Během dvou měsíců je vše jinak. A Zakopalové spadl kámen ze srdce

3. 3. 2014, 20:31
Aktuality 48
Klára Zakopalová prožívá životní start sezony, v které je všechno jinak. Po 15 letech vyměnila rakety, po osmi letech si zahrála dvouhru ve Fed Cupu, rozvedla se a nyní se konečně po osmi a půl letech dočkala turnajového vavřínu ve dvouhře. V sobotu, pět dnů po 32. narozeninách, triumfovala v brazilském Florianópolisu.
Profily hráčů
Klára Zakopalová

"Je to krásný dárek a určitě mi spadl trošku spadl kámen ze srdce, protože čekat tak dlouho na vítězství je docela těžké. Jsem ráda, že se to zlomilo, a až přijdou další finále, tak budu nastupovat uvolněněji," řekla Zakopalová ČTK v telefonickém rozhovoru z amerického Indian Wells, kam se přesunula na další turnaj.

Cestou z Brazílie do Spojených států plánovala v letadle oslavu. "Žádná nebyla, byla jsem tak unavená, že jsem šla spát," řekla Zakopalová. S trenérem Igorem Bruknerem si ťukla vínem a zašla na oblíbené suši až při večeři v Indian Wells.

Dosavadní dva měsíce roku 2014 byly pro Zakopalovou náramné. Před titulem ve Florianópolisu hrála finále v australském Hobartu a v Riu de Janeiro, navíc s Rumunkou Monicou Niculescuovou slavily titul v Shenzhenu i v Hobartu.

"Pro mě je to určitě nejlepší vstup do sezony. Dobrý začátek mě hodně nakopl, a kdyby to takhle pokračovalo, tak by to bylo nejlepší, ale to bude strašně těžký," řekla.

Klára Zakopalová s trofejí pro vítězku turnaje ve FlorianopolisuZa skvělým startem aktuálně 29. hráčky světa je podle Zakopalové dobrá příprava. "V mém věku není čas na zásadní změny, ale s trenérem pracujeme celkově na zlepšení hry, na taktice. Na kurtu to funguje a dřina se vyplácí," řekla.

Projevují se i zkušenosti. Na okruhu WTA se pohybuje již od roku 2000, měla by být vyzrálejší a lépe zvládat náročné situace. "Asi by to tak mělo být, ale já to vždycky úplně nepociťuju. Přijde mi, že to je pořád stejný," rozesmála se Zakopalová, ale vzápětí dodala: "V mém věku už musejí být zkušenosti určitě znát."

Hodně si pochvaluje změnu značky raket, kterou před sezonou po 15 letech udělala. Nově hraje s rámy značky Head a má lepší kontrolu úderů. "Mají velký vliv na to, jak se mi daří, protože cítím, že do toho můžu víc jít. To byl od trenéra výborný nápad a jsem ráda, že jsem do toho šla a pomohlo mi to," řekla tenistka.

Ze Zakopalové bude zase Koukalová
K úspěchu v Brazílii pomohl Zakopalové i Fed Cup. V soutěži družstev hrála dvouhru po osmi letech, v deštivé Seville přispěla bodem k výhře nad Španělskem a k postupu do semifinále. "Zvládla jsem zápas pod tlakem, dokázala jsem, že jsem to schopná, což mi pomohlo. Před finále ve Florianópolisu jsem si řekla, když jsem to zvládla ve Španělsku, tak proč bych to nemohla zvládnout i teď."

První dva tituly získala Zakopalová už v roce 2005. Tehdy uspěla v Hertogenboschi a poté v září v Portoroži. Tehdy ještě pod dívčím jménem Koukalová a k tomu se brzy vrátí. Po osmi letech se totiž rozvedla s bývalým fotbalistou Plzně Janem Zakopalem.

"Žádné drama, je to za mnou a čeká mě další etapa života," řekla a přitakala, že se ze Zakopalové zase stane Koukalovou. "Ještě jsem se nedostala domů, abych to stihla změnit, ale až se vrátím z Miami, tak se vrátím k dívčímu jménu," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
PetaM
V pavouku se mi sice nezobrazuje, kde je nasazen Tomáš, ale Jirka začne proti Sijslingovi, Lukáš proti kvalifikantovi a Radek proti Istominovi, Radek v případě postupu na 100 % narazí na světovou jedničku ... :)
Reagovat
tommr
Tomáš Berdych má relativně dobrej los: ve druhým kole nejspíš Bautista Agut, ve třetím kole nejspíš Florian Mayer, v osmifinále nejspíš Dimitrov nebo Gulbis a ve čtvrtfinále nejspíš Gasquet. Obhajoba lonskýho semifinále by měla bejt v jeho silách ... :)
Reagovat
Fandina
Po tom, co Berďa v posledno době předvádí, tak mu samozřejmě přeji minimálně finále. Tome ... pojď pojď pojď
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2014&wkno=99&eventid=&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com ....deblový pavouk, Lucka s Andy zahrajou proti Báře s Kimiko, zajímavý je, že Hradecká hraje s Zheng, ikdyž je v kvaldě Krajicek, tkže asi konec teto deblové dvojice, Ivetka Melzerová hraje s Jans Ignacik, Klárka s Metelesku Blesku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mě nejvíc překvapil pár Lisicki/Hingis! :-))

Jak tak koukám na ten pavouk tak i ta čtyřhra je slušně našlapaná!! :-))
Reagovat
EllNino
Jojo Martina to asi znova zkusí :D ...
Reagovat
PetaM
Nemyslím si, že je konec téhle dvojice, nebo minimálně se spolu holky nepohádaly a normálně se spolu baví, co jsem viděl :) Spíše bych řekl, že nějaká špatná komunikace nebo tak něco :D
Reagovat
EllNino
No nemyslim si, obě jsou takový milý usměvavý, ty se nemohou pohádat, u Lucky s Andy to naopak vypadá na tichou válku, ale co mužeme vědět že ..:)
Reagovat
PetaM
No, to jsem přesně napsal, že za tím určitě hádka nebude, protože ještě 1. března přidala Míša na fb společnou fotku z IW i s trenérama :D Možná to Míša hrát nechtěla, nebo se nedomluvily a nebo si nemyslí, že postoupí daleko a má možná naplánovaný na další týden nějaký jiný turnaj :D
Reagovat
EllNino
Možná Nassau, tam jezdí holky mezi IW a Miami, myslím, že ho jeden rok hrála i Petra, tak Bahamy, proč ne :D
Reagovat
gedzitka
turnaj v Nassau se už nehraje, už loni se tam nehrálo.
Reagovat
EllNino
škoda ...:)
Reagovat
tommr
tu volbu partnerek u některejch našich hráček opravdu nechápu. Proč se Iveta nedala dohromady s Bárou nebo proč Lucka Hradecká nehraje s Krajicekovou?
Naše největší naděje Andrea s Luckou Šafářovou mají hodně těžkej los a dost se bojím, aby neskončily už ve čtvrtfinále kde na ně budou nejspíš čekat jejich neoblíbené soupeřky Kudryavtseva+Rodionova se kterejma letos prohrály už dva zápasy ...
Reagovat
Fandina
Mám velkou radost, že se Klárce daří, že má nové rakety, šikovného trenéra a hodně výher letos. Je to super a moc držím palce. Klárko ... pojď pojď pojď
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa a Klára, oběma se daří, takže spokojenost, u Rafy je jistota, že to tak bude i nadále, snad ho Klára aspoň trochu napodobí :)
Reagovat
Fandina
V článku se píše, že je nadšená z nových raket po 15 letech změna a s trenérem pracují na taktice a makají, tak třeba jsou to zprávy, že se jí teď povede častěji dobře. Já jí mám moc ráda a fandím jí. Klárko pojď!
Reagovat
Torresek
Jede jak mašina a navíc když je rozvedená....hmmm mě se teda hodně moc zamlouvá (:
Reagovat
freeteepek
No, měla kliku, že Muguruzaová začala hrát ve třetím setu blbě. Ale ani štěstí nepadá jenom tak samo z nebe. Je třeba mu jít naproti. A to Klára udělala. Moc jí to přeju, snad jí forma vydrží.
Reagovat
Jan
To jsem zvědavý, jak budou Kláře na FO říkat ? Madame Koukalová ? Nebo že by mademoiselle ? :)
Reagovat
Fandina
Klárka se pořád jmenuje Zakopalová ne? Koukalová je také hezké.
Reagovat
Fandina
Tak se omlouvám, čtu článek až teď, Klárka chystá změnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě je to Klárka... Já jí akorá fandím. Příjmení jí měnit nebudu, jsem už pár let šťastně ženatý :-)
Reagovat
Fandina
Jestli si změní příjmení tak zase bude KK.
Reagovat
Frick
Pokud Karol Plíšková porazí v R128 kvalifikantku, zahraje si v R64 kole s Klárkou. Bohužel, postupující z tohoto zápasu se utká s Li-Na.

Petra Kvitová může narazit v R32 na Kuzněcovovou, v případě úspěchu je šance na veli zajímavé čs. derby s Domkou v OF.

Šafi bude hrát R64 zřejmě s Yaninou, pokud vyhraje, následovala by zřejmě Halepová. Bude zde šance?

Ivetu čeká "skoro-krajanka" Meusburgerová, poté Jankovič. I postup přes Rakušanku by asi byl velkým úspěchem.

Druhou Petru čeká v R128 kvalifikantka, poté by bylo čs. derby s Rybkou.

No, los asi nic moc, co?
Reagovat
PetaM
Škaredý los, fuj :D
Reagovat
tommr
los je to velice těžkej a obávám se, že nejpozději třetí kolo bude pro všechny naše hráčky konečná ...
Relativně nejlehčí los má Petra Kvitová, ale v její momentální formě asi přes Kuznetsovovou nepřejde ...
Klára Zakopalová proti Li Na, Lucka Šafářová proti Halepový a Petra Cetkovská proti Jankovicový mají jen nepatrnou šanci a jejich případnej postup přes tyhle soupeřky by bylo možný považovat za prvotřídní senzaci ...
Od Karolíny Plíškový a Ivety Melzerový se nedá nic čekat - pro ně by byl velkej úspěch už postup do druhýho kola ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolím si nesouhlasit, Karolína má proti sobě kvalifikantku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako fanoušek Mashy taky nejsem zrovna spokojený.. Přes měsíc nehrála a to se asi projeví a ve 2. kole buď Jana/Julia.. Julii když se daří má i ten nejlepší co dělat.. A pak to taky není žádný med, bude to těžké obhájit titul, ale já jí věřím! :-))
Reagovat
VlS
Na-Li porazila letos Petra Cetkovská, včera jsem ji viděl hrát a v exhibici vyrobila 15 DF jen to fiklo, Klárka rozhodně není bez šance. Petra by měla Světlanu udělat s prstem v nose, Lucka to se Simonou - pokud se k ní dostane, s Yaninou to nemusí bejt jen tak - bude mít těžký, ale už porazila větší kalibry, Petra Cetka - uvidíme s jakou se vrátí, pokud zopakuje výkon s Na tak asi v pohodě.
Pokud mají jít holky nahoru, tak musí vyhrávat. Když nebudou vyhrávat, není důvod aby byly nahoře.
Reagovat
tommr
i tak by byl pro Karolínu postup do druhýho kola úspěch. Mezi kvalifikantkama v IW nebudou žádný slabý hráčky ... :)
Reagovat
LukasH
Petra tam ještě není. Může klidně vypadnout v prvním kole nebo cokoliv jinýho. U ní se přece nedá říct, jestli má nebo nemá formu. Jeden zápas se zdá, že jí má a pak klidně prohraje, takže nějaký hypotézy jsou dost mimo. Navíc Kuzna teď taky nic nehraje.
Reagovat
PetaM
Bojíte se Kuznetsove ve 3. kole, já se teda bojím hned prvního kola. Cadantu ani Coco nejsou "lehké" soupeřky. Jasně, měly by být vzhledem k tomu, že je Petra 9 na světě. ALE ... S Coco měla neuvěřitelné problémy na trávě ve Wimbledonu a s Cadantu v Katowicích - jasně, vedla 6:0 a 4:0, ale Cadantu pak celkem zabrala a srovnala na 4:4, naštěstí to Petra potom dotáhla, ale bylo to o chlup. S Cadantu měla navíc problémy i Lucka Šafářová ve finále ITF v Praze :) :) Takže, pro mě je strašák už první kolo :D :D :D :D
Reagovat
tommr
v prvním kole Petra vypadnout nemůže, protože má volnej los. Jinak máš ale samozřejmě pravdu v tom, že k zápasu s Kuznetsovovou nemusí ani dojít - Petra je schopná vypadnout i s Cadantuovou nebo Vandewegheovou. Jsem hodně zvědavej co s její psychikou udělala ta poslední neštastná porážka se Suarezovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nj, snad od sebe Petra nebude moc čekat a nebude chtít strašně MOC vyhrát. Pak může uspět :-)
Reagovat
LukasH
A jaká soupeřka je lehká?:-D:-D
Když už se to tedy zase rozebírá, tak bych neřekl, že to u Petry chodí tak, že by měla posílený sebevědomí z minulýho zápasu v případě výhry nebo naopak. S Venus neuvěřitelně vyhrála a vzápětí nebyla ani schopná hrát s Jankovič. Začátek minulý sezóny byl taky hodně špatnej, pak skvělá Dubaj a pak zase nic.
Takže se nedá předpovídat nic a nikdy.:-):-)
Reagovat
gedzitka
Od Petry se dá očekávat, že uspěje tam, kde to od ní nikdo nečeká a pokud možno tam, kde ještě nikdy předtím nebodovala (2012 Amerika, 2013 Asie). Že by letos IW a Miami? :-)
Reagovat
Frick
Proč mít příjmení někoho, s kym ho už nic nepojí?
Reagovat
Frick
Proč mít příjmení někoho, s kym ho už nic nepojí?
Reagovat
smazaný uživatel
Takže opět Klára Koukalová? A já si na Zakopalovou zvykl. Hráčky si teď budou říkat "Klara Koukalova, who is she? Somebody easy"..."Oh no, she is former Zakopalova, it won´t be easy"...

Radši bych byl pro zachování přijmení, ale je to její jméno a má právo si ho změnit tak, jak chce. Pro mě to bude stejně vždycky Klárka.
Reagovat
tommr
s Klárou Koukalovou nebudu mít žádnej problém. Hůř se srovnávám s Ivetou Melzerovou ... :)
Reagovat
hatatytla
to není zrovna častý, změna příjmení po rozvodu. Sice říká, že to žádné drama nebylo...
Reagovat
Rafaeoli25
A proč by si měla nechávat jeho příjmení? Ono by bylo nejlepší, kdyby se ženy nechávaly po sňatku svoje dívčí jméno, brát si manželovo je zkostnatělý přežitek, já bejt ženská, tak mám v téhle věci jasno..
Reagovat
VlS
na fotkách vypadá na 18.
Reagovat
Jan
Ale nesměl by ses moc přiblížit :) Jinak to je hezká holka, bez pochyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci teda vypadat jako nějakej stalker, ale TADY vypadá na 18 :D
http://s27.postimg.org/nv5n5l06b/WTA_wta_23511965_375_500.jpg
Reagovat
Fandina
Jan ... zblízka je také jako panenka, tedy klidně na osmnáct. Ale nesmí se tvářit otráveně jako mnohdy na kurtu. Ale jinak je hezká jako panenka a ty jak známo jsou pořád mladé.
Reagovat
Jan
Je milá a vypadá i dětsky. Což v jejím případě není nic špatného.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je fakt parádní fotka. Respektive objekt. Z kterého je roku? Nechce se mi věřit, že je to z loňska/letoška
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist