Baghdatis je připravený na novou sezonu. Hubenější a rychlejší

28. 12. 2010, 06:30
Aktuality 7
Tvrdá příprava v horách, cvičení pro předcházení zraněním nebo změna jídelníčku. Tak by se v kostce dala shrnout příprava Marcose Baghdatise na novou sezonu, o kterou se starají především Guillaume Peyre, Andreas Nicolaou a Diego Martos. Kyperský tenista za poslední měsíc zhubl o pět kilo a nabral sílu.
Profily hráčů
Marcos Baghdatis

V uplynulé sezoně získal jeden titul, dvakrát byl ve finále, na Masters v Cincinnati vypadl v semifinále a rok zakončil jako 20. tenista světa.

V roce 2011 však chce Marcos Baghdatis dosáhnout na lepší výsledky. Poté, co se v listopadu z posledních dvou turnajů odhlásil, aby šetřil bolavé rameno, se brzy vrátil do tréninkové zátěže. Dva týdny pracoval na vytrvalosti a dalších čtrnáct dní posiloval a trénoval na kurtu.

Díky jízdě na kole, plavání, cvičení na pláži v rodném Limassolu, práci v tělocvičně a upravenému jídelníčku zhubl téměř o 5 kilo, když ztratil téměř pět procent tělesného tuku.

"Pil hodně vody a vyhýbal se mastným kyselinám... Všechno jídlo se dělalo v páře nebo na grilu a dostával správné porce," řekl jeho kondiční trenér Andreas Nicolaou. "Nejdůležitější věcí teď je, aby si udržel tělesný tuk kolem 10 procent," dodal.

Pětadvacetiletý Kypřan je prý rychlejší a má více síly. Důkazem jsou některá čísla z přípravy. "10 metrů běhal za 1,7 sekundy, nyní to dokáže i o desetinu sekundy rychleji. Na 'benč' zvedal 100 kilo, nyní můžeme třicet přidat," pochvaloval Nicolaou tvrdou přípravu svého svěřence.

"Bylo to náročné. Některý den jsme vstali třeba už v 7 hodin a na kole jsme vyrazili do hor. Když jsme se vrátili, začala příprava v tělocvičně," popisoval kyperský tenista náročnou přípravu. "Ale cítím se teď mnohem silnější a rychlejší. Myslím, že to bude jen lepší a lepší."

Baghdatis v roce 2008 laboroval se sérií zranění a spadl až do druhé světové stovky. Poslední dva roky se zaměřil na návrat mezi elitu, ve které se nyní chce zabydlet a pomýšlí i na nějaký ten velký titul.

Jako první ho v nové sezoně prověří šestý hráč světa Tomáš Berdych, se kterým se utká na exhibici v Abú Dhabí. Na vítěze pak čeká světová jednička Rafael Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
misoSK
Bude to dobry rok, Marcos sa snad opat usadi v TOP 10 ak mu bude sluzit zdravie...a vyhrat GS? preco nie
Reagovat
smazaný uživatel
No uvidime. Je pravda, ze mel dosti absence kvuli zranenim. Zacatkem roku byl opravdu evidentne silnejsi a fyzicka nic moc, zapasy neudychal. Byl vzdy uplne grogy.Koncem roku se to jiz lepsilo, tak uvidime, jaky rychlik nastoupi na kurt.Kazdopadne mu preji uspesny cely tenisovy rok, ale vitezstvi at si uzije az ten dalsi zapas.;=]
Reagovat
VerdascoForever
Na bench 130? To uz je hodne kvalitni....
Reagovat
smazaný uživatel
tomu ver ze je to kvalitne :D od neho by som teda facku dostat nechcel :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na to se těším..když je ve formě, tak je to jeden z nejkoukatelnějších tenisů...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych to bude mat neskutocne tazke . Tam vidim vytaza Marcosa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist