Benešová: Na kolaps s Američankami nebudu myslet

14. 4. 2011, 09:38
Aktuality 9
Dvakrát už vyhlásila, že Fed Cup hrát nebude, protože se v něm výsledkově trápí, ale týmová soutěž ji zase baví. Iveta Benešová si letošní formou vysloužila po dvouleté pauze nominaci a věří, že při semifinále proti Belgii nebude mít v hlavě předloňský duel o finále proti Američankám, ve kterém prohrála dvouhru a z mečbolu i čtyřhru.
Iveta Benešová

"Výsledky ve Fed Cupu nechám být, to je tenis, ale určitě mě baví. Je to něco jiného, párkrát za rok se sejdeme a hrajeme pro Českou republiku. Tím je to výjimečný," řekla Benešová před víkendovým zápasem v Charleroi.

Do fedcupového výběru se vrací potřetí v kariéře. Již v roce 2006 po prohře v Bangkoku se Suchanun Viratprasertovou, která tehdy byla o 147 míst horší na žebříčku, prohlásila, že už hrát nebude. A předloni po neúspěšném semifinále s Američankami v Brně zklamaná řekla, že týmovou soutěž přenechá mladším.

V zápasu s USA Benešová nejdříve prohrála jako světová devětadvacítka s Alexou Glatchovou, 114. hráčkou světa, čímž si zhoršila fedcupovou bilanci ve dvouhrách na devět proher z dvanácti zápasů. V deblu pak s Květou Peschkeovou vedly nad dvojicí Huberová, Matteková-Sandsová 6-2 a 5-2, ale promarnily mečbol a prohrály.

"V životě se mi nestalo, že by se zápas takhle otočil. Bylo to tehdy pro nás obrovské překvapení. Ale je to tenis a bohužel to potkalo zrovna nás," litovala Benešová.

Po dvou letech se může dostat do stejné situace. Pokud bude stav v Belgii 2:2, půjde na kurt s Barborou Záhlavovou-Strýcovou bojovat o postup. Kolaps s USA ale v hlavě mít nebude. "Na to člověk nesmí myslet. Tyhle situace vás totiž nemůžou nikam posunout. Ale už s tím mám zkušenost, a můžu proto zareagovat jinak," řekla.

Se Záhlavovou-Strýcovou tvoří v posledních letech sehraný pár. Společně vyhrály sedm deblových titulů na okruhu WTA, letos už dva a v žebříčku čtyřhry jsou obě v první dvacítce. "Jsme sehraný a deblem se bavíme. Máme na kurtu zábavu, pokecáme si a je to pro nás dobrý trénink na dvouhru," uvedla osmadvacetiletá Benešová.

Na čtyřhru se víc zaměřit nechtějí. Ani nemůžou. Obě se snaží prosadit ve dvouhře, proto spolu čtyřhru ani netrénují. "Na to nemáme moc času. Ale máme za sebou hodně turnajů a během zápasů si můžeme něco vyzkoušet," pokračovala Benešová s úsměvem.

I přesto, že se přední deblistky mají dobře, Benešovou neláká představa, že by jednou objížděla svět jen kvůli čtyřhře. "To ne. Doufám, že budu žít jinak," řekla.

pva, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím, zápas jsme bohužel nestihl - Je tu někdo, kdo dokáže bez přehnaného fanouškovského optimismu a bez čecháčkovského zatracování popsat důvody, proč Tomáš tak snadno (podle výsledku) prohrál?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože prostě Berdych na hráče jako Ljubičič nemá!! Co na tom kdo nechápe? To že loni proti němu Federer 2x vypustil z Berdycha ještě světovývo hráče nedělá...
Reagovat
smazaný uživatel
No, v prvním setu si do stavu 5:4 snadno držel podání, zatímco Ljubičič o něj dost bojoval (Tomáš měl breakball + při jednom podání byla shoda). Pak si za stavu 4:5 Tomáš prohrál vlastní podání, zčásti díky zlepšené Ljubičičově hře, zčásti díky vlastním chybám. No a v druhém setu se to už jen zhoršovalo -- Tomáš kupil chybu za chybou, Ljubičič hrál lépe.

No, a celkově od samého začátku mi přišlo, že Tomáš nechodil ani do podání, ani do ostatních úderů tak razantně / agresivně jako s Rochusem. Takže asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Matěj - díky... škoda no.
Reagovat
smazaný uživatel
No v prvním setu do stavu 5:4 ještě dejme tomu OK, i když měl tendenci "pinkat", ale pak totální kolaps.

Myslím si, že to byl jeden z jeho nejhorších výkonůl v sezoně (spolu se zápasem s Čiličem). Přitom se ani nedá říct, že by Ljubičič hrál nějak zázračně nebo bůhvíco.

No, snad to bude na dalších antukových turnajích lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, vždycky když Berdych prohraje, tak podá nejhorší výkon sezony :D Kolikrát už letos? Je to prostě neschopný hovado, co se nedopatřením dostalo do TOP 10, přitom je to jenom obyčejnej labilní pinkálista, s trochu slušným forhendem. Nic víc. Nebude trvat dlouho a vrátí se zpátky, kam patří
Reagovat
smazaný uživatel
Běž si dát studenou sprchu, aby ses uklidnil. V tvých slovech není ani sebemenší náznak snahy o objektivní pohled.
Reagovat
smazaný uživatel
já bych ho neodepisoval, podle mě je problém v tom, že Tom strašně moc chce, až to nejde, stač íse podívat na jeho zápas s Nadalem v tomto roce, výborný tenis, protože nebyl favorit a nemusel, ale jakmile se očekává že má vyhrát, kdekdo ho přehraje, protože hraje defenzivně a chce soupeře ´´upinkat´´ a málokdo je tak slabý (bráno první 30ku) že bych se sám vyházel, moje rada : změna trenéra
Reagovat
smazaný uživatel
Překvapuje někoho že Berdych dostává na prdel od Ljubičiče? Já bych jenom upozornil, že Berdych letos neporazil žádného, opravdu ŽÁDNÉHO trochu silného hráče a at už to byl Čilič, Wawrinka nebo ted Ljubičič (Nadala nepočítám), tak od nich dostal neuvěřitelně na prdel!! Myslím že pohádka z lonskýho Wimbledonu skončila a co nevidět se Berdych vrátí zpátky někam do třetí desítky, kam kvalitativně patří...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist