Baghdatis rozesmutnil Australany, v Sydney zastavil Hewitta

14. 1. 2010, 16:31
Aktuality 2
ATP SYDNEY - Semifinále v Sydney bude bez účasti nasazených tenistů. Jako poslední se o to postaral Marcos Baghdatis, který otočil utkání s domácím Lleytonem Hewittem. Mezi nejlepší čtyřku postoupili také Francouzi Gasquet s Benneteauem a Fish z USA.
Marcos Baghdatis

Lleyton Hewitt se s Marcosem Baghdatisem utkal poprvé od památného duelu na Australian Open 2008, kdy v pětisetová bitva skončila v půl páté ráno australského času. Tehdy se z výhry radoval domácí tenista.

Lepší vstup do dnešního utkání měl osmadvacetiletý Hewitt. První sadu vyhrál 6-4 a ve druhé vedl 2-1 a podával. Nicméně o čtyři roky mladší Kypřan se dokázal vzchopit a s mohutnou podporou části publika začal předvádět agresivní tenis. Vyhrál pět gamů v řadě a vyrovnal. Také ve třetím setu byl na kurtu více vidět i slyšet Baghdatis, který řadu povedených úderů hlasitě oslavovoval.

Nakonec se mohl radovat z výhry 4-6 6-2 6-3 a postupu do semifinále. V Sydney sice poprvé ztratil set, z týden starého debaklu od Berdycha se ale již oklepal.

Jsem opravdu šťastný, hrál jsem skvěle," pochvaloval si rodák z Limassolu. "Cítím se fit, bez zranění, bez bolestí. Teď potřebuji víc a víc zápasů, a myslím, že moje hra se pomalu vrací k vrcholu."

Hewitt litoval promarněného postupu. "V první polovině zápasu jsem se do úderů dobře trefoval a byl jsem spokojený. Jenže z ničeho nic se mi přestalo dařit," hněval se na sebe. "Nedělal jsem to, co jsem dělat měl a sám jsem ho posadil na koně. On (Baghdatis) pak doslova vzplanul a našel svůj rytmus. Já už se pak po jeho servisu ani moc nedostával do hry,"

Na Baghdatise čeká v boji o finále známý Američan Mardy Fish, kterého porazil před týdnem v Brisbane. Také Fish dnes rozesmutnil australské fanoušky, když vyřadil Berdychova přemožitele Petera Luczaka.

Jméno druhého semifinalisty vzejde ze souboje dvou Francouzů Gasqueta s Benneteauem.

Richard Gasquet porazil 6-3 7-6 Potita Staraceho. Ital ve druhém setu za stavu 5-6 dokázal odvrátit mečbola v tie-reaku vedl již 4-1, francouzský tenista však v Sydney ani ve třetím zápase neztratil set a minimálně tak obhájí loňské semifinále.

"Moje hra není na nejvyšším levelu, protože jsem loni dlouho nehrál. Ale špatné to není," řekl Gasquet, který byl v minulé sezoně vyšetřován kvůli pozitivníhu testu na kokain. "Myslím, že hraju dobře. Ale nejdůležitější je, že zase mohu hrát tenis a že mě to baví."

V semifinále se potká s krajanem Julienem Benneteauem, se kterým jediné vzájemné střetnutí odehrál před třemi lety právě v Sydney a hladce vyhrál. Benneteau, jenž si v závěru loňské sezony připsal skalp Federera a vyhrál halové mistrovství Francie, zůstává v nové sezoně neporažen. Dnes ve řech setech zdolal Argentince Leonarda Mayera a na cestu do Melbourne přibalil 'kanára'.

- ATP 250 SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, 484.750 dolarů) -
čtvrteční výsledky (14. 01. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Baghdatis (Kypr) - Hewitt (4-Austr.) 4-6 6-2 6-3
Gasquet (Fr.) - Starace (It.) 6-3 7-6(7)
Benneteau (Fr.) - Mayer (Arg.) 6-4 6-7(5) 6-0
Fish (USA) - Luczak (Austr.) 7-6(5) 6-2

Semifinálové dvojice: Gasquet - Benneteau, Baghdatis - Fish.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je fajn, že se snad vrací. Evidentně zhubl a snad bude už mít lepší kondičku. To mu dělalo v poslední době největší problém, že zápas neudýchal. Dobře, že se vrací hráč, terý hraje tenis srdcem.
Reagovat
smazaný uživatel
výborně Marcosi jen tak dál
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist