Baghdatis prohrál už 10. z posledních dvanácti duelů

18. 5. 2011, 10:32
Aktuality 4
ATP NICE - Antuková generálka na Roland Garros v Nice přišla hned v úvodním kole o dva nasazené hráče. Už desátou porážku z posledních dvanácti zápasů si připsal Marcos Baghdatis, jenž nestačil na domácího Benneteaua. O vyřazení Itala Fogniniho se postaral Ernests Gulbis.
Marcos Baghdatis

V prvním kole turnaje Nice na sebe narazili tenisté, kterým se letos příliš nedaří: Marcos Baghdatis od února vyhrál pouze dvě z jedenácti utkání, Julien Benneteau na okruhu ATP dokonce pouhé dvě od začátku roku.

Devětadvacetiletý Benneteau letos odehrál sedm turnajů ATP a jen dvakrát se dostal do 2. kola. V posledních týdnech se tak rozhodl rozehrát na challengerech, na kterých si zahrál čtvrtfinále v Praze a semifinále v Bordeaux. Duel v Nice proti šestému nasazenému Baghdatisovi nezačal dobře, ale od chvíle, co ztratil hned svůj první servis a prohrával 0-3, už o podání nepřišel a nakonec za hodinu a 35 minut vyhrál 7-6 6-2.

Zatímco kyperský tenista před French Open prohrál desátý z dvanácti zápasů, Francouz si v domácím prostředím zahraje proti Španělu Andújarovi o první čtvrtfinále od loňského června.

Teprve čtvrté vítězství od lednového podniku v Sydney si připsal Ernests Gulbis. Talentovaný Lotyš otočil duel s nasazeným Italem Fabiem Fogninim a proti Uzbeku Istominovi bude usilovat o první čtvrtfinále po čtyřech měsících.

Nejvýše nasazeným hráčem Open de Nice Cote D`Azur je David Ferrer, který měl stejně jako turnajová dvojka Tomáš Berdych v úvodním kole volný los. Český tenista si o čtvrtfinále zahraje s domácím Adrianem Mannarinem. Kvůli zranění ramene na Azurovém pobřeží nebude startovat Andy Roddick.

- ATP 250 NICE (Francie, antuka, 450.000 eur) -
úterní výsledky (17. 05. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Benneteau (Fr.) - Baghdatis (6-Kypr) 7-6(3) 6-2
Stachovskij (7-Ukr.) - Gabašvili (Rus.) 7-6(5) 6-3
Gulbis (Lot.) - Fognini (8-It.) 3-6 6-3 6-3
Berlocq (Arg.) - Haider-Maurer (Rak.) 5-7 6-3 6-0
Haase (Niz.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
12,5 stupňů západně: Atlantic Bird 1
Feed, frekvence 11143 MHz, symbolrate 6111, polarizace V, parabola 80-90 cm
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hotbird 8
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm

nebo s lepším obrazem na feedu
10 stupňů východně: Eutelsat W2A
Feed, frekvence 11023 MHz, symbolrate 6111, polarizace H, parabola 80-90 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Tá jeho zimná príprava ho totálne zničila, pravdepodobne.
Reagovat
VlS
Třeba je mu fajn a cítí se výborně, jen tenis mu trochu nejde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist