Atraktivní finále v Cincinnati: Clijstersovou vyzve Šarapovová

15. 8. 2010, 07:49
Aktuality 14
WTA CINCINNATI - Finále v Cincinnati nabídne atraktivní souboj mezi bývalými světovými jedničkami Kim Clijstersovou a Marií Šarapovovou. Belgičance v semifinále kvůli zranění kotníku vzdala už po třech gamech Srbka Ivanovičová, Ruska naopak až po třech setech zdolala svou krajanku Pavljučenkovovou.
Maria Šarapovová

Kim Clijstersová postoupila díky skreči Any Ivanovičové . Semifinálový souboj bývalých světových jedniček trval kvůli zranění Srbky jen tři gamy a skončil za stavu 2-1 pro Belgičanku.

Ivanovičová, jež v třetím letošním semifinále usilovala o první finále od loňského března, si poranila levý kotník už po 12 minutách hry. Po ošetření zkusila odehrát ještě dva míčky, ale zranění jí pokračovat nedovolilo.

Nasazená čtyřka Clijstersová se tak příliš neunavila před finále, v němž se v neděli utká s další někdejší nejlepší hráčkou světa Marií Šarapovovou. Ta v ruském semifinále po setech 6-4 3-6 6-2 zdolala krajanku  Anastasií Pavljučenkovovou.

Šarapovová je na třetím z posledních čtyř turnajů ve finále, i když proti Pavljučenkovové udělala 40 nevynucených chyb; před dvěma týdny ve Stanfordu podlehla v duelu o titul Bělorusce Viktorii Azarenkové, v generálce na Wimbledon v Eastbourne nestačila na Na Li.

S Clijstersovou dosud hrála sedmkrát a má bilanci 3-4, naposledy se ale střetly v roce 2007. 

Belgičanka pak tenis na dva roky opustila, kariéru Šarapovové zase poznamenaly problémy s ramenem. "Už je to nějaký čas, co jsme spolu hrály naposledy. Od té doby se toho v našich životech hodně změnilo," prohlásila ruská tenistka.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 2.000.000) -
sobotní výsledky (14. 08. 2010)

Dvouhra - semiinále:
Clijstersová (4-Belg.) - Ivanovičová (Srb.) 2-1 skreč I.
Šarapovová (10-Rus.) - Pavlučenkovová (Rus.) 6-4 3-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
supeeer! šarapovova se odhlasila z montrealu tzn že šafářová bude mít jinou soupeřku! to je bomba!
Reagovat
smazaný uživatel
Kim Clisjters může děkovat bohu, že začalo pršet.. Je to škoda. Maria by opravdu vyhrála kdyby nebyla pauza. Bylo vidět, že Clijsters byla bez šťávy jako by jí ta kšiltovka, kterou potom sundala nesla smůlu. Bohůžel se počásí ukázalo být jí prospěšný. Je mi Marie líto, takhle blízko titulu a neřeknu kdyby si to sama zvorala! Snad ten kotník nebude tak vážný.. předpokládám, že zváží start v Montrealu a přípravý se pořádně na US Open! tam se ukáže jestli tyhle finále jí něco přinesli! Přeju hodně štěstí!
Reagovat
smazaný uživatel
vcelku souhlasím... před deštěm to vypadalo, že to Maria ukončí, když ne na returnu, tak na servisu... fakt hrála dobře, výborně servírovala, Clijsters to moc nešlo, fakt byla vyždímaná... opět se ale ukázalo, co dokáže déšť a přerušení zápasu s rozjetým hráčem... tohle skoro identický případ, co zažila Maria Kirilenko v souboji se Verou Zvonarevou....
Reagovat
smazaný uživatel
Maria snad ten titul dá, ale je to 5:5 ve druhým setu, klidně bych bral ještě třetí set.... Makiri druhý double titul v řadě, konečně to tam začlo padat... do konce sezony by mohl přijít ještě jeden, i když by to chtělo i titul ze singlu, ale i tak je to dobré....
Reagovat
smazaný uživatel
Ach joo.. :-( kdyby nezačalo ch*át tak už mohlo být dávno dokonáno a Maria by si odvážela titul takhle se to akorát dramatizuje! C´MON MARIA!
Reagovat
smazaný uživatel
ach joo.. :-( C´MON Maria! ještě to dáš!
Reagovat
smazaný uživatel
Finále s tímhle obsazením jsem tipoval a doufal v něj, bude to zajímavá konfrontace, jak na tom obě hráčky jsou, zda Kim naváže na úspěchy po návratu a potvrdí, že je schopná konkurovat samotné špičce i nadále a Maria zda potěší své fanoušky a dá jasný signál: Jsem zpět!
Letos už ale pokazila dvě finále, ve kterých byla zdánlivou favoritkou, byť s Azarenkou menší ("debakl" se však nečekal). Jak bylo psáno, tak Clijsters ušetřila síly, ale i tak se bojím o její vítězství, protože na druhé straně postrádala tu prověrku před finále a myslím, že by byla solidní, stačilo mi co Anička opět tropila na returnu, jako z jiné galaxie. Maria prověrku měla více než slušnou. Pavlyuchenka dokazuje, že roste. A letošní sezóna může být pro ni průlomová ke stabilně výrazným výsledkům. Fandím Kim, pro mě hráčka numero uno. Ale taky fandím dobrému tenisu.
Reagovat
skott
Finale presne podle predstav, WTA potrebuje podobne zapasy ¨tezkych vah¨, jako je Kim a Maria a ne vselijake Rezai nebo Martinez Sanchez...
Jak rika PetanEk prede mnou, Kim ma jiste vyhodu, ze se na kurtu zdrzela jen par minut a Maria opet doplaci na organizatory, kteri ji v Americe davaji neustale do night session, takze jako ve Stanfordu ma opet souperka mnohem vice casu na odpocinek pred rozhodujicim utkani.Presto verim/doufam, ze to Masha napodruhe zvladne.Byl by to jiste nejvetsi uspech od lonskeho navratu na kurty.
Jen bych dodal, ze uz jen samotnym postupem do finale Maria obhajila vsechny sve lonske body z hardu v Americe pred US Open a to ji stale jeste ceka pristi tyden Montreal...
A samozrejme nemuzu zapomenout pochvalit ani Nastu;) Drzela se statecne a kdyz pominu ty dvojchyby v dulezitych chvilich (4 odevzdane brejkboly), mohla sama pomyslet na postup do finale.Souboj dvou extremne agresivnich tenistek, vetsinou se hrali jen kratke vymeny, ale i v tech delsich se Nasta bez problemu udrzela proti drtivemu Marii kros backhandu, dokazala se vymanit z tlaku a sama uderit.Rozdil delal jen servis o ktery se Maria mohla oprit, kdyz potrebovala.
Reagovat
smazaný uživatel
''Nezkutečně'' :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Psaní s/se

- ve významu dohromady( např. shromáždit se)
- z povrchu dolů či pryč( např. setřít)
- shora dolů( např. spadnout)

Psaní z/ze

- ve významu dokončení dějě( např. zfilmovat)
- ve významu stát se nějakým( např. ztloustnout)

Psaní vz/vze

- ve významu směřování vzhůru( např. vzlétnout)
- směřování proti něčemu( např. vzchopit se)
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumím tomu, proč jsi napsala před spojku důvodovou( důsledkovou) tak čárku.

Avšak to je asi marné se tě na něco takového ptát. To je asi to samé jako to, proč je Federer takový egoista, nebo proč nemá Koleno na hlavě víc než deset vlasů. :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,ted jsi na to kap.Zase mas dalsi moznosti me opravovat. Hodne si to uzij,Ja si zase budu uzivat tenis treba podle Tveho s egoistou nebo kolenem.
Reagovat
smazaný uživatel
super finale. Urcite preji Kim. Mam ji radeji.Neni pri zapasech,tak urputna v touze po vitezstvi. Proste se chova na muj vkus mileji,i kdyz jde za vitezstvim take nekompromisne.Hlavne at dohraji zdrave a pokud mozno ve trech setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasný finále.. jak jsem si představoval od začátku pavouka..:-) Titul bych přál Marii! :-) ale bude to mít nezkutečně těžký, protože Kim budeme mít ušetřené síly ze SF bohůžel..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist