Azarenková v Moskvě vydřela poslední letenku do Dauhá

20. 10. 2010, 21:58
Aktuality 0
WTA MOSKVA - Běloruská tenistka Viktoria Azarenková se jako poslední kvalifikovala na Turnaj mistryň v Dauhá, kde bude hrát druhým rokem po sobě. Desátá hráčka světa si zajistila účast na finálovém podniku okruhu WTA díky dnešnímu vydřenému vítězství ve druhém kole turnaje v Moskvě nad Němkou Andreou Petkovicovou.
Victoria Azarenková

Druhá nasazená Victoria Azarenková postoupila v Moskvě do čtvrtfinále poté, co musela v souboji s Němkou Andreou Petkovicovou odvracet 25 brejkbolů a zvítězila až za více než dvě a půl hodiny 6-4 2-6 6-1.

Azarenková si tak jako poslední zajistila letenku do Dauhá. Na Turnaji mistryň nahradí v osmičlenném Američanku Serenu Williamsovou, jež kvůli zranění definitivně vzdala zbytek sezony.

Jednadvacetiletá rodačka z Minsku bojovala o poslední volné místo s Číňankou Li Na, ta však vypadla v Moskvě už v prvním kole a Azarenkové tak stačilo dnešní vítězství.

Spolu s Azarenkovou se v Dauhá ve dvouhře představí světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska, Rusky Věra Zvonarevová a Jelena Dementěvová, Belgičanka Kim Clijstersová, Italka Francesca Schiavoneová, Australanka Samantha Stosurová a Srbka Jelena Jankovičová. První náhradnicí je Na Li.  

V deblu bude startovat i jediná česká zástupkyně mezi elitou Květa Peschkeová, jež po boku nové partnerky Katariny Srebotnikové ze Slovinska bude hrát na Turnaji mistryň počtvrté v kariéře.

- WTA PREMIER MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.000.000 dolarů) -
středeční výsledky (20. 10. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Azarenková (2-Běl.) - Petkovicová (Něm.) 6-4 2-6 6-1
Klejbanovová (3-Rus.) - Erraniová (It.) 7-6(0) 6-4
Cibulková (SR) - Pironkovová (Bul.) 6-4 6-1
Martínezová (Šp.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6-4 1-6 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Dulgheruová/Niculescuová (Rum.) - Savčuková/Uhlířová (Ukr./ČR) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist