Azarenková ve čtvrtfinále posledních šampionek vyřadila Clijstersovou

30. 3. 2011, 23:34
Aktuality 4
WTA MIAMI - Kim Clijstersová v Miami loňské prvenství neobhájí. Belgičanka ve čtvrtfinále nestačila na šampionku z roku 2009 Viktorii Azarenkovou, kterou čeká semifinále s Ruskou Zvonarevovou.
Victoria Azarenková

Kim Clijstersová včera fantasticky otočila stav 1-5 a 0-40 proti Ivanovičové, ve čtvrtfinále s Viktorií Azarenková ale nebyla v psychické ani fyzické pohodě a v duelu dvou posledních šampionek prohrála dvakrát 3-6. 

Sedmadvacetiletá Belgičanka vyprodukovala celkem 44 nevynucených chyb a 8 dvojchyb. "Prostě jsem na kurtu neměla dobrý pocit. Nebylo to optimální po psychické, ani fyziké stránce. Posledních pár dnů pro mě bylo těžkých, ale zase ne tak, abych nemohla hrát. Trénuji dost tvrdě na to, abych byla připravená," komentovala Clijstersová.

"Spíše mi chyběl bojovný duch. A to je proti někomu, jako je ona (Azarenková), obtížné. Proti slabším soupeřkám by to možná na postup stačilo, ale proti ní rozhodně ne," dodala světová dvojka jež by po turnaji mohla klesnout na třetí místo. 

Clijstersovou po triumfu na Australian Open trápí zraněné rameno a musela kvůli němu vzdát i zápas na předchozím turnaji v Indian Wells. Zdravotní potíže ji limitují především při servisu, který ztratila v duelu s Azarenkovou celkem šestkrát. V dubnu by měla světová dvojka vést belgický tým v zápase semifinále Fed Cupu proti České republice.

Jednadvacetiletá Běloruska Clijstersové oplatila loňské vyřazení a za poslední tři roky tak v Key Biscayne s jinou soupeřkou neprohrála. V této sezoně postoupila do semifinále vůbec poprvé. 

"Jsem teď stále šťastná. A nezáleží na tom, jestli na kurtu, nebo mimo něj," zářila spokojeností Azarenková. "Miami pro mě bude vždy speciálním místem. Je tu spousta nadšených lidí a skvělých fanoušků," pochvalovala si pobyty na Floridě. "Cítím se na kurtu opravdu skvěle. A pokud vás to baví, jde vše hned mnohem jednodušeji," dodala nasazená osmička.

V semifinále na Azarenkovou čeká třetí hráčka světa Vera Zvonarevová, jež si rovněž ve dvou setech poradila s Agnieszkou Radwaňskou

Šestadvacetiletá Zvonarevová i více jak čtyři roky mladší Radwaňská patří na okruhu WTA dlouhodobě mezi širší špičku, dnes je však čekal teprve druhý vzájemný zápas. Poprvé se v roce v 2007 na domácí půdě v Moskvě z hladké výhry radovala Ruska, jež uspěla ve dvou setech i v Miami.

V první sadě musela Zvonarevová pořádně bojovat. Poté, co esem odvrátila setbol, ale vyhrála čtyři hry v řadě a získala nad zápasem kontrolu. Za stavu 5-2 ve druhém dějství ještě při svém podání postup nepotvrdila, následným brejkem ale již souboj po 94 minutách ukončila.

"Jsem spokojená s tím, jak jsem dnes hrála, protože proti Agnieszce to není jednoduché. Dokáže držet míček ve výměnách opravdu dlouho, takže se musím neustále soustředit. A právě dnes jsem byla schopná koncentraci udržet. Vím, že tam bylo několik chyb, ale celkově jsem spokojená," komentovala Zvonarevová. 

Ruska tak letos uspěla i ve čtvrtém čtvrtfinálovém duelu a v Key Biscayne vyrovnala svůj nejlepší výkon z roku 2008. Pokud by své dosavadní tažení dotáhla až k titulu, stala by se světovou dvojkou.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
středeční výsledky (30. 03. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (8-Běl.) - Clijstersová (2-Belg.) 6-3 6-3
Zvonarevová (3-Rus.) - A. Radwaňská (9-Pol.) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
No tak nevím, jestli Azarenka vyhrála nebo Kim prohrála. Winners 12 Azarenka, 16 Kim, UE 22 Azarenka, 39 Kim.
Kim už prohrávala 3:6 a 1:5°;15:40, ještě to dokázala stáhnout na 3:5 ;30:30, ale pak to už Vika dotáhla.
Chvilku jsem si říkal, jestli nemá Kim novou zábavu, psychicky ničit mladší holky otáčením zápasů. Kdyby se jí povedlo ještě za stavu 3:5 Azarenku brejknout, tak by to asi dojela a třetí set by byl 6:0, Azarence začínaly týct nervy. Škoda. No, doufejme že semi vyhrají Petkovič a Zvonareva, jinak finále bude souboj řevu.
Reagovat
VlS
Tak na Agu to stačilo ale na Kim (předpokládám že Azarenku dá a vyhraje) by to bylo asi málo a musela by zahrát dobře, ne průměrně, i když Kim má problémy se stabilitou výkonu.

No na SF jsem docela zvědavej, jestli ztratí nervy dřív Marie nebo Andrea, ale Andrea má výhodu, že nemá moc co ztratit a může hodně získat, takže pod tlakem bude spíš ruska.
Reagovat
smazaný uživatel
existuješ ještě vůbec SKOTTE ? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist