Baghdatis: Ještě nejsem úplně připravený

5. 1. 2009, 12:45
Aktuality 0
Jeho loňskou sezonu poznamenala zranění, kvůli kterým se objevil jen na dvanácti turnajích ATP. Letos si tak má Marcos Baghdatis co vynahrazovat, nový rok ale začal třísetovou prohrou s Jarkkem Nieminenem. Ještě nejsem úplně fit, přiznal po utkání kyperský tenista.
Marcos Baghdatis

Zápas v úvodním kole turnaje v Brisbane byl pro Baghdatise teprve třetím od té doby, co loni na podzim nedohrál dva zápasy v řadě a co ho po tom druhém dokonce odnesli z kurtu na nosítkách. Souboj s Finem Nieminenem sice začal předloňský finalista Australian Open lépe, ve druhém a třetím setu už se ale prosadil Nieminen, který zvítězil 5-7 6-1 6-4.

Podle Baghdatise, který se chce letos vrátit do nejlepší světové dvacítky, se na něm podepsala nedostatečná fyzická kondice. "Nejsem úplně připravený, myslím, že bych na tom měl další dva týdny před dalším turnajem pracovat," komentoval svůj výkon Kypřan. "Ale údery byly v pořádku, možná jsem to mohl zvládnout lépe takticky, ale to je všechno," dodal momentálně 99. hráč světa, který svou prohru nesváděl na svou nohu. Kvůli ní sice na konci druhého setu zavolal na kurt trenéra, spíše se prý ale jednalo o únavu než o zranění.

Dalším turnajem, na kterém se třiadvacetiletý Baghdatis objeví, je Kooyong Classic v Melbourne. Exhibice se tam hraje na základní skupiny a to je prý pro Baghdatise důvod, proč se tam objeví. "Proto jsem se rozhodl hrát tam, protože mám jistotu, že odehraju dva zápasy. I když prohraju, budu hrát dva zápasy, a navíc to budou dva skvělé zápasy, protože soupeři jsou tam těžcí, což je dobře," tvrdí Baghdatis, který se týden nato na Australian Open pokusí navázat na předloňské finále. Tentokrát je jeho cíl skromnější. "Záleží na rozlosování a trochu na štěstí. Loni jsem měl těžký los. Doufám, že letos budu mít víc štěstí, a když budu hrát ještě druhý týden, bude to pro mě dobré Australian Open."

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist