Azarenková zničila Serenu a ovládla podnik v Miami

4. 4. 2009, 20:05
Aktuality 3
WTA MIAMI - Devatenáctiletá Běloruska Victoria Azarenková si připsala už třetí letošní titul, když ovládla prestižní podnik v Miami. Ve finále smetla pětinásobnou vítězku turnaje Serenu Williamsovou 6-3 6-1.
Victoria Azarenková

Serena Williamsová šestý titul z Miami nezískala. Unavená po třech třísetových zápasech ve finále doslova rezignovala proti po úspěchu hladové Victorii Azarenkové.

Sedmadvacetiletá Američanka se držela pouze pět gamů. Pak přestávala agresivně hrající soupeřce stačit, chybovala a po první prohrané sadě se totálně položila. Devatenáctiletá Azarenková si tak bez větších problémů dokráčela k hladkému vítězství 6-3 6-1 a poprvé vyhrála turnaj kategorie Premier.

"Nebudu hledat žádné výmluvy. Jediné, co mohu říci, že Victorii blahopřeju," uvedla smutná Williamsová, která si semifinálovou výhrou nad sestrou Venus udržela nejvyšší post ženského žebříčku.

Azarenková si tak v letošní sezoně připsala už 23. vítězství při pouhých dvou porážkách. Své premiérové tituly získala začátkem sezony v Brisbane a Memphisu. Před čtrnácti dny se po semifinále v Indian Wells posunula do první světové desítky, nyní ji čeká vylepšení o další dvě pozice.

"Od minulého roku jsem se zlepšila snad ve všem, ale hlavně si víc věřím a vím, že mohu vyhrávat turnaje," řekla šťastná vítězka.
Za triumf na Floridě získala šek na 700.000 dolarů.

- WTA PREMIER MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
sobotní výsledky (04. 04. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (11-Běl.) - S. Williamsová (1-USA) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Paráda,hraje krásnej tenis.pro mě po odchodu Henin a zranění Marie jediná plnohodnotná tenistka.Budoucí 1. doufám!
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně prdelko, pěkně jsi ji smetla.
Reagovat
Mercury
Skvěle Vicky! :) fandim této slečně...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist