Azarenková v Cincinnati zdolala Serenu a po půl roce získala titul

19. 8. 2013, 06:55
Aktuality 46
WTA CINCINNATI - Viktoria Azarenková vyhrála turnaj v Cincinnati a získala první titul od únorového triumfu v Dauhá. Ve finále běloruská tenistka stejně jako v Kataru zdolala světovou jedničku Serenu Williamsovou, které připravila teprve čtvrtou porážku v sezoně.
Victoria Azarenková

Před letošní sezonou měla Viktoria Azarenková bilanci se Serenou Williamsovou hrozivou 1-11 a devět zápasů v řadě zkušenější Američanku nedokázala porazit. K prvnímu letošnímu souboji v Brisbane kvůli zranění nenastoupila, pak však triumfovala na Australian Open a posléze i v Dauhá, kde ve finále přetlačila právě Williamsovou. V květnu sice finále na antuce v Římě prohrála, včera v Cincinnati ale běloruská šampionka už podruhé v sezoně o téměř osm let starší soupeřku zdolala a bilanci korigovala na 3-12.

Serena Williamsová a Viktoria Azarenková"Je to velké vítězství," ulevila si Azarenková po finálové bitvě, která trvala dvě a půl hodiny. Ve třetím setu Williamsová otočila z 2-4 na 5-4 a podávala na vítězství, servis však neudržela a v koncovce byla šťastnější tenistka z Běloruska.

Ačkoli byla Azarenková v první sadě pod velkým tlakem, Williamsová pak začala kupit chyby a dala své sokyni šanci. Na konci finálového duelu měla domácí Američanka na kontě 47 vítězných míčků, ale i 49 nevynucených chyb. Bilance Azarenkové byla 20 vítězných úderů a 30 chyb. 

"Byl to obrovský boj, ani jedna jsme nedaly nic zadarmo. Musela jsem po prvním setu změnit hru, hrát na sto procent od první výměny a snažila se Sereně nedat sebemenší šanci, protože je to neuvěřitelná hráčka a chce urvat všechno pro sebe," řekla Azarenková.

V Cincinnati triumfovala poprvé a po půl roce vyhrála třetí letošní turnaj, ze 17 titulů jen jediný nemá z tvrdého povrchu. Williamsová už posbírala 54 trofejí ze dvouhry v kariéře, jen letos osm. Světovému žebříčku vládne suverénně právě před čtyřiadvacetiletou Běloruskou.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI -
(Spojené státy / Ohio, tv. povrch, 2.369.000 dolarů)
nedělní výsledky (18. 08. 2013)

Dvouhra - finále:
Azarenková (2-Běl.) - S. Williamsová (1-USA) 2-6 6-2 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
Když jsem se to dozvěděl, překvapilo mne to, ale jen na chvilku. Mám pocit, že už před tím, než začala spolupracovat s Janou, mluvila o tom, že přemýšlela o ukončení kariéry.

A navíc, odhadnout a dokázat si i přiznat, že už nastal ten "správný čas" odejít, je také umění a mnoho sportovců to nedokáže. Ona vyhrála turnaj turnajů, není lepší doby na to, aby skončila.:) Takhle si ji bude svět pamatovat jako wimbledonskou šampionku a ne jako někoho, kdo se pak ještě tři roky plácal v prvních kolech turnajů....

Já ji osobně postrádat budu. Měl jsem ji jako hráčku rád. Bavila mě svým přístupem k zápasům, svým totálním nasazením, euforií a pohroužením se do boje. Byla opravdu velkou dříčkou, nevzdávala se a nakonec odměna přišla.:)

Někdo psal, že nebyla ničím výjimečná, a že se v ničem nemohla rovnat hráčkám nad ní nebo kolem ní. No, pro mě výjimečná byla. Neměla sice jeden skvostný úder, kterým by zářila a uchvacovala, ale ve své celistvosti výjimečná byla. A to právě tím, jaká byla a co v tenise představovala - byla to taková "kapitola sama pro sebe", prostě svá - prostě MARION!:)) Vzbuzovala plno rozporuplných emocí a pochybuji, že na ni jen tak někdo zapomene. A hrát oba údery obouruč je svým způsobem také umění....

Do dalšího života ji přeji hodně štěstí, a aby si našla nějakou činnost, která ji bude naplňovat stejně jako tenis.:)
Reagovat
dadaft
tak se dívám na záznam a musím říct, že ženský tenis je na tom momentálně opravdu dobře - líbí se mi, že lze spatřit jak vysoce kvalitní lehkonohé souboje typu Aga Radwanská - Magda Rybáriková, tak těžkotonážní battly typu Serena - Vika.
:D)
Reagovat
dadaft
opravdu parádní tenis a už se těším na třetí set - i když vím, jak to dopadne. ))
Reagovat
dadaft
tak teď Serena otočila z 2:4 na 5:4 a jde podávat na vítězství v zápase - teď bych na Viku nevsadil ani pětník a přece to otočila.
to jsem zvědav jak...
Reagovat
dadaft
no, otočila to ve velkém stylu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já do poslední chvíle věřila, že ve 3. setu se prostě nabudí a otočí to, jak už kolikrát. Ale asi byla fakt tak unavená nebo odevzdaná, nevím...
Reagovat
dadaft
je fakt, že Serena dokáže hrát ještě o ždibec líp, než předvedla v tomhle finále.
ale Azarenka hraje fakt skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
2. set jí nakopl a viděla, že Serena není ve formě, sama se vyhazovala.. 3. set byl nejlepší :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Máše to s Connorsem moc dlouho nevydrželo. Po pravdě řečeno, mě ten výběr trochu překvapil a nějak mi k ní ani neseděl.

Je zajímavé, že se zrovna Sam rozešla s Taylorem....Nedivil bych se, kdyby ho Máša angažovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Je víc dobrých trenérů, kteří jsou teď volní... Stačí si vybrat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, Dave je dobrý trenér. Uvidíme, koho si nakonec Máša vybere.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem neměl 14 dní možnost sledovat tenis, takže jsem nějaké zápasy zhlédl ze záznamu až v noci.

I když Serena vyhrála v Torontu a došla do finále v Cincinnati, její hra nebyla ani zdaleka optimální a taková, jakou by potřebovala a asi si i sama představovala. Před nadcházejícím USO to nastoluje otázku, zda si stihne dostatečně odpočinout, doléčit drobná zranění a vyladit formu tak, aby její zápasy nebyly jako na horské dráze a obhajoba titulu byla vůbec reálná. Na obou turnajích se potýkala na ni s opravdu velkým počtem nevynucených chyb a nekonzistentností jak při samotné hře, tak při podání.

V Torontu se mi moc líbil zápas s Agou (díky Aze), Aga se tam velmi přiblížila té "Aze z hardů 2011". Byla aktivní, tvořila hru, nebála se chodit do kurtu, na síť, věděla přesně co a proč dělá - doufám, že v podobném trendu bude pokračovat i nadále.
V tom zápase využila situace, kdy Sereně nepadal první servis a dostávala ji do dlouhých výměn, kde ji pěkně proháněla. V tom mě naopak velmi potěšila Serena, protože po celé utkání dokázala držet s Agou v dlouhých výměnách krok a spoustu jich vyhrála. Ukázala, jak rychlou je hráčkou, a že je schopna toto vysoké tempo udržet prakticky po celé utkání. Nevýhodou samozřejmě je, jak jí takové zápasy "odvařují", což se pak podepisuje třeba právě na podání. V tomto zápase se jí podařilo vždy na konci obou setů ještě více zabrat a zvrátit je ve svůj prospěch. TB prvního setu sehrála velmi dobře a zkušeně.

Když pominu v Cincinnati první set s Bouchačkou, kde dělala strašné chyby - potřebovala si asi i zvyknout na trochu odlišný povrch - měla namále už v SF s Li Na, kdy musela pokaždé obracet nepříznivý vývoj v setu. Soupeřka ji ale také vždy na konci každého setu k jeho výhře výrazně "pomohla" svými nevynucenými chybami. Kdyby nebyla Li tak labilní, mohla by být ještě lepší hráčkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem si před finále říkal, že když už by měla s Vikou prohrát, ať je to na menším turnaji, než pak třeba na USO. Vycházím také z toho, že Serenu málokdo porazí ve dvou utkáních po sobě - takže jejich příští střetnutí vyhraje Serena.:)

K Samotnému finále - nekoukal jsem na to. Když jsem se podíval na skóre, zjistil jsem, že v pohodě vyhrála za 28 minut první set. Říkal jsem si, že by to tedy přece jen mohla dát. Když jsem se podíval za další zhruba hodinu s tím, že je už patrně po zápase, zjistil jsem, že se stav obrátil a skóre ve třetím setu je 2:4. Nedalo mi to a zapnul jsem si to. Od stavu 2:4 dokázala Serena ale zabrat, a opravdu některými brilantními údery vyhrát tři gamy v řadě a jít do vedení 5:4. Když však měla podávat na vítězství v zápase, opět se nedokázala ani jednou trefit do prvního podání, Vika pak dobře returnovala a Serena nakonec o podání přišla. Musela v tom sehrát roli i psychika, protože když pak podávala na dotažení zápasu do TB, nebyl na podání problém.
TB sehrála špatně. Vrcholem bylo asi to, když za stavu 5:4, kdy se dostala do výhody a mohla svými dvěma servisy zápas dopodávat, udělala jednu UE a následně dvojchybou "darovala" Vice mečbol. To byly spolu s podáním za stavu 5:4 dvě klíčové situace třetího setu, kdy měla vítězství v zápase na své raketě, ale nebyla schopna to dotáhnout do konce.
I když jsou v dámském tenise takové věci celkem normální, u Sereny to tak obvyklé zdaleka není. A i z toho plyne, v jaké je herní nepohodě.
A přišla mi už opravdu velmi unavená a zničená, navíc přibyl tejp na pravém předloktí....Prohrát takovýto zápas musí být velmi frustrující a musí hodně mrzet. Bylo vidět, jak stála o to, aby ten titul, který ještě ve své sbírce nemá, získala. Já doufám, že si z té prohry dokáže vzít co nejvíce a příště se na Viku připraví ještě lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem měl možnost vidět, tak Vika hrála dobře, na tvrdém povrchu je tradičně silná. Dobře se pohybovala, nutila Serenu k pár úderům navíc a byly tam pěkné výměny. Ale byla k poražení a Serena si to nechala utéct. Musí se v budoucnu nějak postarat o to, aby se jí takové věci nestávaly.

Pozitivum na tom celém je alespoň to, že si postupem do finále zajistila udržení postu světové jedničky i po USO nezávisle na tom, jak to tam bude probíhat.
Reagovat
smazaný uživatel
Rád tě tady vidím. :) Jak říkáš, "Serenu málokdo porazí ve dvou utkáních po sobě." No ale znáš to, že výjimka potvrzuje pravidlo? :) Jinak samozřejmě není jisté, že se ve finále US Open utkají právě Vika a Serena, i když to teď asi spoustu lidí očekává...

Máš pravdu, že Serena byla unavená... Tak jsem si říkal: Neunavuje ji po nocích Patrick? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to pravidlo znám, ale nemyslím, že to bude zrovna tento případ.;)

Samozřejmě, setkání ve finále USO není vůbec jisté a proto jsem psal, že vyhraje jejich další střetnutí.:)
Naopak, já si teď myslím, že Serena do toho finále nemusí vůbec dojít - jestli se nedokáže zlepšit, je to velmi pravděpodobné. Hráček, které mají před USO formu, zdá se být celkem dost. Vika, Sam, JJ, Aga, neodepisoval bych ani Mášu.

Navíc Serena vyhrála US Open Series, a to není moc dobré znamení. Jediná hráčka, která dokázala vyhrát tuto sérii i následné USO, byla Kim Clijsters. Sereně se to v r. 2011 nepodařilo. Navíc se jí nikdy nepodařilo titul na USO obhájit, takže tady jsem zatím velmi skeptický. Potřebuje dojít alespoň co nejdále, aby neztratila příliš bodů.
Reagovat
MarcelPersch
Ja si myslim, ze Serena se dobre pripravi a na US open to bude stara znama Serena.
Reagovat
dadaft
souhlas s Li Na - ona je herně skutečně elitní hráčkou v tom nejužším smyslu slova. - až na tu psyché, která ji někdy dost podtrhává nohy a způsobuje, že se ani v dobách nejvyšší formy neprosadí na ty nejvyšší pozice.
zaplať tenisový pánbůh za ten titul z RG.
bylo by smutné, kdyby taková hráčka neměla žádný GS titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, máš úplnou pravdu, kdyby na tom byla lépe psychicky, mohla by být v klidu v top 3. Ona hraje častokrát v průběhu setů brilantně, její bekhend je parádní....A pak přijde závěr, a je to někde....Bohužel si moc nemyslím, že by s tím v jejím věku ještě mohla něco udělat - je to velká škoda jak pro ni, tak i pro dámský tenis jako takový.
Ano, je dobře, že alespoň ten jeden GS urvala. A když si pomyslím, jak byla letos na AO blízko....To samé i u Sam - tam jsem taky rád, že má alespoň USO.....Ale teď se zdá, že by se mohla zase prosadit. Co jsem koukal na výsledky, v Carlsbadu si připsala cenný skalp Viky. No a Cincinnati na ni bylo asi příliš rychlé....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nemuze vse vyhravat,krasnej tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu skvělé a dramatické finále, nakonec k mojí velké radosti se šťastným koncem pro Viku. :) Velká gratulace ovšem patří oběma finalistkám nejen za tento zápas, ale za celý týden!

První set byl z pohledu Viky hodně nepovedený. Proti Sereně je nejhorší nechat si utéct začátek, a to se bohužel stalo. První dva gemy získala Serena čistou hrou a pak už se od toho odvíjel celý set. Vika neměla žádnou šanci na brejk. Někdy to tam Sereně spadlo opravdu neuvěřitelně, ale přesto mi nepřipadalo, že by hrála svůj nejlepší tenis. Věřil jsem, že se to ve 2. setu otočí... To se taky stalo. Vika trochu přitlačila (na returnu i ve výměnách) a omezila počet chyb. Naopak Serena začala hodně chybovat a najednou to byla Vika, kdo měl navrch. Brejk na 2:0 ještě nepotvrdila, brejk na 3:1 už ano (po odvrácení dvou brejkbolů). Potom přišel dlouhatánský šestý gem, při kterém jsem si původně myslel, že právě tam se možná láme chleba. V této hře se dostal stav dvanáctkrát (!!!) na shodu. Vika měla osm brejkbolů, ale bohužel žádný nevyužila. Nutno říct, že v některých momentech taky trochu chybělo štěstí. Pro Serenu hrála některá milimetrová rozhodnutí jestřábího oka a svou neznalost pravidel opět předvedla rozhodčí Cicak, která při jednom z gembolů Sereny obrala Viku o jeden fiftýn. Možná to byl právě ten jeden míček navíc, který Vice chyběl k brejku. Opravdu nevím, jak je to možné, ale Cicak rozhodla špatně v úplně jasné situaci. Serena podávala, Vika dala return na lajnu, Serena se NEDOTKLA a brala si jestřábí oko. To ukázalo, že return Viky byl dobrý, ale místo jasného bodu pro Viku se výměna opakovala. Vika tam pak rozhodčí vysvětlovala, že to má být fiftýn pro ni a že je to stejné, jako při podání (když se soupeř nedotkne a jestřáb ukáže eso). Ukázalo se, že Vika zná pravidla lépe než Cicak. :D Anglický komentátor taky říkal, že to byl "clean winner" a Vika má mít bod, jenže Cicak zase jednou rozhodla naprosto špatně (asi podle nějakých vlastních pravidel?), jak už u ní bohužel bývá nedobrým zvykem...
Reagovat
smazaný uživatel
No ale zpátky k tenisu. Trochu jsem se obával, aby ten šestý gem nenakopnul Serenu k obratu ve 2. setu. Ani další hra nevypadala dobře, ovšem Vika při svém podání otočila z 0-40, když získala pět míčků v řadě! To byl asi definitivní zlom druhého setu, přičemž Serena potom ještě jednou ztratila podání a Vika ukončila sadu na příjmu. Ještě jsem si poznamenal statistiky 2. setu, které jsou docela zajímavé. Vika měla 6 winnerů a 9 UE, zatímco Serena 21 winnerů a 26 UE. Je tedy jasně patrné, že Serena začala ve 2. setu hodně chybovat. Taky se znovu potvrdilo, že kdo má víc winnerů, ten nemusí být nutně lepší (doufám, že to čte VIS). :D Takže se šlo do 3. setu. V prvních pěti gemech si obě holky držely podání, potom přišel brejk Viky na 4:2. Zdálo se, že má Vika navrch. V sedmé hře měla gembol, jenže ten bohužel nevyužila a Sereně se povedl rebrejk. Obával jsem se, že Serena chytla svou poslední možnou šanci a teď se rozjede. Další dva gemy tomu nasvědčovaly. Serena otočila na 5:4 a šla podávat na vítězství. Trochu jsem už přestával věřit, ale Vika se dostala do vedení 40-15 a využila hned první brejkbol. Drama pokračovalo. Vika dala čistou hrou na 6:5 a Serena tentokrát podávala na záchranu v zápase. To zvládla s přehledem a na světě byl tie-break. Vika ho začala dobře a vedla 4-2. Jenže Serena to otočila. Rázem to bylo z pohledu Viky 4-5 a navíc měla Serena dvakrát servis. To ji ale nepomohlo a Vika otočila na 6-5, navíc měla mečbol při vlastním servisu. Ten se ještě nepovedlo využít, ale brzy na to měla Vika druhý (tentokrát na returnu) a po chybě Sereny bylo dobojováno... Opravdu strhující závěr zápasu! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě mám velkou radost nejenom z vítězství, ale i výkonu Viky. Jak je vidět, Vika je výborně připravená na US Open... Je pravda, že Serena působila trochu unaveně a určitě nehrála svůj nejlepší tenis. Přesto si myslím, že na 99% hráček by to bohatě stačilo. Serena tam sice měla momenty, kdy udělala několik chyb za sebou, ale potom se zase dokázala zvednout. Celkově ten 3. set byl jako na houpačce... Serena ale nemusí být smutná a taky při tom vyhlášení nebyla. Naopak, byla moc fajn. :) Já se ani nedivím, protože Serena už toho vyhrála tolik, že ani taková těsná prohra ji nemusí tolik mrzet. Navíc teď vyhrála US Open Series a taky moji neoficiální soutěž o nejhezčí fyzioterapeutku v týmu. :) Zápas to byl určitě vyrovnaný a v tie-breaku 3. setu vyhrává většinou ten šťastnější. To asi u Viky platí taky, ale přesto si myslím, že Vika byla ve finále o trochu lepší. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Včera to byl opravdu radostný den, co se týče tenisu. Vika a Katka získaly titul, Monica Puig postoupila v New Havenu do hlavní soutěže. Bohužel, jedinou výjimkou byla Kiki Mladenovic, ale to už bych asi chtěl moc... Kiki prohrála v 1. kole New Havenu proti Sabine Lisicki. V 1. setu Kiki srovnala ze 3:5 na 5:5, jenže následující dva gemy zase prohrála. Na začátku 2. setu jsem tam zaznamenal krátkou dešťovou přestávku. Tak jsem si myslel, že to třeba Kiki pomůže, ale opak byl pravdou. Kiki prohrála druhý set 6:1... Sabine byla určitě těžká soupeřka, i když beton není její úplně nejlepší povrch. Přesto mě ale mrzí, že Kiki se na amerických betonech vůbec nedaří. Zatím má ze tří zápasů tři prohry. Tak snad to prolomí na US Open...

Jinak abych se ještě vrátil k Monice, tak ona opravdu dostala do 1. kola Hsieh, přesně jak jsem si přál. :) Myslím, že Monica je teď na tom dobře a Hsieh je z formy. Tak snad toho Monča využije, protože v momentální situaci je určitě favoritkou (což dokazují i sázkové kurzy).
Reagovat
smazaný uživatel
A nebyl ten sporný míč tak, že při agresivním winneru na který Serena nedosáhla (anebo by dosáhla, ale stejně by míč nevrátila) zahlásili aut?
Nebrala si pak Vika jestřába?
Jasně, bod to měl být pro Viku.
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, máš asi pravdu. :D Jo, jestřába si brala Vika. Ten aut byl ale hodně pozdě zahlášený... Každopádně Serena se nedotkla a bod měl být pro Viku, na tom se nic nemění. Kdybych to psal hned po zápase, tak bych to určitě nepopletl. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si nebyl jistý, páč jsem byl v sázkařské nirváně. :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, chápu. :D Ale já jsem fakt rád, žes mě opravil. Aspoň je vidět, že ty moje příspěvky opravdu někdo čte a navíc pozorně. :) No vidíš to, zrovna jsem si říkal, jak se mi to dneska povedlo hezky napsat... A zase jsem tam měl chybu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě jsem zapomněl dodat, že Caro hraje 1. kolo v New Havenu v noci proti Peng. Takže je to opakování 1. kola z Cincinnati a podle mě docela dobrý los. :) Caro předvedla v Cincinnati opravdu dobrý tenis a New Haven je její oblíbený turnaj (čtyřikrát tam vyhrála). Tak snad se dobře připraví na US Open a nebudu mít smůlu (zranění) jako loni...
Reagovat
smazaný uživatel
Monty monty, já tě varovala :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já tebe taky... :D
Reagovat
LukasH
Vika to včera dobře otočila. Na Serenu vyvíjela velký tlak, ovšem Serena zkazila spoustu míčů. Nemyslím tím samozřejmě vynucený chyby, ale docela jasný míče, který Serena normálně nekazí. Věřím, že by Serena za normálních okolností i dopodávala za stavu 5:4, ale včera to podání prostě vůbec nešlo. Stejná situace pak nastala v tiebreaku.
Na US open víc věřím Sereně, ale Vika bude letos pěkně nastartovaná, hlavně po tom nepovedeným finále z loňska.
Reagovat
letityfanousek
Věřím, že na US jí to nandá
Reagovat
smazaný uživatel
a rikat "nevadi" mi prijde az trochu farizejske, kazda prohra prece vadi. A nektere velmi. Serena je ale profesionalka, tohle ji nakopne. Take verim, ze se na USO perfektne pripravi a uspeje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak by se měla víc připravit? Vždyť většinu roku nedává z 90% ostatním nejmenší šanci. To, že občas výjimečně prohraje jen dokazuje, že je člověk a ne terminátor, i když na to vypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslim, ze pujde na zed.. zacne jiste papirkem a pripise si dalsich par motivacnich radku. :-)))
Vzdycky je na cem pracovat a vzdycky je neco blbe, z ceho se lze poucit. (A je hodne dobry si nacist souperky, protoze kazda prochazi vyvojem a je chytre se vsimnout jakym.)
Reagovat
smazaný uživatel
Vice jsem věřil, protože zachovala montyovské pravidlo. Jeden zápas Serena, jeden zápas Vika(nebo aspoň minimálně vyrovnaný).

Díky monty :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem rada, ze USO vychazi na Serenu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. :) To ani nevím, že je to moje pravidlo... Jak to tady pozoruju, tak pořád víc věcí dostává přívlastek "montyovský". Za chvíli bude asi všechno moje. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem v několika komentářích psal, že věřím v to, že Vika může uspět. Jsem moc šťastnej, že vyhrála, protože už mě nebavilo se neustále koukat na to, jak vítězí Serena. Pro Viku je to jistě skvělý impuls vzhledem k blížícímu se US Open, dostala se do skvělé formy a pokud ještě trošku zapracuje ten týden na podání, bude hodně nebezpečná a já věřím, že letošní US Open bude patřit právě Vice. Určitě na to má, protože se skvěle hýbe a umí vytvořit tlak i na takovou hráčku, jako je právě Serena. Viko, hodně štěstí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, z té špičky je Vika asi jediná, která občas dokáže Serenu ohrozit narozdíl od Mařky. Obávám se ale, že US si už "černá mamba" ujít nenechá.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, kápnul jsi na to. Je škoda, že Maria nedokáže Sereně konkurovat, protože si myslím, že na to hrou má, ale chybí jí ta psychická stránka :/
Reagovat
dadaft
nevím nevím, jestli má Maria hru na Serenu - ty její perdy bez rotace Sereně ani neodřou lak, natož aby ji zbouraly.
a nic jiného Maria hrát neumí.

na Serenu má (nebo spíš by měla mít)) - Azarenka, Radwanská, Stosur, Kvitová, Li Na.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že by Masha neměla na Serenu (ať už po herní nebo psychické stránce). Podle mě ji Serena často poráží spíš proto, že si proti Mashe prostě nevybere slabší zápas. Už jste někdy viděli, aby Serena proti Mashe působila unaveně, nebo aby měla problémy s podáním? Já teda ne. :) Masha hrála proti Sereně velmi dobře na RG (tam ale předvedla Serena super výkon) a hlavně ve finále Miami. Jenže tam sice Serena začala špatně, ale potom dokázala zabrat v pravou chvíli...

Pro mě je Masha pořád jednou z mála hráček, které mají největší šanci porazit Serenu.
Reagovat
dadaft
jo, trošičku jsem přeháněl. ))
máš pravdu, že na Mášu je Serena vždy extrémně připravená - opravdu si nevzpomínám na zápas, kdy by Marfušce něco darovala. vždycky byla ostrá jako žiletka...
- že by žárlivost?
Šarapovová je přece jen nejoblíbenější tenistka světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Viky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist