Australan Tomic si na Berdycha ve Wimbledonu věří

30. 6. 2013, 16:16
Aktuality 23
Bernard Tomic, který se v osmifinále Wimbledonu utká s Tomášem Berdychem, si na šestého hráče světa věří. Prý mu nevadí ani to, že se v All England Clubu musí obejít bez svého otce a trenéra v jedné osobě, který má kvůli napadení synova tréninkového partnera do odvolání zakázaný přístup na turnaje ATP.
Profily hráčů
Bernard Tomic

"Nebude to lehké, protože Tomáš je výborný. Ale když využiju své přednosti, tak mu to můžu nandat. Když budu hrát svůj tenis, tak se mu nebude líbit, co mu naservíruju," prohlásil dvacetiletý Tomic, který už v All England Clubu vyřadil turnajovou devítku Francouze Richarda Gasqueta.

Australský tenista, jenž je ve světovém žebříčku o 53 míst níž než Berdych, bude proti českému favoritovi usilovat o postup do druhého wimbledonského čtvrtfinále v kariéře. Poprvé si v něm zahrál předloni, kdy se stal nejmladším čtvrtfinalistou třetího grandslamu sezony od Borise Beckera v roce 1985.

Před zápasem s Berdychem se Tomic půjde poradit s otcem, který do Londýna přicestoval, přestože do areálu nesmí ani jako divák. "Když mám volno, vždycky za ním zajdu. Pomáhá mi a podle výsledků je vidět, že pracujeme dobře," řekl Tomic agentuře AP.

Australský tenista současně popřel, že by kvůli otcově trestu uvažoval o výměně trenéra. "Nemůžu si jen tak říct, že když se mi tady bez otce daří, tak už ho nepotřebuju. Takhle nejde přemýšlet, protože je to můj táta. Rodina drží při sobě," dodal Tomic.

Ani při otcově absenci nebude Tomic v pondělním duelu s wimbledonským finalistou z roku 2010 bez podpory. Na tribuně mu bude fandit patnáctiletá sestra Sara, která vypadla v prvním kole dvouhry juniorek a sledovala už bratrův postup přes Gasqueta.

ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
Fandina
přeji výhru držím palce. Tome pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne zadny prekvapka at Tomas dorazi vyklepe ho a maze na hotel po nem to teprve zacne byt zajimavy z toho Tomice bych zadny zbytecny drama nedelal
Reagovat
smazaný uživatel
Přání Bernie, tip 3:1 Tomáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna vec je, si verit, a druha to zrealizovat...Hemingway si veril take na Fernanda, a jak to dopadlo...

Otazka je, jestli na neho opravdu ma...Tomic je na trave dobry, to bez diskuse, ale Rebel Tom neni zadny amik, a je nekde jinde...krom toho jeho FH je hodne nadstandartni...a na trave u neho, to je slusna zbran vzdy...

Muj tip je, ze to bude tezky boj, kdy rozhodnou malickosti a muze postoupit kdokoliv, a nebo ho take Tomas rychle zbavi iluzi o QF...

Souboj je o to vic zajimavejsi, nebot pujde snad o prvni vzajemny zapas...o to vic se hur cokoliv tady odhaduje...
Reagovat
Sonja
Hráli spolu jen exhibici- Kooyong 2012, Tomic vyhrál 2-1...jako exhibice je samozřejmě úplně něco jiného, ale už si to proti sobě zkusili aspoň no.
A já bych se nedivila ani výsledku 3-0 pro Bernarda...u nich dvou mě vlastně nepřekvapí nic, favorit podle mě není.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si mysli, ze mirnym favoritem je Tomas...ale trava hodne veci stira...v tomhle souboji se muze stat cokoliv...v tom mas asi pravdu;)
Reagovat
tommr
jj je to podobnej kecal jako Mrhač a doufám, že i podobně skončí a Tomáš ho pořádně srovná ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bernie to dáš !! ALE NĚJÁK HODNĚ SI VĚŘÍ :-D JEN ABY TOMÁŠE NEPODCENIL.... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ono podla zrebu to vyzeralo na mierne prípadné komlikácie len s Tommym, prípadne s Tomášom, no situácia sa vyvinula tak, že Djokovicov najvaznejsí súper bude práve Tomic..Zajtra 3:1 v prospech Aussie..
Reagovat
Sonja
Myslíš?:-D Já mám teda největší strach z Tommyho...a jesli přes něj Novak přejde, tak už mi to přijde prašť jako uhoď, Tomás nebo Bernard, oba velmi silní soupeři, kor na trávě a kor s jejich servisem...
Reagovat
Sonja
*Tomáš

Ale zápas Tomáš-Bernard bude určitě skvělej:-)) Doufám, že Seppi si s Delpem zahrajou hodně dlouhý pětiseťák (ty má Seppi rád:-DD), aby se to nekrylo se zápasem Novak-Tommy.
Vůbec je škoda, že nejsou oba tyhle trháky na centru, při vší úctě k Můře (i Južnému), to nebude zdaleka tak zajímavý mač.
Reagovat
tito
- nemyslím si, že by mohl Tomáše porazit. Ale v kontextu s dosavadními výsledky se na letošním Wimbledonu může stát opravdu cokoliv. A nepřekvapilo by mne, pokud by letos stříbrný pohár nezvedal nikdo z dvojice zbylých favoritů, ale třeba Tomáš, či Jerzy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemožné není nic. Ale reálně to vidím tak 70:30 pro Toma.
Reagovat
Nola
Tomic dokazuje, že som sa nemýlila, keď som ho videla vyššie ako trebárs Dimitrova, či dokáže prekvapiť Toma uvidíme, jedno je isté, Tom máva problémy s mladými talentovanými hráčmi, na druhej strane tie veľkohubé prehlásenia mlaďasov neviem nejak prekúsnuť
Reagovat
tommr
a čím to Tomic dokazuje? Postup do třetího kola Wimbledonu z něho ještě nedělá žádnou hvězdu. Zatím jsou na tom s Dimitrovem zhruba stejně dobře (špatně) ... :)
Reagovat
tommr
správně tam mělo být postup do čtvrtýho kola ...
Reagovat
Sonja
V roce 2011 došel jako kvalifikant až do čtvrtfinále, kde ho porazil až Novak, pozdější šampion.
Reagovat
tommr
ale od tý doby na to žádným podobným výsledkem nenavázal a upozornuje na sebe spíš výstřelkama na kurtě i mimo něj ... :)
Reagovat
Sonja
Tak já nevím, mně třeba uchvátil letos v Austrálii...kdyby nenarazil tak brzo na výborně hrajícího Federera, mohl jít podle mě daleko. A ten zápas Tomic-Federer byl určitě jeden z nej zápasů turnaje.
Nevím, jestli se dá říct, že je výš jak Dimitrov, ale umí zahrát skvěle. Dimitrov možná víc maká, zatímco tenhle se pere s kamarádama u bazénu.
Reagovat
Nola
tento rok získal titul v Sydney, je najmladší z tých talentov, tak trochu uletený, na antuke je hrozný.. babyFed ma tak trochu sklamal, tešila som sa na match s DelPom, a on si vypadne s hráčom, ktorého by mal hravo poraziť....celý Wimby je tento rok nejaký uletený
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas rozbi ho pls

neznasam Tomica
Reagovat
hatatytla
Mě se tohle sebevědomí naopak libí, připustit si roli outsidera je půlka neúspěchu. Ten zákaz jeho otce mi příjde z lidského hlediska špatný. Vím, že je prudčí povahy, ale odtržení od syna, kterého vypiplal mě trhá srdce, jak by řekl Radek.
Reagovat
Sonja
hatatytla- Přesně tak, chce to kuráž, věřit si, jinak se to mládí nikam nehne.
Jinak to odtržení od otce mi v tomhle případě nepřijde tak strašný, pamatuju si, jak ho sám Bernard jednou chtěl vykázat ze svého zápasu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist