 4:6, 7:6 (7:4), A. Radwaňská (11-Pol.) - Rybáriková (SR) 6:3, 6:1.

Semifinálové dvojice: Šarapovová - Radwaňská, Li Na - Jankovičová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Jeste by to chtelo doplnit vysledek z deblu, kde stale pokracuji v poslednim spolecnem turnaji Sugi s Danielou, ktere dnes opet v supertiebreaku rozhodly utkani s Medinou/Pascual 7-6 3-6 10-8;)
Reagovat
skott
Iveta mela pekny nastup do utkani, honila Masu ze strany na stranu a vazne to vypadalo, ze prvni set urve pro sebe.Ale potom u ni jako vzdy zacli pracovat nervy a jakmile si Maria vzala podani zpatky tusil jsem, ze to nenecha dojit ani do tie-breaku.Druhy set uz byl z jeji strany o dost lepsi a nebyt nekolikrat smolne trefene pasky, ktera neustale pracovala pro Ivet, mohla si usetrit vice sil;) Jestli totiz z dalsiho cvrtfinale postoupi podle ocekavani Aga, bude je potrebovat, to si zbeha jeste o dost vic...
Reagovat
smazaný uživatel
To se bohužel stává, že se favoritky pod hrozbou ztráty setu rychle oklepou a okamžitě utkání otáčejí. Letos ještě dvakrát tolik. Nezdá se mi, že by Iveta dnes něco udělala vyloženě špatně, celou dobu hrála s Maruš vyrovnaný boj a možná Ivetu rozhodili ve druhém setu ti neschopní lajnoví.
Předpokládám, že si Maruš zahraje své druhé letošní finále, Agnieszka na její hru stále nemá velké zbraně a Maria ji přetlačí, v případném zápase s Jankovič by to již mohlo být ze strany Marie o hodně těžší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist