Beguová si poradila i s Kuzněcovovou, ve finále vyzve Azarenkovou

9. 4. 2011, 17:54
Aktuality 1
Prakticky neznámá rumunská tenistka Irina-Camelia Beguová postoupila na antukovém turnaji Marbelle z kvalifikace až do finále. Dvacetiletá hráčka, která až do tohoto týdne nevyhrála v hlavní soutěži turnaje WTA ani jeden zápas, se o titul utká s běloruskou favoritkou Viktorií Azarenkovou.
Světlana Kuzněcovová

Aktuálně 138. hráčka světa Irina-Camelia Beguová vyřadila v pátečním čtvrtfinále šestou nasazenou Češku Kláru Zakopalovou a dnes ji v semifinále nezastavila ani turnajová dvojka Světlana Kuzněcovová z Ruska. Mladá Rumunka dvojnásobnou grandslamovou šampionku porazila po více než tříhodinovém boji 3-6 7-6 6-4, i když udělala devět dvojchyb a ztratila osmkrát podání. 

"Jsem velmi šťastná. Cítím se skvěle, ale také jsem hodně unavená," řekla Beguová po 190ti minutách boje. "Jen se snažím jít kolo po kolu a dnes jsem se tenisem chtěla jen bavit," dodala. 

Dvojnásobná grandslamová vítězka Kuzněcovová pochopitelně neskrývala své zklamání. "Jsem smutná, že jsem zápas prohrála. Měla jsem šance vyhrát, ale nevyužila jsem je. Byla jsem blízko, ale ona hrála velmi dobře."

To nejvýše nasazená Victoria Azarenková postoupila do druhého finále za sebou po jasné výhře 6-2 6-1 nad Italkou Sarou Erraniovou. Jednadvacetiletá Běloruska, která před týdnem triumfovala na turnaji v Miami, tak vyhrála desátý zápas v řadě.

"Byla tam spousta vyrovnaných gamů, ale já jsem proměňovala klíčové momenty. Zítra nebudu přemýšlet o postavení své soupeřky v žebříčku, budu se soustředit jen na svou hru," řekla azarenková, jež se v pondělí poprvé v kariéře posune už na post světové pětky. 

Safinová znovu vzdala
Dinara Safinová v pátek kvůli bolestem zad vzdala čtvrtfinále proti Azarenkové, po vyšetřeních se však už dnes rozhodla nastoupit do čtyřhřy. "Byla jsem se zády na kontrole a zdají se být v pořádku... Takže budu hrát čtyřhru!," psala Ruska na svém Twitteru. "Výsledky vyšetření CT a magnetické rezonance byly OK."

Ani debl ale nakonec nedohrála, v boji o finále po boku Maďarky Szavayové z utkání za stavu 2-3 odstoupila a do finále pustila Španělky Llagosteraovou a Parraovou.

Safinová právě kvůli problémům se zády protrpěla loňskou sezonu a dokonce zvažovala konec kariéry. Nyní je v žebříčku až na 81. místě.

- WTA INTERNATIONAL MARBELLA (Španělsko, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (09. 04. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Azarenková (1-Běl.) - Erraniová (8-It.) 6-2 6-1
Beguová (Rum.) - Kuzněcovová (2-Rus.) 3-6 7-6(3) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
no to mě teda pos...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist