Barbora Záhlavová-Strýcová v Palermu double nezískala

15. 7. 2012, 21:03
Aktuality 13
Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová na turnaji Palermu double nezískala. Po sobotním zisku titulu ve čtyřhře prohrála v dnešním finále dvouhry s Italkou Sarou Erraniovou 1-6 a 3-6.
Profily hráčů
Barbora Záhlavová-Strýcová

Záhlavová-Strýcová po loňském vítězství v Québeku usilovala o druhý titul v kariéře.

Rodačka z Plzně toho ale v prvním setu příliš nepředvedla, Erraniová si počínala suverénně. Italka v první sadě získala rovný dvojnásobek míčů než česká hráčka, své soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol a dokonce pouze jednou potřebovala k uvedení míče do hry druhé podání. Do vedení 1-0 se tak po necelé půlhodině dostala domácí hráčka.

Ve druhé sadě se česká tenistka při servisu soupeřky dostávala více do hry, na podání ale nebyla produktivní. Barbora Záhlavová-Strýcová si udržela jen jeden servis a po hodině a čtvrt favorizované Erraniové podlehla.

"Nebylo to tak jednoduché, jak se může zdát podle výsledku," řekla Erraniová. "Záhlavová-Strýcová je dobrá hráčka a pokud vypadnete z tempa, umí vám vnutit svoji hru. Ve druhém setu jsem se dostala trochu pod tlak, ale nakonec jsem to zvládla," dodala vítězka.

Finalistka Roland Garros Erraniová vítězstvím nad českou tenistkou navázala na titul z Palerma z roku 2008 a celkově zaznamenala už čtvrtý turnajový triumf v sezoně.  

Ve finále čtyřhry Záhlavová-Strýcová spolu s Renatou Voráčovou porazily coby hlavní favoritky soutěže druhý nasazený pár Darija Juraková z Chorvatska a Katalin Marosiová z Maďarska 7-6 a 6-4.

Celkově si Záhlavová-Strýcová připsala 17. turnajový triumf v deblu. Letos už slavila v dubnu ve Stuttgartu s Ivetou Benešovou. S Voráčovou vyhrály druhý společný turnaj, předchozí titul mají z roku 2010 z Lince. Osmadvacetiletá Voráčová získala osmý deblový vavřín.

- WTA PALERMO -
(Itálie, antuka, 220.000 dolarů)
nedělní výsledek (15. 07. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Erraniová (1-It.) - Záhlavová-Strýcová 6-1 6-3

Komentáře

13
Přidat komentář
dadaft
na té fotce bych ji nepoznal.
Reagovat
dadaft
gratulace Sáře. letos ji na antuce dokázala porazit jen Aga a Maria. první set tomu odpovídal. ve druhém setu byly šance, ale tak nějak se rychle vyčerpaly, hlediště bylo jasně na straně Erraniové a ... zkrátka ...
... gratulace taky Báře (a Renatě). skvělý turnaj. tvrdá práce v vedru a dva zápasy denně. bravo.
Reagovat
Heather_Fedex
letos sara prohrala krom s marii a agou i se sam v rime
Reagovat
dadaft
no jo. tam to byla skreč.
zajímavé, že ani jedna nemá turnaj v Římě vůbec zapsaný na ofic. stránkách WTA:
http://www.wtatennis.com/page/Player/Activity/0,,12781~7941,00.html
http://www.wtatennis.com/page/Player/Activity/0,,12781~10077,00.html
***
jinak Coco slušně. hodně zapracovala na servisu. hraje tvrději než loni, nechodí na síť...
koncovku 1. setu ovšem nezvládla.
Reagovat
Heather_Fedex
ne, nebyla to skrec ;) tady se koukni: http://en.m.wikipedia.org/wiki/2012_Internazionali_BNL_d%27Italia_?_Women%27s_Singles
a jinak co si pamatuju tak coco ma ten servis hodne tvrdy, jen tezko se s tim da neco udelat, podobne jako u sabine lisicki. ovsem problemy ma predevsim s pohybem, nicmene, pokud na tom zapracuje, muze to byt budouci nadej americkeho tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas se Serenou jsem viděl celý a musím říct, že pohyb měla i přes robustnější postavu dobrý! Překvapila mě, jak byla v 1.setu nebojácná, poté se však projevila absolutní nezkušenost se zápasy podobného typu. Ve 2.setu to již měla Serena plně pod kontrolou, hlavně díky hodně zhoršené hře Coco.
Reagovat
smazaný uživatel
Velký příslib do budoucna. Se Serenou toho má mnoho společného.
Reagovat
dadaft
jo jo, nebyla to skreč. takže Aga, Maria a Sam - i tak to není moc. ))
***
teď nezbývá než Barborce popřát, ať ve Švédsku ještě jednou zvládne Julii Goergesovou...
Reagovat
dadaft
taky se mi zdá, že pohyb nebude na její hře to nejslabší.
Reagovat
smazaný uživatel
jenom nevím proč se první hrál debl :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí Báro, i tak velice povedený turnaj :)
Reagovat
dadaft
jsem moc zvědavý na její další turnaje. Bára teď ukazuje, že je ve skvělé fyzické a psychické kondici. bylo by fajn to zúročit, udělat ještě pár slušných výsledků...
pojď Báro. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda těch chyb, podle toho, co jsem viděl, tak Sara dneska k poražení byla (ale viděl jsem jenom druhý set).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist