Benešová i Cetkovská vyhrály, poperou se spolu o postup

29. 5. 2008, 13:03
Aktuality 1
Dvojnásobným úspěchem českých tenistek začal dnešní program na Roland Garros. Postup do třetího kola si zajistily Iveta Benešová i Petra Cetkovská. Pavouk ženské dvouhry je navíc obě svedl dohromady a jedna z nich si tedy určitě zahraje v osmifinále.
Iveta Benešová

Benešová vstoupila do utkání proti Číňance Šuaj Pcheng ve velkém stylu a rychle se ujala vedení 3:0. I když v závěru ztratila servis, výhru 6:4 v prvním setu už si vzít nenechala. Ve druhém setu nastal rozhodující moment za stavu 3:3, kdy se Benešové podařil další brejk a i druhý vzájemný zápas s Číňankou pak dovedla do vítězného konce. Při své sedmé účasti v Paříži tak poprvé postoupila do třetího kola.
 
Zde si zahraje s Cetkovskou, která dokázala po překvapivě snadné výhře z prvního kola nad Aljonou Bondarenkovou zaskočit i Rusku Galinu Voskobojevovou. V prvním setu sice prohrávala už 2:5, poté ale soupeřce do konce zápasu prakticky nic nedovolila a vyhrála 7:5 a 6:3. Také pro třiadvacetiletou prostějovskou rodačku to znamená největší úspěch na grandslamovém turnaji.

Výsledky - French Open - muži:
Muži:
Čtyřhra - 1. kolo:

Dlouhý, Paes (9-ČR/Indie) - San. Ratiwatana, Son. Ratiwatana (Thaj.) 6:2, 6:4.

Výsledky - French Open - ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:4, 6:3, Cetkovská (ČR) - Voskobojevová (Rus.) 7:5, 6:3, V. Williamsová (8-USA) - Sfarová (Tun.) 6:2, 6:4, Srebotniková (27-Slovin.) - Makarovová (Rus.) 6:0, 7:5, Cibulková (SR) - Sequerová (Ven.) 6:0, 6:3.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Stepanek jse dostane az do finale. a benesova do semfinale
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist