ATP se unáhlila: Berdych Turnaj mistrů jistý nemá

6. 11. 2011, 08:11
Aktuality 7
Tomáš Berdych jistou účast na Turnaji mistrů ještě nemá, tenisová asociace ATP oficiální zprávu o jeho kvalifikaci uspěchala. Český tenista má k účasti v Londýně hodně blízko, ale o tom, kdo zabere zbývající tři volná místa, se rozhodne až v příštím týdnu na Masters v Paříži.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

ATP informovala na svém webu o Berdychově účasti na osmičlenném Turnaji mistrů poté, co další adept Argentinec Juan Martín del Potro prohrál v sobotu večer semifinále na turnaji ve Valencii. O několik hodin později však ATP zprávu o jisté kvalifikaci českého tenisty stáhla, neboť ve hře o tři místa je stále pět hráčů. 

Berdych zůstává nadále na šestém místě pořadí pro Londýn a pokud se na prestižní akci probojuje, ocitne se v elitní společnosti Srba Novaka Djokoviče, Španěla Rafaela Nadala, Brita Andyho Murrayho, Švýcara Rogera Federera a Španěla Davida Ferrera. Turnaj mistrů by si šestadvacetiletý Berdych zahrál podruhé za sebou.

I kdyby šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí v Paříži duel 2. kola s Verdaskem, nebo Čiličem prohrál, je velmi nepravděpodobné, že by do Londýna nepostoupil. Fish a Tsonga se před něj dostanou sice už v případě postupu do 3. kola, z postupového místa by ho ale sesadil jen výrazný úspěch jednoho z kvarteta Almagro (minimálně finále), Tipsarevič, Del Potro či Simon (všichni titul).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak co hovádko?si pořád přesvědčenej že je Berdych hráčem top 80?:-))))víš jak se vůbec drží raketa,či jak vypadá kurt?:-)))
Reagovat
darek.vrana
Nerikej mi hovadko, kdyz sam nemas dost inteligence, abys pochopil, ze to byla ironie a narazka na Lopatovy vyroky.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to se omlouvám a beru zpět,pokut se jednalo o lopatu,na základě ironie,tak to zcela chápu...tak se nezlob...
Reagovat
darek.vrana
Ok:)
Reagovat
smazaný uživatel
Péťa! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tom si to uhraje v Paříži sám, jsem bez obav. Držím palce!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
titul :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist