Baghdatis skolil i Nadala, v semifinále vyzve Federera

21. 8. 2010, 08:48
Aktuality 39
ATP CINCINNATI - Zatímco minulý týden se v Torontu do semifinále dostalo kompletní kvarteto nejlepších tenistů světa, v Cincinnati vypadli tři z nich už ve čtvrtfinále. Včetně světové jedničky Rafaela Nadala, který nestačil na Berdychova přemožitele Baghdatise. Kypřan v boji o finále vyzve trojnásobného šampiona Rogera Federera.
Marcos Baghdatis

Na osmi z devíti turnajů série Masters 1000 byl už alespoň jednou ve finále. Jenom v Cincinnati ne. Také letos to Rafael Nadal nezmění, už ve čtvrtfinále světovou jedničku po výhře 6-4 4-6 6-4 zastavil Marcos Baghdatis.

Pátek v Cincinnati:

Fish zastavil unaveného Murrayho, Roddick vyřadil Djokoviče

Nadal už v předchozím kole tak tak odvrátil porážku od Francouze Juliena Benneteaua, nyní ale v přípravě na US Open, které jako jediný grandslamový turnaj ještě nedokázal vyhrát, kapituloval. "Na mojí hře je co zlepšovat, to je jisté. Musím udělat pokrok, pokud chci mít v New Yorku nějakou šanci," řekl Nadal, jehož maximem ve Flushing Meadows jsou semifinále z předchozích dvou let.

Proti Baghdatisovi se dopustil 41 nevynucených chyb. Z toho polovinu (22) si připsal na jindy silném forhendu. Nadal nicméně řekl, že jeho hlavní problém je bekhend, na který se nemohl spolehnout, a tak se snažil často míče obíhat. "Když zlepším bekhend, tak se zlepší celá moje hra. Nechci ho nahrazovat forhendem. Musím na bekhendu získat znovu jistotu. Mám týden, abych na tom zapracoval," uvedl Nadal.

Baghdatis převyšoval Nadala i v podání, z něhož nasázel 18 es oproti soupeřovým čtyřem. K první výhře ve vzájemných zápasech po předchozích šesti porážkách jej Nadal nasměroval sám dvojchybou při brejkbolu za stavu 4-4 ve třetím setu. "Skvěle jsem podával a proměňoval šance. Ve všech předchozích zápasech (s Nadalem) jsem je také měl, ale nevyužíval je," pochvaloval si pětadvacetiletý Baghdatis, dvacátý tenista světa.

Kypřan tak během dvou dnů skolil oba finalisty letošního Wimbledonu a podruhé v kariéře postoupil do semifinále podniku Masters.

Zároveň zabránil atraktivnímu souboji Nadala proti trojnásobnému šampionovi Rogeru Federerovi, který v pátek jako jediný potvrdil roli favorita. Švýcar si po setech 6-4 7-5 poradil s Nikolajem Davyděnkem.

Zápas byl dlouho vyrovnaný, devět gamů si tenisté drželi servisy. Jako první za stavu 5-4 udeřil Federer, který na přelomu první a druhé sady vyhrál šestnáct ze sedmnácti výměn. Rázem vedl 6-4 a 3-0, ruský tenista se ale do zápasu ještě dokázal vrátit. Za stavu 5-4 Švýcar nevyužil první dva mečboly, o dva gamy později už ale nezaváhal.

Ruský tenista s Federerem prohrál dvanáct vzájemných zápasů v řadě, pak však dvakrát vyhrál. Poslední dva souboje se ale už zase staly kořistí rodáka z Basileje.

"Vím o jeho síle... byl to těžký zápas. Ale cítil jsem, že jsem hrál dobře, tento týden jsem toho totiž ještě moc neodehrál," řekl Federer, kterému k postupu do čtvrtfinále stačilo odehrát pouhých sedm gamů. Nejprve mu vzdal Istomin, ve 3. kole Němec Kohlschreiber vůbec nenastoupil.

Třetí nasazený Federer má s Baghdatisem bilanci šesti výher a jediné porážky, kterou utrpěl letos v Indian Wells. V Cincinnati si může připsat druhý letošní titul, celkově 17. z turnajů Masters.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 2.430.000 dolarů) -
páteční výsledky (20. 08. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Baghdatis (Kypr) - Nadal (1-Šp.) 6-4 4-6 6-4
Federer (3-Švýc.) - Davyděnko (6-Rus.) 6-4 7-5
Roddick (9-USA) - Djokovič (2-Srb.) 6-4 7-5
Fish (USA) - Murray (4-Brit.) 6-7(7) 6-1 7-6(5)

Semifinálové dvojice:
Baghdatis - Federer, Roddick - Fish.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Kubot/Marach (5-Pol./Rak.) - Čermák/Mertiňák (ČR/SR) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jeste jednou vas prosim, vyjadrete svuj souhlas ci nesouhlas k rubrice Tenisove udalosti dne. Reagujte pod prispevek Mercuryho formou ANO plus komentar, nebo NE plus komentar. Dekuji za nazory, pripadne za souhlasy.
Reagovat
a.magerova
Hele hoď sem nějakou "DEMO verzi" ať víme do čeho jdem :-))
Reagovat
weak
zalozte spise diskuzi pod tipy, rad si nekdy popovidam s panem Roddmanem... :-) "...ale zadny napor na to nekladu..." :D
Reagovat
smazaný uživatel
Diskuze pod tipy není špatný nápad. ;) Tohle mi přijde zbytečné.
Reagovat
skott
nici souhlas na to snad nepotrebujes...klidne si rubriku zaloz, ale pochybuju, ze se svym omezenym tenisovym rozhledem, jak ses tady dosud prezentoval, budes mit namet kazdy den.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale ja potrebuju vedet, jestli tady tu rubriku opravdu chcete, abych se po prvni casti nestal tercem uzivatelu, kteri by mi nadavali do trapaku a posilali me z tohoto portalu pryc.
Reagovat
skott
to jsou otazky...Jak to muze nekdo chtit, kdyz poradne nereknes co.Napis prvni a uvidis, lepsi odpovedi se stejne nedockas.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze melo by to vypadat nejak takhle: Dejme tomu, ze treba sezenu nejakou zpravicku tykajici se tenisu. No a prvni bude original a pod nim muj komentar. Nebo original vytvorim ja a napisu jej, muze to byt i tak. Ted uz vis, jestli tu rubriku chces, nebo ne?
Reagovat
skott
Jo, napis tu svoji rubriku, pokud si myslis, ze jses schopnej sem davat pravidelne neco zajimavyho.Kdyz to bude dobry, tak te posilat nekam urcite nebudu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mam zalozit rubriku Tenisove udalosti dne?
Pokud si myslite, ze ano, do sveho prispevku napiste ANO plus komentar, pokud si myslite, ze ne, do sveho prispevku napiste NE plus komentar. Tato rubrika bude dostupna kazdy den pod aktualnim clankem vzdy v 18:00.

Jeste bych chtel dodat, ze udalosti budou komentovany mnou a muze se pripojit kazdy. V pripade velkeho zajmu mi muze s rubrikou pomahat.
Reagovat
Mercury
něják mi uniká smysl?! co by bylo obsahem? souhrn výsledků, nebo nějáké perličky? z mého pohledu nesmysl, už jen kvůli umístění pod náhodně generovaným (t.j.aktuálním) článkem...ale jak chceš :)
Reagovat
misoSK
Slava Marcos, forma ako hrom pred US OPEN,Nadal vyradeny, teraz treba odstavit Rogera a potom by som si prial finale proti Andymu...kazdopadne Marcos potvrdzuje ze s nim treba na US OPEN pocitat
Reagovat
smazaný uživatel
A taky souhlasím s tím, že kromě A-Roda a možná Nalbandiana třeba si titul na grandslamu nezaslouží nikdo víc než Murray. I když důvody zásluhy by byly u Murrayho a Nalboše možná trošku rozdílné. Jo a taky Kolja si grandslam zaslouží, ale ten to letos a možná už nikdy nedokáže, i on sám na otázku: "Myslíte si, že někdy vyhrajete grandslam? Odpověděl... "Myslím si, že ne." =D
Reagovat
smazaný uživatel
dobrá práce. Opět se potvrzují má slova, že WB bude pro Nadala na dlouho poslední turnaj, který vyhraje...
Reagovat
smazaný uživatel
no na betonu mu to nejede ale začátek sezony je vždycky v jeho roli a na udržení 1. mista mu to stačí a Roger už se tam nikdy nedostane..
Reagovat
smazaný uživatel
Docela silná slova nemyslíš? Roger už se tam NIKDY nedostane ...:-D
Reagovat
smazaný uživatel
jo! :-D nee.. tak nevim může se stát že se Rafael zase zraní a Federer se zase stane 1. Ale pokud si Nadal bude kontrolovat zdraví tak se tam už Federer nedostane..
Reagovat
steve79
Souhlasím s Vámi, že hrál včera Fedex výborně. Zítra si musí dát na Bagdatise velký pozor. Přece jenom už vyřadil Berdycha a Nadala. Jinak jak je to s tím bodování? Ted kdyby Fedex postoupil do finále, tak už by měl jistý druhý místo?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, loni uhrál v Cincy o 400 bodů víc jak Djokovič, letos zatím o 180, postupem do finále by vyhrál 600 a vítězstvím 1000. Možná to bude znít divně, ale přeju mu to, Djokovič si 2. flek nezaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se nestane nic závažnýho tak Rafa vydrží v čele max. do Wimbledonu, pak ho Roger opět vystřídá.
Ovšem Rafu bych na US moc neodepisoval, je to druhej největší favorit, ale Roger si to už letos pohlídá. Hlavně aby nevyhrálo to největší střevo Murray. To by bylo hodně špatný
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš mi říct, co by na tom bylo špatného? Že hráč, který na to má kvalitativně už dva roky, vyhrál grandslam?
Reagovat
smazaný uživatel
Delas si srandu? Murray a vitez letosniho us open? Zatim se pouze dvakrat, a to jeste se stestim, dostal do finale a tam byl bez sance. Navic tento rok krome finale AO a ted titulem v Torontu neuhral skoro nic, dokonce pred sebe nekdy v dubnu pustil Del Potra nehrajiciho od konce ledna. Je hodne hracu, kteri si titul zaslouzi vic.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim se pouze dvakrat, a to jeste se stestim, dostal do finale grandslamu. Oprava.
Reagovat
smazaný uživatel
Se štěstím? :D :D Jsi magor? Na Australian Open nebylo až do finále lepšího hráče, než byl Murray. Na US Open 2008 rozebral v semi Nadala, který byl tehdy čerstvě jednička a ve formě, tohle je je štěstí? Ukaž mi teda někoho, kdo sio to zaslouží víc, krom Federera a Nadala? Roddick? Ano, a další? Loni měl Murray nejstabilnější výkonnost, letos mu to dlouho nešlo, ale na betonech je tradičně silný a šanci rozhodně má, má to jen v hlavě, zbraně na to porazit jak Nadala, tak Federera, má.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Nadala docela zahrát umí, teď v Torontu si to asi zasloužil, ale Rogera může porazit jenom když se proti němu sám vyhází, což se bohužel občas stane když hraje s někym kdo jenom pasivně vrací míče (až na pár výjimek). Na grandslamech to snad nehrozí.
Ale za ten jeho příšernej styl stejně může ta jeho odporná matka!
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že za Tebe píše nesnášenlivost Murrayho, protože tohle nemá s objektivitou vůbec nic společného. Na tvém příspěvku je objektivní jen fakt, že letos vyhrál jediný turnaj a byl ve finále AO, což samo o sobě nemá na aktuální období vůbec žádný vliv. Chytl se až od Wimbledonu, za což může to, že se opět dal dohromady se svou přítelkyní, se kterou se po AO rozešli-v tom obodbí ho tenis nebavil a podepsalo se to na výsledcích. Netvrdím, že je to správné, že na jeho hru má vliv kde co, nicméně Rafu taky docela rozhodil rozvod jeho rodičů, i když on sám tvrdí, že to bylo v plánu již delší dobu. Murray vše co zatím dokázal na GS si vydřel svým, jak píšete "příšerným stylem". Nic nedostal zadarmo. A bude patřit mezi hlavní favority i na US Open, dovolil bych si ho stavět dokonce na druhé místo před Rafu, protože Murray má potenciál být na betonu nejlepším. Ale sami víme, jak to s jeho hlavou chodí na GS, byť na Rogera umí zahrát, tak na grandslamu se to smazává. Já osobně si myslím, že letos titul ještě nezíská, ale finále může klidně uhrát zase. ;)

Jinak ano, pustil před sebe JMDP, ale to bylo v lednu a proto, že Murray nenastoupil v Dauhá, kde obhajoval titul a JMDP ho logicky přeskočil.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim, ale stale platí, že porazit Federera nebo Nadala na grandslamu je jiný než na Master 1000 atd. Oni dva často neprohravají tři sety :) Myslím,že finale Federer Murray, ale na Nadala bych rozhodne nazapominal, jenom kvuli tomu, ze ted dvakrat nehral finale :)
Reagovat
marsmalak
no kdyby na to měl, tak by ho už dávno vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Vazne?

Žebříček ke dni 19.4 2010

Pozice Jméno hráče Stát Body
1. Federer Roger Švýcarsko 10690
2. Djokovic Novak Srbsko 7390
3. Nadal Rafael Španělsko 6980
4. Del Potro Juan-Martin Argentina 5725
5. Murray Andy Velká Británie 5485
6. Davydenko Nikolay Rusko 5335
7. Roddick Andy USA 4780
8. Soderling Robin Švédsko 4595
9. Verdasco Fernando Španělsko 3145
10. Tsonga Jo-Wilfried Francie
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem nějak opomněl, nicméně v lednu ho před sebe pustil a to jsem si pamatoval, na ztrátu bodů za obhajobu SF v Monte Carlu jsem si neuvědomil. No ale zase za to mohl jediný turnaj, navíc na antuce, což u Murrayho snad ani nelze příliš hodnotit. ;) či mu to mít za zlé...a jak jsem psal bylo to v období, kdy ho tenis nebavil. Teď je teď a od Wimbledonu je to zase starý Murray a hlavní kandidát na titul s Rogerem. Del Potro měl holt štěstí, že v té době neobhajoval téměř žádné body a to co neobhájil ztratil i Andy v antukové sezoně a v Miami. Jinak se zbytkem jak už jsem psal, nesouhlasím- to postrádá objektivitu. A nelíbilo se to ani tomasinhovi ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Že urhál krom Toronta a Australian Open prd je celkem pravda, ale co uhrál Roger kromě Australian Open? Stejný prd. But na turnaj vůbec nejel, nebo vypad. Jen dvě finále jsou celkem málo...
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolte mi všichni, abych se zasmála. Přece nebudete Rogera stavět na jasné místo prvního favorita, to snad ani nejde. Když už, tak s Murrayem a Nadalem, ale sám teda ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť píšu, že vidím favorita v Rogerovi a Murraym, ale věřím na triumf asi jen Rogerovi. =D Protože Murray si to prohraje zase hlavou a Rafa naplňuje fóbii z amerických srpnových betonových turnajů.
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi favority se určitě musí řadit oni tři už jen z principu, ale já věřím že titul získá Roger, i když mu to nepřeju.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu to nepřeju a navíc doufám, že když ho nevyhraje Rafa, tak někdo překvapí, nebo prostě zabere.
Reagovat
weak
...logické vyústění nadalových výkonů v posledních týdnech - hraje skutečně na své poměry příšerně, skoro se bojí zahrát úder, nefunguje mu první servis, velké množství returnů druhých servisů soupeře končí kixem a dvoumetrovýmu auty...
Nadal jen potvrzuje, že americký beton není jeho šálek kávy a US OPEN s takovou nemá šanci vyhrát..
Mám Rafu rád, je to profesionál s velkým "P", dříč a ikdyž mu to nejde, nic nevzdá a pořád bojuje...
Klasický portopól je DJOKOVIČ - to je v tomhle smyslu spratek, který by měl dostat od táty na prdel páskem :-) - viz včera, zápas v podstatě odchodil a nesoustředěnost a laxnost s jakou včera hrál, byla do nebe volající - Roddick jen chytře nahazoval míče a Novak střílel jednu chybu za druhou, absolutně se nestavěl nohama k míčům, všechno se pokoušel zahrát z ruky a nesmyslně trefovat winnery ze všech pozic... Vrcholem byla hra za stavu *55 ve druhém setu, kdy poté, co mu Roddick daroval dvěma dvojchybami za stavu *54 návrat do zápasu, Djokovič tento game snad během 40 sekund opět odevzdal a když za stavu *0/30 zkazil lehký volej, sám se upřímně zasmál a za pár minut šel z kurtu...
Djokovič je talent od pána boha, ale jako člověk je mi maximálně nesympatický - buď se s vykulenýma očima fanaticky buší do hrudi a nebo zápas bez zájmu vystřílí do plachty... a jestli je to první kolo malého turnaje nebo osmička MASTERS, je mu úplně jedno... Palec dolů!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nebyl to jen Djokovic, kdo vcera nehral naprosto bez chyby. Roddick tam mel asi dva jednoduche voleje, ktere vymrstil asi dva metry za zakladni caru, navic kdyz za stavu 5:4 ve druhem setu podaval do zapasu, najednou mu prestal fungovat servis, ktery mel po cely zapas vice nez dobry. Kdyby Djokovic break potvrdil, mohlo byt vsechno jinak. Tak pustil Americana do sance, kterou Roddick vyuzil. Ale ani za stavu 6:5 nebyl Roddick na servisu moc presvedcivy, myslim si, ze kdyby si Djokovic udrzel podani za stavu 5:5, mohlo byt vsechno jinak a zapas mohl mit treba i jineho viteze.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby, kdyby, weak má naprostou pravdu, Djokovič byl strašný, Roddick mu ten jen vracel a on se vyházel, s těma nohama je to zajímavý postřeh, všiml jsem si toho taky. Jde to vidět hlavně u backhandu, který byl vždycky lepším úderem Djokoviče. Jasně on i mnoho jiných tvrdí, že je to forehand, kterým dokáže zahrát winner, ale pokdu se nedaří, vždycky mu odejde jako první. Jenže už i v Torontu se k bakchandu stavěl strašně divně, hrál jako kdyby laxně, daleko od těla, není to ten backhand, jaký u něho znám.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Djoker je proste typický schyzofrenik ;-) Nic sa nedá robit, stroj ako Rafa z neho nikdy nebude, na jednu stranu to je dobre, ale na druhú si škodí sám sebe a nám ako jeho fans tiež.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist