Andújar obhájil titul v Casablance, ve finále porazil krajana Ramose

15. 4. 2012, 23:59
Aktuality 1
ATP CASABLANCA - Pablo Andújar získal svůj druhý titul a po roce si ho připsal znovu na antuce v marocké Casablance. V dnešním deštěm opakovaně přerušovaném finále porazil ve dvou setech krajana Alberta Ramose-Viňolase.
Pablo Andújar

Finálový souboj dvou španělských tenistů byl často přerušován dešťovými přeháňkami. V prvním setu zcela jednoznačně dominoval Pablo Andújar, který prohrál pouze osm fiftýnů a bleskově zvítězil 6-1. Ve druhé sadě se však Albert Ramos-Viňolas v sedmém gamu dočkal prvního brejku, který potvrdil a ujal se vedení 5-3. V desáté hře podával na zisk setu, Andújar se ale do dějství vrátil a nakonec vyhrál i třetí vzájemný souboj na okruhu ATP ve dvou setech.

"Kvůli těm třem přerušením vinou deště to dnes bylo velmi náročné," přiznal Andújar. "Albert (Ramos) byl na začátku trochu nervózní a já jsem hrál celý první set opravdu skvěle. Druhá sada mohla skončit jakkoliv. Na konci to nebylo vůbec snadné," komentoval průběh utkání.

Šestadvacetiletý Andújar tak ve svém celkově pátém finále vybojoval druhý titul. Ten premiérový vyválčil před rokem právě v Casablance, kde má nyní bilanci 9-0. Z 20 odehraných setů na místním antukovém turnaji ATP World Tour 250 prohrál pouze dva.

"Jsem moc šťastný, tohle je pro mě velmi speciální výhra. Vůbec by mě nenapadlo, že bych tu mohl vyhrát dva roky po sobě," radoval se aktuálně 39. hráč světa Andújar.

Čtyřiadvacetiletý Ramos se v Casablance dostal bez ztráty setu poprvé v kariéře do finále, premiérový titul ale k těm čtyřem challengerovým nepřidal.

- ATP 250 CASABLANCA -
(Maroko, antuka, 398.250 eur)
nedělní výsledky (15. 04. 2012)

Dvouhra - finále:
Andújar (3-Šp.) - Ramos (7-Šp.) 6-1 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist